Гуляш зі свинини з підливою – рецепти в мультиварці, на сковороді в духовці, з томатною пастою, сметаною

Гуляш зі свинини з підливою – рецепт, який дозволить нагодувати сім’ю смачним і поживним страв, якщо приготувати його до обіду чи вечері. Ідеальним супроводжуючим гарніром у даному випадку може бути картопля, макарони, рис або інші каші.

Загрузка...

Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?

Свинячий гуляш з підливою має просту і доступному кожному технологію приготування.

  • М’ясо нарізають і трохи обсмажують в олії, додавши цибулю, моркву, інші овочі, гриби.
  • В якості основи для приготування соусу використовують томат, сметану, вершки або суміш з декількох компонентів.
  • Загущають підливу додаванням спассерованной до кремового відтінку борошна, яка додасть яству не тільки густоту, але і додатковий смак.
  • Протушивают свинячий гуляш з соусом на тихому вогні під кришкою до м’якості м’ясних скибочок.

Гуляш зі свинини з підливою на сковороді

Зручніше готувати страву в глибокому сотейнику або в казані, однак якщо передбачається приготування невеликої порції, то зробити гуляш зі свинини з підливою можна і на сковороді. Головне – посудина повинна бути з товстим дном і відповідної за обсягом. М’ясний основою може стати будь-яка свиняча м’якоть.

Інгредієнти:

  • свинина – 400 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • паста томатна – 1 ст. ложка;
  • цукор і суха аджика – 1 ч. ложці;
  • масло – 3 ст. ложки;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • лавр – 2 шт.;
  • сіль, перець.

Приготування

  • Обсмажують на олії в сковороді нарізане м’ясо.
  • Додають аджику, перець, півкільця цибулі, смажать до м’якості останнього.
  • Всипають борошно, обсмажують 2 хвилини.
  • Закладають пасту, сіль і цукор, розмішують, вливають гарячу воду до повного покриття свинини, кидають лавр.
  • Перемішують смачний гуляш зі свинини і готують під кришкою 30-40 хвилин.
Загрузка...

Гуляш зі свинини по-угорськи

Свинячий гуляш – рецепт, який має угорські корені. Вивчаючи тонкощі виконання автентичної технології, стає очевидною вражаюча різниця між оригіналом і адаптованими версіями. Оцінити традиційний смак, вдасться, реалізувавши на практиці рекомендації і використовуючи пропорції, запропоновані нижче.

Інгредієнти:

  • свинина – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 0,5 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • картопля – 400 г;
  • сало – 50 г;
  • солодка й гостра паприка – по 20 р;
  • помідори – 2-3 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • вино червоне сухе – 75 мл;
  • масло – 3 ст. ложки;
  • борошно – 50 р;
  • лавр – 2 шт.;
  • сіль, перець, зелень.

Приготування

  • У казані витоплюють подрібнене сало.
  • Додають цибулю, а через 3 хвилини смаження нарізане і змішане з борошном м’ясо.
  • Вливають вино, кидають часник, паприку, перець і спеції, тушкують 5-7 хвилин.
  • Вливають гарячу воду, підсолюють.
  • Закладають в казан картопля, морква, болгарський перець, тушкують 40-50 хвилин.
  • Угорський Гуляш зі свинини з підливою – рецепт, який вимагає додавання у казан в кінці приготування свіжої зелені.

Гуляш зі свинини, як у дитячому садку

Гуляш зі свинини з підливою, рецепт якого буде представлений далі, виходить максимально наближеним за смаком до того, який подають малюкам у дитсадку. Більш делікатною смакова палітра страви буде за рахунок додавання в соус з цибулею і морквою сметани, яка повинна бути середньої жирності.

Інгредієнти:

  • свинина – 500 г;
  • цибулю і моркву – по 1 шт.;
  • паста томатна – 1 ст. ложка;
  • сметана – 2 ст. ложки;
  • бульйон – 1 склянку;
  • масло – 3 ст. ложки;
  • борошно – 1,5 ст. ложки;
  • сіль, перець.

Приготування

  • У розігрітому маслі обсмажують свинину.
  • Додають цибулю, смажать 5 хвилин.
  • Закладають пасту, сметану, розмішують, припускають 5-7 хвилин.
  • Вливають киплячий бульйон, приправляють блюдо.
  • Тушкують гуляш зі свинини як у садку на тихому вогні під кришкою до м’якості м’яса.

Гуляш зі свинини зі сметаною

Гуляш зі свинини з підливою – рецепт, який можна виконати на основі сметани. Томатна паста в даному випадку не додається, а необхідні смакові ноти додадуть страві перетерті свіжі або у власному соку помідори. Для пікантності складу страви доповнюють часником і сухими італійськими травами.

