Як на сковороді приготувати шніцель з фаршу?

Шницель из фарша

Шніцель з фаршу для багатьох людей є одним з найулюбленіших кулінарних шедеврів, так як він відрізняється ніжним насиченим смаком, здатний задовольнити буквально будь-якого гурмана, який є знавцем світової кухні.

Вся справа в тому, що деякі люди просто не знають, як правильно готувати це чудове блюдо. Існує маса особливостей виготовлення шніцеля, так як така котлета повинна бути досить тонкою, чого домогтися вкрай непросто.

Насправді, щоб приготувати страву, вистачить всього 30 хв., а необхідні навички, щоб воно було тонким і красивим, можна придбати всього за 2-3 приготування. Незважаючи на те, що традиційно страва готується з яловичої або свинячої перекрутки, але при бажанні можна робити і з курячого фаршу.

Загрузка...

Як приготувати шніцель з фаршу?

Багато рецепти передаються з покоління в покоління, і класичний спосіб приготування шніцеля відноситься саме до таких. Багато в чому процес виготовлення страви нагадує специфіку готування самих звичайних котлет, але все ж деякі різні моменти варто враховувати.

Ингредиенты для приготовления шницеля из фаршаРецепт приготування класичного варіанту страви передбачає підготувати такі інгредієнти, які повинні бути під рукою під час роботи:

  • 700-800 г фаршу;
  • 100-150 г хлібного м’якушки;
  • 1-2 курячих яйця;
  • 100 р цибулі ріпчастої;
  • 50 мл молока;
  • панірувальні сухарі;
  • рослинна олія;
  • спеції.

Спочатку потрібно розібратися в тому, як приготувати шніцель за класичним рецептом. В першу чергу, щоб приготувати шніцель з фаршу, необхідно взяти хліб і звільнити його від скоринки.

Хлібний м’якуш потрібно помістити в глибоку ємність і залити молоком. Після того як все молоко повністю вбереться в м’якоть, слід віджати її, щоб позбавити від надмірної кількості рідини.

Не потрібно дуже ретельно віджимати м’якуш, досить того, що молоко просто не буде текти.

Після цього слід дрібно нарізати цибулю. Перетирати цибулю в блендері не варто, так як це спровокує виділення соку, який зіпсує смак.

Далі потрібно змішати весь обсяг фаршу з яйцем, цибулею та хлібом, а крім того, додати трохи солі і перцю. Склад для шніцеля необхідно вимішати. Крім усього іншого, його можна відбити, щоб його консистенція була більш тягучою і еластичною, ніж маса, призначена для звичайних котлет.

Далі потрібно розділити фарш на порційні кульки, які в подальшому будуть використовуватися для приготування тонких шніцелів. Після цього слід взяти залишився куряче яйце, розбити його в неглибоку тарілку, трохи підсолити і збовтати.

Процесс жарки шницелей на сковородеНа дошці слід розсипати сухарі. Спочатку потрібно поставити сковороду на вогонь і налити в неї рослинне масло, щоб воно змогло добре прогрітися. Кожен кульку слід вмочати в яєчної суміші, а потім в сухарях. На сухарях шніцель треба розплющити, щоб він вийшов максимально тонким.

Готові котлети слід перемістити на розігріту сковороду і смажити близько 4-6 хв. В процесі смаження потрібно буде потроху підливати масло, так як воно швидко усмажується.

Класичний рецепт, як приготувати шніцель з фаршу з яйцем, відрізняється ніжним смаком, але при бажанні можна використовувати і інший варіант, який особливо припаде до смаку людям, які не люблять цибулю. Спосіб виготовлення такої страви не надто відрізняється від варіанту з цибулею. Однак для того щоб консистенція вийшла ніжною, можна збільшити вміст хліба.

В цілому фарш готується так само, як і в першому випадку, але можна додати 2 курячих яйця, щоб зробити його більш в’язким. Приготування шніцеля з фаршу без цибулі нічим не відрізняється від класичного варіанту приготування. Такий шніцель добре поєднується зі сметанним соусом, тому саме його варто використовувати як доповнення.

Як приготувати шніцель з курячого фаршу?

Рецепт шницеля из куриного фаршаЛюдям, які намагаються дотримуватися здорового способу життя, варто звернути увагу шніцель з курячого фаршу, так як такий варіант є менш калорійним, але при цьому нітрохи не поступається смаковими якостями традиційного варіанту.

Найкраще самостійно виготовляти фарш, причому брати для нього курячу грудку. Магазинний варіант фаршу нерідко відрізняється низькою якістю і містить занадто багато води, тому не може стати ідеальною основою для такої страви.

Для приготування страви потрібно всього 0,5 кг фаршу. Крім того, потрібно приблизно 150 г білого хліба, молоко, цибулю, 2 яйця, сухарі.

Щоб зробити справжній кулінарний шедевр, необхідно вимочити хліб в половинці і віджати його, щоб видалити надлишки рідини. До размоченному м’якушці потрібно додати 0,5 кг курячої перекрутки, яйце і подрібнену цибулю. Щоб отримати однорідну масу, потрібно кілька разів пропустити її через м’ясорубку. В окремій ємності добре збивається яйце з додаванням мінімальної кількості солі.

Шніцелі з курячого фаршу потрібно панірувати сухарями, надаючи їм потрібну форму.

Після переміщення готових шніцелів на розпечену сковороду слід їх ложкою розгладити, так як у курячого фаршу є особливість сильно стискатися під час смаження, що призведе до того, що готові котлети вийдуть занадто товстим.

Приблизно через 2-3 хв. варто перевернути шніцелі на зворотну сторону і смажити ще близько 2 хв.

Курячий шніцель можна перемістити на окрему тарілку і подати до столу з гарніром будь-якого типу. Курячий шніцель добре поєднується з грибним або вершковим соусом, який можна подавати як доповнення на стіл.

Загрузка...