Як приготувати курку на сковороді?

Сочная курица, жаренная на сковороде

Смажену курку люблять практично всі люди, однак найчастіше її готують в духовці. Пов’язано це з тим, що мало кому відомо, як приготувати курку на сковороді так, щоб вона за своїми смаковими якостями не поступалася запеченою.

А адже існує безліч рецептів, які дозволяють за короткий час приготувати смачну дієтичну курячі грудки або стегенця з апетитною золотистою скоринкою.

Загрузка...

Соковита курка, смажена на сковороді

Цей простий рецепт допоможе, якщо немає часу або бажання довго стояти біля плити, але хочеться порадувати домашніх чим-небудь смачненьким. Курочка, приготована таким чином, завжди виходить соковитою, пікантною і ніжною.

Інгредієнти:

  • курка — 1 тушка;
  • соняшникова олія — 50 мл;
  • часник — 4 — 5 зубчиків;
  • сіль, спеції.

Готовое куриное филе в кляреПриготування

Щоб блюдо вийшло справді смачним, слід знати, як правильно смажити курку на сковороді, інакше можна просто отримати шматок неаппетитного сухого м’яса.

Спочатку птицю рубають на порційні шматочки, добре миють і обтирають рушником. Потім солять, перчать і залишають на 5 — 10 хвилин.

Деякі початківці господині вважають за краще солити м’ясо в процесі приготування, однак це неправильно, оскільки скоринка при цьому може вийти надмірно солоною, а м’якоть виявиться позбавленою смаку.

Рафінована соняшникова олія наливають на сковороду, добре розігрівають і тільки після цього викладають підготовлені шматочки птиці.

Таким чином, низ відразу засмажується і весь сік залишається всередині, що дозволяє в підсумку отримати соковиту і смачну курочку.

Курица для жарки на сковородеСлід запам’ятати, що якщо смажаться стегенця або стегенця, то їх слід викладати шкірою вгору, інакше вона моментально «приварится» до дна сковорідки. Коли курка буде в сковороді, вогонь зменшують приблизно наполовину і смажать порядку 15 — 20 хвилин на одній стороні і стільки ж на інший.

Тим часом часник очищають від лушпиння і дрібно рубають. Коли шматочки м’яса зарум’яняться зі всіх сторін, їх посипають часником, вогонь зменшують до мінімуму, накривають кришкою сковороду і тримають на плиті ще 5 — 10 хвилин.

Все — неймовірно смачне блюдо, яке не соромно навіть подати гостям, готово. Як показує практика, зробити смачно курку на сковороді можна буквально за 40 — 50 хвилин.

Загрузка...

Куряча грудка з овочами на сковороді

Цей рецепт ідеально підійде для людей, які стежать за своєю вагою. Соковита куряча грудка містить мінімум калорій, тому не додасть ні грама зайвого жиру.

Куриная грудка с овощами на сковородеІнгредієнти:

  • куряча грудка — 300 — 350 г;
  • рафінована олія — 2 ст. л.;
  • соєвий соус — 1,5 ст. л. + 50 мл для маринаду;
  • тертий часник — 1 ч. л.;
  • вода — 200 мл;
  • мелений імбир — 1 ч. л.;
  • брокколі — 150 г;
  • печериці — 150 г;
  • зелень — за смаком;
  • рисове вино — 50 мл для маринаду.

Приготування

Курячу грудку миють і кладуть на рушник, щоб вона трохи висохла. Тим часом готують маринад. Для цього просто змішують рисове вино і соєвий соус. Далі нарізають грудку довільними шматочками, поливають маринадом і прибирають в холодильник на 30 — 40 хвилин. Після закінчення часу в сковороду наливають масло, розігрівають його, додають тертий імбир і часник, пасерувати буквально 15 — 20 секунд, дістають їх зі сковороди, а викладають туди шматочки курки.

Смажити курку на сковороді слід по 1 — 2 хвилини з кожного боку, щоб вона тільки підрум’янилася, а після знову викладають її на тарілку. У сковороду додають трохи масла і викладають крупно нарізані печериці та брокколі. Постійно помішуючи, обсмажують 7 — 8 хвилин, після чого викладають обсмажену курку, додають воду і соєвий соус і тушкують ще 10 хвилин. Готову страву рекомендується посипати рубаною зеленню.

Філе курки в клярі на сковороді

Куриные бедрышки в кефире на сковородеЗамислюючись про те, як посмажити курку, не можна забувати і про ніжному філе в клярі, яке можна приготувати, і до святкового столу, і для сімейного обіду.

Інгредієнти:

  • куряче філе — 400 г;
  • лимон — 1/2 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • борошно — 1 — 2 ст. л.;
  • хмелі-сунелі, перець, сіль — за смаком.

Приготування

Куряче філе промивають під проточною водою, обсушують серветкою або рушником і розрізають уздовж на кілька тонких шматочків. Збризкують їх соком лимона, посипають спеціями і ставлять у холодильник. Солити на цьому етапі поки що не потрібно. В окремій ємності збивають виделкою яйце.

Борошно насипають на обробну дошку або плоску тарілку. Через 15 хвилин філе дістають з холодильника, солять за смаком і обвалюють у борошні, після змочують в яйці і знову в борошні. Підготовлені шматочки смажать на розігрітому рослинному маслі з двох боків до появи апетитною рум’яною кірочки.

Якщо страва готується до святкового столу, то для більш ефектного вигляду готове філе курки посипають тертим сиром, кладуть на нього пару кружечком помідора, накривають кришкою і витримують на вогні ще хвилин 5, після чого викладають на сервірувальну тарілку і прикрашають зеленню.

Курячі стегенця в кефірі на сковороді

Інгредієнти:

  • курячі стегенця — 300 г;
  • часник — 1 зубчик;
  • кефір — 200 мл;
  • зелень кропу, кінзи, сіль, спеції.

Приготування

Стегенця миють під проточною водою, обсушують рушником, натирають сіллю, перцем і кладуть в глибоку миску. Часник очищають від лушпиння, дрібно ріжуть або пропускають через прес, додати до курки. Туди ж кладуть порізану зелень і виливають кефір. Після цього все перемішують і залишають на одну годину, щоб м’ясо добре добре просочилося.

Після закінчення часу шматочки курки викладають на суху сковороду, зверху заливають маринадом і тушкують до готовності на середньому вогні. Перед подачею курочку посипають зеленню кінзи. Замість стегенець можна використовувати гомілки або стегна.

Загрузка...