Як приготувати котлети по-київськи будинку?

Вкусные котлеты по-киевски

Кожна уміла господиня повинна знати і вміти, як приготувати котлети по київськи для святкового столу. Різноманітність страв з м’яса часом просто вражає уяву. Різні його види та компоненти використовують у всіх відомих нам культурах, що породила неймовірну кількість рецептів його приготування.

Українська традиційна кухня не стала винятком — в ній використовуються практично всі відомі види м’яса. Але особливою популярністю в стравах користуються лише три з них — це свинина, яловичина і курятина.

Однак ніякі інші страви, крім виготовлених на основі курячого м’яса, не можуть похвалитися такою ніжністю аромату і м’якістю свого смаку. Створення однієї з найпопулярніших страв української національної кухні ми і розглянемо більш докладно. Як приготувати котлети по київськи будинку стане темою для сьогоднішнього дослідження.

Загрузка...

Котлета по-київськи: інгредієнти

Національний український колорит повністю розкривається в цьому виробі. Недарма саме котлета по-київськи найбільш знаменита в традиційній кухні. Її популярність пішла далеко за межі України і стала візитною карткою українських страв навіть у найвіддаленіших куточках планети.

Котлеты по-киевскиЩоб правильно приготувати котлети, знадобиться наступний набір інгредієнтів:

 

  • філе куряче — 4 шт;
  • масло вершкове — 200 гр;
  • кріп — 1 пучок;
  • яйце — 2 шт;
  • сухарі — 200 гр;
  • соняшникова олія — 2 склянки;
  • сіль, перець за смаком.

Процедура приготування котлети по київськи з курячого філе будинку досить проста. Спочатку беремо наше м’ясо відокремлюємо від нього внутрішню частину, так зване «мале філе», яке поки відкладаємо в сторону. Решту м’ясну основу відбиваємо за допомогою дерев’яного молотка.

Головне, не перестаратися в процесі відбиття, оскільки якщо філе вийде занадто тонким, з нього навряд чи вийде необхідна нам котлета — швидше вийдуть відбивні. Тому слід правильно розрахувати силу і не дуже старатися, адже м’ясо відбивається для надання додаткової м’якості, а не для створення тонкого м’ясного шару.

В кінцевому рахунку повинно вийти 4 рівноцінних шматка філе, з яких і будуть у результаті сформовані наші котлети. Підготовлену основу підсолюємо і перчимо для додання пікантного і більш повноцінного смаку.

Масло з кропом — традиційне рішення для начинки

Сливочное масло для приготовления котлет по-киевскиТепер прийшла черга масла, його необхідно помістити в ємність і дати трохи підтанути. Температура масла, яку необхідно досягти, ні в якому разі не повинна бути нижче кімнатної.

Нагрівання масла для досягнення ним більш м’якої консистенції є великою помилкою, яку багато хто роблять, бо воно може расслоиться, що з купівельними варіантом цього продукту буває досить часто. Тепер дрібно наріжемо зелень кропу, яка і буде в сукупності з маслом складати начинку для нашої котлети.

Відправляємо кріп в ємність з підталим (але не поганим) маслом і ретельно перемішуємо обидва ці інгредієнти до утворення однорідної маси. Після чого беремо харчову плівку і викладаємо нашу суміш на неї, формуючи невелику ковбаску, яка акуратно упаковується та відправляється у холодильник. Цей крок необхідний для додання форми готової суміші — в такому вигляді її буде простіше вкласти в котлету в якості начинки.

Як тільки масло досить застигло, ділимо його на 4 рівні порційні частини, за кількістю підготовленого філе, і кладемо їх по черзі в м’ясні заготовки. Після чого вступають у справу відкладені раніше шматочки «малого філе» — ними накривається олійно-кропова суміш, формуючи своєрідний кокон для нашої начинки. Загортаємо заготовки в основні м’ясні частини — в результаті отримуємо 4 чудових котлети овальної форми, які відкладемо поки що убік і займемося створенням панірування.

Подсолнечное масло для обжарки котлетЇї створення включає в себе два інгредієнти — це яйце і сухарі. Для її приготування візьмемо окрему ємність і розіб’ємо в неї заздалегідь підготовлені яйця. Підсолимо і поперчити їх для більшої чіткості смаку, після чого ретельно перемішати. Сухарі необхідно довести до стану дрібної крихти. В цьому нам допоможе блендер або, при його відсутності, звичайна м’ясорубка. Перемелені сухарі також висипаємо в окрему тарілку.

У кінцевому рахунку перед нами виявляться 3 складові: заготовки з філе, тарілка з сухарями і ємність з сирими яйцями. Тепер відтворимо те, що в усьому світі викликає захоплення і повагу до нашої традиційної кухні, а саме — додамо форму нашої заготівлі і наведемо її зовнішній вигляд до того, який і називається котлетою по-київськи. Для цього помістимо її спочатку в ємність з яйцем, а після обваляем в сухарях. Яйце зіграє роль клею і чудово закріпить сухарі на поверхні філе.

Загрузка...

Правильна обжарювання — той самий секретний інгредієнт

Тепер настає найвідповідальніший етап приготування — обсмажування на соняшниковій олії.

Ідеальним варіантом є використання фритюру, оскільки він рівномірно обжарит нашу котлету з усіх боків і додасть їй рівномірний колір.

При його відсутності підійде і каструля, яку необхідно вилити олію. Після чого поставити її на піч масло і довести до кипіння. Як тільки з’явилися перші ознаки готовності рослинного масла — відправляємо по черзі в нього наші котлети. Робити обжарку слід з усіх боків до появи рум’яної скоринки та приємного золотистого кольору.

Оскільки витрата олії досить великий, його залишки можна використовувати після приготування котлет для обсмажування картоплі або овочів, що внесе хоч якийсь елемент економії в загальний процес готування.

Всі 4 обсмажені котлети і процес приготування можна вважати закінченим. Викладаємо готові вироби на блюдо і подаємо до столу. Подавати готові котлети можна як в поєднанні з різними гарнірами, так і самостійно. При цьому одну котлету розрізаємо навпіл, щоб олійно-кропова суміш витекла і просочила усі інші елементи своїм неповторним ароматом і створила той особливий шарм, яким так славиться котлета по-київськи.

Котлета по-київськи не дарма так популярна, вона повністю передає всю атмосферу фірмового дружелюбності і відтворює той колорит рідного дому, якого так всім нам часом не вистачає.

Загрузка...