Інгредієнти:

  • свинина – 500 г;
  • цибулю і моркву – по 1 шт.;
  • помідори – 3 шт.;
  • сметана – 250 г;
  • вода – 300 мл;
  • масло – 3 ст. ложки;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • часник – 3-4 зубки;
  • італійські трави – 1 ч. ложка;
  • сіль, перець.

Приготування

  • Обсмажують на олії м’ясо.
  • Додають цибулю, моркву, а через 3 хвилини перетерті помідори і сметану.
  • Припускають вміст посудини 5 хвилин, заливають гарячою водою, приправляють.
  • Тушкують гуляш зі свинини в сметанному соусі 50 хвилин, додавши за 5 хвилин до кінця гасіння трави і часник.

Гуляш зі свинини з томатною пастою

Гуляш з томатною пастою можна приготувати не тільки з м’якоті. Ще смачніша страва виходить з реберець, які попередньо розрізають на порції по одному ребру і обов’язково підрум’янюють її в олії з усіх боків. Склад овочевого супроводу можна доповнити солодким болгарським і за бажанням гострим перцем.

Інгредієнти:

  • свинячі ребра – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 0,5 шт.;
  • паста томатна – 50 г;
  • вода – 250 мл;
  • масло – 2 ст. ложки;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • часник – 1 зубок;
  • лавр і запашний перець;
  • сіль, перець.

Приготування

  • Обсмажують ребра в маслі.
  • Додають цибулю, моркву, смажать 5-7 хвилин.
  • Всипають борошно, а через 2-3 хвилини закладають пасту і вливають воду.
  • Приправляють страву, додають лавр, перець.
  • Тушкують гуляш з свинячих реберець 1 годину, додають в кінці часник.

Гуляш зі свинини з грибами

Гуляш зі свинини з підливою, оригінальний рецепт якого представлений в даному розділі, дозволить оцінити абсолютно нові смакові характеристики страви. В даному випадку компанію м’ясної нарізки складуть гриби: печериці або будь-які інші, наявні в наявності, а соусом будуть приправлені вершки.

Інгредієнти:

  • свинина – 500 г;
  • гриби – 500 г;
  • цибуля – 3 шт.;
  • вершки – 400 мл;
  • вода – 250 мл;
  • сіль, перець, олія, часник і зелень.

Приготування

  • Обсмажують на маслі окремо м’ясо і гриби з цибулею.
  • З’єднують складові в загальній ємкості, заливають вершками, додають воду, щоб соус покривав вміст.
  • Приправляють страва, прикривають кришкою і тримати 40-50 хвилин.
  • Присмачують гуляш зі свинини з грибами з підливою зеленню і часником, прогрівають хвилину і дають 10 хвилин настоятися.

Гуляш зі свинини з овочами

Якщо приготувати свинячий гуляш з участю картоплі, болгарського перцю та інших овочів, наприклад, кабачків або баклажанів, вдасться забезпечити трапезу самостійною стравою, не вимагає гарніру. При наявності в складі свіжих помідорів обходяться без томатної пасти або додають невелику її кількість.

Інгредієнти:

  • свинина – 500 г;
  • картопля – 500 г;
  • цибулю, болгарський перець і моркву – по 1 шт.;
  • помідори – 2-3 шт.;
  • вода – 250 мл;
  • масло – 3 ст. ложки;
  • часник – 2 зубки;
  • лавр – 2 шт.;
  • сіль, перець.

Приготування

  • Обсмажують свинину до рум’янцю.
  • Додають цибулю і моркву, смажать 7 хвилин.
  • Закладають картопля, болгарський перець додають томати і заливають все водою.
  • Приправляють гуляш зі свинини з картоплею, додавши лавр і перець, тушкують під кришкою не менше години.
  • Додають часник, зелень, дають яству настоятися.

Гуляш зі свинини з солоними огірками

Незвичайні смакові характеристики набуває м’ясний гуляш, якщо доповнити компоненти при приготуванні солоними або маринованими огірками. Плоди для цього нарізають тонкою соломкою або перетирають на крупній тертці. Для соусу використовують тільки томат або поєднують її для пом’якшення смаку зі сметаною.

Інгредієнти:

  • свинина – 500 г;
  • солоні огірки – 2 шт.;
  • цибулю і моркву – по 1 шт.;
  • паста томатна, борошно сметана – по 1 ст. ложці;
  • вода – 400 мл;
  • масло – 2 ст. ложки;
  • лавр – 2 шт.;
  • сіль, перець.

