Яблучний сік на зиму – рецепти в соковарці, через м’ясорубку і чи соковитискач

Досвідчені та економні господині знають, що яблучний сік на зиму – надзвичайно вигідна заготовка. Садові фрукти, куплені буквально за копійки, перетворюються в неймовірно корисний і ароматний напій, смакові властивості якого можна розкривати у численних варіаціях, поєднуючи різні сорти плодів з овочами і ароматними добавками.

Загрузка...

Як приготувати яблучний сік на зиму?

Сік з яблук на зиму – не тільки смачна, корисна, але і сама не клопітка заготовка. Технологія пготовления проста: яблука пропускають через соковижималку, рідину проціджують, при необхідності додають цукор, розміщують на плиті і кип’ятять, потім закочують в стерильні банки і загортають до повного охолодження. Навіть беручи до уваги те, що приготування яблучного соку на зиму не є технічно складним, кілька нехитрих порад допоможуть отримати смачний і якісний напій.

  • Для соку слід вибирати тільки зрілі ароматні плоди, що не мають ушкоджень.
  • Яблучний сік на зиму вийде набагато смачніше при достатньому кількісному співвідношенні цукру і кислоти в плодах. Тому можна вибрати один або кілька сортів яблук.
  • Оптимальними сортами для соку є: «антонівка», «аніс», «тітовка» і «грушівка».
  • Яблучний сік на зиму через соковижималку – рецепт

    Сік з яблук на зиму з соковижималки збереже повну вітамінну гаму і порадує простотою приготування. Для його отримання потрібно пропустити плоди через прилад, довести сік до кипіння і закатати в стерильні банки. Для поліпшення смакових якостей – додати цукор, а при бажанні освітлити напій – влити лимонний сік.

    Інгредієнти:

    • яблука – 10 кг;
    • цукор – 350 г;
    • лимонний сік – 80 мл

    Приготування

  • Яблука промийте, розріжте на частини, видалити насіннєві коробочки і пропустіть через соковижималку.
  • З отриманого соку зніміть піну, приправте цукром, лимонним соком, і розмістіть на середньому вогні.
  • Після закипання напою розлийте його в стерильний банки, загорніть і укутайте, залишивши до повного охолодження.
  • Загрузка...

    Яблучний сік в соковарці на зиму – рецепт

    Господиням, які цінують комфорт і простоту, слід заготовити яблучний сік через соковарку на зиму. Такий спосіб не вимагає постійної присутності біля плити, дозволяє переробити велику кількість плодів (зберігши в них всі корисні речовини) і негайно закочувати отриманий напій в банки.

    Інгредієнти:

    • яблука – 4 кг;
    • цукор – 300 г;
    • вода – 2 л

    Приготування

  • В нижню чашу влийте воду і поставте на вогонь.
  • У верхню ємність укладіть шматочки яблук і присипте їх цукром.
  • Як тільки вода закипить, встановіть чашу з фруктами на соковарку і накрийте кришкою.
  • Шланг соковарки направте в ємність для збору соку, який можна буде закатати в стерильні банки вже через 50 хвилин.
  • Яблучний сік через м’ясорубку на зиму

    Багато господині готують сік з яблук на зиму без соковижималки, замінивши останню звичайної м’ясорубкою, яка впорається з віджиманням соку не гірше інших сучасних приладів для переробки. Єдине, що знадобиться – це якісне соковите, ароматне сировину і насадка з нержавіючої сталі, яка не дозволить напою потемніти.

    Інгредієнти:

    • яблука – 5 кг;
    • цукор – 250 р.

    Приготування

  • Яблука очистіть від насіння, наріжте і прокрутіть через м’ясорубку.
  • Відіжміть масу через полотняну серветку, в отриманий сік додати цукор.
  • Прокип’ятити напій, його можна розливати в стерильну тару.
  • Накрийте ємності кришками і стерилізують яблучний сік на зиму 20 хвилин.
  • Гарбузово-яблучний сік на зиму

    Гарбузово-яблучний сік з м’якоттю на зиму – одна з найбільш затребуваних заготовок. Цьому є просте пояснення: гарбуз відрізняється високим вмістом клітковини і каротину, а яблука мають корисні запаси пектину і заліза, що робить напій натуральним цілющим зіллям, здатним зміцнити імунітет і заряджати енергією.

    Інгредієнти:

    • м’якоть гарбуза – 1 кг;
    • яблука – 1 кг;
    • цукор – 450 г;
    • лимонна кислота – 5 р.

