Хріновуха – рецепти рецепти настоянки в домашніх умовах самогон, горілці і на спирту

Хріновуха – рецепт спиртової настоянки на корені хрону. Шляхом виконання нескладної технології вдасться приготувати домашній алкоголь з оригінальними смаковими характеристиками, урізноманітнити які легко, додаючи до складу всілякі пікантні і пряні добавки.

Загрузка...

Як зробити хріновуху?

При наявності потрібних компонентів готується хріновуха в домашніх умовах елементарно, не вимагаючи особливих умінь або кулінарного досвіду.

  • Найнеприємнішим моментом у приготуванні напою є подрібнення кореня хрону, який славиться своїми сльозоточивими властивостями. Виконати завдання можна за допомогою дрібної терки, скориставшись м’ясорубкою, блендером або просто нарізавши корінь слайсами.
  • Перетерту масу змішують з додатковими інгредієнтами і заливають алкогольної основою, для чого використовують виключно скляні ємності.
  • Герметично закупорені судини витримують певний час рецептом
  • Настоянка готова на хроні проціджують, фільтрується і розливається по пляшках.
  • Враховуючи різну гостроту кореня хрону, слід у процесі настоювання напою щодня оцінювати його смак і по досягненню потрібного балансу відразу ж процідити.
  • Якщо напій вийшов занадто різким, гострим на смак, ніж очікувалося, його розбавляють порцією горілки або спирту до бажаного результату.
  • Хреновуха на самогоні – рецепт

    Мабуть, самий швидкий і бюджетний рецепт хріновухи в домашніх умовах – на самогоні. Тут важливо використовувати якісний очищений алкоголь подвійної перегонки без стороннього присмаку і небажаного аромату. При всій простоті технології підсумковий напій виходить вишуканим, незвичайним.

    Інгредієнти:

    • очищений самогон – 1 л;
    • корінь хрону подрібнений – 1 стакан;
    • перець чорний горошком – 1 ст. ложка;
    • перець чилі сушений або свіжий – 1-2 шт.

    Приготування

  • Корінь хрону очищають, протирають на тертці або шинкують некрупною стружкою.
  • Закладають хрін в банку, додають горошини і стручки перцю, заливають самогоном.
  • Наполягають напій 12-24 години.
  • Готова хреновуха на самогоні проціджують через сито або марлю, фільтрується і розливається по пляшках.
  • Загрузка...

    Хріновуха з горілки в домашніх умовах – рецепт

    Поданий далі базовий лаконічний рецепт хріновухи на горілці можна взяти за основу для власних експериментів. Додаючи до складу горошини чорного або запашного перцю, гвоздику, корицю, інші прянощі, вдасться значно урізноманітнити і облагородити смак і аромат міцного алкогольного напою домашнього.

    Інгредієнти:

    • горілка – 1 л;
    • корінь хрону – 50 р.

    Приготування

  • Очищають корінь хрону, подрібнюють за допомогою терки, м’ясорубки, блендера як можна дрібніше.
  • Заливають подрібнену масу якісною горілкою, герметично закупорюють і поміщають в затемнене місце.
  • Витримують заготівлю від трьох днів до одного місяця, в залежності від бажаного ступеня гостроти готового напою. Посудину необхідно щодня струшувати.
  • Хріновуха – рецепт, вимагає проціджування і фільтрації готового напою, який потім розливають по пляшках і зберігають у холоді.
  • Рецепт хріновухи на спирту

    Хреновуха, рецепт якої буде представлена далі, готується на спирту, розведеному до бажаної фортеці водою. Додаткові смакові ноти напою додасть додана до складу гірчиця, лимонний сік і трохи квіткового меду, який повинен бути рідким або розтопленим до подібного стану.

    Інгредієнти:

    • розведений спирт – 1 л;
    • корінь хрону – 50 г;
    • гірчиця – 1 ст. ложка;
    • лимонний сік – 3-4 ст. ложки;
    • рідкий мед – 2 ч. ложки.

    Приготування

  • Подрібнюють очищений корінь хрону, поміщають в банку.
  • Додають гірчицю, лимонний сік і мед.
  • Заливають компоненти спиртом, ретельно збовтують, щільно закупорюють і поміщають в затемнене місце.
  • Через 3 дні хріновуха на спирту проціджують і розливають по пляшках.
  • Настоянка на хрін з медом – рецепт

    Наступний рецепт хріновухи на горілку з медом дозволить отримати приємний на смак м’який напій із солодкуватими нотами і легким гіркуватим присмаком. Корінь хрону повинен бути свіжим, зрілим. Його попередньо очищують і швидко подрібнюють зручним способом, намагаючись зберегти цінні ефірні олії.

