Гриби в сметанному соусі – рецепти з курячою грудкою, картоплею, макаронами і яловичиною

Гриби в сметанному соусі ідеально розкривають свій смак і аромат, купуючи особливу ніжність і делікатність. Існує маса рецептів, де успішно застосовується подібне кулінарне винахід, радуючи відмінними характеристиками нових страв.

Загрузка...

Як приготувати гриби в сметанному соусі?

Гриби зі сметаною здавна вважаються всенародно улюбленим ситним і поживним делікатесом. Гармонійне поєднання двох базових компонентів здатне перетворити страви при спільному приготуванні або ефектно доповнить багато при подачі.

  • Гриби можна використовувати будь-які, але завжди поза всякою конкуренцією ароматні лісові мешканці: білі, підберезники, лисички, рижики.
  • Доповнивши грибну нарізку цибулею і сметаною, вдасться отримати чудовий соус до м’яса, апетитне доповнення до гарніру з пасти, картоплі або каш.
  • Вибираючи поєднання грибів і сметани в якості супроводу до м’яса, морепродуктів або овочів вдасться приготувати масу цікавих апетитних кулінарних композицій, смак яких вийде відмінним.
  • Гриби зі сметаною і цибулею

    Гриби в сметанному соусі – рецепт, який може використовуватися початківцями господинями в якості бази для кулінарних експериментів. Додаючи до складу інші продукти, і варіюючи складом прянощів і спецій, вдасться кожен раз отримувати нові версії улюблених ласощів, насолоджуючись його дивовижним смаком.

    Інгредієнти:

    • гриби – 300 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • сметана – 250 г;
    • борошно і олію – по 1 ст. ложці;
    • бульйон або вода – 300 мл;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Пасерують на маслі цибулю.
  • Додають гриби, смажать до випаровування вологи і легкого підрум’янення.
  • Всипають борошно, прогрівають хвилину, вливають воду, ретельно розмішують.
  • Через 5 хвилин закладають сметану, приправляють масу за смаком.
  • Через 10 хвилин гасіння соус з грибів зі сметаною буде готовий.
  • Загрузка...

    Куряча грудка з грибами в сметанному соусі

    Доповнивши білі гриби зі сметаною курячою грудкою, вдасться зробити трапезу більш поживною і наповнити блюдо новим смаком. Будь гарнір з таким супроводом здасться шалено апетитним. Для пікантності можна додати в соус трохи часнику і щіпку сухого базиліка, а для гостроти червоного перцю.

    Інгредієнти:

    • білі гриби і куряче філе – 400 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • сметана – 250 г;
    • олія – 60 мл;
    • сіль, приправи, зелень, часник.

    Приготування

  • Обсмажують окремо до готовності і рум’яності нарізану брусочками курятину і гриби з цибулею.
  • Перекладають м’ясо до грибний піджарки, додають сметану, приправляють блюдо, томят 7 хвилин.
  • Доповнюють куряче філе з грибами в сметанному соусі зеленню, часником, прогрівають хвилину.
  • Картопля з грибами в сметанному соусі

    Приготувавши гриби в сметанному соусі та доповнивши їм у процесі смаження картоплю на сковороді, можна буде насолодитися гармонією смаку отриманого апетитного страви. Продовжити тушкувати компоненти можна під кришкою на сковороді або ж скласти їх в горщики і запекти в духовці при середній температурі.

    Інгредієнти:

    • гриби – 400 г;
    • картопля – 1,5 кг;
    • цибуля – 1 шт.;
    • сметана – 500 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • масло – 150 г;
    • сіль, приправи, зелень, сир.

    Приготування

  • Обсмажують цибулю з грибами до випаровування вологи.
  • Додають змішане з яйцями і приправлену сметану, тушкують 5 хвилин.
  • В окремій сковороді обсмажують в розпеченому маслі скибочки картоплі до рум’янцю і напівготовності.
  • Виливають грибний соус поверх картопляної маси, перемішують.
  • Смажать гриби з картоплею в сметані під кришкою на плиті, або запікають у духовці.
  • За 5 хвилин до готовності страву посипають сиром і зеленню.
  • Макарони з грибами в сметанному соусі

    Якщо гості на порозі, а частування ще не готове, паста з грибами в сметанному соусі – ідеальний вибір для оформлення швидкої трапези. Незважаючи на використання здавалося б тривіальних продуктів, підсумковий результат здивує вишуканістю та чудовими смаковими характеристиками отриманого страви.

    Інгредієнти:

    • макарони – 250 г;
    • гриби – 300 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • сметана – 300 г;
    • бульйон – ½ склянки;
    • італійські трави – 2 щіпки;
    • сіль, перець, зелень, масло, сир.

    Приготування

  • Обсмажують цибулю і часник.
  • Додають гриби, смажать до випаровування вологи.
  • Закладають сметану, вливають бульйон, приправляють соус сіллю, перцем, травами, протушивают 7-10 хвилин.
  • Відварюють пасту, зливають, дають стекти, перекладають в соус.
  • Прогрівають гриби з макаронами в сметанному соусі хвилину, подають із зеленню і сиром.
  • Бефстроганов з грибами та сметаною

    Приготовлена яловичина з грибами в сметанному соусі ефектно доповнить будь-який гарнір і внесе різноманітність у нудне повсякденне меню. Дрібна нарізка попередньо відбитих м’ясних скибочок забезпечить швидке приготування і позбавить від необхідності тривалого гасіння м’яса, як того вимагають інші рецепти.

