Яблучний джем – простий рецепт на зиму з апельсином, гарбузом, лимоном і сливами

Яблучний джем – простий рецепт, який дозволяє поповнити полиці ароматним напоєм. Справа в тому, що садові плоди швидко досягають необхідної консистенції у процесі варіння, чудово поєднуються з апельсинами, лимонами, сливами і прянощами, що призводить до створення оригінальних конфітюрів-асорті, доречних і в якості десерту, і в ролі начинки для випічки.

Загрузка...

Як приготувати яблучний джем?

Простий яблучний джем легкий і невигадливий в приготуванні, весь процес полягає в тому, що яблука очищаються, дрібно нарізати, заливаються невеликою кількістю води, засипають цукром з пучкою лимонної кислоти і проварюються протягом 40 хвилин до загусання. Після, гарячий джем розливають по банках і закупорюється.

  • Традиційно, яблучний джем на зиму в домашніх умовах вариться від 20 хвилин до години. Бажаючі отримати більш насичений янтарний колір і карамельний присмак можуть збільшити час варіння ще на 15 хвилин.
  • Для джему підійдуть будь-яблука: від білого наливу до пізніх сортів. Більш густий джем виходить з кислих плодів начебто антонівки.
  • Яблучний джем – простий рецепт, який передбачає варіння яблук як з шкіркою, так і без неї. Червоні сорти яблук, зварені з шкіркою, додадуть ласощів насичений рожевий відтінок.
  • Кількість цукру при варінні джему варіюється від 1 кг до 700 г на один кг плодів.
  • Яблучний джем – рецепт на зиму через м’ясорубку

    Джем з яблук на зиму – прекрасний спосіб утилізації врожаю фруктів. Враховуючи хлопотность процесу, краще скористатися м’ясорубкою. Цей перевірений часом прилад позбавить від стомлюючої очищення, швидко переробить яблука разом з шкіркою в однорідну фруктову масу, яку слід залишити в сиропі протягом 40 хвилин.

    Інгредієнти:

    • очищені яблука – 2 кг;
    • цукор – 750 г;
    • вода – 200 мл

    Приготування

  • Яблука перекрутіть через м’ясорубку.
  • Цукор залийте водою і проваріть 7 хвилин.
  • Покладіть в сироп яблука і тушкуйте, помішуючи, 40 хвилин.
  • Розлийте по стерильним банкам і укупорьте.
  • Загрузка...

    Яблучний джем з апельсином – рецепт

    Джем з яблук з апельсином – популярне поєднання. Навіть з тим, що яблука відмінно желируются і не доставляють клопоту в готуванні, вони не завжди володіють необхідним смаком, що вдало компенсується апельсинами, цедра яких надає конфитюру аромат і колір, а сік перешкоджає надмірному загустіння, що робить масу прозоріше і ніжніше.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1,5 кг;
    • апельсин – 1 шт.;
    • вода – 300 мл;
    • цукор – 850 р.

    Приготування

  • Очищені яблука наріжте кубиками, залийте водою і пропарте під кришкою 30 хвилин.
  • З апельсина зніміть цедру, а м’якоть наріжте кубиками.
  • Злийте з розм’якшених яблук половину рідини, додайте цедру, цукор, апельсини і варіть на повільному вогні 20 хвилин.
  • Розкладіть яблучний джем на зиму в стерильні банки і відправте в холод на зберігання.
  • Варення з гарбуза з яблуками

    Простий джем з яблук в домашніх умовах легко перетворити на корисне ласощі, якщо зварити його з гарбузом. Таке поєднання виграшно і для овоча, і для фруктів, адже багата вітамінами, але позбавлена ароматів гарбуз, насичується освіжаючим, кисло-солодким яблучним смаком, а джем набуває яскравий колір і додаткову густину.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1 кг;
    • м’якоть гарбуза – 1 кг;
    • цукор – 900 г;
    • вода – 500 мл;
    • лимонна кислота – 10 р.

    Приготування

  • Яблука і м’якоть гарбуза наріжте однаковими кубиками, залийте водою і тушкуйте під кришкою 20 хвилин.
  • Всипте цукор, лимонну кислоту і варіть, до випаровування рідини, 30 хвилин.
  • Яблучний гарбузовий джем – простий рецепт, в якому маса розкладається по стерильним ємкостей і відправляється на зберігання.
  • Яблучно-сливовий джем

    Бажаючі отримати не тільки смакове, але і естетичну насолоду, повинні обов’язково приготувати варення з яблук і слив. Тим більше, що варити його простіше простого: сливи, як і яблука, містять запаси пектину, що допомагає масі швидше загуснути, а з додаванням сливи сорту «угорка» придбати замість невиразного – насичено, яскраво-синій колір.

