Як приготувати пангасіуса в духовці?

Пангасиус в духовке

Нерідко на святковому застіллі можна побачити запечену рибу. Пангасіус в духовці виходить дуже смачним, аромат страва виходить неймовірним!

Хоч ця риба і не відноситься до благородних видів морських мешканців, але і вона здатна прикрасити ваш стіл.

Загрузка...

Корисні властивості риби

Полезные свойства мяса пангасиусаЯкщо риба вирощувалася в хороших умовах та має необхідні сертифікати якості, то можна не сумніватися, що м’ясо буде корисним для вашого здоров’я, так як в його склад входять вітаміни групи А, В, Е, С.

Там же є натрій, калій, кальцій, залізо, магній, цинк та інші цінні амінокислоти. Таке м’ясо буде корисно вживати в разі захворювань серцево-судинної системи, проблеми з опорно-руховим апаратом.

Крім того, риба пангасіус корисна при захворюванні шлунково-кишкового тракту. Але бувають і випадки індивідуальної непереносимості, тоді її вживати не можна, як і при виникненні алергії на рибні продукти. Для всіх інших рецепти страв з риби будуть дуже до речі!

Запікаємо рибу у фользі

Звичайно, для приготування цієї страви треба взяти філе або стейк пангасіуса. Досить буде чотирьох шматочків філе. Крім цього, візьміть 300 гр. свіжих печериць, дві цибулини, один яєчний білок, свіжу петрушку і трохи вершкового масла. Спеції беруться на ваш розсуд, можна взяти універсальну приправу до риби або ж просто посолити і поперчити — це вже справа смаку. Але головне те, що страви з пангасіуса виходять дуже корисними і того ж низькокалорійними, особливо якщо запекти рибу у фользі.

Пангасиус, запеченный в фольгеВідокремте яєчний білок від жовтка і збийте його в невеликій мисці, додайте порізану петрушку, перемішайте. Підсолити за смаком і приберіть на п’ятнадцять хвилин у холодильник. Очистіть цибулини і гриби промийте, наріжте середнього розміру скибочками і викладіть на сковорідку до розтопленого шматочку вершкового масла. Смажте на тихому вогні хвилин п’ятнадцять, підсолюємо лише в самому кінці смаження.

Тепер настав час дізнатися, як приготувати філе пангасіуса. Спочатку промийте рибу, потім укладіть на лист фольги, приправте будь-якими спеціями і прянощами, збризніть зверху маслом. Хтось віддає перевагу збризкувати лимонним соком, тоді риба стане ще пахучіше.

Покрийте зверху кожен шматочок риби сумішшю білка з зеленню і овочами. Загорніть у фольгу. Готуйте філе пангасіуса в духовці при середній температурі. Риба готується дуже швидко — буде достатньо двадцяти хвилин, щоб вона стала м’якою і не розпалася на шматочки, цьому також сприяє те, що вона готується у фользі. Діставайте з духовки страву одразу, не чекайте, поки воно охолоне.

Ось так просто приготувати рибу пангасіус. Подавати страву можна з салатом зі свіжих овочів. До речі, рецепти на те й існують, щоб привносити в них деякі зміни. Замість моркви, грибів і цибулі ви можете використовувати зовсім інші інгредієнти!

Загрузка...

Приготування риби з овочами

За цим рецептом ми будемо готувати філе не у фользі. Але вийде не менш смачно! Пангасіус, запечена в духовці з овочами, можна назвати універсальним стравою — готується просто, виходить неймовірно смачно і ситно. Знову-таки запікати страва довго не доведеться, в цьому і принадність рибних страв.

Пангасиус, приготовленный с овощамиРецепти бувають різноманітними, в даному випадку треба взяти 400 гр. філе пангасіуса, 150 гр. адигейського сиру, 200 гр. картоплі, два яйця і дві ложки сметани. З овочів ще можна взяти по одній цибулині, моркви, помідору, болгарського перцю і свіжого селери. Так як пангасіуса рецепт у нас з овочами, то не зайвими будуть і 100 гр. пекінської капусти.

Отже, як приготувати пангасіус з овочами? Для початку давайте підготуємо необхідні компоненти страви. Ми знову будемо готувати філе цієї риби в духовці, причому з кістками її для таких рецептів краще не брати. Очистіть і потріть моркву на великій тертці, інші овочі обробіть (очистіть, промийте) і поріжте невеликими довільними шматочками, як для овочевого рагу.

Викладіть овочі в сковорідку, влийте туди рослинне масло, перемішайте і смажте п’ять хвилин на середньому вогні. Потім перекладіть підрум’янені овочі в форму, зверху викладіть шматочки риби.

Посипте будь-якими спеціями на ваш розсуд. Дуже добре підійде для рибки з картоплею в духовці сушений часник.

Курячі яйця збийте зі сметаною, акуратно залийте цією сумішшю рибу. Посипте зверху адигейський сиром — не шкодуйте його, з ним страва виходить в рази смачніше! Філе пангасіуса в духовці стане не тільки смачним, але і красивим, якщо зверху для прикраси ви заб’єте парочку перепелиних яєць.

Готуйте пангасіус з картоплею при двохсот градусах. Запікати треба приблизно тридцять-сорок хвилин з урахуванням того, що духовка повинна бути прогріта заздалегідь. Точний час приготування страви буде змінюватись в залежності від особливостей вашого духової шафи, розміру форми і шматочків овочів.

Все, пангасіус, запечений в духовці, не потребує гарнірі, в даному випадку овочі в якості нього і виступають. Виходить ситне і смачне блюдо, яке вразить вас своїм смаком, та й домочадці захочуть бачити таку рибу у себе на столі частіше!

Загрузка...