Як готувати млинці на молоці?

Вкусные блины на молоке

Існує велика кількість рецептів, як приготувати млинці на молоці, щоб вони вийшли тоненькими і не порвалися.

У кожної господині є свій унікальний рецепт і спосіб їх подачі до столу.

Загрузка...

Як швидко готувати млинці на молоці?

Молоко для приготовления блиновКоли готуємо вдома млинцеве тісто, потрібно дотримуватись наступних порад:

  • Молоко потрібно завжди підігрівати.
  • Можна готувати млинці на кислому молоці.
  • Щоб млинці легко знімалися зі сковороди, в тісто потрібно додавати рослинне масло.
  • Змішувати всі інгредієнти, щоб не утворювалося грудочок, краще віночком або міксером.
  • Потрібно правильно приготувати консистенцію тіста, що нагадує рідку сметану, так як від надто рідкого тіста млинці будуть рватися, але й густе не дасть бажаного результату.
  • Щоб не вийшли товсті млинці на молоці, борошно слід додавати частинами.
  • Є досить простий рецепт, який не вимагає для приготування багато часу.

    Щоб вийшли акуратні, м’які і тонкі млинці на молоці, знадобиться:

    • не менше 3 яєць;
    • 0,5 л підігрітого, але не сильно гарячого молока;
    • 1 стакан з гіркою борошна;
    • невелика щіпка солі;
    • трохи соняшникової олії (близько однієї столової ложки);
    • ванільний цукор (це по смаку в залежності від того, з чим млинці будуть подаватись).

    Далі необхідно відокремити шкаралупу від яєць, а потім яйця збити з цукром і сіллю, додати молоко з соняшниковою олією і, продовжуючи збивати, поступово всипати борошно. Після з’єднання всіх інгредієнтів воєдино, тісто для млинців на молоці буде готово. Тепер можна приступати до наступного етапу: підготувати сковороду.

    Яйца для приготовления блиновЇї потрібно спершу добре прогріти, додавши кілька крапель рослинної олії. Або ж є ще один спосіб: наколоти на виделку шматочок сала і намазувати сковороду їм. Потім трохи зменшити вогонь і приступити до приготування першого млинця. Тісто зручно наливати неповним ополоником в центр сковороди, нахиляючи її в різні сторони.

    Млинці готуються досить швидко — не більше 2 хвилин. Щоб визначити, коли потрібно перевернути млинець, досить побачити те, що він почав зверху трохи підсихати. Щоб не пошкодити млинець при перекиданні, зручніше використовувати плоску кулінарну лопатку, якою спершу треба підчепити краї з усіх боків, а потім перевертати.

    З іншого боку млинець смажиться набагато швидше — не більше 20 секунд, після чого його потрібно відразу ж перекласти на плоске блюдо.

    При подальшому приготуванні млинців суміш кожен раз потрібно добре перемішувати ополоником, так як до складу цього рідкого тіста входить соняшникову олію, а воно має властивість відділятися від основної маси. Такі млинці виходять тоненькими і вийде їх близько 15 штук.

    Існує ще один секрет, як приготувати смачні млинці так, щоб вони радували не тільки смакові відчуття, але і очей. Так як млинці на молоці тонкі, їх краї дуже часто ламаються. Тому щоб після приготування блін виглядав бездоганно (без поламаних країв), потрібно зробити наступне: кожен млинець, поки він тільки знятий зі сковороди і ще гарячий, просто потрібно змастити вершковим маслом.

    І ще кілька нюансів. Якщо готувати тісто точно за рецептом, а млинці при перевертанні все одно будуть рватися, то це говорить про те, що слід додати ще трохи борошна.Якщо ж необхідно приготувати млинці для начинки, то їх можна підсмажувати тільки з одного боку. На підсмажену сторону кладеться начинка, загортається млинець, а потім підсмажується друга сторона.

    Млинці на молоці та воді

    Є ще один рецепт, як можна приготувати смачні млинці на молоці та воді.

    Мука для приготовления блиновДля цього знадобиться:

    • 0,5 л свіжого молока;
    • 0,5 л кип’яченої води, які потрібно злити в одну ємність і трохи підігріти;
    • 3 яйця;
    • 2 ст. л. цукру;
    • сіль (на кінчику ножа);
    • 3 ст. л. соняшникової олії;
    • 2,5 ст. борошна.

