Як маринувати часник – рецепти на зиму з часникових стрілок, зубков і головок

Ознайомившись з тим, як маринувати часник і застосувавши сподобався рецепт на практиці, можна не тільки насолодитися вишуканою оригінальністю закуски. Подібним чином можна вберегти надлишки врожаю від псування і зберегти цінний овоч на довго, надавши йому пікантний смак.

Загрузка...

Як замаринувати часник?

Заготовити маринований часник на зиму не складе особливих труднощів, якщо знати основні правила підготовки базового продукту, виконувати елементарні вимоги технології і дотримуватися пропорції маринаду.

  • В залежності від рецепту для маринування використовують цілі головки, позбавивши їх від верхніх шарів лушпиння, зубки (неочищені або очищені) або зелені часникові стрілки.
  • Маринад для часнику може бути лаконічним, приготованим з солі, цукру та оцту або ж включати в себе різні пряні добавки, спеції, зелень.
  • Сіль використовують виключно кам’яну нейодированную.
  • Після заливки маринадом банки герметично укупоривают, перевертають кришками вниз і загортають чим-небудь теплим до повного охолодження.
  • Маринований часник на зиму – рецепт

    Маринований молодий часник, рецепт якого буде викладено далі, можна заготовлювати разом з зеленими стеблами, якщо вони ще м’які. Для цього овоч позбавляють від коренів і обрізають листя, залишаючи головки і частина стрижня по висоті банки. Подібну заготівлю роблять пізньою весною, а в зимовий період насолоджуються свіжістю часникового смаку.

    Інгредієнти:

    • молодий часник зі стеблами – 600 г;
    • вода – 0,5 л;
    • сіль – 1,5 ст. ложки;
    • цукровий пісок – 1 ст. ложка;
    • оцет 9% – 2 ст. ложки;
    • гвоздика – 2-4 бутона;
    • зерна коріандру і гірчиці – по щіпці;
    • суміш перців в горошинах – 1 ч. ложка;
    • листя смородини – 4 шт.

    Приготування

  • Готують часник зі стеблами, укладають в стерильні банки з листям смородини.
  • Заливають заготівлю окропом і залишають на 5 хвилин.
  • Підігрівають 0,5 л води, додають сіль, цукровий пісок і всі прянощі, дають закипіти, проварюють 5 хвилин.
  • Вливають оцет, заливають маринад у банки, закупорюють їх і загортають до повного охолодження.
  • Загрузка...

    Маринований часник цілими головками – рецепт на зиму

    Наступний рецепт про те, як маринувати часник цілими головками. Отримана заготовка стане справжньою знахідкою для любителів цього пікантного овоча – можна вдосталь насолодитися його унікальним смаком і не зіпсувати свіжість дихання. Крім того в зубцях зберігається більшість цінних властивостей, які незамінні при багатьох захворюваннях.

    Інгредієнти:

    • головки часнику – 1 кг;
    • вода і оцет – по 400 мл;
    • сіль – 40 г;
    • цукровий пісок – 100 г;
    • лавровий лист – 2-3 шт.;
    • гвоздика – 2-4 бутона;
    • горошини запашного перцю – 10 шт.

    Приготування

  • Підготовлені головки часнику обдають окропом і разом з горошинами перцю, гвоздикою і лавром розкладають по банках.
  • Кип’ятять воду з сіллю і цукром-піском 5 хвилин, вливають оцет, розливають по банках.
  • Закупорюють часник маринований головками герметично, обгортають до охолодження.
  • Як замаринувати часник на зиму зубчиками?

    Далі про те, як маринувати на зиму часник зубчиками. Головки опускають на кілька хвилин в окріп або на годину в прохолодну воду, після чого очищають, розбирають на зубки, які потім позбавляють від лушпиння, після чого споліскують і обсушують. Переважно для заготівлі використовувати невеликі баночки.

    Інгредієнти:

    • зубці часнику – 400 г;
    • оцет – 100 мл;
    • сіль та цукровий пісок – 50 г;
    • вода – 1 л;
    • чорний і запашний перець – за смаком;
    • гвоздика – за смаком;
    • паличка кориці – ¼ шт.;
    • гострий перець (за бажанням) – за смаком.

    Приготування

  • Підготовлений часник укладають разом з прянощами і перцем в банку.
  • Кип’ятять воду, додавши сіль і цукор, вливають оцет і заливають отриманий маринад в банку з зубцями.
  • Ставлять ємність прикриту кришкою на стерилізацію в посудину з водою і кип’ятять 8-10 хвилин.
  • Закупорюють маринований часник на зиму зубчиками герметично і після охолодження ставлять на зберігання.
  • Маринований часник по-грузинськи – рецепт

    Маринований часник по-грузинськи має помірно виражений кислий смак та приємну пікантність, що досягається за рахунок використання тархуна. Частина води в маринаді можна замінити натуральним не підсолодженим гранатовим соком – від цього смак отриманої закуски стане ще більш насиченим і шляхетніше.

