Як приготувати окрошку на кефірі і мінералці?

Окрошка на минералке со сметаной

Окрошка на кефірі і мінералці — знахідка для тих, хто боїться погладшати. Це літній страва бадьорить, додає сил і при цьому містить мало калорій! Його середня калорійність складає всього 60 кілокалорій на 100 г Якщо правильно приготувати, то за смаком страва не буде відрізнятися від звичної нам окрошки на квасі.

Перед тим як приступити до приготування холодного супу, ознайомимося з деякими правилами готування цього блюда:

  • Для страви згодиться все те, що виросло на городі: редис, молода картопля, огірки, ріпчасту цибулю. Головне — нарізати овочі красиво і акуратно. А з зеленню взагалі краще не церемонитися: чим її більше в холодному супі, тим цікавіший його смак.
  • Правильно підібрані спеції ніяк не зашкодять смаком річного страви. Відмовилися від солі? Чудово! Додайте лимонний сік, перець, часник, так і будь-які пряні трави, до яких звикли.
  • В якості заправки до цієї страви чудово підійде майонез, гірчиця. Однак дамам, що стежать за своєю фігурою, слід зробити вибір на користь легкої нежирної сметани і частіше готувати у себе на кухні окрошку на мінералці.
  • Багато господинь звикли готувати окрошку так: спочатку наливають в посуд так звану основу супу (квас, кефір або мінеральну воду), потім вже по черзі додають м’ясо-овочеві інгредієнти, спеції, заправку. Це неправильно. Запам’ятайте: першим в каструлю слід викласти так званий салат з овочів, м’яса і зелені, заправлений спеціями, а потім вже акуратно влити туди водну основу.
Загрузка...

Чотири рецепту окрошки

Рецепт окрошки на мінералці

Яйца для приготовления окрошки на минералкеІнгредієнти:

  • 5 варених яєць;
  • 0,5 кг відвареної картоплі;
  • петрушка — 1 пучок;
  • кріп — 1 пучок;
  • зелена цибуля — 1 пучок;
  • 2 свіжих огірка;
  • 500 г вареної яловичини;
  • 2-3 ч. л. гірчиці;
  • 100 г майонезу або сметани;
  • 1,5 л мінеральної води;
  • 1/2 лимона середньої величини.

Рецепт окрошки на мінералці мало відрізняється від класичного рецепту холодного супу на квасі. М’ясо, огірки, картоплю наріжте дрібними кубиками. У яєць відокремити білки від жовтків. Білки наріжте. Жовтки ретельно змішайте з гірчицею, сіллю і соком половини лимона. Цим заправте соусом інгредієнти. Потім додайте дрібно нарізану зелень. В кінці залийте все мінералкою, перемішайте. За бажанням перед подачею помістіть суп в холодильник на півгодини, не більше.

Що стосується заправки, то віддайте перевагу сметані.

Окрошка на мінералці — відмінне рішення для тих, хто стежить за своєю фігурою. Такої страви можна їсти стільки, скільки хочеться, і це ніяк не вплине на обсяги талії. В наступному рецепті пропонуємо трохи поекспериментувати і приготувати окрошку на кефірі і мінералці. Результат перевершить всі очікування!

Картофель для приготовления окрошки на минералкеДля такого літнього супу знадобляться:

  • 200 г редиски;
  • 0,5 кг відвареної картоплі;
  • 300 г свіжих огірків;
  • зелень за смаком;
  • 0,2 л кефіру великий жирності;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • сіль, перець за смаком;
  • 1 л мінеральної води.

Добре промийте редис і огірки. Якщо плоди старі, краще очистити їх від шкірки. Всі інгредієнти дрібно наріжте. Подрібніть зелень. Приготуйте заправку, для цього змішайте сіль, перець, кефір і гірчицю. Все перемішайте, додайте мінеральну воду. Окрошка готова. М’ясоїдам пропонуємо урізноманітнити рецепт, додавши туди в якості інгредієнта 0,5 кг ковбаси вареної курки або яловичини.

Головне, щоб м’ясо або ковбаса були нежирними.

Окрошка на кефірі і мінералці — щось нове у вашому літньому меню. Не бійтеся таким блюдом здивувати своїх рідних і близьких! Як приготувати окрошку на кефірі? Слідуйте цим рецептом, виключіть з нього лише мінеральну воду. Однак при слові «окрошка» перше, що приходить на розум, — це квас. Тому не можна не запропонувати рецепт класичної окрошки на квасі.

Минеральная вода для заправки окрошкиДля її приготування знадобляться:

  • 2-3 огірка середньої величини;
  • кілька редисок;
  • 2 пучка зелені, куди входять цибулю, кріп і петрушка;
  • варена ковбаса — 300 г;
  • 3-4 варених яйця;
  • 3-4 варені картоплини;
  • сіль за смаком;
  • сметана;
  • 1 л квасу.

Остудіть квас в холодильнику. Наріжте кубиками редис, картопля, ковбасу. Подрібніть яйця, зелень. Отриману масу посоліть і поперчіть, потім залийте все квасом. Окрошку подавайте зі сметаною.

Загрузка...

Окрошка з рибою

Чи пробували ви окрошку з рибою? Блюдо цікаве і незвичайне. Відмінно підійде для сімейного вечері.

Окрошка с рыбой на минеральной водеНам знадобляться:

  • 1,5 л квасу;
  • 3 відварних картоплини;
  • 2 середніх огірка;
  • 0,5 кг будь відвареної або звареною на пару риби;
  • пучок редиски;
  • 2 варених яйця;
  • зелена цибуля за смаком;
  • 1 ст. л. гірчиці;
  • сіль.

У риби відокремте м’якоть від кісточок і дрібно наріжте. Додайте нарізані білки яйця, картопля, редис, огірки і дрібно нашатковану зелену цибулю. Жовтки яєць ретельно змішайте з сіллю і гірчицею і розведіть квасом. Заправленим залийте квасом рибно-овочеву суміш. Цей вид окрошки хороший зі сметаною. До неї можна окремо подати відварну картоплю, посипаний зеленню.

Окрошка на мінералці стане улюбленою стравою вашої родини. Приємного апетиту!

yummy.net.ua

Загрузка...