Як приготувати курячі крильця на сковороді?

Куриные крылышки

Смажені курячі крильця — це прекрасна закуска. Ситні, смачні, рум’яні — що може бути краще? Так і посмажити курячі крильця на сковороді простіше простого! На сьогоднішній день є всілякі рецепти приготування крилець.

Описуване блюдо не тільки смачне, популярне, але і ні до чого не зобов’язує. Для нього не потрібні якісь особливі, столові прилади, способи подачі і приводи. Є соковиті крила можна прямо руками, вмочуючи в соус і прицмокуючи від задоволення.

Якщо якісь рецепти придумувалися довго і болісно, то курячі крила не з таких. Адже спочатку вони навіть серйозної їжею не вважалися. Але варто було кому-то в перший раз спробувати їх засмажити, як все навколо здивувалися: такий смачний продукт знаходився поруч стільки років, а ніхто і не намагався зробити з нього щось варте?! Сьогодні і ви дізнаєтеся, як приготувати курячі крильця!

Загрузка...

Найбільш популярні рецепти

Куриные крылышкиЗ кетчупом

Для приготування крил з кетчупом і перцем потрібно:

  • кілька крил;
  • пара зубчиків часнику;
  • сіль і чорний перець за смаком;
  • соняшникова олія;
  • трохи кетчупу (але можна готувати і на соєвому соусі);
  • інші приправи, якщо є бажання урізноманітнити рецепт.

Для початку потрібно помити, висушити і посолити кілька курячих крилець. Трохи поперчити і перемішати з подрібненим часником. Додати 1-2 ложки кетчупу або вмочити в соєвому соусі і залишити маринуватися.

Смажені на сковороді курячі крила будуть смачніше і м’ясо стане ніжнішим, якщо маринувати їх не менше години. Цей рецепт передбачає двосторонню обжарку, тому, скільки смажити, потрібно дивитися за кольором страви. Воно повинно бути приємного золотистого кольору. Правильно засмажені крила повинні виглядати апетитно. Далі необхідно закрити кришку і довести продукт до готовності.

Загрузка...

У меді

Крылышки в медеНаступний рецепт про те, як приготувати курячі крильця в медовому соусі.

Для приготування потрібно:

  • приблизно 0,5 кг курячих крилець;
  • 1-2 ч. л. каррі;
  • 2-3 л. меду;
  • пара ложок лимонного соку;
  • 5 ст. л. соєвого соусу;
  • сіль за смаком;
  • соняшникова олія.

Приготування курячих крилець починається з підготовки: їх необхідно помити, висушити, посолити. Потім перемішати їх з медом, соусом, соком лимона, додати каррі і залишити в холодильнику на 1-2 години.

Смажити потрібно в глибокій сковороді в соняшниковій олії спочатку на сильному вогні, а потім доводити на повільному. Перед тим як зменшити вогонь, потрібно додати соус, в якому крильця маринувалися. Гасити вже обсмажені крила потрібно близько двадцяти хвилин.

Крильця по-болгарськи

Чеснок для приготовления рецептаДля різноманітності варто спробувати рецепти курячих крилець з Болгарії. Напевно, покуштувавши нове блюдо, ви всім друзям будете розповідати, як смачно приготувати курячі крильця.

Отже, щоб отримати «болгарські» курячі крильця на сковороді, знадобляться наступні інгредієнти:

  • курячі крильця — 1 кг;
  • болгарський перець — 1 великий або 2 поменше;
  • цибулина середнього розміру;
  • 2 зубчики часнику;
  • 5-6 ложок аджики;
  • сіль;
  • соняшникова олія для смаження.

В глибокому блюді або тарілці необхідно змішати аджику і крила, залишити маринуватися. На даному етапі можна внести невеликі зміни в рецепт: якщо ви не любите дуже гострі страви, можна зменшити кількість часнику або аджику замінити кетчупом.

Через 1-2 години можна приступати до готування. Викласти все на глибоку сковороду з добре прогрітим соняшниковою олією і трохи підсмажити на середньому вогні. Додати перець, цибулю і часник, попередньо дрібно нарізавши їх. Продовжувати готувати хвилин 15, але вже під кришкою.

Крильця хрусткі з соусом

Хрусткі крила можна приготувати не тільки у фритюрі. Крылышки хрустящие с соусомСпробуйте ці рецепти, і ви переконаєтеся, наскільки смачними можуть бути крила, приготовані на сковороді особливим чином.

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • крильця — 1 кг;
  • стакан картопляного крохмалю;
  • сіль;
  • соняшникова олія;
  • 6 ст. л. кетчупу;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. курячої приправи.

Для початку потрібно промити і посолити птицю. Далі слід залишити продукт хвилин на 30, щоб дозволити м’яса увібрати сіль. Тепер знову промити від зайвої солі, розрізати кожне крило на 2 частини і гарненько обваляти в крохмалі, щоб він лежав рівним шаром. Смажити потрібно в гарячому маслі і на середньому вогні 20 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб масла в сковороді була достатня кількість. Це приблизно 0,5 см або трохи більше. При необхідності перевертайте продукт.

Подавати хрусткий делікатес можна з готовим соусом. Той, хто не бажає зупинятися на соєвому соусі, може, поки крила смажаться, приготувати соус сам. Для цього потрібно в піалі змішати кетчуп, цукор, курячу приправу і додати туди пару ложок рослинного масла. Перемішувати потрібно ретельно, щоб уникнути появи грудочок. Ніхто не зможе відмовитися від смажених крил з таким соусом.

Не забувайте, що для отримання готового страви хорошої якості в першу чергу потрібно підбирати продукти бажаного рівня. Уважно поставтеся до вибору. Це повинні бути свіжі, чисті, з приємним кольором і запахом апетитні шматочки. Не варто купувати м’ясо, якщо сумніваєтеся в його якості чи походження.

Загрузка...