Як приготувати камбалу в духовці і не тільки?

Камбала в духовке

Як приготувати камбалу в духовці? Камбала — це дуже незвичайна риба, яка відрізняється своїм плоским тулубом і очима, розташованими на одній стороні голови. Вона користується великим попитом на ринку завдяки вмісту великої кількості поживних речовин. Її м’ясо дуже швидко засвоюється нашим організмом, тому його радять вживати ослабленим людям, вагітним жінкам, маленьким дітям. Але, крім своєї поживності, ця риба дуже смачна, особливо якщо її вміти готувати.

Однак спочатку рибу потрібно обробити. Тому варто розібратися, як це робити правильно. Камбала може мати досить сильний запах йоду, який не всім подобається. Щоб від нього позбутися, радиться замочити тушку на 30-40 хвилин в молоці. Після цього треба відрізати голову, хвіст і плавники. Потім розкрити черево, витягнути нутрощі, зробити надріз по всьому хребту і зняти шкірку починаючи з боку хвоста. Тепер можна смачно її запекти!

Загрузка...

Приготування камбали зі сметаною

Камбала дуже добре поєднується зі сметаною. Тому розглянемо кілька варіантів, як це краще зробити.

Запечена в сметані

Щоб смачно приготувати це блюдо, вам знадобляться такі інгредієнти:

Камбала со сметаной

  • камбала — 1,5 кг;
  • сметана — 200 г;
  • масло вершкове — 3 ст. ложки;
  • борошно — половина ст. ложки;
  • сіль і спеції за смаком.

Після того як рибку випатрали, слід порізати на порційні шматочки, натерти спеціями і сіллю. Потім дістати сотейник або яку-небудь вогнетривку форму, змастити маслом і покласти туди філе. Зверху побризкати олією і лимоном, а потім накрити кришкою пергаментом або фольгою.

Поставити блюдо в духовку на 1 годину і періодично поливати соком, який буде збиратися на дні посуду. Тепер слід приготувати соус. Для цього підсмажте на вершковому маслі борошно і, не чекаючи, поки вона зарум’яниться, потихеньку вилийте в сковороду сметану. Весь час потрібно помішувати соус.

Далі насипати сіль і перець, а потім поставити все це на водяну баню, щоб не охололо. Коли рибка готова, можна зняти з неї шкіру (деякі вважають за краще не знімати) і вилити в ємність теплий соус. Після того, як страва постоїть в духовці ще хвилин 10, його можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Загрузка...

Зі сметаною і сиром

Ще один смачний і швидкий спосіб приготування. Для цього треба взяти такі продукти, як:

Камбала приготовленная с использованием фольги

  • велика камбала — 1 шт.;
  • сметана — 50 г;
  • сир твердий — 40 г;
  • сир вершковий — 50 г;
  • зелена цибуля;
  • кріп;
  • чебрець;
  • сіль і перець за смаком.

Риба готується цілком. Якщо хтось не любить шкірку, її теж можна прибрати. Перемішуємо сметану і вершковий сир, поки отримаємо однорідну масу. Тепер в цей соус кладемо по чайній ложці порубаного зеленої цибулі і кропу, а також на смак спеції і чебрець.

Отриманою пастою змащуємо поверхню риби і ставимо все це в духовку. Температура в печі повинна бути 220 градусів. Потім потрібно натерти сир, посипати їм рибу і знову поставити в духовку. Страва буде готове, коли візьметься золотистою скоринкою. Воно виходить дуже смачне і прикрашає будь-який стіл!

Приготування камбали з овочами

Так як до риби дуже підходять овочі, то варто розглянути кілька варіантів, як смачно готувати камбалу з овочами.

З помідорами

Камбала с овощамиДля приготування такої страви знадобляться наступні інгредієнти:

  • камбала — 1 кг;
  • свіжі помідори — 3 шт.;
  • лимон — 1 шт.;
  • трохи зелені;
  • сіль і спеції за смаком.

