Як приготувати голубці – рецепти начинки з фаршу, підготовки капусти і варіанти завертання страви

Початківці кулінари будуть раді дізнатися, як приготувати голубці правильно і смачно, а досвідчені господині зможуть розширити свої пізнання в даному питанні і осягнути раніше невідомі тонкості виконання рецептів. Припадуть до місця і варіації страви, з допомогою яких урізноманітнити смак улюбленого страви не складе праці.

Загрузка...

Як готувати голубці?

Приготовлені голубці по-домашньому являють собою конвертики з капустяного або виноградного листя, наповнені начинкою із м’яса з рисом, овочів або грибів. Вироби протушивают в томатному або томатно-сметанному соусі в ємності під кришкою на плиті, в духовці або мультиварці.

  • Листя капусти для гнучкості перед використанням розм’якшують шляхом відварювання в окропі, або за допомогою мікрохвильовки.
  • Зрізають жорсткі прожилки листків або розминають їх акуратно рукояткою ножа.
  • Класичну начинку готують з сирого м’ясного фаршу з цибулею, часто з додаванням звареного рису.
  • Як приготувати капусту для голубців в мікрохвильовці?

    Щоб капуста для голубців придбала потрібну гнучкість, найзручніше підготувати овоч за допомогою мікрохвильової печі.

  • Підрізають капустяне листя в місцях кріплення до качані.
  • Поміщають вилок в мікрохвильову піч на високу потужність на 10 хвилин.
  • Знімають з качана верхні листки.
  • Знову підрізають наступні листи і відправляють овоч пристрій на 5 хвилин.
  • Повторюють зняття листя і нагрів ще кілька разів в залежності від розміру вилка.
  • Відокремлені листя поміщають в СВЧ піч ще на 5 хвилин.
  • Загрузка...

    Фарш для голубців

    Класична начинка для голубців складається з фаршу, рису і спецій. Як мінімум в неї додають сирий або обсмажену цибулю, рідше моркву, свіжі або у власному соку помідори, інші овочі, зелень. В якості м’ясної основи використовують суміш свинини і яловичини, а в окремих випадках баранину або птицю.

    Інгредієнти:

    • свинина – 250 г;
    • яловичина – 250 г;
    • рис – 0,5 склянки;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • помідори – 2-3 шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • масло – 40 мл;
    • сіль, перець, петрушка і кріп.

    Приготування

  • Перекручують на м’ясорубці м’ясо.
  • Обсмажують на олії цибулю і моркву.
  • Подрібнюють у блендері або перетирають на тертці помідори.
  • Відварюють до напівготовності рис.
  • З’єднують складові, додають зелень, сіль, перець, перемішують.
  • Як загортати голубці?

    Для багатьох початківців господарок приготування голубців – вершина кулінарного мистецтва. Насторожує сам процес оформлення виробів, здається чимось незбагненним і складним. Насправді технологія елементарна і осягнути її не складе праці кожного, особливо якщо під рукою будуть покрокові інструкції.

  • Готують фарш і відокремлюють листя капусти як для голубців.
  • З зовнішньої сторони листя зрізають товсту прожилку.
  • Розташовують лист на дошці, укладають з боку його кріплення до качану пару ложок фаршу.
  • Накривають наповнення ближнім краєм аркуша.
  • Підвертають наверх бічні частини листка.
  • Згортають аркуш рулетом.
  • Голубці зі свіжої капусти

    Засвоївши правила підготовки базових складових улюбленої страви і нюанси їх оформлення, можна братися за класичний рецепт голубців, який буде представлений далі. Як підливи допускається використовувати приправлений за смаком томатний сік, який за бажанням додати пасеровану цибулю з морквою.

    Інгредієнти:

    • капуста – 1 шт.;
    • фарш – 0,5 кг;
    • рис – 0,5 склянки;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • томатна паста – 2 ст. ложки;
    • масло рослинне – 40 мл;
    • лавр – 1-2 шт.;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Готують капустяне листя.
  • Фарш змішують з обсмаженою на олії цибулею і морквою, додають відварений до напівготовності рис.
  • Масу солять, перчать.
  • Наповнюють начинкою листя, загортають, укладають у сотейник або каструлю з товстим дном швом вниз.
  • Розводять пасту у воді, заливають сумішшю голубці, не доходячи до верхнього шару на 2 см, додають сіль, перець, лавр.
  • Томят голубці з фаршем і рисом на тихому вогні 50-60 хвилин.
  • Голубці з пекінської капусти – рецепт

    Наступний рецепт голубців з фаршем передбачає використання в якості основи для завертання пекінської капусти. Листя цього овочу легко відокремлюються без попередньої термічної обробки, після чого їх слід помістити хвилин на 5 в СВЧ піч для якісного розм’якшення і придбання гнучкості.

