Як посмажити баклажани з часником і майонезом?

Баклажаны с майонезом и чесноком

Баклажани з майонезом і часником — блюдо, яке легко готується, має пікантний смак і відмінно підійде як до м’яса, так і до будь-якого гарніру.

Баклажани смажені — популярне блюдо на нашому столі. Незважаючи на свою примхливість і ніжність, вони досить добре ростуть на наших грядках. Ці овочі унікальні. Літнє меню обов’язково включає в себе цю синю смакоту. Але в наш час селекція не стоїть на місці, і баклажани вже й лілові, і білі, і рожеві, і навіть смугасті! Однак незважаючи на різноманітність сортів баклажани є цінними постачальниками вітамінів і вірними друзями на кухні, так як з них можна приготувати чудові страви.

Загрузка...

Рецепт з баклажанів з часником і майонезом

Чеснок для приготовления блюдаЯк приготувати баклажани з часником:

  • баклажани — 2-3 шт.;
  • томати (не великі) — 6 шт.;
  • майонез — 100 мл;
  • твердий сир — 300 р.;
  • часник — 4 зубчики;
  • борошно — 100 г;
  • кріп і петрушка — за смаком;
  • рослинне масло — 4-5 ст. л.

Готуємо в наступній послідовності:

  • Овочі, нарізані кільцями і посолені, залишаємо приблизно на 40 хв. для видалення гіркоти.
  • Колечка, обвалені в борошні, обсмажуємо в маслі і для стікання кладемо на паперовий рушник.
  • Змішуємо натертий сир, подрібнений часник і майонез.
  • Змащуємо гурток сирною сумішшю, зверху накладаємо кільце помідора, посипаємо зеленню і кладемо на тарілку у вигляді башточок.
  • Рецепт баклажанів з помідорами і часником

    Рецепт дуже простий. Приготувати смачні і ситні рулетики з баклажанів з часником і помідорами не складе труднощів навіть починаючому кулінару. Ними можна прикрасити святковий стіл, подати до обіду або вечері. Перевага цієї страви в тому, що воно дуже легко готується і подобається абсолютно всім.

    Помидоры для приготовления блюдаДля початку приготуємо наступні продукти:

    • баклажани невеликих розмірів — 3-4 шт.;
    • помідори — 3-4 шт.;
    • часник — 2-3 зубчики;
    • майонез — 4-5 ст. л.;
    • зелень петрушки, кропу свіжа — 30-40 гр;
    • рослинне масло — 4-5 ст. л.;
    • сіль і мелений чорний перець — за смаком.

    Готуємо страву в наступній послідовності:

  • Вимиті і почищені овочі ріжемо на поздовжні пластинки.
  • Розігріваємо сковороду з маслом перед тим, як посмажити баклажани до золотистої скоринки.
  • Після обжарювання складаємо їх на паперові серветки для видалення надлишку олії.
  • Моєму помідори і нарізаємо їх півкільцями.
  • Готуємо соус з часником і майонезом, додавши перець; ретельно все перемішуємо.
  • Баклажани смажені злегка солимо, намазуємо майонезним соусом і на широку частину кладемо скибочку помідора.
  • Скручуємо рулетиком кожну пластинку; перед подачею на стіл посипаємо зеленню.
  • Не менш смачними вийдуть рулетики, якщо помідори замінити сиром, якого нам знадобиться 100 гр. Обсмажені баклажани покласти на паперові рушники для обтікання, сир натираємо, змішуємо з майонезом, часником і зеленню, змащуємо баклажанові пластинки сирною сумішшю, загортаємо і подаємо до столу.

    Лук для приготовления блюдаІ ще одна різновид баклажанових рулетиків з сиром і помідорами. Така закуска не залежиться у вас на столі! Технологія приготування та ж, а баклажани загортаємо тільки помідори з сирною масою.

    Овоч має негативну калорійність, він «важить» 24 ккал, а для даної категорії показник становить 30 ккал, це означає, що на переробку цього овоча витрачається більше енергії, ніж потрібно по калорійності продукту. Дієтологи рекомендують вживати ці овочі для боротьби із зайвою вагою. Ні грама від баклажана не осяде у вашому організмі, а користь буде неоціненна. Кожен рецепт простий у виконанні.

    Баклажани, приготовані з майонезом і часником — одне із самих смачних і простих по приготуванню страв. Варіацій на баклажанну тему дуже багато. Не залишать нікого байдужими фаршировані баклажани.

    Загрузка...

    Рецепт фаршированих баклажанів

    У рецепт входять:

    • невеликі баклажани — 5 шт.;
    • м’ясний фарш, будь, який є під рукою — 500-600 гр.;
    • цибуля — 2-3 шт.;
    • вершкове масло — 1 ст. л.;
    • 2 ложки олії соняшникової
    • томатна паста — 1 ст. л.;
    • зелень петрушки, кропу, кінзи, перець, сіль — за смаком.

    Готуємо в наступній послідовності:

  • У вимитих, почищених, розрізаних поздовжньо навпіл видаляємо м’якоть баклажанів, посипаємо сіллю, яка «витягне» гіркота і залишаємо на 30-40 хвилин, після чого половинки моєму і віджимаємо.
  • Дрібно нарізану цибулю ділимо на 2 частини, одну обсмажити в соняшниковій олії, поки шматочки не стануть прозорими. Викладаємо в сковороду фарш і обсмажуємо з цибулею ще 15-20 хв, за смаком додаємо сіль і перець.
  • Готуємо соус: беремо другу частину нарубаного цибулі, тушкуємо на вершковому маслі разом з томатною пастою і зеленню.
  • Смажимо баклажани (солити не треба), заповнюємо їх м’ясним фаршем, зверху поливаємо соусом.
  • Фаршировані заготовки поміщаємо на деко і запікаємо в духовці при температурі 200 градусів приблизно 30-40 хвилин.
  • Про баклажанах можна говорити дуже довго, називаючи їх корисні якості. Хочеться зупинитися на деяких.

    Корисні властивості баклажанів

    Кожен рецепт перевірений часом і господинями. Смажені баклажани з часником, смажені баклажани з майонезом з часником і помідорами — прості в приготуванні і мають відмінні смакові якості.

    В цих овочах міститься багато вітамінів: вітамін С, який захищає організм від простудних захворювань і підвищує імунітет; вітаміни В, що надають благотворний вплив на нервову систему і зміцнюють її; вміст вітаміну А корисно для шкіри — він сприяє утриманню в ній вологи і тим самим оберігає від старіння.

    Мікроелементи і мінерали допомагають регенерації тканин і загоєння дрібних пошкоджень на шкірі.

    Загрузка...