    Суміш з яєць, цукру, солі та олії добре перемішують і вводять в молоко з водою. Борошно додають поступово, все акуратно збиваючи вінчиком. Можна смажити.

    Приготувати тонкі млинці на прокисшем молоці або кефірі теж не складе праці. Якщо дотримувати всі правила приготування тіста, то млинці вийдуть пористі, тобто в дірочку.

    Для початку робимо суміш з таких інгредієнтів:

    • 1 ст. кефіру;
    • 1 яйця;
    • 1 ст. л. цукру;
    • 1 щіпки солі;
    • 150 г борошна.

    Сахар для приготовления блиновВсе добре перемішуємо і додаємо півсклянки окропу. Даємо постояти близько 5 хвилин, після чого отриману суміш вливаємо 1 ст. л. рослинного масла і можна смажити. Млинці на прокисшем молоці готуються швидко, тому, якщо їх готуємо вдома самостійно, то це не займе багато часу.

    А ось ще один коронний рецепт, як правильно приготувати і подати млинці на кислому молоці, фаршировані начинкою. Спершу готується та сама начинка. Для неї знадобиться відварний язик, який ріжеться соломкою. Те ж саме потрібно зробити і з печерицями, а потім цибулею. Після змішування цих 3 інгредієнтів приступаємо до приготування тіста.

    Щоб млинці вийшли вишуканими, вони повинні бути тонкими. Тому краще робити млинці на кислому молоці. Але щоб при фаршируванні вони не рвалися, їх необхідно зробити еластичними. Для досягнення поставленої мети в тісто потрібно додати «секретний» інгредієнт, про який знають не багато господинь.

    Млинці на кислому молоці ніколи не порвуться якщо до них додати розпушувач.

    Отже, як смачно приготувати млинці на кислому молоці з начинкою самому будинку?

    Растительное масло для приготовления блиновДля цього потрібно:

    • 5 яєць;
    • 0,5 ст. л. цукру;
    • 3 ст. л. оливкової або рослинного масла;
    • 1 ст. л. розпушувача;
    • 400 мл молока і 400 мл кефіру;
    • 200 г кукурудзяного борошна.

    Розпечену сковороду змащують шматочком сала, після чого на неї виливають тісто і швидко розподіляють його по дну сковороди.
    На кожен млинець викладається начинка з невеликим шматочком вершкового масла. Млинець красиво згортається кошиком і зав’язується зеленим цибульним пером (лук попередньо опускається на одну хвилину в гарячу воду). Змащуємо рослинним маслом деко, викладаємо на нього млинці і відправляємо в розігріту духовку до 180°С на десять хвилин.

    Поки млинчики запікаються, готується соус. Необхідно змішати трохи сметани з подрібненим зубчиком часнику, зеленню петрушки, чорним меленим перцем і сіллю.

    Багато вважають, що тільки млинці на молоці тонкі і не пористі. Але це не так. Є ще один рецепт млинчиків, де молоко зовсім не знадобиться, особливо якщо готуємо вдома і під рукою немає молока.

    Для їх приготування потрібно:

    • 750 мл холодної води (обов’язково попередньо закип’яченої);
    • 1 ч. л. солі;
    • 2 ст. л. рослинної або оливкової олії;
    • 0,5 ч. л. соди.

    Такі млинці не будуть рватися, якщо в них покласти будь-яку начинку.

    Загрузка...

    Незвичайні червоні млинці для дітей

    Красные блинчики из свеклыДуже красивими получаються млинці, приготовані за допомогою звичайної буряків. Для цього її потрібно очистити, загорнути у фольгу і запекти в духовці. Після цього її подрібнити за допомогою блендера.

    До буряка додають:

    • 0,5 л молока;
    • 1,5 ст. пшеничного борошна;
    • 3 яйця;
    • 1 ч. л. цукру;
    • щіпку солі.

    Приготоване тісто необхідно поставити, щоб воно «відпочило» приблизно на 20 хвилин. Потім влити ще 1 столову ложку соняшникової олії і добре перемішати. Можна приступати до приготування.

    До таких млинців підійде одна дуже смачна начинка: відварити і нарізати курячі грудки, змішати з підсмаженою цибулею.

    Всі господині завжди будуть готувати, готували і готують зараз всілякі млинці з різними начинками, а також, подаючи їх зі сметаною, варенням або медом. Адже все те, що зроблено своїми руками — смачно подвійно!

    Загрузка...