    Інгредієнти:

    • капуста пекінська – 1 шт.;
    • фарш 700 г;
    • рис – 0,5 склянки;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • томатний соус – 1 склянка;
    • масло рослинне – 40 мл;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Розбирають качан на листя, припускають їх 5 хвилин в мікрохвильовці.
  • Фарш змішують з відвареним рисом, сіллю, перцем.
  • Наповнюють начинкою листя, згортають конвертом, укладають швом вниз в сотейник.
  • Обсмажують цибулю з морквою, додають томатний соус, прогрівають хвилину, перекладають до голубців.
  • Доливають воду, не доходячи до рівня верху виробів пару сантиметрів.
  • Смажать смачні голубці 1 годину.
  • Голубці з виноградного листя

    Далі про те, як приготувати голубці з виноградного листя, які можна взяти свіжі, витримавши їх 3-5 хвилин в окропі, або скористатися консервованої заготівлею. У Вірменії або кавказької кухні подібне блюдо називають долмой і готують в оригіналі з соковитою і жирною бараниною з додаванням баранячого жиру.

    Інгредієнти:

    • виноградні листя – 50 шт.;
    • фарш 700 г;
    • рис – 0,5 склянки;
    • цибуля – 300 г;
    • морква – 150 г;
    • томатна паста – 5 ст. ложок;
    • бульйон – 1 склянку;
    • часник – 2 зубки;
    • лимон – 1 шт.;
    • масло рослинне – 40 мл;
    • сіль, перець, свіжа зелень.

    Приготування

  • Обсмажують моркву і половину цибулі, додають у фарш разом зі звареним рисом.
  • Вмішують в начинку зелень, пару ложок пасти, часник, сіль, перець.
  • Наповнюють масою листя, згортають конвертом, укладають у сотейник.
  • Обсмажують залишився цибулю, додають пасту, бульйон, приправи.
  • Виливають соус до заготовок, підливають за потреби ще бульйон.
  • Томят вірменські голубці 1 годину.
  • Голубці по-корейськи

    Наведені нижче рекомендації допоможуть розібратися з тим, як правильно приготувати голубці по-корейськи. Дана версія страви буде високо оцінена шанувальниками гострих і пікантних закусок. Страва стане чудовим доповненням до повсякденного трапези або однією з найяскравіших кулінарних композицій для святкового столу.

    Інгредієнти:

    • капуста – 1 шт.;
    • морква – 300 г;
    • часник – 3 зубки;
    • корейська приправа – 2 ч. ложки;
    • лавр – 2 шт.;
    • кріп і петрушка – 1 пучок;
    • вода – 500 мл;
    • оцет – 50 мл;
    • масло рослинне – 130 мл;
    • цукор – 0,5 склянки;
    • сіль – 1 ст. ложка.

    Приготування

  • Натирають на корейській тертці моркву, змішують із зеленню, часником, приправою для корейської моркви залишають на півгодини.
  • Готують листи, прогрівають в мікрохвильовці 5 хвилин.
  • Наповнюють листя морквяної начинкою, згортають конвертом.
  • З решти складових готують маринад, довівши суміш до кипіння.
  • Заливають маринадом голубці з морквою по-корейськи, залишають на добу при кімнатних умовах і ще на 24 години в холодильнику.
  • Пісні голубці

    Тим, хто ще не знає, як приготувати пісні голубці, наступний рецепт допоможе розібратися з тонкощами створення подібного овочевого страви. При правильному підході страва вийде не менш смачним, ніж аналоги з додаванням м’ясного фаршу, порадує чудовим ароматом і гарним зовнішнім виглядом.

    Інгредієнти:

    • капуста – 1 шт.;
    • морква – 2 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • болгарський перець – 1 шт.;
    • рис – 1 склянка;
    • часник – 2 зубки;
    • сік томатний – 1 стакан;
    • лавр – 2 шт.;
    • кріп і петрушка – 1 пучок;
    • сіль, перець, олія рослинна.

