Як приготувати горбушу – рецепти супу і пирога, риби в клярі, з картоплею в духовці на сковороді

Багато початківці і досвідчені кулінари хочуть знати, як приготувати горбушу смачно і оригінально і не впевнені в тому, що страва вийде ідеальним. Риба з щільним, але сухуватим м’ясом не кожному кухарю піддається з першого разу, але озброївшись зрозумілим рецептом процес виготовлення відмінної частування сильно спроститься.

Як обробити горбушу?

Смак рибного блюда завжди залежить від свіжості обраної тушки. Переконавшись в якості купленого продукту і перш ніж приступати до приготування страви потрібно знати, як розділити горбушу на філе.

  • Звертайте увагу на колір черевця і луску. Черева повинні бути світлими, без жовтих плям, а луска — світло-сріблястого кольору.
  • Чистять рибу скребущими рухами, від хвоста до голови. Розрізаючи черевце, видаляють нутрощі
  • Переклавши рибу на обробну дошку відрізають голову.
  • Вирізати відрізати плавники і хвіст. Видаляючи плавці з черевця, зробити розріз уздовж нижньої частини рибини до хвоста.
  • Вставити ніж між кількома реберними кістками і м’ясним прошарком у підстави хребтової кістки. Пересувати ніж до краю черевця, звільняючи ребра. Вістря спрямоване в бік хребта, щоб не пошкодити реберні кістки.
  • Звільнити від кісток хвостову частину горбуші.
  • Від’єднати філе з хребетного хребта і розкрити тушку.
  • Щоб зняти шкірку з широкої сторони шматка підчепити шкуру і плавним рухом знімати її в напрямку хвоста.
  • Готове філе порізати порційно.
  • Загрузка...

    Як зробити горбушу соковитою і м’якою?

    Враховуючи, що м’ясо горбуші трохи сухе, приготувати його соковитим виявиться проблемою для початківців кулінарів. Досвідчені кухарі радять готувати спеціальний маринад для горбуші на основі оливкової олії, який пом’якшить м’ясні волокна і наситить ароматом. Даний рецепт розрахований на 1 кг філе і підходить для смаження, запікання на вугіллі і в духовці.

    Інгредієнти:

    • оливкова олія – 50 мл;
    • лимонний сік – 20 мл;
    • сіль, перець;
    • сушений розмарин, чебрець;
    • часник (за бажанням) – 1 зубок.

    Приготування

  • В ступці часник розтирають з сіллю, додають сухі трави і перець.
  • Вводять лимонний сік і масло, ретельно перемішують.
  • Обсушену рибу натирають пряною сумішшю, накривають і прибирають в холодильник на пару годин.
  • Загрузка...

    Горбуша – рецепти приготування

    Будь-які страви з горбуші, приготовлені з урахуванням цікавих рекомендацій, виходять чудово смачними.

  • Купуючи цілу тушку, не поспішайте викидати голову і хвіст, з них виходить відмінний наваристий суп. Приготування горбуші в бульйоні не займає багато часу, вже через годину можна приступати до варінні супу.
  • Смажена горбуша готується просто, для страви використовують стейки або філе. Доповнюють частування вершковим або сирним соусом, овочами. Час приготування обмежується 20 хвилинами.
  • Горбуша, запечена в будь-якому вигляді – це майже шедевр. Страви доповнюють овочами, сирної «шапкою» використовують всілякі маринади: від універсальних масляних до більш складних вершкових або цитрусових.
  • Загрузка...

    Як приготувати горбушу в духовці?

    Запечена горбуша в духовці цілком готується просто, без премудростей. Очищену від луски і нутрощів тушку натирають маринадом і наповнюють фаршировочной сумішшю, яка може складатися з одних пряних трав, з овочевого або круп’яного гарніру. Блюдо виходить дуже смачним навіть в холодному вигляді.

    Інгредієнти:

    • ціла горбуша – 1 шт.;
    • цибуля маринований – 1 шт.;
    • оливкова олія – 100 мл;
    • лимонні часточки – 4 шт.;
    • цитрусовий сік (лимон, апельсин або грейпфрут) – 100 мл;
    • часник – 2 зубчики;
    • сіль і перець;
    • розмарин і чебрець – 1 ч. л.;
    • зелень петрушки і кропу – 1 маленький пучок.