    Інгредієнти:

    • яблука – 2 кг;
    • сливи – 1,5 кг;
    • цукор – 2,3 кг;
    • вода – 550 мл;
    • лимонний сік – 60 мл;
    • цедра лимона – 20 р.

    Приготування

  • Із слив видалити кісточки, яблука очистіть і наріжте.
  • Залийте фрукти водою, всипте цукор і тушкуйте на маленькому вогні 45 хвилин.
  • Додайте лимонний сік, цедру і проваріть на сильному вогні 5 хвилин.
  • Остудіть і закрийте по стерильним ємкостей.
  • Яблучний джем з лимоном на зиму – рецепт

    Джем яблучний з лимоном володіє масою переваг. З цитрусовим, ласощі збагачується аскорбіновою кислотою, робить заготовку безцінним ліками від сезонних хвороб, набуває тонкий освіжаючий аромат, пікантний смак, зберігає прозорість і привабливий колір, оскільки не окислюється навіть при тривалій варінні.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1 кг;
    • цукор – 1 кг;
    • лимон – 1 шт.

    Приготування

  • З лимона зніміть цедру, м’якоть відіжміть.
  • Пересипте яблука цукром, додайте лимонний сік і варіть на маленькому вогні 30 хвилин.
  • За 5 хвилин до закінчення, висипте цедру, перемішайте і настоюйте 10 годин.
  • Після чого, розкладіть по стерильним ємкостей.
  • Джем яблучно-грушевий

    Джем з яблук і груш – виграшна заготовка. При варінні ласощі з одних тільки груш, маса виходить щільною, важкої і недостатньо ніжною, а в поєднання з яблуками набуває легкість і прекрасний смак. Крім того, надмірна насолода груш дозволяє використовувати менше цукру, що зручніше фінансово і корисніше для здоров’я.

    Інгредієнти:

    • груші – 600 г;
    • яблука – 1,5 кг;
    • цукор – 1 кг;
    • вода – 500 мл

    Приготування

  • Наріжте фрукти однаковими шматочками.
  • Цукор залийте водою, проваріть 10 хвилин.
  • Покладіть в гарячий сироп, шматочки фруктів і тушкуйте на повільному вогні 50 хвилин.
  • Яблучний джем з корицею

    Джем з яблук з корицею – класичне ласощі. Кориця здатна передати свій солодкуватий аромат і терпкий смак як річним яблукам, так і щільним осінніх сортів, що допомагає швидко і просто зварити заготовку в будь-який час року. З такою пряністю джем виходить густим і однорідним, тому частіше використовується в якості начинки.

    Інгредієнти:

    • яблука – 2 кг;
    • цукор – 800 г;
    • паличка кориці – 1 шт.;
    • вода – 500 мл;
    • лимон – 1 шт.

    Приготування

  • Яблука очистіть від шкірки і наріжте шматочками.
  • Шкірку залийте водою і проварити 20 хвилин.
  • Отриманий відвар процідіть, додайте яблука, паличку кориці, цукор, цедру і лимонний сік.
  • Варіть 1 годину 45 хвилин.
  • Джем з яблук у хлібопічці – рецепт

    Яблучний джем в хлібопічці має відмінну консистенцію і простий у приготуванні. Процес складається з декількох етапів: шматочки яблук викладають у відерце хлібопічки шарами з соком лимона і цукром, занурюють в агрегат і включають функцію «Джем», в якій маса вимішується при плавному нагріванні, у результаті, вариться в щадному режимі і не пригорає.

    Інгредієнти:

    • очищені яблука – 500 г;
    • цукор – 150 г;
    • лимонний сік – 40 мл

    Приготування

  • Нарізані яблука укладіть в відерце хлібопічки шарами, присмачуючи кожен соком і цукром.
  • Струсніть, помістіть відерце в прилад і встановіть режим «Джем» на 1 годину 20 хвилин.
  • Яблучний джем в мультиварці

    Джем з яблук в мультиварці – один із зручних способів одержання якісного продукту. Вся справа в сучасному агрегаті, що гарантує повний захист від пригорання завдяки томління в чаші, чиє спеціальне покриття та використання невеликої кількості води позбавляє від стомлюючої помішування і не вимагає уваги.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1 кг;
    • вода – 200 мл;
    • цукор – 700 р.

    Приготування

  • Яблука очистіть і наріжте кубиками.
  • Покладіть шкірку в чашу мультиварки, влийте склянку окропу і тушкуйте в режимі «Варка на пару 10 хвилин.
  • Шкірку вийміть, всипте яблука і цукор і готуйте «Тушкуванні» год.
  • Перемішайте і включіть «Випічку» на 40 хвилин.
  •