    Приготування

  • Обсмажують на олії цибулю з морквою, болгарським перцем.
  • Додають відварений рис, половину зелені, сіль, перець.
  • Наповнюють начинкою підготовлені капустяні листя, згортають рулетом, укладають у сотейник.
  • Заливають овочеві голубці соком, додають сіль, перець, лавр, часник і зелень, томят блюдо 40-50 хвилин.
  • Голубці з грибами

    Наступна версія страви дозволить фанатам пісних і грибних страв дізнатися, як гасити голубці з наповненням з грибів. При використанні печериць або глив до складу начинки бажано додати ложку грибного порошку з сушених лісових мешканців, який додасть страві особливу насиченість і аромат.

    Інгредієнти:

    • капуста – 1 шт.;
    • гриби – 350 г;
    • морква – 1 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • рис – 100 г;
    • часник – 1 зубок;
    • кетчуп – 120 г;
    • сіль, перець, зелень, олія рослинна.

    Приготування

  • Обсмажують окремо гриби і цибулю з морквою і часником, змішують з рисом і спеціями.
  • З капустяного листя і начинки оформляють конвертики, укладають у сотейник.
  • Заливають голубці з грибами і рисом приправленою сумішшю з кетчупу і води, гасять на тихому вогні 1 годину.
  • Голубці в духовці – рецепт

    Для тих, хто бажає дізнатися, як приготувати голубці в духовці, нижченаведені рекомендації. За допомогою такої термічної обробки вдасться отримати дивно насичену за смаковими характеристиками версію страви. В якості заливки можна використовувати томатний, сметанний або томатно-сметанний соус.

    Інгредієнти:

    • капуста – 1 шт.;
    • фарш – 0,5 кг;
    • рис – 60-70 г;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • томатна паста – 70 г;
    • сметана – 50 г;
    • часник – 2 зубки;
    • масло рослинне – 40 мл;
    • бульйон – 300 мл;
    • чебрець – за смаком;
    • лавр – 1-2 шт.;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Обсмажують на олії цибулю з морквою і часником, додають до фаршу з відвареним рисом.
  • Приправляють масу за смаком, наповнюють нею капустяне листя, укладають у форму.
  • Змішують гарячий бульйон, пасту і сметану, приправляють, виливають до голубців, додавши гілочки чебрецю і лавр.
  • Запікають голубці в томатно-сметанному соусі в духовці 1 годину при 180 градусах.
  • Як готувати ліниві голубці?

    Поданий далі рецепт лінивих голубців з капустою і фаршем виконується швидше, ніж класичні версії і прийде на виручку, коли зовсім немає часу для тривалої приготування улюбленої страви. Листя капусти перед використанням бажано витримати в окропі пару-трійку хвилин.

    Інгредієнти:

    • капуста – 0,5 шт.;
    • фарш – 0,5 кг;
    • рис – 60 г;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • яйця – 2 шт.;
    • томатний сік – 0,5 л;
    • сметана – 100 г;
    • масло рослинне – 100 мл;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Дрібно шаткують капусту, змішують з фаршем, відвареним рисом, яйцями, посоливши і поперчив.
  • Формують з отриманої основи довгасті коржики, обсмажують їх з двох сторін у маслі, перекладають у форму.
  • Змішують сік, сметану і приправи, виливають до голубців.
  • Відправляють прикриту фольгою ємність в прогріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
  • Як приготувати голубці в мультиварці?

    При наявності мультиварки голубці можна приготувати за допомогою сучасного обладнання. В даному випадку є можливість отримати максимально корисну дієтичну версію страви, зваривши оформлені заготовки на пару. При цьому цибулю та інші овочі додають в начинку без попереднього обсмажування.

    Інгредієнти:

    • капуста – 1 шт.;
    • фарш – 0,5 кг;
    • рис – 100 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • болгарський перець -1 шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Фарш змішують з дрібно нарізаною цибулею і болгарським перцем.
  • Додають відварений рис, часник, сіль, перець, перемішують, наповнюють сумішшю підготовлені капустяні листя, згортають конвертом.
  • Готують голубці на пару в мультиварці на режимі «Пар» 40-50 хвилин.
  •  

    Загрузка...