Як посмажити курячі ніжки на сковороді?

Куриные ножки на сковороде

Курячі ніжки на сковороді готуються дуже швидко. До того ж способів приготування цієї страви безліч. Рецепти приготування курячих ніжок на сковороді є практично у всіх кухнях світу.

Курятина — найбільш поширене і доступне м’ясо птиці. А від того, які спеції використовуються в приготуванні, залежать смак і зовнішній вигляд страви.

Загрузка...

Підготовка до приготування страви

Чеснок для приготовления куриных ножекДуже важливо вибрати якісні продукти. Курятина повинна бути свіжою, рівного кольору, не відстає від кістки. У неї не повинно бути неприємного запаху. Велика кількість слизу говорить про те, що терміни та умови зберігання порушені. Для того щоб курячі гомілки на сковороді вийшли смачними і мали привабливий зовнішній вигляд, краще всього купувати охолоджений продукт. Суглоб найкраще відрубати кухонним молоточком.

Курячі ніжки на сковороді повинні виходити з апетитною скоринкою, для цього вони повинні бути абсолютно сухими. Для того щоб забезпечити відсутність рідини в тканинах, після розморожування продукт необхідно ретельно промити в проточній воді, дати їй стекти і ретельно обсушити льняною серветкою.

Дуже важливо розуміти, як правильно солити курятину. Для того щоб м’ясо рівномірніше просолилось, краще всього натерти його крупною сіллю за кілька годин до смаження. Якщо зняти шкіру, то процес засолювання пройде швидше. У цьому випадку сіль до складу спецій додавати не потрібно.

Від того, як посмажити (в спеціях чи ні), залежить складу маринаду. Багато людей не люблять великої кількості прянощів і приправ. А деякі і зовсім вважають за краще натуральний смак курячого м’яса.

Традиційною приправою для курки є часник. Однак якщо приготувати курячі ніжки на сковороді в клярі, то шматочки часнику, швидше за все, згорять і погіршать смак і зовнішній вигляд страви. Тому використовувати часник і свіжу зелень для маринаду курячих ніжок на сковороді потрібно тільки у разі середнього ступеня обжарювання.

Якщо ж смаження відбувається в клярі, то краще всього застосовувати тільки чорний або білий перець дуже дрібного помелу. Але і цю суміш перед приготуванням в клярі краще струшувати. Потрапляючи в масло, надлишки перцю почнуть горіти, і воно стане темним і гіркуватим. Від того, як посмажити курку і на якому маслі, залежить і її смак. Строго кажучи, смаження у фритюрі — це досить шкідливий спосіб приготування курятини.

Як правильно приготувати смажені курячі ніжки?

Після того як птах підготовлена, можна приступати безпосередньо до приготування страви.

Мед для приготовления "Курицы по-китайский"Щоб посмажити курячі ніжки, краще всього брати посуд з товстим дном. Для цієї мети відмінно підходять чавунні сковороди з кришкою. В них рівномірно просмажаться гомілки в сухарях, а при використанні кришки не будуть пригорати приправи і часник.

Особливо гарні старі чавунні сковороди. А ось для смаження у фритюрі краще всього підходить алюмінієвий посуд. Найбільш вдалим варіантом є висока сковорода-сотейник з ручкою.

Якщо ж з якоїсь причини доводиться використовувати заморожування, розморожування краще всього виробляти природним шляхом, без використання мікрохвильової печі. Для розморожування необхідно використовувати друшляк з піддоном, який зможе вільно стікати рідина, що виділяється при розморожуванні.

Загрузка...

Рецепт » Курка по-китайськи»

Це блюдо дуже люблять діти, і воно відмінно підходить для свят. Підготовлені гомілки позбавляються від шкіри, ретельно просушуються. Після цього маринуються в соєвому соусі.

В нього необхідно додати:

  • 2 ч. л. меду;
  • щіпку чорного перцю;
  • 2 роздавлених в чеснодавке зубчики часнику;
  • 3-4 столові ложки негострого кетчупу.

В соєвому соусі і приправах курятина повинна бути витримана не менше 2-3 годин. Після цього ніжки викладаються в чавунну сковороду для смаження курчати тютюну. Смажити треба протягом 15 хвилин на середньому вогні. Після цього кришка знімається, ніжки акуратно перевертаються і знову смажаться під кришкою протягом 15 хвилин. Буде дуже смачно, якщо готову страву посипати кунжутом. Страва, як правило, подобається всім. На питання про те, як приготувати курячі ніжки, членів сім’ї буває один відповідь.

Рецепт «Хрустка курочка»

Куриные ножки с хрустящей корочкойУ ресторанах швидкого харчування курятина з хрусткою скоринкою готується в спеціальних жаровнях, де процес смаження відбувається під тиском. В домашніх умовах схожого ефекту можна досягти в мультиварці зі спеціальною програмою або у фритюрниці. Якщо ж такої техніки в будинку немає, то можна приготувати хрустку курочку і високої алюмінієвої сковороді або каструлі.

Перед приготуванням добре просушені шматочки курки необхідно натерти великою сіллю і сумішшю мелених перців. Краще зробити це за кілька годин до початку приготування. В окремому посуді збиваються яйця. У неглибоку тарілку насипаються панірувальні сухарі. Працювати краще всього кулінарними щипцями.

Так, буде забезпечено рівномірне розподілення панірування. Курка, смажена в сухарях, повинна бути покрита скоринкою рівномірно. Інакше в процесі смаження буде рясно виділятися сік, який зіпсує фритюр. Смажити потрібно не менше 15 хвилин на середньому вогні. Щоб визначити готовність, потрібно зробити прокол зубочисткою. Якщо виділяється світлий сік, то страва неготовою.

Рецепт «Класичний»

Попередні рецепти вимагають часу для приготування, а курятина таким способом готується дуже швидко.

Спочатку підготовлені гомілки поміщаються в маринад:

  • 3-4 столові ложки майонезу;
  • готові спеції для смаження у сухарях.

Необхідно простежити, щоб маринад розподілився по поверхні рівномірно. Можна руками помістити його надлишки під шкіру. В чавунну сковороду щільно викладаються ніжки «валетом». Чим менше на сковорідці залишиться вільного простору, тим краще. Змащувати її маслом не потрібно. Посуд накривається кришкою, смаження проводиться на середньому вогні протягом 25-30 хвилин. Виходить дуже смачно і соковито.

Загрузка...