Як приготувати курячі крильця з картоплею в духовці?

Куриные крылышки запеченные с картошкой

Курячі крильця в духовці з картоплею — досить просте блюдо, приготування якого не вимагає багато часу і особливих навичок, але, тим не менше, воно виходить дуже смачним, ароматним і ситним. Крила вважаються однією з найдешевших частин птиці, але це не заважає їм дуже цінується гурманами.

Курячі крильця з картоплею можна готувати як повсякденна страва і як основна страва на святковий стіл, адже, незважаючи на свою простоту і дешевизну виглядає дуже красиво і апетитно.

Час приготування становить всього близько 40 хвилин, при цьому весь рецепт приготування можна розділити на 3 основних етапи:

  • підготовка інгредієнтів;
  • маринування;
  • запікання.

Перш ніж детальніше розглянути ці етапи, давайте з’ясуємо, які інгредієнти потрібні для приготування.

Загрузка...

Інгредієнти підготовчий процес

Куриные крылышки - основной компонент блюдаДля того щоб приготувати курячі крильця з картоплею, знадобляться наступні інгредієнти, кількість яких розраховано на 4 порції:

  • картопля — 800 р.;
  • крила — 600 р.;
  • сіль, перець, спеції за смаком;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • готова гірчиця — 1 ст. л.;
  • соєвий соус — 1 ст. л.;
  • рослинна олія;
  • сметана або майонез — 5 ст. л.

На початковому етапі необхідно підготувати основні інгредієнти, тобто картопля і курячі крильця. Для початку крила варто добре промити водою, розділити на 3 частини по стиках суглобів і просушити. Як правило, нижня частина крила для приготування не використовується, так як вона практично не містить м’язової тканини і не особливо підходить для запікання, її можна залишити на бульйон. Поки крильця обсыхают, є час зайнятися приготуванням маринаду.

Приготування маринаду — одна з найвідповідальніших частин, оскільки саме маринад визначає основні смакові якості страви. Існують різні рецепти маринаду, і в залежності від ваших смакових уподобань можна трохи поекспериментувати зі спеціями і прянощами. З куркою добре поєднуються часник, розмарин, паприка і каррі. Сіллю, перцем і спеціями найкраще м’ясо натерти. У глибокій ємності змішується до однорідної маси сметана, гірчиця і соєвий соус, і все це сполучається з м’ясом.

Щоб крила добре просочилися маринадом, їх необхідно залишити як мінімум на пів години. Посилити дію маринаду можна за допомогою харчової плівки, нею затягується зверху ємність, в якій маринуються крила, що створює подобу вакууму.

Поки м’ясо маринується можна підготувати картоплю. Його необхідно почистити, помити і нарізати великими або середніми шматочками. Картопля також слід злегка посолити і поперчити. Цибулю нарізати півкільцями.

Приготування і подача

Крильця з картоплею в духовці можна приготувати 2-ма способами: на деку і в рукаві.
Кожен з них по-своєму гарний, тому давайте розглянемо обидва.

Але перед тим як почати викладати блюдо для запікання, необхідно попередньо розігріти духовку до 180-200 ° С.

Загрузка...

Деко

Сметана для приготовления крылышек с картошкойОтже, перший варіант — на деку. Для того щоб готове блюдо було зручніше викладати і потім не обтяжувати себе довгим києм листа, його краще застелити фольгою і змастити її олією.

На фольгу викласти картоплю, потім цибулю і крильця, зверху все це заливається маринадом і поставити в духовку. Дуже важливо в процесі запікання не пересушити блюдо, тому періодично його можна поливати присутніх на дні дека соком. Використовуючи такий рецепт приготування, можна отримати картоплю і м’ясо дуже рум’яними.

Рукав

Крила з картоплею в духовці, запечені в рукаві, навпаки можуть бути менш рум’яними, але зате дуже соковитими. Плюс до всього, в рукаві страва готується трохи швидше. Тому, як приготувати цю страву в рукаві або на деку, вирішувати тільки вам. Всі інгредієнти викладаються в рукав, який необхідно щільно зав’язати з обох сторін, помістити на форму і відправити в духовку на 40 хв.

Після того, як страва готова, переходимо до подачі. Подавати його можна як порційно, так і на великому плоскому блюді. Для прикраси рекомендується використовувати дрібно нарубану зелень або кілька листочків розмарину. Даний рецепт крилець дуже добре поєднується зі свіжими овочевими салатами.

Загрузка...