Приготування

  • Обсмажують на розігрітому маслі м’ясо, морква і цибуля.
  • Доливають воду до покриття і тушкують вміст ємності під кришкою до м’якості м’яса, додавши за 15 хвилин до готовності солоні огірки.
  • Змішують пасту, сметану і борошно, доливають 0,5 склянки гарячої води, виливають до м’яса.
  • Тушкують гуляш зі свинини з огірками з підливою ще 10 хвилин і подають з гарніром.

Гуляш з печінки свинячої з підливою

Наступний рецепт допоможе результативно застосувати в кулінарії свинячу печінку. Субпродукт можна попередньо вимочити в молоці протягом півтора годин для придбання ніжної і чутливої його текстури. Не слід нехтувати рекомендаціями і перевищувати час термічної обробки страви з-за чого скибочки печінки можуть стати жорсткішими.

Інгредієнти:

  • печінка свиняча – 500 г;
  • молоко – 150 мл;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • борошно – 0,5 склянки;
  • сметана – 3 ст. ложки;
  • паста томатна – 1 ст. ложка;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • масло – 2 ст. ложки;
  • лавр – 2 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • сіль, перець, чебрець.

Приготування

  • Печінку нарізають, вимочують у молоці, зливають, обсушують.
  • Панірують скибочки в борошні і обсмажують в олії.
  • Окремо смажать цибулю, моркву і перець, викладають до печінки.
  • Додають томат сметану, приправи, трохи води, приправляють соус, додавши спеції та часник.
  • Тушкують гуляш із свинячої печінки 15 хвилин.

Гуляш із свинячого мови з підливою

Делікатесна версія для гурманів – гуляш зі свинячого мови, який попередньо необхідно відварити до напівготовності або практично до готовності в підсоленій за смаком воді з додаванням цибулі, коріння і спецій. Склад підливи можна доповнювати всілякими овочами, грибами і приправами.

Інгредієнти:

  • свинячий язик – 500 г;
  • цибулю і моркву – по 1 шт.;
  • борошно, томатна паста сметана – по 1 ст. ложці;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • масло – 2 ст. ложки;
  • лавр – 1 шт.;
  • сіль, перець, базилік.

Приготування

  • Відварюють мову, нарізають, кладуть у сотейник з обсмаженою цибулею і морквою.
  • Додають борошно, томат і сметану, доливають воду до покриття вмісту.
  • Приправляють підливу за смаком, протушивают страва 15 хвилин і подають з гарніром.

Гуляш зі свинини в духовці

Особливо насиченим, ароматним і смачним виходить свинячий гуляш в духовці, особливо якщо приготувати його в горщику. Допускається додавати до складу картопля, болгарський перець, стеблової або кореневої селера або інші овочеві складові на свій вибір і смак, попередньо обсмаживши їх на сковороді з маслом.

Інгредієнти:

  • свинина – 500 г;
  • бульйон – 250 мл;
  • цибулю, помідори та моркву – по 2 шт.;
  • паприка – 2 ст. ложки;
  • масло – 2 ст. ложки;
  • лавр – 1-2 шт.;
  • сіль, перець, зелень.

Приготування

  • Свинину нарізають, обсмажують в олії.
  • Окремо смажать цибулю і моркву, укладають в горщик, чергуючи з шматочками м’яса.
  • Додають перетерті помідори без шкірки, приправлений бульйон.
  • Додають в посудину горошини перцю, лавр і прикривають кришкою.
  • Готують страву при 180 градусах 1,5 години.

Гуляш зі свинини в мультиварці – рецепт

Приготований гуляш зі свинини з підливою в мультиварці порадує м’яким і ніжним смаком м’ясних скибочок, просочених соками пікантною підливи. Будь гарнір з таким супроводом стане смачніше і апетитніше. При бажанні м’ясо можна навіть не обсмажувати, а просто скласти в чашу зі складовими соусу і протушкувати до готовності.

Інгредієнти:

  • свинина 900 г;
  • цибулю і моркву – по 1 шт.;
  • кетчуп – 300 г;
  • борошно – 30 г;
  • масло – 2 ст. ложки;
  • хмелі-сунелі, прованські трави і чилі – за смаком;
  • сіль, перець.

Приготування

  • Свинину закладають в чашу і обсмажують на «Випікання» 15 хвилин, додавши в процесі цибулю і моркву.
  • Додають борошно, кетчуп і всі приправи, доливають при бажанні трохи води.
  • Включають «Тушкування» на 2 години і готують гуляш до сигналу.