Як приготувати хінкалі в домашніх умовах?

Готовые хинкали

Про те, як приготувати хінкалі в звичайних домашніх умовах, без будь-яких проблем, дізнатися кожна господиня. Слід нагадати, що найсмачніші хінкалі рецепт яких досить простий, є найбільш популярним блюдом грузинської кухні. По своїй суті вони давно стали близькими родичами улюблених усіма пельменів. Хінкалі мають дуже смачною м’ясною начинкою, яка загорнута в саме звичайне прісне тісто. Проте є певні особливості, які відрізняють їх від відомих на весь світ побратимів.

Щоб правильно приготувати популярне грузинське блюдо, для начинки краще всього використовувати яловичину і баранину. У неї обов’язково додають свіжу кинзу, м’ясний бульйон і велику кількість цибулі. Всі перераховані вище інгредієнти можна не пропускати через м’ясорубку, так як їх подрібнюють за допомогою гострого ножа. Правильно зробити хінкалі можна за допомогою класичного рецепту.

Загрузка...

Як приготувати смачні хінкалі?

Лук для приготовления начинки для хинкалиВізьміть 4 цибулини, 200 грам баранини, 1 яйце, 150 грам яловичини, сіль, 100 мл м’ясного бульйону, чорний мелений перець, 2 склянки пшеничного борошна, різні спеції.

Про те, як приготувати хінкалі в домашніх умовах, можна дізнатися у тих господинь, які часто балують своїх родичів настільки смачним страв.

Для початку слід зайнятися приготуванням тіста. У миску просівають борошно з сіллю і в центрі неї роблять ямку. Підігріту і, попередньо очищену воду перемішують з яйцем і отриману рідина поступово вводять в борошно. Замішують тісто, яке повинне вийти еластичним і м’яким. З нього формують шар, загортають у плівку і дають йому трохи відпочити.

Потім слід зробити начинку. М’ясо розморожують, ретельно промивають, добре обсушують, видаляють прожилки і плівочки.

Баранину і яловичину нарізають шматочками і подрібнюють за допомогою блендера. Цибулю обчищають, дрібно ріжуть і подрібнюють в комбайні. У мисці з’єднують вищеперелічені інгредієнти і додають сіль з перцем, а також м’ясний бульйон.

Тесто для хинкалиЗ тіста роблять хінкалі по-грузинськи. Його розкочують в тонкий пласт і, з допомогою склянки, вирізують кружечки. У їх центр кладуть всього лише одну чайну ложку начинки, піднімають краю і складають їх, формуючи складочки.

У центрі — кожен кружечок защипують. Для того, щоб зварити грузинські хінкалі в каструлю наливають воду і ставлять на вогонь. Тільки після того, як вода закипить, в неї слід опустити хінкалі, які варяться протягом 7 — 8 хвилин.

Потім розкладають готову страву по порційних тарілках і подають в гарячому вигляді, посипавши подрібненою зеленню і полив домашньою сметаною.

Готуємо дуже смачні і ніжні хінкалі по-домашньому

Звичайно ж, рецепти, які допомагають готувати знамените на весь світ грузинське блюдо, дуже різноманітні. І найбільш популярним на сьогоднішній день рецептом є хінкалі по-домашньому. Вам потрібно взяти 1 пучок кінзи, 2 склянки пшеничного борошна, 1 шматок білого хліба, 1 склянку води, 1 цибулина, 150 грам яловичини, сіль, 150 грам свинини, чорний мелений перець, 100 мл молока, спеції і 50 мл м’ясного бульйону.

Мясной бульон для рецептаЦибулю нарізають на четвертинки. М’ясо розморожують, ретельно промивають і ріжуть шматочками. Хліб розмочують у молоці і віджимають. Всі вищеперелічені продукти подрібнюють за допомогою м’ясорубки. Зелень дрібно рубають і вмішують у фарш. Туди ж слід додати спеції, м’ясний бульйон і трохи солі.

Борошно гарненько просіюють, додають сіль і вливають воду. Руками замішують тісто і скачують його в кулю. Слід дати йому трохи постояти на холоді. Потім, його тонко розкочують і вирізують кружечки, які мають діаметр 10 сантиметрів. У центр кружалець кладуть начинку, піднімають і ретельно защипують краї.

Тільки після цього їх можна варити в трохи підсоленій воді. Відмінні хінкалі в мультиварці на пару можна приготувати дуже швидко, заощадивши час на розігріві води.

Загрузка...

Як готувати в домашніх умовах хінкалі з грибами?

Про те, як правильно приготувати хінкалі з грибами, зможуть розповісти багато кулінари. Даний рецепт далекий від класичного, однак настільки цікаві експерименти на кухні не скасовували. Досить-таки популярний грузинське блюдо з грибами вийде дуже ситним та смачним. Тим більше, приготувати хінкалі в мультиварці можна швидко і легко.

Візьміть 500 грам печериць, 3 склянки пшеничного борошна, сіль, 2 яйця, різні спеції, 400 мл води, чорний мелений перець, 2 цибулини, зелень петрушки або кінзи, рослинне масло, трохи вершкового масла.

Звичайно ж, правила приготування хинкалей з грибами досить прості. Слід насипати в миску борошно і сіль. В іншій ємності збиваємо яйця і вливаємо в них воду. Отриману суміш слід ввести муку і замісити тісто, яке повинне вийти еластичним. Йому даємо постояти протягом 30 хвилин.

В цей час печериці промиваємо й обсушуємо. Цибулю дрібно нарізаємо. На сковороду, де було попередньо розігріте рослинне масло, викладаємо цибулю, потім додаємо гриби і смажимо до випаровування рідини. Обов’язково додаємо перець і сіль.

Тісто слід тонко розкачати і нарізати з нього кружечки, в центр яких кладемо грибну начинку і гарненько защипуємо краю. Готові хінкалі можна зберігати протягом довгого часу в морозильній камері. Потім просто потрібно відварити заморожені хінкалі в киплячій воді протягом приблизно 10 хвилин. Подавати їх треба гарячими.

Можна додати вершкове масло. А ось про те, як приготувати заморожені хінкалі, знає кожна домогосподарка. Адже даний процес на 100 % збігається з готуванням пельменів. Саме тому, якщо виникло питання як варити заморожені хінкалі, потрібно просто згадати рецепт приготування самого простого страви, яку дуже люблять у Росії та Україні.

Загрузка...