Як приготувати пишні оладки на молоці?

Пышные оладьи на молоке

Будь господині хочеться порадувати свою сім’ю домашньою випічкою. Пишні оладки на молоці обов’язково порадують рідних і близьких. Вони робляться простіше, ніж дранники і сирники, і можуть подаватися в якості смачного і ситного сніданку і як солодкий десерт.

Оладки, печені коржі з рідкого тіста, — традиційне блюдо російської кухні. Вони пройшли довгий шлях від улюбленої селянської їжі до дворянського столу. У різних губерніях блюдо називалося по-різному: оладки, олашки або алябыши. Готували його, відповідно, теж по-різному. Тому і до сих пір існує велика кількість різних рецептів з додаванням дріжджів або без них, з фруктами, ягодами або сиром, з припеком.

Можна створювати власні способи приготування цієї страви, використовувати сир, йогурт, сухофрукти, горіхи. Урізноманітнити можна і спосіб подачі: сметана із зеленню, різні соуси, протерті ягоди, цукрова пудра, чорна або червона ікра, домашнє варення. Раніше оладки готували в печі на великих і важких чавунних сковородах — оладницах, така була в арсеналі кожної господині. Зараз складно знайти таку, але звичайна сковорода з товстими стінками теж підійде.

Загрузка...

Рецепти оладок на молоці

Класичні дріжджові млинці і оладки з манною крупою

Приготування тіста за класичним рецептом займе приблизно 2,5 години. Це досить багато часу, але результат того вартий.

Мука для приготовления оладьиБудуть потрібні наступні продукти:

  • борошно пшеничне — 600 г;
  • молоко — 500 мл;
  • яйця — 2 шт.;
  • дріжджі — 1 ч. л.;
  • рослинна олія — 30 мл;
  • цукор — 100 г;
  • сіль — за смаком.

Зробити оладки нескладно. Молоко слід підігріти на повільному вогні, але не доводити до кипіння. У молоці розвести дріжджі, додати 100 г борошна і залишити на 30 хв. до підняття. До отриманої суміші додати яйця і 1 ст. л. рослинного масла, розмішати. Додати борошно, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Тісто залишити в теплому місці на 2 години. Випікати на рослинній олії на розігрітій сковороді. Готову страву подавати гарячим з медом, сметаною або варенням.

Пишні дріжджові оладки з використанням манної крупи можуть урізноманітнити класичний рецепт.

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • цукор — 4 ч. л.;
  • молоко — 1 стакан;
  • манна крупа — 300 г;
  • сухі дріжджі — 2 ч. л.;
  • сіль — за смаком;
  • рослинна олія — 2 ст. л.;
  • борошно пшеничне — 50 р.
Загрузка...

Рецепти бездрожжевых оладок з ягодами і фруктами

Оладки на молоці без дріжджів не вимагають часу для підняття тесту, тому добре підійдуть для швидкого, корисного і смачного сніданку.

Молоко для оладьиДля приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • свіжа полуниця — 8 шт.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • топлене масло — 2 ч. л.;
  • молоко — 250 мл;
  • цукрова пудра — 50 г;
  • яйця — 2 шт;
  • сіль — за смаком;
  • рослинна олія — 30 мл;
  • мука пшенична — 1 стакан.

Молоко підігріти на повільному вогні, додати до нього дріжджі, яйця, манну крупу і 1 ст. л. масла. Розмішати, додати борошно, цукор і сіль, залишити на 60 хв. Випікати на розігрітій сковороді.

У великій мисці змішати сипучі продукти. В окремому посуді збити яйця з молоком і додати до борошна. Полуницю вимити, розрізати кожну ягоду на 2 частини. На розігріту сковороду налити тісто невеликими порціями, на кожну з них покласти по 2 шматочки полуниці. Обсмажувати на рослинному маслі протягом 10 хвилин, перевертаючи, коли одна сторона підрум’яниться. Готову страву посипати цукровою пудрою. Подавати до столу гарячим.

Як приготувати пишні та смачні оладки? Варіантів приготування дуже багато. Один з найцікавіших — з додаванням бананів. У цьому випадку десерт буде не тільки смачним, але і ситним.

Пышные оладушкиДля приготування потрібні такі компоненти:

  • банани — 2 шт.;
  • рослинна олія-2 ст. л.;
  • яйця — 2 шт;
  • молоко — 100 мл;
  • борошно пшеничне — 100 г;
  • цукор — 150 р.

Рецепт майже аналогічний попередньому. Банани очистити, нарізати кружечками. З’єднати молоко, цукор, яйця і фрукти. До отриманої маси додати борошно.

Викладати тісто невеликими порціями на розігріту сковороду, политу олією, обсмажувати протягом 7 хв. з обох сторін, поки випічка не підрум’яниться. Страву подавати до столу гарячим з медом або джемом. Часто оладки готують на кислому молоці. Випічка вийде соковитою і не відніме багато часу. До того ж скислий продукт знаходить хороше застосування. Для приготування знадобляться наступне:

  • сода — 0,5 ч. л.;
  • борошно пшеничне — 200 г;
  • кисле молоко — 500 мл;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • яйця — 3 шт;
  • сіль — за смаком.

У великій мисці перемішати молоко, цукор, яйця, сіль, соду. Підмішати борошно і акуратно збити віночком або міксером. Поставити чашу з тестом в тепле місце на півгодини. У сковороду налити рослинне масло, поставити на середній вогонь. Випікати пишні оладки на кислому молоці з двох сторін протягом 8 хв. до утворення рум’яної скоринки. Незвичайний рецепт оладок передбачає додавання в тісто твердого сиру. Таке блюдо буде несолодким, на відміну від попередніх рецептів.

Оладьи со сметанойДля приготування знадобиться:

  • сметана жирністю 15% — 120 г;
  • борошно пшеничне — 100 г;
  • оливкова олія холодного віджиму — 30 мл;
  • твердий сир — 0,5 кг;
  • молоко — 60 мл;
  • сода — 0,5 ч. л.;
  • чорний мелений перець — за смаком.

Сир натерти на крупній тертці, додати молоко, борошно, перець, сіль, соду. Можна додати до тесту перед приготуванням по вашому розсуду різні спеції. Добре перемішати, можна використовувати віночок або міксер. Випікати коржі на розігрітому оливковому маслі до утворення скоринки. До столу подавати з кисло-солодким соусом у гарячому вигляді, можна додати свіжу січену зелень або салат зі свіжих овочів.

Пишні оладки на молоці зможуть порадувати свою сім’ю.

Рецепти оладок передбачають додавання нових інгредієнтів, експерименти, обмежені лише вашими кулінарними уподобаннями. Можна додати сир і зробити сирники, можна — тертий сиру картоплю і отримати дранники. Цікавий смак блюдо отримає з додаванням тертих сирих кабачків або гарбуза.

Готувати оладки з овочами краще на повільному вогні, закривши сковороду кришкою.

Загрузка...