    Приготування

  • Помити рибу, зробити на поверхні надрізи, натерти сіллю і перцем.
  • Змішати масло, цитрусовий сік з сухим розмарином і чебрецем, додати пюрированный часник.
  • Натерти тушку маринадом, залишити на годину.
  • З’єднати зелень в один пучок, вкласти його всередину черевця, додати 2-3 гуртка лимона, покласти на деко, накрити фольгою.
  • Запікати 20 хвилин, зняти фольгу, підрум’янити ще 10 хвилин.
  • Горбуша з овочами в духовці

    Прекрасне блюдо для великої компанії – горбуша, запечена з картоплею в духовці. Випотрошену рибу заздалегідь маринують і готують одночасно з багатим багатокомпонентним гарніром. Спеції вибирають інтуїтивно, але ідеально до цієї страви підійде чебрець і орегано. Картоплю можна доповнити сушеної паприкою.

    Інгредієнти:

    • горбуша – 2-2,5 кг;
    • лимон – ½ шт;
    • картопля – 1 кг;
    • морква – 2 шт.;
    • цибуля – 2 шт.;
    • олія оливкова – 100 мл;
    • сіль, перець, чебрець, орегано, паприка;
    • лимонний сік – 50 мл;
    • часник – 2 зубки.

    Приготування

  • Рибу випатрати, помити, обсушити.
  • Змішати масло, лимонний сік, сухі спеції, крім паприки.
  • В маринад додати пюрированный часник.
  • Для риби використовувати 2/3 маринаду, натерти зовні і всередині, залишити на годину.
  • Порізати картоплю, цибулю та моркву. Змішати з маринадом, додати паприку.
  • На деко викласти рибу, мариновані овочі.
  • Лимон порізати на кружечки, 3 шт. вкласти в черевце, решту розподілити на поверхні.
  • Запікати під фольгою 25 хвилин, відкрити і підрум’янити ще 10-15 хвилин.
  • Горбуша на мангалі

    Печена горбуша на вугіллі на решітці – чудова заміна наскучившему шашлику. Риба з ароматом димку виходить надзвичайно смачною і готується дуже швидко. Олійно-часниковий маринад зробить частування надзвичайно ароматним і апетитним. Подають частування в компанії свіжих або печених овочів.

    Інгредієнти:

    • горбуша – 1-1,5 кг;
    • сушені трави – 2 ч. л.;
    • часник – 2 зубки;
    • олія – 100 мл;
    • лимонний сік – 20 мл;
    • діжонська гірчиця – 30 г;
    • соєвий соус – 30 мл;
    • мед – 20 р.

    Приготування

  • З’єднати мед, лимонний сік, гірчицю, масло і трави, додати продавлений часник.
  • Рибу помити, випатрати, обсушити, зробити кілька надрізів.
  • Натерти тушку маринадом, залишити на 2 години.
  • Викласти рибу на грати, запікати над вугіллям до готовності, кожні 5 хвилин, перевертаючи.
  • Пиріг з горбушею

    Спекти простий і швидкий пиріг з горбушею допоможе заморожене покупне тісто, в ідеалі використовувати листкове дріжджове. Начинка може бути мінімалістичною і складатися з риби, спецій і свіжої зелені, але краще список трохи розширити і додати в наповнення сиру і овочів: маринованої цибулі, помідорів і варені яйця.

    Інгредієнти:

    • листкове тісто – 700 г;
    • філе горбуші – 300 г;
    • зелень кропу і петрушки – по 20 р;
    • яйця – 2 шт.;
    • маринований лук – ½ шт;
    • сир – 200 г;
    • помідор – 1 шт.;
    • жовток – 1 шт.;
    • кунжут;
    • сіль, перець, чебрець;
    • сметана – 30 р.