Як зазвичай починаємо з очищення риби. Потім натираємо її сіллю і спеціями. Після цього заливаємо тушку свіжовичавленим лимонним соком і ставимо в холодильник. Через 2-3 години дістаємо рибку і нарізаємо кубиками помідори.

Викладаємо все у форму для запікання і ставимо в духовку, температура якої повинна бути 180 градусів. Через 30 хвилин дістаємо деко, кладемо зверху зелень, ставимо в духовку ще на 5-10 хвилин. Вийде смачно!

З помідорами і кабачком

Камбала с помидорамиЩе один цікавий рецепт, в який входять наступні продукти:

  • камбала — півкілограма;
  • кабачок — 1 шт.;
  • помідори — 6 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • часник — 4 зубчики;
  • біле вино — півкелиха;
  • олія оливкова — 50 мл;
  • перець червоний;
  • панірувальні сухарі або хлібні крихти — 1 ст. ложка;
  • зелень;
  • сіль, перець, спеції.

Всі овочі почистити, включаючи шкірку червоного перцю, помідора і кабачка. Моркву нарізати тоненькими кружечками, помідори і кабачок четвертинками, перець пластинками, а цибулю дрібно нашаткувати. Часник кладемо неочищений, почистити потрібно буде в кінці. Деко треба змастити оливковою олією і посипати сіллю з чорним перцем.

Викласти овочі на деко, полити оливковою олією і добре все перемішати. Потім вилити в сковороду вино. Тепер необхідно гріти духовку хвилин 10 до температури 200 градусів, а потім поставити в неї деко на 1 годину. Під час запікання овочів температура повинна бути близько 170 градусів. Кожні 20 хвилин слід перемішувати овочі.

Тепер потрібно зробити для панірування риби. Дістаємо з духовки часник, чистимо і кладемо в міксер. Далі потрібно додати до нього хлібні крихти, трохи оливкової олії, свіжу петрушку, сіль за смаком і збити до однорідної маси.

Тепер нарізаємо шматочками камбалу, солимо, кладемо на деко до овочів і запікаємо 3 хвилини при 180 градусах. Ще раз витягуємо, натираємо рибу соусом і ставимо запікатися ще 2 хвилинки. Виходить красиво і смачно!

Приготування камбали з використанням фольги

Завдяки використанню фольги виходить дуже соковита рибка. Тому можна розглянути кілька способів приготування у фользі.

У фользі з цибулею

Це простий варіант, який не потребує багато продуктів. Потрібні такі інгредієнти:

  • камбала — кілька тушок, в залежності від кількості осіб;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • сіль і перець за смаком;
  • рослинне масло.

Спочатку потрібно обробити рибку, промити і обсушити паперовими рушниками. З усіх боків натерти перцем і сіллю, а потім побризкати маслом. Взяти аркуш фольги і протерти його маслом. Після цього нарізати кільцями цибулю і покласти на фольгу так, щоб він повністю її покрив. Тепер кладемо рибу, а зверху ще шар цибулі.

Для кожної тушки окрема фольга. Гарненько закручуємо фольгу, щоб ніде не протікало. Викладаємо на деко конвертики і запікаємо 30-40 хвилин при 200-градусній температурі. Вийде смачно!

У фользі з сиром і овочами

Дуже швидкий спосіб приготування, для якого потрібні:

  • камбала — 1 кг;
  • сир — 150 г;
  • помідори — 2 шт.;
  • сметана — 4 ст. ложки;
  • лимон;
  • кріп;
  • сіль і перець за смаком.

Очищену рибу полити лимонним соком, посолити і поперчити. Далі зробити соус: сметану змішати з цедрою лимона і дрібно нарізаним кропом. Покласти рибу на фольгу, змастити соусом, зверху нарізати помідори і посипати тертим сиром. Потім фольгу закрутити і помістити в духовку. Запікати 25-30 хвилин при 180 градусах. Всього за півгодини страва готова!

Загрузка...