Як приготувати коропа у фользі в духовці?

Карп запеченный в фольге в духовке

Приготування рибних страв підходить як для обідів, так і для вечерь. Запечений короп у фользі в духовці стане відмінним варіантом для вечері і доповнить будь-який гарнір. Як приготувати коропа, знає кожна господиня, але зробити це смачно можна, лише дотримуючись певних правил.

Рецепти приготування цієї риби мають більш десятка варіацій. Як би ви не приготували це страва, воно вийде смачним, якщо не переборщити з приправами і спеціями.

Загрузка...

Запечений короп на цибулевої подушці у фользі

Щоб приготувати коропа у фользі, можна використовувати самий простий рецепт, який не потребує особливих інгредієнтів. Цибульна подушка надає карпу ніжність і робить його ароматним і смачним.

Лук для приготовления карпа в духовкеДля приготування коропа, запеченого у фользі, знадобляться наступні інгредієнти:

  • 1 короп вагою від 1 до 2 кг;
  • 2-3 цибулини;
  • 4-5 лаврових листочків;
  • 5-7 шт. перцю горошком;
  • 1 ст. л. соняшникової або оливкової олії;
  • невелика дрібка солі;
  • будь-які спеції за бажанням.

Тепер можна приступати до підготовки до запікання риби. Спочатку її необхідно ретельно почистити. Щоб зняти луску швидше, замість ножа для риби можна використовувати звичайну столову ложку. Беремо коропа, з хвостової частини піддягаємо луску ложкою і знімаємо її, обережно ведучи ложку до голови.

Луска залишається в ложці. Робимо це з обох сторін до повного очищення. Таким чином рибу чистити легше, а луска не розлітається по всій території кухні. Після цього обполіскуємо рибу водою і видаляємо зябра. Потім розрізаємо черево і виймаємо нутрощі. Тепер ретельно промиваємо карпа всередині і зовні. Стряхиваем воду і обсушуємо його лляним, бавовняним або паперовим рушником. Рівномірно натираємо сіллю внутрішню і зовнішню сторони карпа.

Алюминиевая фольга для запеканияПриступаємо до підготовки лука. Очищаємо його від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Складаємо цибулю в миску, злегка солимо його і мнемо руками. Додаємо до нього лавровий лист і перець горошком, ретельно перемішуємо.

Коли все готово, беремо фольгу і викладаємо на неї шар цибулі. Зверху кладемо коропа, трохи фаршируємо його цибулею. Зверху посипаємо рештою цибулею і збризкуємо соняшниковою або оливковою олією. Після цього загортаємо краї фольги і поміщаємо рибу в холодильник на кілька годин маринуватися.

Коли риба промаринувалася, дістаємо її з холодильника, викладаємо на деко для запікання і ставимо в попередньо розігріту духовку при температурі 180-200°C. Час приготування коропа становить від 40 хвилин до 1 години в залежності від його розміру. Цей рецепт не забирає багато часу, і страва виходить дуже смачним. Його не соромно подати як звичайний вечеря, так і гостям.

Філе коропа в білому вині, запечене у фользі

Як не готуй карпа, він завжди виходить дуже смачним. Один з приголомшливих варіантів приготування — це короп в білому вині, запечений в духовці у фользі. Рецепт страви хороший тим, що готується воно дуже швидко.

Короп багатий вітамінами і корисними речовинами, які необхідні організму людини. І що особливо приємно, він має відмінні смакові характеристики. Його м’якоть набуває ніжність і соковитість завдяки наявності достатньої кількості жиру. Ось чому цю рибу запікати в духовці — одне задоволення. Крім того, це дуже корисно.

Запекаясь у фользі, риба готується практично в своєму соку і не вимагає додавання жиру. Що стосується трав, то для рибних блюд прийнято використовувати чебрець, розмарин і шавлія. Вони надають рибі особливий аромат, а вино робить це блюдо гідним ресторанного меню.

Белое вино для приготовления карпаКороп в духовці в білому вині готується з наступних інгредієнтів:

  • філе коропа вагою від 500 до 600 м;
  • 1 лимон;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль крупна;
  • мелений перець (ще краще взяти перець горошком і потовкти його, так риба буде ароматнішим);
  • суміш прованських трав або окремо розмарин, чебрець і шавлія;
  • 50 г вершкового масла;
  • 5 ст. л. білого сухого вина.

Поки риба охолоджується, очищаємо часник пропускаємо його через часникодавку. Через 30 хвилин дістаємо карпа з холодильника, солимо і перчимо його, натираємо часником і рясно посипаємо прованськими травами. Після цього викладаємо філе на фольгу, гарненько збризкуємо вином, а зверху на кожен кладемо шматочок по одному слайсу вершкового масла. Загортаємо краї фольги і ставимо страву в духовку на 20 хвилин при температурі 180-200°C.

Після закінчення 20 хвилин дістаємо рибу, відкриваємо фольгу, поливаємо карпа утворився соком і відправляємо в духовку ще на 5-7 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Короп, запечений у духовці, готовий. Подають таку страву з картоплею і зеленню, прикрасивши рибу лимонними часточками.

Загрузка...

Короп, запечений з грибами під сметанним соусом у фользі

Лимон для приготовления карпа Поєднання цієї різновиди риби, запеченої в духовці з овочами дуже корисно для здоров’я і смачно. Короп, запечений у фользі під сметанним соусом, — яскравий тому приклад. Незважаючи на високу калорійність, іноді все ж можна собі дозволити насолодитися таким делікатесом, адже смакове насолоду відіграє важливу роль.

Короп, запечений в духовці під сметанним соусом, який готується з наступних продуктів з розрахунку на 4 порції:

  • 1 короп вагою від 1,5 до 2 кг;
  • пшеничне борошно вищого сорту;
  • 50 г вершкового масла;
  • 5-6 столових ложок сметани середньої жирності;
  • 1 велика цибулина;
  • 700 г печериць;
  • сіль крупна;
  • 5-6 шт. перцю горошком;
  • зелень.

Вимиті і очищені гриби нарізаємо тонкими слайсами вздовж, потім відварюємо в підсоленій воді і обсмажуємо на сковороді. Нарізаємо цибулю півкільцями. Рибу чистимо, натираємо сіллю і перцем, фаршируємо цибулею і грибами, а потім викладаємо на фольгу. Зверху натираємо рибу вершковим маслом і поливаємо сметаною.

Загортаємо краї фольги і ставимо страву в розігріту духовку при температурі 200-220°С. Час запікання становить 1-2 години в залежності від розміру риби. Поки короп в духовці запікається, миємо й нарізаємо зелень. Дістаємо готову страву, викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

Загрузка...