Грибний суп зі свіжих грибів – рецепти з печериць, білих грибів, опеньків, з вершками і сиром

Кожен домашній кулінар може зварити смачний грибний суп зі свіжих грибів, рецепт доступний всім і не відрізняється складністю. Різноманітні варіанти перетворять нудне меню і дозволять ситно нагодувати велике сімейство оригінальним стравою.

Загрузка...

Як приготувати грибний суп?

Зварити суп зі свіжих грибів можна з доступних печериць або глив, але з лісових грибів частування вийде ароматніше і смачніше, тому після успішної «тихого полювання» обов’язково потрібно зварити суп з будь-якого цікавого рецептом.

  • Якщо буде готуватися грибний суп з лісових грибів, їх треба попередньо підготувати: очистити, добре промити і обов’язково проварити.
  • Куплені в магазині печериці та гливи (штучно вирощені) варити не треба, просто очистити від забруднень.
  • Щоб розкрити максимально грибний аромат у страві, перед закладкою в суп, їх можна підсмажити з цибулею і маслом.
  • Бульйон для основи сходиться будь: м’ясний, овочевий. Якщо планується грибний відвар застосувати, варити лісові гриби слід двічі змінивши воду.

Грибний суп з білих грибів

Суп зі свіжих білих грибів вважається самим смачним. Боровики віддають максимум лісового аромату, а їх щільна м’якоть повністю компенсує відсутність м’ясних інгредієнтів у страві. Зварити його просто: гриби потрібно заздалегідь почистити, ретельно помити, порізати крупно і проварити протягом 20 хвилин, знімаючи, рясно піднімається, піну.

Інгредієнти:

  • білі гриби – 300 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло вершкове – 50 г;
  • картопля – 5 шт.;
  • бульйон – 2 л;
  • зелень, сіль.

Приготування

  • Зварені боровики порізати не дрібно, викласти в сковороду.
  • Смажити 10 хвилин, додати цибулю і вершкове масло, посолити. Тушкувати ще 15 хвилин.
  • Закип’ятити бульйон, кинути кубики картоплі.
  • Варити до м’яких шматочків, ввести грибну піджарку, зменшити вогонь, томити під кришкою 10 хвилин.
  • Смачний грибний суп посолити, приправити зеленню, подавати через 10 хвилин.
Загрузка...

Грибний суп-пюре з печериць з вершками

Грибний суп, зварений з свіжих грибів – рецепт, який можна модифікувати, слідуючи власним смаком. Суп-пюре варять на основі картоплі, збитого блендером, після вершки додають. Багатьом подобається відчувати шматочки шампіньйонів, тому їх можна додати вже в самому кінці, попередньо обсмаживши з цибулею.

Інгредієнти:

  • печериці – 500 г;
  • бульйон – 1,5 л;
  • вершки – 200 мл;
  • картопля – 300 г;
  • цибуля – ½ шт;
  • сіль, перець і зелень;
  • грінки для подачі.

Приготування

  • Спасерувати в сотейнику цибулю, додати шампіньйони, порізані пластинами, томити до готовності.
  • У бульйоні зварити картоплю, збити блендером.
  • Поставити на плиту, тонкою цівкою вводити вершки, перемішуючи.
  • Довести до кипіння, додати піджарку з грибів, проварити 3-5 хвилин.
  • Подавати вершковий грибний суп, посипавши зеленню і з грінками.

Грибний суп з сиром

Грибний суп з печериць з плавленим сиром готується швидко, просто, без надмірностей. У результаті виходить страва з вершковою консистенцією і приємним смаком. Важливо не скупитися при купівлі сиру, краще шлях його буде не багато, але він повинен бути хорошої якості. Для того, щоб консистенція супу вийшла однорідною, сир заздалегідь розпускають в гарячому бульйоні.

Інгредієнти:

  • печериці – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • картопля – 4-5 шт.;
  • сир плавлений – 100 г;
  • бульйон – 2,5 л;
  • зелень, сіль.

Приготування

  • Гриби порізати крупно, обсмажити з цибулею до готовності.
  • Натерти сир, залити склянкою гарячої води, розмішати.
  • У киплячий бульйон кинути кубики картоплі, зварити до м’якості шматочків.
  • Ввести гриби, посолити, влити сирну суміш.
  • Перемішати, кинути зелень, перед подачею наполягати суп 15-20 хвилин.

Грибний суп з куркою

Смачним і ситним виходить грибний суп на курячому бульйоні з шматочками м’яса, більш апетитним вийде страва з домашньої птиці. Урізноманітнити склад можна всілякими овочами, можна обійтися і цибулею з морквою або доповнити замороженої багатокомпонентною сумішшю, смак від цього вийде багатогранним і яскравим.

Інгредієнти:

  • гриби свіжі – 400 г;
  • курячий бульйон з м’ясом – 3 л;
  • картопля – 3 шт.;
  • цибулю, моркву – по 1 шт.;
  • солодкий перець – ½ шт;
  • помідор – 1 шт.;
  • сіль, перець, зелень.

