Як приготувати філе тріски в духовці?

Рыбное филе в духовке

Філе тріски в духовці — ситне, живильне і недороге блюдо. Ідей про те, як запекти тріску і зберегти її чудові властивості, безліч. Різноманітність смаку додають вершки, сметана, лимон, сир, пряні трави і інші інгредієнти.

Запечену тріску подають на святковий стіл або до звичайного сімейного обіду, її рекомендують для харчування дітей і людей, що знаходяться на низькокалорійній дієті.

Загрузка...

Тріска в духовці: корисно і смачно

Тріска — дуже корисна риба з помірним вмістом жиру і високими поживними властивостями. Її можна смажити на сковороді або грилі, готувати в мікрохвильовій печі або мультиварці, варити і навіть коптити. Але самий простий і корисний для здоров’я спосіб — запікання. Використовуючи фольгу, пергамент або жароміцну форму, можна всього за півгодини приготувати ситний, низькокалорійне і легке блюдо. Запікання сприяє збереженню амінокислот і поживних речовин, не додаючи їжі зайвих калорій.

Оливки для добавления к трескеДля приготування тріски в духовці можна використовувати різноманітні добавки. Пікантності пріснуватим рибі додадуть оливки, цитрусові і гострий перець. Пряні трави дозволять приготувати страву в середземноморському стилі тим, хто любить більш насичений смак, можна супроводити рибу вином, вершками, сметаною, помідорами або беконом.

Для дієтичного і дитячого харчування можна приготувати філе тріски, запечене в духовці без добавок. У класичні рецепти можна вносити зміни, варіювати інгредієнти, домагаючись цікавих смакових поєднань. Запечену тріску подають з картоплею, рисом, макаронами, свіжими овочами або іншими гарнірами.

Тріска, запечена з зеленню

Для сімейного недільного обіду можна зробити нескладний, але поживна страва — тріску, запечену в духовці з помідорами і зеленню. Томати додадуть легку кислинку, відмінно гармонує з прісною рибою. До страви варто подати гарнір з печеної картоплі або дикого рису. Тріска, запечена в духовці з овочами, відрізняється невисокою калорійністю і підходить тим, хто дотримується дієти.

Помидоры для приготовления филе трескиДля приготування знадобляться:

  • 800 г тріски;
  • 1 стебло селери;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 помідори;
  • 1 цибулина;
  • 1 лимон;
  • 1 гострий перець;
  • кілька шматочків білого хліба;
  • 0,5 склянки білого сухого вина;
  • оливкова олія;
  • зелень петрушки, чебрецю і базиліка;
  • сіль, мелений чорний перець.

Спочатку потрібно приготувати маринад з свіжовичавленого лимонного соку, дрібно нарізаної петрушки, гострого перцю, 4 ст. ложок оливкової олії. Попередньо промите, обсушенное, нарізане великими шматками і натерте сіллю рибне філе викладається в маринад на 1-2 години. Часник і цибулю дрібно ріжуться і обсмажуються в розігрітому оливковому маслі до приємного золотистого відтінку.

Помідори обдають окропом і звільняються від шкірки, м’якоть нарізати невеликими шматками і додається до цибулі. Потім в сковороду викласти нарізану селеру і вливається вино. Овочі тушатся 7-10 хвилин на середньому вогні.

Жароміцний форма змащується маслом, в неї кладуть тушковані овочі, поверх розміщуються шматочки риби і засипаються раскрошенным білим хлібом. Блюдо поміщається в попередньо розігріту духовку на 15-20 хвилин. Тріска з овочами подається гарячою або холодною в супроводі тостів з підсушеного білого хліба і келиха добре охолодженого білого вина.

Загрузка...

Риба у фользі

Лук для приготовления трескиВирішити, як смачно приготувати тріску, нескладно. Все залежить від наявних інгредієнтів. Якщо в холодильнику є моркву, цибулю і томати, варто зробити просте і ситне блюдо — філе тріски з овочами. Риба з помідорами і морквою може бути основною стравою або живильної закускою.

Рецепти можуть включати різні види овочів: кабачки, баклажани, картопля. Перш ніж вирішити, як приготувати рибу, варто заглянути в холодильник і скласти власний овочевий набір.

Для приготування знадобляться:

  • 0,5 кг філе тріски;
  • 2 стиглих солодких помідора середнього розміру;
  • 3 великих моркви;
  • 2 цибулини;
  • рослинна олія;
  • сіль;
  • свіжозмелений чорний перець.

Цибулю і моркву потрібно почистити і дрібно нарізати, коренеплоди можна натерти на крупній тертці. Овочі обсмажуються в розігрітому рослинному маслі до м’якості. Філе тріски промивається і обсушивается паперовим рушником. Занадто великі шматки гострим ножем можна розрізати на стейки розміром з долоню.

Фольга для запекания трескиФольга нарізають квадратами, на кожен викладається порція обсмаженої моркви з цибулею, поверх розміщується тріска, натерта сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Помідори ріжуться товстими кружальцями і викладаються на рибу. Після цього конвертики з фольги загортаються, розкладаються на деку і поміщаються в розігріту духовку.

Страва готується близько 20 хвилин, після чого рибі треба постояти в вимкненій духовці ще 5-7 хвилин. Тріску з помідорами подають гарячою або холодною разом з тостами з підсушеного білого хліба.

Запіканка з картоплею і рибою

Варіантів, як приготувати тріску з картоплею, чимало. Можна використовувати картоплю, нарізану скибочками, або заздалегідь приготоване пюре, запікати рибу в формі або фользі. Для початку варто спробувати ситне і просте блюдо в сметанному соусі, надають страві насиченість і приємний вершковий смак. Багато рецепти включають пряну зелень. Тим, хто її не любить, трави можна виключити.

Для приготування знадобляться:

  • 1 кг тріски;
  • 1 кг картоплі;
  • 1 склянку 15%-й сметани;
  • рослинна олія;
  • сухі прованські трави (чебрець, розмарин, базилік, орегано);
  • 150 г напівтвердого сиру;
  • сіль — за смаком.

Картопля ретельно миється щіткою, чиститься і нарізане тонкими пластинками. Їх потрібно скласти в каструлю, залити холодною водою, промити і відкинути на друшляк. Жароміцний форма змащується олією, картопляні скибочки викладаються «лускою», злегка подсаливаются і посипаються сухими прованськими травами.

Зверху розміщується тріска, нарізана пластиками, посипається сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Шари потрібно повторити, зверху викласти картоплю.

Блюдо заливають сметаною і поміщається в розігріту духовку на 40-45 хвилин. Після цього риба з картоплею посипається тертим сиром і знову ставиться в піч. Щоб на поверхні утворилася рум’яна кірочка, можна включити гриль на 2-3 хвилини.

Тріску, запечену в духовці з картоплею, подають гарячою, розкладаючи по заздалегідь підігрітим тарілках. Окремо можна подати салат зі свіжих або маринованих овочів.

Загрузка...