    Інгредієнти:

    • головки часнику – 1 кг;
    • оцет винний і вода (гранатовий сік) – 300 мл;
    • чорний горошком і червоний гострий перець – за смаком;
    • сіль – 4 ст. ложки;
    • тархун (естрагон) – за смаком.

    Приготування

  • Готують головки часнику, укладають їх у банку, чергуючи з тархуном і додавши перець.
  • Кип’ятять воду або сік, розчиняють сіль, вливають оцет і заливають маринад в банку.
  • Прикривають ємність не герметичною кришкою і залишають при кімнатних умовах у темному місці на 2 місяці.
  • Маринований часник з буряком

    Маринований часник з буряком на зиму дозволить насолодитися відмінними смаковими характеристиками закуски і її чудовим яскравим зовнішнім виглядом. Буряк можна перетерти на тертці або нарізати тонкими скибочками й укласти в банку разом з підготовленими належним чином часниковими голівками.

    Інгредієнти:

    • головки часнику – 1 кг;
    • буряк середнього розміру – 1 шт.;
    • оцет 9% – 50 мл;
    • лавр і гвоздика – по 1 шт.;
    • сіль та цукровий пісок – по 1 ст. ложці;
    • горошини чорного перцю.

    Приготування

  • Головки часнику обчищають, бланшують в киплячій воді 3 хвилини і укладають в стерильну банку разом з бурякової стружкою, лавром, гвоздикою і перцем.
  • Кип’ятять воду з сіллю і цукром-піском 5 хвилин, вливають оцет.
  • Заливають отриманим маринадом часник в банку, укупоривают і загортають до охолодження.
  • Маринований часник по-корейськи

    Маринований часник, рецепт швидкого приготування якого буде викладено далі, не вимагає варіння класичного маринаду і закупорювання ємностей. Заготівля по-корейськи оформляється у два прийому: спочатку зубці просочуються оцтом, який потім можна використовувати для заправки салатів, і вимочується в соєвому соусі.

    Інгредієнти:

    • головки часнику – 1 кг;
    • соєвий соус – 1 л;
    • оцет 9 % – 250 мл

    Приготування

  • Зубки часнику заливають оцтом до повного покриття на тиждень, зливають, дають стекти.
  • Кип’ятять соєвий соус 10 хвилин, після остигання закладають в нього часник і залишають на 3 тижні.
  • Маринований часник з кропом

    З викладених нижче рекомендацій ви дізнаєтеся, як замаринувати молодий часник з кропом. Зелень додасть закуски особливий свіжий смак і ненав’язливий аромат. За бажанням можна додати до складу маринаду петрушку, кінзу або базилік, приправити його горошинами перцю, лавром або іншими добавками на вибір.

    Інгредієнти:

    • часникові зубки – 1 кг;
    • свіжий кріп – 300 г;
    • сіль та цукровий пісок – по 2 ч. ложки;
    • вода – 0,5 л;
    • оцет 9% – 300 мл

    Приготування

  • Кип’ятять воду з сіллю і цукром-піском, закладають нарізаний кріп, часникові зубки і вливають оцет.
  • Проварюють овоч в маринаді 5 хвилин, розкладають по стерильним банкам, заливають маринадом, укупоривают і загортають до повного охолодження.
  • Часник маринований в олії

    Наступний рецепт про те, як зробити маринований часник без участі оцту. Секрет простий – очищені зубки просто заливають рослинним маслом, яке з плином часу набуває пікантний часниковий смак і стає незамінним для оформлення інших страв. За бажанням в банку до часнику можна додати гілочку розмарину або чебрецю.

    Інгредієнти:

    • очищені часникові зубки;
    • рослинна рафінована олія.

    Приготування

  • Очищені зубки часнику поміщають в стерильну банку, заливають маслом, прикривають кришкою і ставлять у холодильник.
  • Маринований часник без оцту в маслі можна в будь-який час використовувати для приготування страв або самостійної подачі.
  • Як замаринувати стрілки часнику на зиму?

    Рецепт маринованих стрілок часнику доведеться в пору дозрівання останніх. Отримана закуска приємно здивує надзвичайною пікантністю і приємним, помірно гострим смаком. Заготовити ласощі не складе труднощів, а результат перевершить всілякі очікування. За бажанням в маринад можна додати кілька горошин запашного перцю і бутонів гвоздики.

    Інгредієнти:

    • часникові стрілки – 1,5 кг;
    • вода – 1,2 л;
    • сіль та цукровий пісок – по 40 г;
    • лавровий лист – 4 шт.;
    • горошини чорного перцю – 10 шт.;
    • оцет 9 % – 120 мл

    Приготування

  • У стерильні банки щільно укладають нарізані за розміром ємностей часникові стрілки.
  • Кип’ятять воду з цукровим піском, сіллю, лавровим листом і перцем 5 хвилин, додають оцет, заливають маринадом стрілки, стерилізують 20 хвилин, укупоривают і загортають до повного охолодження.
  •