Як приготувати печінковий торт в домашніх умовах?

Печеночный торт

Як приготувати печінковий торт правильно, потрібно знати кожній господині. Печінка славиться своїми корисними і цілющими властивостями. Вона має дуже велику кількість білків, насичена залізом, міддю, а також робить позитивний вплив на зір людини. Крім того, печінка багата легкозасвоюваними елементами: кальцієм, фосфором, натрієм, цинком, що добре впливає і на кістки, і на зовнішній вигляд людини. Крім користі, вона ще й дуже-дуже смачна!

Існує багато різноманітних варіантів її приготування як до повсякденного столу, так і до святкового. Ця страва дуже ситна, тому задовольнить будь-якого голодного чоловіка і вразить своїм смаком. Отже, готуємо найбільш смачні рецепти страв з печінкою.

Загрузка...

Печінковий торт з яловичої печінки: рецепт

Яловича печінка є лідером за наявності різних вітамінів, мінералів і амінокислот. Крім того, вона має приємний і ніжний смак.

Яйца для приготовления блюдаСклад печінкових млинців:

  • 0,5 кг яловичої печінки;
  • 1 куряче яйце;
  • 1/2 склянки сметани.

Начинка:

  • часник -3 зубчики;
  • майонез — 300-350 м;
  • цибуля ріпчаста — 3 шт.;
  • морква — 5 шт.;
  • петрушка і кріп (зелень);
  • сіль, перець за смаком.

Рецепт

Молоко для приготовления блюдаПечінку треба вимити, обсушити і пропустити через м’ясорубку або скористатися блендером. В печінку вбиваємо яйця, додаємо сметану, насипаємо борошно, солимо, перчимо. Тісто має бути по консистенції, як на звичайні оладки.

Змащуємо маслом сковороду, розігріваємо і наливаємо готове тісто. Смажимо печінкові коржі з обох сторін до готовності. Подрібнюємо цибулину, моркву натираємо і смажимо на сковороді. Подрібнюємо зелень петрушки і кропу. Часник пропускаємо через прес і додаємо в нього майонез.

На підготовлену тарілку викладаємо печінкові млинці і змащуємо їх вже зроблених соусом з майонезом і часником. На кожен млинець печінкового торта кладемо обсмажені цибулю і моркву, додаємо зелень. З усіма млинцями робимо аналогічні дії. Верх торта можна прикрасити так само, як середину, а можна додати за смаком ще який-небудь інгредієнт. Подають печінковий торт з яловичої печінки як в холодному, так і в теплому вигляді.

Щоб будь-яка господиня могла похвалитися «Готую краще», за бажанням можна скористатися рекомендаціями, які допоможуть приготувати торт з печінкою на будь-який смак:

  • Верх печінкового торта посипати тертим яйцем: так страва виглядає добре і має приємний смак.
  • Замість сметани можна додати в тісто трошки молока (0,5 л) і додатково ще кілька яєць (3-4), тоді тісто буде ніжним і менш жирним.
  • Якщо ви побоюєтеся того, що смажені цибулю і моркву між млинцями зроблять торт жирніше, то можна використовувати тільки суміш часнику і майонезу і посипати ще трохи тертим твердим сиром.
  • Для того щоб тортик просочився, кладемо його в холодильник на пару годин.
  • Смачний печінковий торт з яловичої печінки готовий!

    Загрузка...

    Печінковий торт з свинячої печінки

    Печеночный тортДля печінкових млинчиків нам знадобиться:

    • свиняча печінка — 800 г;
    • 2 курячих яйця;
    • молоко — 1/2 склянки;
    • борошно — 3 столові ложки;
    • 1 цибулина;
    • сіль, перець за смаком, рослинна олія для смаження.

    Начинка:

    • ріпчаста цибуля — 4 шт.;
    • морква — 3 шт.;
    • часник — 3 зубчики;
    • майонез.

    Прикраса:

    • терті яйця (за смаком);
    • зелень, томати — за смаком і бажанням.

    Приготування

    Щоб приготувати печінковий торт зі свинячої печінки, печінку потрібно помити і видалити плівку, подрібнити в м’ясорубці з цибулею або з допомогою блендера. Вбиваємо курячі яйця, добре перемішуємо і додаємо молоко, борошно, солимо, перчимо і доводимо до однорідної консистенції. Ставимо Сковороду на вогонь, додаємо трохи олії і печемо млинці на середньому вогні 4 хвилини на кожній стороні. Крім того, смажити потрібно під кришкою, так як в цьому випадку млинці не будуть розпадатися.

    Рецепт начинки простий. Дрібно ріжемо цибулину, моркву натираємо на крупній тертці. Смажимо на невеликому вогні. Коли маса охолоне, додаємо майонез з часником і гарненько перемішуємо. Змащуємо млинці, прикрашаємо тертим яйцем, зеленню, помідорами, можна і тертим твердим сиром.

    Рецепт печінкового торта з сиром

    Кусочек печеночного тортаНа 4 порції нам знадобиться:

    • 0,5 кг яловичої печінки;
    • 1 яйце;
    • 6-7 столових ложок борошна пшеничного;
    • сіль і перець за смаком;
    • 2 цибулини;
    • рослинна олія;
    • твердий сир — 250 г;
    • 150 г сметани (не дуже жирної).

