Як приготувати яловичі реберця в духовці?

Ребра говяжьи приготовленные в духовке

Надзвичайно смачне блюдо можна приготувати зі звичайних продуктів.

Яловичі реберця, приготовані в духовці, підійдуть як для сімейного обіду, так і для святкового вечері.

Загрузка...

Гарнір до ребрышкам і перший рецепт приготування

Щоб м’ясо вийшло соковитим і ароматним, краще всього робити це блюдо з овочами: картоплею, цибулею, морквою і часником.

Можна запекти м’ясо окремо і подати з картоплею, яка буде виступати в якості гарніру.

Отже, як приготувати яловичі реберця правильно? Тут головне — хороший маринад. Існує безліч його варіантів (це можуть бути лимонний сік і мед), але ми розглянемо класичний рецепт, де ребра маринуються в соєвому соусі.

Для приготування знадобляться:

  • яловичі ребра — 1 кг;
  • соєвий соус — 50 г;
  • олія оливкова (або соняшникове) — 50 р;
  • часник — 2 зубчики;
  • ріпчаста цибуля — одна велика головка;
  • морква — одна штука.
  • сіль;
  • подрібнений гіркий перець.

Свежие говяжьи ребраНасамперед необхідно вимити ребра в прохолодною або теплою воді, усунувши всі жили і плівки. Далі його треба обтерти сухим рушником і замаринувати.

Приготувати маринад дуже просто: змішуємо сіль, перець і соєвий соус. Подрібнюємо часник, цибулю і тремо моркву на тертці, додаємо все це в соус. Далі всі шматки реберець перемішуємо в ньому. Яловичі реберця треба маринувати дві години в посуді із закритою кришкою.

Після цього мяско перекладається на деко, змащене рослинним маслом, зверху прикривається фольгою і запікається в духовці годину при температурі 200° С. Це блюдо подається з картоплею. Вона може бути запечена в духовці або приготована у вигляді пюре.

Другий рецепт приготування

Можна приготувати і інший варіант цієї страви. Маринуємо в цьому випадку м’ясо так само, але при цьому страва готується по-іншому. Так, береться деко, застеляється фольгою, яка змащується олією. На фольгу викладається тоненько порізаний кружечками картоплю, а зверху — замариноване м’ясо.

Ребра можна посипати подрібненим кільцями ріпчастою цибулею. Деко накрити фольгою. Запікати в духовці півтори години при температурі 200° С. Потім дістати деко, зняти фольгу і запікати страву ще 20 хвилин, щоб воно підрум’янилося. Блюдо виходить дуже смачним і ніжним.

Щоб зробити смачні реберця в духовці, рецепт повинен передбачати використання спеціального рукава. Маринад для говяжьих реберТак, вони виходять більш пропареними, але все одно дуже смачними.

Фантастично смачними виходять яловичі реберця в духовці, якщо запікати їх у медово-гірчичному соусі.

Отже, для цього рецепта знадобляться:

  • 1 кг ребер;
  • 2 столові ложки меду;
  • 2 ст. л. зернистої гірчиці;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 3 зубчики часнику;
  • сіль і перець.

Приготування ребер по цьому рецепту не сильно відрізняється від інших варіантів: м’ясо вимиваємо, обчищаем й обсушуємо. Готуємо соус для маринування: змішуємо горцю, мед і соєвий соус, а також сіль і перець. М’ясо викладаємо в посуд і добре змащуємо маринадом. Далі необхідно залишити ребра в холодильнику на ніч. Бажано їх хоча б кілька разів перевернути.

Замариновані ребра викладаємо в жароустойчивую форму і випікаємо на повільному вогні 2-3 години при температурі 150° С. Форму потрібно закрити кришкою або фольгою. Це зробить реберця дуже м’якими і соковитими. За 5 хвилин до кінця приготування можна відкрити кришку і включити в духовці режим «гриль». Так, м’ясо ще і підрум’яниться.

Можна сказати, що секрет приготування смачних ребер криється саме в маринаді. Він може бути будь-яким: імбирним, грибним, гірчичним або медовим. З маринадами можна навіть експериментувати. Наприклад, використовувати різні фрукти або соки. Головне не переборщити, адже основне в цій страві — яскравий смак реберець.

Приємного апетиту!

Загрузка...