Приготування

  • Гриби посмажити до готовності.
  • Окремо спасерувати цибулю, моркву, ввести соломку перцю і порізаний помідор.
  • У киплячий бульйон кинути кубики картоплі, відварити, додати гриби.
  • Наприкінці ввести овочеву піджарку, посолити, поперчити.
  • Вимкнути вогонь, притрусити зеленню, подавати через 20 хвилин.

Грибний суп з фрикадельками

Незвичайно смачний виходить грибний суп зі свіжих грибів, рецепт якого включає м’ясні інгредієнти. Вариться страва просто, а результат вразити і вибагливого споживача. Особливого аромату внесуть лісові боровики, в ідеалі лисички або опеньки, але за відсутністю таких згодяться і печериці.

Інгредієнти:

  • лисички – 200 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • м’ясні фрикадельки – 10-15 шт.;
  • бульйон – 4 л;
  • цибулю, моркву – по 1 шт.;
  • сіль, перець, зелень.

Приготування

  • Лисички очистити, відварити протягом 15 хвилин, процідити.
  • У сковороді спасерувати цибулю, додати гриби, слідом моркву. Смажити до готовності.
  • У киплячий бульйон ввести м’ясні кульки, варити, знімаючи піну, до готовності.
  • Кинути порізану картоплю, готовності додати піджарку.
  • Посолити, приправити перцем і лавром.
  • Подають грибний суп зі свіжих грибів через 20 хвилин, притрусивши зеленню.

Грибний суп з перловкою

Смачний і ситний грибний суп з опеньків з додаванням перловки готується трохи довше. Крупу можна зварити заздалегідь і додати в кінці приготування страви, так зерна точно розваряться. Дрібні опеньки не вимагають очищення, але їх потрібно обов’язково промити, зрізати червиві місця і проварити протягом 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • опеньки – 300 г;
  • перловка – ½ ст.;
  • картопля – 3 шт.;
  • бульйон – 3 л;
  • цибулю, моркву – по 1 шт.;
  • сушений кріп – 1 ч. л.;
  • сіль і перець.

Приготування

  • Зварити перловку до готовності.
  • Зварені опеньки процідити, промити.
  • У киплячий бульйон ввести картоплю і гриби, варити до готовності, додати перловку.
  • Спасерувати цибулю і моркву, пересипати в суп.
  • Посолити, приправити перцем, сухим кропом і лавром.

Грибний суп з вермішеллю

Ситний і шалено смачний виходить грибний суп з локшиною, зварений на курячому бульйоні з додаванням різноманітних овочів. Овочевий склад вибирають інтуїтивно, переважно застосувати помідори, солодкий перець і цвітну капусту, вони зроблять смак незвичайним. Гриби згодяться будь-які: лісові або вирощені штучно.

Інгредієнти:

  • гриби – 500 г;
  • локшина – 100 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • цибулю, моркву – по 1 шт.;
  • помідор – 1 шт.;
  • солодкий перець – ½ шт;
  • цвітна капуста – 100 р;
  • бульйон з м’ясом – 4 л;
  • сіль, лаврове листя, зелень.

Приготування

  • Спасерувати цибулю, додати крупно порізані гриби, смажити до випаровування рідини, відставити, присолити.
  • Окремо тушкувати на сковороді морква, соломку перцю і часточки помідора.
  • У киплячий бульйон ввести картоплю, довести до напівготовності, додати суцвіття капусти.
  • У суп кинути гриби і локшину, за готовність ввести піджарку.
  • Посолити, приправити лаврушкой і зеленню.

Грибний суп з квасолею

Зробити ситним і поживним пісний грибний суп допоможе додавання квасолі, горошку і деяких овочів. Краще всього застосувати великі лісові боровики, вони чудово впораються з заміною м’ясних інгредієнтів. Страва вийде густим, насиченим і шалено смачним і приготується всього за годину, з урахуванням підготовки грибів.

Інгредієнти:

  • лісові гриби – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • квасоля у власному соку – 150 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • горошок – 100 г;
  • морква – 1 шт.;
  • овочевий бульйон – 3 л;
  • сіль, зелень, лавровий лист.

Приготування

  • Гриби порізати, відварити, процідити, промити.
  • На рослинній олії спасерувати цибулю і моркву, додати гриби, смажити до готовності.
  • У бульйоні зварити квасолю до м’якості, додати картоплю.
  • Ввести грибну піджарку, горошок.
  • Приправити сіллю, зеленню і лавром.

Грибний суп в мультиварці

Найпростіший грибний суп вариться в мультиварці, щоб блюдо вийшло з вираженим грибним ароматом, можна попередньо припустити печериці з цибулею на олії, додати інші інгредієнти і варити у відповідній програмі. Частування буде готове через годину з урахуванням підготовки компонентів.

Інгредієнти:

  • печериці – 400 г;
  • цибуля – ½ шт;
  • картопля – 3 шт.;
  • бульйон – 2 л;
  • олія – 50 мл;
  • сіль, сушений кріп;
  • зелень для подачі.

Приготування

  • Цибулю спасерувати в чаші на «Смаженню», ввести гриби, смажити поки випарується рідина.
  • Ввести картоплю, посолити, влити відвар.
  • На режимі «Суп» варити 40 хвилин.
  • Кинути кріп, зелень, залишити на «Підтримання тепла» на 15 хвилин.
Загрузка...