Як готувати восьминога правильно?

Осьминог

Коли не вистачає екзотики і хочеться чого-то нового, може виникнути питання про те, як готувати восьминога. На самому початку хотілося б нагадати, що восьминіг вважається прославленим у всьому світі делікатесом, який був знайдений в глибоких надрах океанів і має виключно чудовим смаком.

Так вже склалося, що традиційно найчастіше господинь цікавить те, як готувати маленьких восьминогів, тому як вони мають досить ніжним м’ясом і особливим смаком. Найчастіше страви з даних хижаків готують в азіатських і європейських країнах. Далі розглянемо, як готувати восьминога.

Загрузка...

Як готувати свіжого восьминога?

Замороженные маленькие осьминогиПотрібно підійти до процесу вельми дбайливо, оскільки свіжого молюска необхідно розрізати вкрай акуратно, а зробити це потрібно вздовж тулуба. Не забудьте видалити всі внутрішні органи спрута. Якщо він занадто великий, знімайте з нього шкіру, перш пробланшировав певну кількість часу в присоленной воді.

У той час як тушка ще гаряча, необхідно оскабливать тоненьку шкіру довгим ножем. Крім того, щупальця потрібно відокремити від головної частини, порізати довільними шматками. Обов’язково видаляємо очі і дзьоб.

Моєму спрута під струменем прохолодної води, а потім вже сушимо паперовим рушником. М’ясо, що піддалося певній обробці, слід злегка відбити кухонним молотком, щоб було не таким вже твердим.

Замороженого восьминога попередньо розморожуємо натуральним шляхом і чистимо від шкіри.

Перед тим як зварити м’ясо, спрута потрібно залити холодною водою, відварити орієнтовно 20 хвилин, все залежить від габаритів продукту. Щоб перевірити його готовність, дбайливо пронзаем ножем: він зобов’язаний легко входити в м’ясо, як ніж крізь ніжне масло. М’ясо спрута цілком можна готувати без використання води, протушив протягом 35 хвилин у звичайному оливковій олії, а сіль вже додати виключно в кінці приготування. Якщо такий спосіб здається звичайним, то можна приготувати восьминога і на грилі.

Як готувати котлети з восьминога?

Зелень для приготовления осьминогаНеобхідні компоненти:

  • підготовлений восьминіг;
  • 2 зубчики часнику;
  • один цибуля;
  • трошки зелені;
  • різні приправи;
  • олія рослинна;
  • трохи панірувальних сухарів.

Першим ділом потрібно видалити дзьобики у представлених молюсків. Потім можна розібрати їх і прокручувати за допомогою м’ясорубки, паралельно додавши чищений часник, цибулю, трохи свіжої зелені. До того ж необхідно підсолити фарш за смаком. Зрозуміло, потрібно зліпити котлети тієї чи іншої форми.

Після цього вже можна обвалювати їх у сухарях і підсмажити на рослинній олії не більше 3 хвилин, причому смажити потрібно як з одного, так і з іншого боку.

Загрузка...

Як правильно приготувати заморожених восьминогів?

Красное вино для приготовления осьминогаКомпоненти:

  • 750 г замороженого восьминога;
  • 175 г вина (червоного, сухого);
  • 1 цибулина;
  • 1 столова ложка томатної пасти;
  • 2 лаврових листа;
  • 5 штук картоплі;
  • всілякі приправи.

Правильно приготувати восьминога, який був попередньо заморожений, досить просто. З цим завданням може впоратися і дилетант в області кулінарії. Якщо спрут заморожений, то спочатку розморозити. Після цього обрізаємо щупальця, а серединку необхідно розрізати навпіл.

Беремо каструлю і розігріваємо там велика кількість оливкової олії. Потім трошки обсмажуємо порізаний на дрібні шматочки цибулю. Слідом викладаємо спрута і прожарюємо його кілька хвилин. Через деякий час заливаємо червоне вино і тушкуємо до тих пір, поки не випарується алкоголь.

Коли гасіння закінчується, наливаємо томатну пасту, заздалегідь розведену водою. Крім того, кладемо приправу і кидаємо туди лаврові листки. Потрібно протушкувати страву під кришкою орієнтовно годину, причому вогонь повинен бути невеликим. Після закінчення 40 хвилин додайте в каструлю чищений картопля, який заздалегідь нарізаємо невеликими кубиками.

До речі, тут можна використовувати абсолютно будь-який гарнір, зокрема, спагеті або гречану кашу. Відтепер не потрібно задаватися питанням про те, як приготувати заморожених восьминогів.

Вивчивши представлений рецепт, приступайте до приготування страви.

Як готувати маленьких восьминогів з квасолею?

Компоненти:

  • 2 кг маленьких восьминогів;
  • 1 стакан сухої квасолі;
  • 2 цибулини;
  • 3 морквини;
  • півсклянки вина (сухого, білого);
  • масло вершкове;
  • 6 столових ложок оливкової олії;
  • пучок свіжої зелені;
  • приправа.

Готувати маленьких восьминогів починаємо з того, що чищену квасоля замочуємо в прохолодній воді і через певний час приступаємо до приготування. Восьминоги, які вже розморозилися, кидаємо у вируючу воду, слідом додаємо туди ложку рослинної олії і 1 очищену цибулину. Розм’якшену квасолю відварюємо в 2-й каструльці.

Крім того, самих молюсків варимо приблизно 7 хвилин, а квасоля — орієнтовно 1 годину. Після того як всі зварено, слід взяти глибоку сковороду, додати олію і обсмажити в ній подрібнений часник, моркву кружечками і цибулю півкільцями. Чекаємо, поки овочі не зарум’яняться, а потім вливаємо туди вино і масло, що залишилося.

Потім доводимо до кипіння і додаємо варених спрутів і квасоля. В самому кінці кладемо приправи, розмішуємо і тушкуємо блюдо приблизно 15 хвилин на тихому ж вогні.

Загрузка...