    Інгредієнти:

    • яловичина – 0,5 кг;
    • гриби – 300 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • сметана – 150 г;
    • масло рослинне – 50 мл;
    • італійські трави – 2 щіпки;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Обсмажують цибулю з грибами до випаровування вологи.
  • Яловичину нарізають пластами, відбивають кожен і нарізають тонкою соломкою.
  • Смажать м’ясо на іншій сковороді до придбання рум’янцю, перекладають до цибулі з грибами.
  • Додають сметану, сіль, перець, тушкують блюдо 20-30 хвилин під кришкою.
  • Печінка з грибами в сметанному соусі

    Ситним і поживним рішенням для вечері або ситного обіду стане куряча печінка з грибами в сметані. Готується страва швидко, просто, без викрутасів і кулінарних надмірностей, а за смаком перевершує всілякі очікування. Навіть ті, хто не вживав той чи інший продукт окремо будуть приємно здивовані характеристиками страви.

    Інгредієнти:

    • куряча печінка – 0,5 кг;
    • гриби – 350 г;
    • цибуля – 2 шт.;
    • сметана – 120 г;
    • часник – 2 зубки;
    • борошно – 20 г;
    • олія – 50 мл;
    • сіль, перець, орегано, приправи.

    Приготування

  • Печінку обсмажують в розпеченому маслі до готовності і рум’янцю, викладають на тарілку.
  • У тому ж жирі обсмажують цибулю з грибами до випаровування вологи.
  • Додають печінку, приправи, часник, перемішують, прогрівають хвилину.
  • Вмішують сметану з борошном, приправляють, протушивают блюдо 5 хвилин, подають із зеленню.
  • Тефтелі з грибами в сметанному соусі

    При нестачі часу можна просто покласти фарш з грибами в сметанному соусі або ж скористатися рекомендаціями з наступного рецепту і приготувати апетитні м’ясні тефтелі. Отримане оригінальне блюдо можна з гідністю подати не тільки до столу в будні, але і включити в святкове меню.

    Інгредієнти:

    • фарш – 800 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • розмочені в молоці скибочки білого хліба – 2 шт.;
    • гриби – 300 г;
    • цибуля – 2 шт.;
    • сметана – 250 г;
    • бульйон – 0,5 склянки;
    • борошно – 100 г;
    • масло рослинне – 100 мл;
    • сіль, перець, приправи.

    Приготування

  • Додають у фарш цибулину, яйце, хліб, сіль, перець, ретельно перемішують масу і відбивають.
  • Оформляють з фаршу тефтелі, панірують у борошні, обсмажують в олії з усіх боків.
  • Пасерують другу цибулину на сковороді, закладають гриби, смажать до випаровування вологи.
  • Додають сметану, бульйон, приправляють соус за смаком, заливають їм тефтелі, викладені у форму, і відправляють запікатися в духовку при 200 градусах 15 хвилин.
  • Кальмари з грибами тушковані в сметані

    Доповнивши соус з грибами і сметаною кальмарами, він набуває абсолютно нові смакові ноти, які особливо сподобаються шанувальникам морепродуктів. На відміну від класичної варіння, де тушки кальмарів не можна тримати в окропі більше трьох хвилин, в сметанною середовищі їх можна гасити довше – вони залишаться м’якими і добре просочаться.

    Інгредієнти:

    • гриби і кальмари – 500 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • домашня сметана – 220 г;
    • сіль, перець, олія.

    Приготування

  • Кальмари обдають окропом, очищають, нарізають кільцями.
  • Гриби обсмажують з цибулею 10 хвилин.
  • Додають кальмари, сметану, сіль, перець.
  • Смажать гриби з кальмарами в сметанному соусі 10 хвилин.
  • Кролик з грибами в сметанному соусі

    Багато чули про чудових характеристиках, які набуває кролятина при гасінні в сметанному соусі. Не менший ефект справляє на м’ясо і підлива з грибів зі сметаною, наповнюючи його додатковим смаком і ароматом. Розмарин при вимочуванні можна замінити гілочкою чебрецю або сушеними травами.

    Інгредієнти:

    • кролик – 1 шт.;
    • гриби – 700-900 г;
    • цибуля – 2 шт.;
    • домашня сметана – 0,5 кг;
    • лимон – 0,5 шт.;
    • часник – 4 шт.;
    • розмарин – 1-2 гілочки;
    • сіль, перець, олія.

    Приготування

  • Тушку вимочують з розмарином і соком лимона 8-12 годин, обсушують, розрізають на порції.
  • Обсмажують в розпеченому маслі роздавлений часник, виймають і закладають скибки кролятини.
  • Рум’яні шматки викладають в казан.
  • Туди ж відправляють пасеровану в тому ж жирі цибулю.
  • Тушкують м’ясо 1 годину, викладають у форму.
  • Смажать гриби, додають сметану, приправляють.
  • Розподіляють соус поверх кролика, прикривають форму кришкою і поміщають блюдо в духовку на годину.
  • Гриби в сметані в мультиварці

    Особливо просто готувати гриби в сметанному соусі за допомогою мультиварки. Далі представлена версія страви зі свининою, замість якої можна використовувати телятину, індичку або курятину, підкоригувавши час термічної обробки. Для пом’якшення м’яса можна замість простої води додати газовану мінеральну.

    Інгредієнти:

    • гриби і свинина – 400 г;
    • цибуля – 2-3 шт.;
    • сметана – 120 г;
    • вода – 1 склянка;
    • сіль, перець, олія, спеції.

    Приготування

  • На «Випікання» обсмажують з маслом гриби і цибулю.
  • Додають скибки м’яса, продовжують смажити 15-20 хвилин.
  • Закладають сметану, вливають воду, приправляють блюдо, перемикають прилад на «Гасіння».
  • Через 40 хвилин свинина тушкована з грибами в сметанному соусі буде готова.
  •  

    Загрузка...