    Приготування

  • Гарбуз наріжте невеликими шматочками і проваріть 15 хвилин.
  • Протріть м’якоть, а в пюре додайте цукор і лимонну кислоту.
  • Яблука натріть на дрібній тертці і відіжміть сік через марлю.
  • Змішайте сік з пюрированной гарбузом.
  • Прогрійте напій до 90 градусів, потримайте на вогні 5 хвилин, розлийте в стерильні банки і закатайте.
  • Сік яблучно-морквяний на зиму – рецепт

    Яблучно-морквяний сік на зиму продовжить низку вдалих поєднань фруктів і овочів. З морквою напій набуде густоту і апетитний вигляд, а з яблуками збагатиться приголомшливим смаком і ароматом. До того ж, високий вміст каротину в цих компонентах, надасть імуностимулюючу дію на організм, що особливо вигідно в холодну пору.

    Інгредієнти:

    • морква – 2 кг;
    • яблука – 6 кг;
    • цукор – 500 р.

    Приготування

  • Моркву і яблука відіжміть через соковижималку.
  • Процідіть отриманий сік через марлю, додайте цукор і прогрійте напій до розчинення кристалів цукру.
  • Загорніть яблучний, морквяний сік на зиму в стерильні банки і укутайте.
  • Яблучний сік з м’якоттю на зиму

    Сік з м’якоттю з яблук на зиму приємно здивує любителів доповнити меню разнобразием корисних напоїв. М’якоть багата на пектин і клітковиною, які сприятливо діють на шлунково-кишковий тракт, роблять напій насиченим, поживним, малокалорійним, прекрасно підходить для дитячого і дієтичного харчування.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1,5 кг;
    • вода – 500 мл;
    • цукор – 80 р.

    Приготування

  • Відіжміть сік з яблук.
  • Вичавки прокип’ятіть і протріть.
  • Пюре з’єднайте з соком і цукром.
  • Прогрійте на плиті до 90 градусів. Готовий напій консервуйте за стандартною схемою, стерилізуючи прямо в банках і закочуючи ошпареними кришками.
  • Яблучний сік на зиму без цукру

    Шанувальникам натуральних напоїв рекомендується заготовити домашній сік з яблук на зиму без цукру. Справа не тільки в збереженні вітамінного складу та мінімальної калорійності, але і в практичності подібної консервації, адже її можна використовувати для приготування соусів або змішувати з іншими соками, щогодини отримуючи новий смак.

    Інгредієнти:

    • яблука – 5,5 кг.

    Приготування

  • Відіжміть сік з плодів використовуючи соковижималку.
  • Додайте сік на середньому вогні і залиште дійти до кипіння, але не кип’ятіть, а відразу ж зніміть вируючий напій з плити.
  • Розлийте натуральний сік з яблук на зиму в стерильну тару і закатайте.
  • Яблучно-грушевий сік на зиму

    Урізноманітнити сік яблучний в домашніх умовах на зиму можна з допомогою груш. Грушевий сік містить мало власної кислоти, що швидко псується, але чудово розкриває смакові якості з яблуками, збагачуючи напій не нудотно солодким, за рахунок натуральних глюкози і фруктози. Природні властивості останніх, дозволять приготувати напій без цукру.

    Інгредієнти:

    • яблука – 4 кг;
    • груші – 2 кг.

    Приготування

  • Очищені від кісточок і серцевини плоди відіжміть через соковижималку.
  • Зніміть з соку піну і прогрійте його до 95 градусів. По досягненні потрібної температури відразу зніміть з вогню
  • Розлийте смачний яблучний сік на зиму по стерильним банкам, загорніть і укутайте до повного охолодження.
  • Яблучно-виноградний сік на зиму

    Перетворити рецепт яблучного соку на зиму в максимально корисну заготівлю допоможе виноград. Він є джерелом вітамінів, що сприяють омолодженню і зміцненню клітин, що не залишає сумнівів в корисності напою. Стиглі яблука і виноград містять природний цукор, тому додаткове його використання залежить тільки від смаку господинь.

    Інгредієнти:

    • яблука – 3 кг;
    • виноград – 2,5 кг.

    Приготування

  • Виноград і яблука пропустіть через соковижималку.
  • Поставте отриманий сік на плиту і поваріть 5 хвилин, знімаючи піну.
  • Гарячим, сік розлийте в стерильні банки, загорніть ошпареними кришками.
  •