Хек, запечений в духовці у фользі

Запеченный хек

Рибу треба вміти правильно приготувати, щоб вона не втратила в процесі термічної обробки свої корисні властивості. Хек, запечений в духовці, є прикладом ідеального поєднання дієтичної риби і гармонійного смаку готового страви.

Який продукт є ідеальним варіантом для дотримання дієти? Однозначної відповіді на це питання бути не може. Однак існує велика кількість морепродуктів, які за своїм хімічним складом та набором мінеральних речовин практично незамінні для виконання дієти. Одним з цих продуктів є риба. Хек, минтай, камбала — всі ці види чудово впишуться в будь-яку дієту і займуть у ній гідне місце.

Загрузка...

Хек, запечений зі сметаною

Запеченный хекДеякі запікають цей вид риби на вершковому маслі або з використанням різних приправ і добавок. Однак це впливає на підсумкове вміст калорій у страві, що під час дієти просто неприпустимо. А як запекаешь його ти?

Хек, запечений в духовці зі сметаною, є ідеальним рішенням при такому положенні справ. Розглянемо рецепт його приготування більш детально. Оскільки калорійність цієї страви знаходиться на досить низькому рівні, а гармонійне поєднання смаків здатне здивувати не тільки тих, хто бажає схуднути, але і всіх присутніх за обіднім столом.

Для приготування хека запеченого в духовці з овочами знадобляться:

  • філе хека — 0,5 кг;
  • картопля — 4 шт.;
  • кабачок — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • сметана — 0,5 л;
  • сіль, перець за смаком.

Існує безліч варіантів запікання хека, це можна зробити в духовці у фользі або рукаві. Але найкращий варіант запекти хека — це використання звичайного листа, на якому він вийде більш соковитим і рум’яним. Як правильно запекти філе хека і не створити додаткові калорії у страві? Спробуємо описати цей процес.

Запеченный хекБеремо деко і змащуємо його невеликою кількістю рослинного масла. Після чого укладаємо на нього філе хека і приправляємо сіллю і перцем. З цим процесом старатися не варто, оскільки надлишок солі тільки витягне зайву вологу з риби, з-за чого вона вийде прісної і сухий. Тепер переходимо до овочів.

Їх нарізаємо кубиками середнього розміру і кладемо на деко до рибі таким чином, щоб більш щільні компоненти опинилися в самому низу і як наслідок, краще піддалися термічній дії.

Всі овочі також солимо і перчимо, після чого відправляємо жаровню у духовку і запікаємо нашу рибу протягом 15-20 хвилин. За цей час вона відмінно промаринується соками, выделившимися з овочів. Після закінчення цього тимчасового відрізка дістаємо деко і щедро поливаємо все компоненти сметаною. Завдяки цьому хек в духовці стане більш ніжним і отримає деяку кислинку, властиву кисломолочним продуктам.

Після цього відправляємо жаровню назад в духовку і продовжуємо запікати ще протягом 10-15 хвилин. За цей час риба і овочі остаточно дійдуть до готовності, а сметана додасть їм вершкову ніжну нотку. Як тільки час вийшло, дістаємо нашу страву з духовки. Подавати будь-які запечені рибні делікатеси можна як самостійно, так і з використанням гарнірів у вигляді каш, які в сукупності з овочами придбають ідеальні смакові якості.

Хек, запечений з сиром

Ще одним варіантом запікання хека в духовці є його приготування з сиром і лимоном. Це поєднання додає абсолютно нові смакові аспекти в готову страву, а також надає йому додаткову м’якість і ніжність.

Сыр для приготовления блюдаДля того щоб запечена риба з сиром вийшла воістину чудовою, нам знадобиться наступний набір інгредієнтів:

  • філе хека — 0,5 кг;
  • лимон — 1 шт.;
  • сир — 300 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • шампіньйони — 0,5 кг;
  • сіль, перець за смаком.

Рецепт запікання хека в духовці досить простий. Спочатку беремо філе хека і укладаємо його в глибоку миску. Після цього видавлюємо сік з половинки лимона і щедро поливаємо їм заздалегідь підготовлену рибу. Необхідно дати їй промаринуватися протягом 20-30 хвилин, після чого можна братися за формування самої страви.

Поки сік лимона проникає в структуру риби, просочуючи її волокна, займемося підготовкою і нарізкою овочів. Цибуля нашинкуем півкільцями, а печериці просто разрежем навпіл, після чого відкладемо ці обидва інгредієнта в окремий посуд і перемішаємо. Тепер прийшла пора зайнятися сиром: натремо його на крупній тертці.

Запеченный хекПісля закінчення заданого проміжку часу викладаємо рибу на деко, змащене рослинним маслом, і приправляємо її сіллю і перцем. Додаємо нарізані гриби і цибулю, після чого відправляємо в духовку і запікаємо протягом 15-20 хвилин.

По закінченні заданого відрізка часу дістаємо хека з духовки, робимо на ньому невеликі надрізи і вставляємо в них попередньо нарізані часточки лимона.

Після чого посипаємо все форму тертим сиром і відправляємо назад в духовку ще на 10-15 хвилин. Запікати рибу слід при температурі 150-180 градусів, при такому впливі вона приготується максимально добре, не втративши поживних якостей і смаку. Як тільки час, відведений на приготування, вийшло, дістаємо готову страву з печі, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.

Загрузка...

Висновок

Рецепти приготування рибних страв досить різноманітні. Однак не кожен з них створює ідеальне співвідношення корисних якостей і дієтичних властивостей готових страв.

Запікати хека в духовці — рецепт, який є ідеальним рішенням при дотриманні повноцінної дієти, оскільки його м’ясо містить низький рівень калорій, а смакові якості, доповнені овочевими компонентами, знаходяться на досить високому рівні. Це робить даний вид риби та страви на її основі незамінними не тільки під час дієти, але і в повсякденному раціоні.

Загрузка...