    Процес приготування

    Щоб тортик вийшов не дуже жирним і важким стравою, краще всього використовувати замість майонезу для змащування млинців сметану. Ріжемо кільцями цибулю і смажимо до готовності (масла для обсмажування використовуємо не дуже багато). Печінка миємо, ріжемо на шматки невеликого розміру і пропускаємо через м’ясорубку або ж використовуємо блендер. В печінковий фарш додаємо яйця, борошно, сіль, перець. Розмішуємо до однорідної консистенції.

    Розігріваємо Сковороду і випікаємо невеликі млинці до готовності (приблизно 4 хвилин з обох сторін). У підсумку вони повинні вийти коричневого кольору. Для випічки кожного коржа змащуємо сковорідку олією, щоб він не пригорав. Всі коржики викладаємо один на інший і змащуємо їх сметаною і натертим сиром. Зверху прикрашаємо також сметаною і сиром, додаємо зелень, овочі можна за смаком та бажанням і смажену цибулю. Торт печінковий готовий. Приємного апетиту!

    Торт печінковий з грибами і сиром

    Грибы для приготовления блюдаЦей рецепт славиться дуже хорошим поєднанням інгредієнтів, адже всі пробували гриби з сиром — смачніше і не придумаєш. А якщо ще додати печінку, вийде незвичайне, але дуже смачна страва. Переконайтеся самі!

    Інгредієнти для коржів з печінки:

    • 600 г печінки (за смаком та бажанням);
    • 100 г сметани;
    • 1 куряче яйце;
    • 4 столових ложки борошна;
    • сіль;
    • перець.

    Склад начинки:

    • 300-400 г печериць;
    • 2 цибулини;
    • сир твердий — 250 г;
    • 3 зубчики часнику;
    • зелень (кріп);
    • трохи зеленої цибулі;
    • майонез;
    • сіль;
    • перець.

    Процес приготування. Печінку моєму і пропускаємо через м’ясорубку або використовуємо блендер. Додаємо до неї сметану, яйця і гарненько перемішуємо. Висипаємо борошно, солимо, перчимо і ще раз перемішуємо. В розігрітій сковорідці на рослинній олії смажимо млинці з печінки до готовності. Смажимо з двох сторін приблизно 3 хвилини, поки млинець не підрум’яниться. Млинець викладаємо у підготовлений посуд і смажимо все решта. Млинці перед змазуванням начинкою повинні охолонути.

    Поки вони остигають, готуємо начинку. Гриби миємо й нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями. Смажимо цибулю в розігрітій сковороді на рослинному маслі, трішки солимо і додаємо трішки перцю. На маленькому вогні начинку тушкуємо приблизно 25 хвилин. Цибулю після готовності викладаємо в окрему посудину.

    У сковороду, де смажили цибулину, додаємо трохи олії і тушкуємо гриби. Готуємо печериці до моменту, поки вони не почнуть виділяти сік. Після додаємо трохи вогню і смажимо, поки сік не випарується. Відкладаємо кілька готових грибочків для прикраси страви, змішуємо гриби з цибулею, солимо і перчимо. Якщо ви хочете, щоб торт печінковий вийшов не дуже жирним, печериці з цибулею можна пропустити через сито, щоб видалити зайвий жир.

    Твердий сир натираємо на тертці, додаємо часник, який попередньо пропускаємо через чеснокодавку, і кріп. Все перемішуємо. Один шар торта змащуємо грибами з майонезом, інший — цибулею і майонезом, третій — з часником, майонезом і тертим сиром. Прикрашаємо шматочками грибів, тертим сиром і зеленню. Торт печінковий готовий!

    Рецепт печінкового торта з курячою печінкою, грибами і морковкою

    Красивый печеночный тортНам знадобиться:

    • куряча печінка — 1 кг;
    • 4 курячих яйця;
    • молоко — 100 мл;
    • сіль, перець за смаком;
    • 4 столових ложки пшеничного борошна;
    • масло;
    • гриби — 0,5 кг;
    • 2 цибулини;
    • 2 моркви;
    • 2 плавлених сирка;
    • майонез;
    • часник 5 зубчиків).

    Рецепт приготування. Ріпчасту цибулю з печінкою подрібнюємо в м’ясорубці або блендері збиваємо 2 яйця, додаємо молоко, борошно, солимо, перчимо, перемішуємо. Отриману суміш викладаємо на сковороду тонким шаром і випікаємо приблизно 3 хвилини з двох сторін. Нарізаємо цибулю на дрібні шматочки і смажимо на олії. Поступово в сковороду додаємо гриби, моркву і також трохи смажимо. Все це перчимо, солимо за смаком.

    Для змазування торта часник пропустити через прес, додати майонез з кропом, перемішати і поставити в холодильник на 15 хвилин. Торт змащуємо так: перший млинець і другий — грибами і часниковою сумішшю, третій — тертим сиром і майонезом з часником, і так по черзі — 2 з грибами, 2 з сиром.

    Верхній млинець прикрашаємо за смаком і бажанням. Можна використовувати трохи грибів, натерти сир або яйце, додати зелень. Ставимо наш тортик в холодильник на 1-2 години. Він повинен добре просочитися, так і смак буде яскравіше в холодному вигляді.

    Загрузка...