    Приготування

  • Рибу порізати не крупно, замаринувати у сметані, солі, перець і спеції.
  • Розподілити розморожене тісто у форму з бортиками.
  • Викласти шар порізаних яєць, зверху півкільця маринованої цибулі.
  • Викласти рибу, потім притрусити зеленню, викласти гуртки томатів і тертий сир.
  • Накрити другим пластом тіста, наколоти виделкою, змастити жовтком, посипати кунжутом.
  • Випікати 35-40 хвилин при 190.
  • Соковиті котлети з горбуші – рецепт

    Перед тим як приготувати котлети, горбушу розбирають на філе, потім перекручують у фарш. Але смачніше і соковитіше виходять січені вироби, рибу ріжуть дрібними кубиками, змішують з овочевою пассеровкой і панірують у борошні і в сухарях. Ідеальним гарніром, який доповнить це просте блюдо стане відварений розсипчастий рис або овочевий салат.

    Інгредієнти:

    • філе горбуші – 1 кг;
    • цибуля – 1 шт.;
    • морква – ½ шт;
    • яйце – 1 шт.;
    • рубана зелень – 30 г;
    • сметана – 2 ст. л.;
    • розмарин, орегано – 1 ч. л.;
    • борошно – 2 ст. л.;
    • сіль;
    • сухарі для панірування.

    Приготування

  • Філе порізати дрібними кубиками, змішати з яйцем, сметаною, спеціями і сіллю.
  • Цибулю дрібно порубати, спасерувати до прозорості, додати терту моркву.
  • Охолодити пасеровку, пересипати до риби.
  • Додати борошно, перемішати.
  • Сформувати кульки, запанірувати в сухарях, обсмажити котлети з горбуші до золотистих сторін.
  • Горбуша в клярі

    Дивовижно смачна і соковита горбуша смажена на сковороді в хрусткому клярі сподобається всім любителям рибних страв. Якщо проявити трохи фантазії і спростити базовий рецепт, можна створити відмінний снек, який успішно доповнить меню закусок під час дружньої посиденьки за келихом пива.

    Інгредієнти:

    • філе горбуші – 1 кг;
    • сіль, перець, чебрець;
    • борошно – 2 ст. л.;
    • майонез – 2 ст. л.;
    • крохмаль – 1 ч. л.;
    • яйця – 2 шт.;
    • олія для фритюру;
    • кунжут – 1 ст. л.

    Приготування

  • Філе порізати тонкими смужками, посолити, приправити спеціями.
  • Змішати яйця з майонезом, додати борошно, крохмаль, посолити, замісити тісто як на оладки.
  • Викласти рибу в тісто, перемішати.
  • Розігріти масло у фритюрі, кинути в нього кунжут.
  • Викладати в масло по 5-6 смужок риби, смажити до золотистої скоринки.
  • Як засолити горбушу?

    Горбуша солона в домашніх умовах виходить смачніше покупного напівфабрикату. З пряних шматочків можна готувати смачні страви, наповнювати бутерброди, і приготується риба дуже швидко – всього за добу слабосолона закуска буде готова до дегустації. Список інгредієнтів можна доповнити зеленню та спеціями.

    Інгредієнти:

    • філе горбуші – 1 кг;
    • сіль – 2 ст. л.;
    • цукор – 2 ч. л.;
    • оливкова олія – 4 ст. л.

    Приготування

  • Рибу порізати слайсами, товщиною 1-1,5 див
  • Змішати сіль і цукор, 1 ч. л. суміші висипати на дно контейнера.
  • Викласти шар риби, посипати сумішшю. Продовжувати вкривати рибу сіллю і цукром.
  • Залити рослинним маслом, накрити і прибрати в холодильник на 10 годин.
  • Юшка з горбуші

    Перед тим як приготувати горбушу в супі, з голови видаляють зябра й очі, вони надають непотрібної страві гіркоти. Особливого смаку відвару додадуть коренеплоди: моркву, селеру і цибулю. Після тривалої варіння (20-30 хвилин) бульйон проціджують і тільки потім приступають до приготування смачного прозорого супу.

    Інгредієнти:

    • голова, хвіст і філе риби;
    • картопля – 5 шт.;
    • цибулю, моркву – по 1 шт.;
    • селера – ½ кореня;
    • петрушка – ½ пучка;
    • сіль, перець, лаврове листя.

    Приготування

  • Зварити бульйон з риби, протягом 30 хвилин. Процідити його, повернути на вогонь.
  • Додати картоплю, моркву, селеру і цибулю, посолити, поперчити.
  • Повернути шматочки філе у відвар, притрусити зеленню, кинути лавр. Вимкнути.
  • Подавати суп з горбуші через 10 хвилин.
  •