Як приготувати котлети з путасу смачно?

Котлеты из путассу

Путасу належить до сімейства тріскових риб, смак має схожий на хек і навагу. Вона досить дрібна, в ній багато кісток. Тому котлети з путасу — відмінний вихід при приготуванні цього продукту. Ще однією перевагою цієї риби є недорога ціна, причому на смакових якостях страви це не відображається.

Та обставина, що вона відноситься до нежирним сортам, робить путасу цінним дієтичним продуктом. Адже її корисно вживати в їжу людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, і особливо охочим схуднути. Калорійність становить 82 ккал на 100 г продукту.

Є дуже різні рецепти приготування цієї невигадливої рибки. Це можуть бути і рибні котлети з путасу, і супи, і путасу в духовці.

Дієтичні страви бувають і не дуже, але всі вони дивовижно смачні і корисні.

Загрузка...

Смажені котлети

Приготувати котлети з путасу можна, обсмаживши їх у сковороді на рослинному маслі.

З картоплею та морквою

Лук для приготовления рецептаІнгредієнти:

  • путасу — філе 250 г;
  • картопля середнього розміру — 1 шт.;
  • морква середнього розміру — 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • хліб білий — 150 г;
  • яйце сире — 1 шт.;
  • сіль, перець за смаком;
  • рослинна олія для смаження;
  • борошно пшеничне для панірування.

Філе помити і пропустити через м’ясорубку разом з морквою, картоплею і цибулею. Білий хліб розмочити у воді і теж прокрутити в м’ясорубці. Додати сіль, перець і сире яйце. Все ретельно перемішати. З отриманої маси сформувати котлети і обваляти їх у борошні. На сковороду налити олію і розігріти. Обсмажити котлети з двох боків до готовності.

Загрузка...

З майонезом і салом

Мука для приготовления рецептаІнгредієнти:

  • путасу — 1 кг;
  • майонез — 1 столова ложка;
  • яйце сире — 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • свіже сало — 50 г;
  • булка — 2 шматка;
  • сіль, перець за смаком;
  • панірувальні сухарі;
  • рослинна олія для смаження.

Рибу помити, очистити від нутрощів, відрізати голови і вийняти хребти. Отримане філе подрібнити в м’ясорубці разом з салом, цибулею і розмоченої у воді булкою. Додати майонез, сіль, перець, сире яйце. Розмішати і зробити котлети. Обваляти їх у панірувальних сухарях і обсмажити в сковороді на рослинному маслі з двох сторін до готовності.

Без яєць

Інгредієнти:

  • філе путасу — 500 г;
  • булка — 200 р;
  • сало — 50 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • борошно для панірування;
  • рослинна олія для смаження.

Рибне філе, сало і булку пропустити через м’ясорубку. Посолити, поперчити. Сформувати котлети, обваляти їх у борошні і обсмажити на рослинному маслі.

Для смажених котлет можна використовувати подвійне панірування з яйцем. В цьому випадку спочатку котлети панірують у борошні, потім у сирому яйці, після цього в сухарях. Тоді скоринка виходить особливо рум’яна і хрустка.

Наведені вище рецепти рибних котлет припускають обсмажування на рослинному маслі і не є надто корисними. Але є і абсолютно дієтичні страви. Все залежить від того, як приготувати.

Дієтичні котлети з путасу

У духовці

Морковь для приготовления котлетІнгредієнти:

  • путасу — 1 кг;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • яйце сире — 1 шт.;
  • булка — 200 р;
  • майонез або сметана — 2 столові ложки;
  • сіль, перець за смаком.

Рибу помити, почистити, відокремити від кісток і змолоти в м’ясорубці. Там же подрібнити цибулю і моркву. Покласти в отриману масу розмочену у воді булку, сире яйце, сіль, перець і все добре перемішати. Сформувати котлети, викласти їх на змащений маслом деко і зверху помастити сметаною або майонезом.

Це робиться, по-перше, для смаку: він стане багатше і яскравіше. А по-друге, для поліпшення зовнішнього вигляду: тоді вироби підрум’яняться.

Деко помістити в духовку, розігріту до 200 градусів і запікати котлети протягом 20 хвилин.

На пару

Приготувати смачні котлети з путасу можна і на пару. Причому найзручніше робити їх в мультиварці.

Хлеб для приготовления котлетІнгредієнти:

  • філе путасу — 500 г;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • білий хліб, розмочений у воді — 100 г;
  • сіль, перець за смаком.

З інгредієнтів за допомогою м’ясорубки приготувати густий в’язкий фарш, виліпити з нього котлети. У чашу мультиварки налити 6 мультистаканов гарячої чистої води. Котлети покласти у кошик для приготування на пару, яка входить в комплект з мультиваркою. Поставити корзину з котлетами в мультиварку і включити режим «На пару» на 30 хвилин.

В якості гарніру звичайно використовують картоплю. Це може бути і картопляне пюре, смажена картопля, запечена, і просто відварна. Рис також добре поєднується з рибними стравами. Салати з свіжих овочів, особливо з огірків і помідорів, заправлені оливковою олією, як не можна краще підходять до такої корисної і легкої їжі, як риба. Не тільки свіжі, але й солоні помідори та огірки прекрасно доповнять її.

Риба (будь-яка) — дуже корисний продукт, який просто необхідно вживати в їжу, вона містить легкозасвоюваний білок, вітаміни і мікроелементи. У морській рибі багато йоду та брому, а також є фосфор, калій, магній і багато інші корисні й необхідні організму людини речовини.

При регулярному її вживанні поліпшується робота нервової системи, щитовидної залози та головного мозку, знижується рівень шкідливого холестерину в крові. І завжди навіть з простої недорогий риби можна приготувати чудові страви на будь-який смак.

Приємного апетиту!

Загрузка...