Як приготувати качині стегенця в духовці і не тільки?

Готовые утиные окорочка

Необхідно знати, як приготувати качині ніжки. Наприклад, ніжки можна смажити або варити, також смажити або запікати. Тут все залежить від уподобань того, хто готує.

Таке м’ясо ніжне, набагато насиченішим курячого, тому його вкрай складно пересушити під час готування. Далі мова піде про те, як підійти до цього питання коректно і уникнути явних помилок.

Загрузка...

Готуємо в духовці

Необхідні компоненти:

  • 2 качині ніжки;
  • 0,5 столової ложки подрібненого перцю;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 0,5 ложки чебрецю.

Для соусу потрібні:

Чеснок для приготовления утиных ножек

  • зубчик часнику;
  • столова ложка вина (солодкого, червоного);
  • стакан свіжої малини;
  • 2 столові ложки винного оцту;
  • 3 чайні ложки цукру;
  • апельсин;
  • сіль;
  • білий перець (мелений).

Помивши ніжки, слід прибрати непотрібний жир, акуратно зробити надрізи на шкірі. Будьте обачні, не пошкодите м’ясо качки. Це покращує природний хід витоплювання жиру качки, в результаті якого виходить золотава скоринка. Змішавши перець з чебрецем і сіллю, натирайте стегенця, а потім закручуйте їх в харчову плівку. Залишаємо м’ясо на кілька годин в теплі або поміщаємо в холодильник на всю ніч, щоб все добре просочилося.

М’ясо потрібно промити в воді з-під крана. Викладаємо м’ясо на 120 хвилин у духовку, яка повинна бути нагріта до 150° C. Качині ніжки в духовці систематично підливаємо жиром, що знаходяться на дні жаровні. Щоб зробити соус до нашої страви, потрібно подрібнити за допомогою блендера півсклянки малини, апельсинового соку, а також цедру з оцтом, вином і цукром.

Дану консистенцію пропускаємо крізь сито. Часник слід подрібнити, обсмажити його на качиному жирі 1 хвилину, додати до суміші з малини і апельсина. Коли соус закипить, починаємо його варити, поки не загусне. Потім потрібно додати в соус цілу малину і прокип’ятити ще 45 секунд, не забуваємо про сіль і перець.

Приготовлені качині ніжки в духовці слід полити зробленим соусом. Тепер стає зрозуміло, як приготувати качині ніжки в духовці і не заплутатися в ході приготування. Головне — це нескладно і дуже смачно.

Як готувати в мультиварці?

Морковь для приготовления утиных ножекКомпоненти:

  • 1 цибулина;
  • 2 морквини;
  • 4 картоплі;
  • 2 качині ніжки;
  • 5 столових ложок розсолу (від огірка);
  • йодована сіль;
  • спеції.

Промивши ніжки, потрібно обсмажити їх в мультиварці з закритою кришкою 20 хвилин (як з однієї, так і з іншого боку), не додаючи масла. Після того як стегенця обсмажаться, наливаємо в них розсіл, солимо. Потім слід вибрати режим «Гасіння» і поставити на 1 годину 30 хвилин (дивимося на жорсткість м’яса і злегка змінюємо час).

М’ясо кладемо на тарілку, а в чашу мультиварки, де утворився качиний жир, викладаємо цибулю, який нарізали кубиками. Після цього необхідно злегка все обсмажити в режимі «Смаження». Додавши картоплю і моркву заздалегідь порізані соломкою, солимо і доповнюємо спеціями з водою. Перемішавши все, качині ніжки викладаємо зверху. Каструлю ставимо на режим «Плов» і чекаємо до тих пір, поки картопля не стане м’якою. Всі смачно і соковито, можна приступати до вечері.

Загрузка...

Як приготувати качині стегенця на сковороді?

Соль для приготовления утиных ножекКомпоненти:

  • 4 качині ніжки;
  • 1 цибулина;
  • 1 апельсин;
  • 3 яблука;
  • 150 г брусниці;
  • рослинна олія;
  • сіль.

Щоб приготувати стегенця на сковорідці, спочатку потрібно очистити яблука від шкірки і акуратно порізати на маленькі шматочки, цибулю — півкільцями, апельсин — колами. Використавши велику сковорідку з глибоким дном, розігрійте масло і обсмажте ніжки з обох боків так, щоб з’явилася золотава скоринка.

Додавши туди цибулю і закривши кришку, потрібно загасити не більше 12 хвилин. Додайте яблука і готуйте орієнтовно 25 хвилин, краще на кілька хвилин менше. Виклавши в сковорідку брусницю, тушкуйте страву ще 3 хвилини. Слідом додайте апельсин, знову накрийте кришкою і продовжуйте готувати ще близько 10 хвилин. Все готово, можете подавати страву.

Як готувати страву на мангалі?

Пиалка горчицыКомпоненти:

  • сіль — за смаком;
  • перець чорний мелений — за смаком;
  • майонез — 1 столова ложка;
  • качині стегенця — 4 штуки;
  • гірчиця — 1 столова ложка;
  • оцет винний — 2 ст. ложки;
  • лимон — 1 шт.;
  • часник — 1 зубчик.

Насамперед слід вимити качині ніжки. Потім складаємо їх у велику глибоку ємність, додаємо сіль і перець за смаком. Далі в цю ж ємність, додаємо майонез і гірчицю, видавлюємо сік з лимона, очищаємо часник від шкірки, заливаємо винним оцтом. Необхідно все добре перемішати і залишити на 2 години для маринування.

Після закінчення 1 години потрібно розпалити мангал. За цей час мангал підготується. У той час як дрова прогорять, викладаємо качині стегенця на решітку щільно один до одного і фіксуємо. Якщо це одностороння решітка, то компактно викладіть ніжки на поверхню.

Тепер приступаємо до самої смаженні. Встановлюємо грати на мангалі і обсмажуємо стегенця з двох сторін на гарячому вугіллі.

Якщо бажаєте насолодитися приготованим м’ясом, не потрібно пересмажувати або недожарівать качині ніжки.

Кращий метод — це заздалегідь придбати спеціальний термометр для перевірки готовності м’яса. Але якщо не вдалося цього зробити, тоді доведеться перевіряти на око. До речі, також можна перевірити методом «фінгер тест»: з’єднавши кінчики безіменного пальця і мізинця, доторкніться до м’якої частини своєї долоні, тоді стане ясно, наскільки готове м’ясо.

Обов’язково подавайте до качиним ніжок кетчуп, майонез і різні овочі.

Бажаємо приємного апетиту!

Загрузка...