    Інгредієнти:

    • горілка – 1 л;
    • корінь хрону – 50 г;
    • рідкий мед – 60 р.

    Приготування

  • Відливають 200 мл горілки, додають мед, ретельно розтирають до його повного розчинення.
  • Переливають суміш у ємність для настоювання, доливають решту горілку, збовтують.
  • Додають в посудину дрібно нарізаний хрін, закупорюють ємність щільно, залишають у темному місці на 3-5 днів, щодня збовтуючи і пробуючи на смак.
  • Хреновуха на меді – рецепт, який дозволить позбавитися від запаху і присмаку спирту. Як тільки ефект досягнутий, проціджують напій.
  • Хріновуха з імбиром і медом – рецепт

    Хреновуха, простий рецепт якої буде представлений таким, набуває особливий аромат і смак за рахунок додавання до складу імбиру, кількість якого прирівнюється до порції використовуваного кореня хрону. За бажанням в алкогольну основу додають також лимонну цедру без білої частини, листя смородини або гострий перець.

    Інгредієнти:

    • самогон або горілка – 1 л;
    • корінь хрону – 50 г;
    • імбирний корінь – 50 г;
    • лимон – 1 шт.;
    • мед – 2 ч. ложки.

    Приготування

  • Перетирають корінь хрону, заливають самогоном.
  • Розтирають лимонний сік з медом, додають до алкоголю разом з тонко нарізаним імбиром
  • Настоюється хреновуха на самогоні з імбиром від трьох до п’яти днів. Кожен день напій збовтують, а по готовності проціджують.
  • Рецепт хріновухи з медом і лимоном

    Хреновуха, рецепт якої передбачає приготування напою з додаванням меду та лимона, має приємний м’який смак, з легким гострим присмаком. Приємну пікантність і тонкий аромат питтю надають бутони гвоздики, ванільна паличка і горошини перцю. У якості алкогольної основи підійде горілка, розбавлений спирт або очищений самогон.

    Інгредієнти:

    • горілка або спирт – 1 л;
    • корінь хрону – 50 г;
    • лимон – 1 шт.;
    • мед – 2 ч. ложки;
    • паличка ванілі – 2 шт.;
    • горошина чорного перцю – 2 шт.;
    • гвоздика в бутонах – 4 шт.

    Приготування

  • Подрібнений корінь хрону заливають алкоголем і залишають на 3-4 дні в темному місці, щодня збовтуючи.
  • Проціджують настій, додають сік і цедру лимона, мед, гвоздику, ваніль, перець, щільно прикривають посуд і ставлять у затемнене місце ще на 2 дні.
  • Готова хріновуха з медом і лимоном проціджують, фільтрується і розливається по пляшках.
  • Хріновуха з консервованого хрону

    Якщо для свіжого хрону несезон, можна скористатися консервованим коренем, перемоловши його якомога дрібніше за допомогою блендера. Аромат готового напою в даному випадку буде менш насиченим, тому за бажанням можна додати в склад цедру цитрусових, нарізаний часник, всілякі прянощі.

    Інгредієнти:

    • горілка, спирт або самогон – 1 л;
    • корінь хрону – 50 г;
    • мед – 2 ч. ложки.

    Приготування

  • Перетертий хрін змішують з алкогольною основою, додавши рідкий квітковий мед.
  • Залишають герметично укупоренный посудину в темному місці на 4 дні, щодня збовтуючи вміст.
  • По готовності настоянка хріновуха проціджують і розливають по пляшках.
  • Чим закушувати хріновуху?

    Виконавши в домашніх умовах будь сподобалися рецептів і отримавши в підсумку бажаний алкогольний напій, слід подбати про правильну закуски.

  • Як правило, подібне збуджує апетит питво супроводжують ситні і поживні м’ясні закуски: холодець, смажена і запечена птиця, домашні ковбаси, копчене або солоне сало.
  • Чудова закуска під хріновуху може бути приготована з смажених баклажанів, скибочки яких доповнюють помідорами і майонезом, змішаним з часником і зеленню.
  • Не зайвими будуть подані на стіл соління: огірки, гриби, помідори, інші овочі.
  • П’ють хріновуху в охолодженому вигляді з невеликих чарок залпом.
  • Термін зберігання хріновухи

    Умови і терміни зберігання хріновухи можуть залежати від способу приготування напою і використовуваного для цього рецепта. Однак існують і загальноприйняті норми і правила.

  • Зберігання хріновухи здійснюється в темному і прохолодному місці, виключно в герметично закупореній скляній тарі.
  • Перед розлиттям в пляшки напій обов’язково проціджують від додаткових компонентів і прянощів.
  • При дотриманні правильних умов хріновуху можна зберігати від 3 до 5 років, однак допускається деяке зниження гостроти і аромату напою з плином часу.
  •