Гострі баклажани на зиму – рецепти по-грузинськи і по-корейськи, з часником і в заливці

Гострі баклажани на зиму – обов’язкова заготівля всіх домовитих господинь, адже використовуючи унікальні смакові якості і лагідність «синеньких» з пряними компонентами, можна приготувати безліч пікантних, ароматних і корисних страв, починаючи з простих закусок, і закінчуючи вишуканими салатами, популярними в багатьох кухнях світу.

Загрузка...

Як приготувати гострі баклажани на зиму?

Гострі баклажани на зиму – рецепти приготування, допомагають запастися безліччю апетитних заготовок. Як правило, баклажани нарізають, обсмажують в маслі, заливають гострим маринадом з додаванням прянощів і закочують в банки. Існує ще один спосіб, в якому баклажани сирими викладають в маринад, тушкують і консервують.

  • Рецепт гострих баклажан вимагає правильної підготовки овочів: не варто знімати з баклажан шкірку, так вони краще зберігають свою форму.
  • Притаманна баклажанів гіркоту забирається просто: овочі присипають сіллю і залишають на 30 хвилин, а після, промивають під проточною водою.
  • Шматочки баклажанів не потемніють, якщо збризнути їх лимонним соком.
  • Гострий салат з баклажанів на зиму

    Баклажани на зиму з гострим перцем – популярна заготовка. Вона проста і, крім синеньких і солодкого перцю, складається з простих компонентів: гострого перцю й часнику, що додають закуски необхідної пекучості та смакової насиченості. Таке поєднання ще й корисно – прянощі прискорюють обмін речовин і спалюють зайві калорії.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2, 5 кг;
    • гострий перець – 3 шт.;
    • болгарський перець – 4 шт.;
    • головка часнику – 2 шт.;
    • олія – 60 мл;
    • оцет 9% – 50 мл;
    • сіль – 40 г;
    • цукор – 60 р.

    Приготування

  • Баклажани замочіть в солі на 30 хвилин, промийте і проваріть.
  • Обидва види перцю і часник подрібніть, додайте оцет, олію, цукор і сіль, і проварити 2 хвилини.
  • Додайте баклажани і тушкуйте 5 хвилин.
  • Розкладіть гострі баклажани на зиму по стерильним банкам.
  • Загрузка...

    Баклажани по-грузинськи на зиму гострі

    Гострі баклажани по-грузинськи припадуть до душі цінителям кавказької кухні, які зможуть оцінити мистецтво грузинських кухарів, зуміли розкрити всю повноту смаку баклажан з допомогою перцю і часнику. Цей рецепт особливо привабливий: у закуску додані горіхи, які додають колориту, і надають насиченості й густоти.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 4,5 кг;
    • солодкий перець – 8 шт.;
    • головка часнику – 2 шт.;
    • перець чилі – 2 шт.;
    • оцет 9% – 250 мл;
    • олія – 350 мл;
    • цукор – 80 г;
    • волоські горіхи – 200 г;
    • сіль – 40 р.

    Приготування

  • Баклажани наріжте кружальцями і обсмажте.
  • Подрібніть в блендері обидва перцю, часник і горіхи.
  • Заправте сіллю, цукром, оцтом і олією і проварити 2 хвилини.
  • Змастіть баклажани заправкою.
  • Загорніть гострі баклажани на зиму в банки.
  • Гострі баклажани по-корейськи на зиму

    Багато господинь віддають гострі баклажани по-корейськи іншим заготівлях, адже вони поєднуються з багатьма овочами, що дозволить кожен раз міняти склад закуски і експериментувати зі смаком. Єдиним незмінним компонентом залишається кисло-солодкий маринад, який і надає баклажанів соковитість, гостроту і пружність.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2 шт.;
    • морква – 4 шт.;
    • цибуля – 2 шт.;
    • вода – 500 мл;
    • болгарський перець – 3 шт.;
    • коріандр – 5 м;
    • зубок часнику – 5 шт.;
    • оцет – 180 мл;
    • масло – 250 мл;
    • цукор – 40 г;
    • сіль – 20 р.

    Приготування

  • Всі овочі наріжте соломкою.
  • Баклажани проварити 3 хвилини.
  • З’єднайте оцет, масло, сіль і цукор.
  • Перемішайте заправку з овочами.
  • Стерилізують 25 хвилин.
  • Гострі смажені баклажани на зиму

    Гострі баклажани смажені кружечками на зиму – універсальна заготівля. Для неї всього-то потрібно обсмажити баклажани, присмачити їх часником і, загорнувши в банки, насолоджуватися приголомшливо смачною консервацією, яку можна подати як самостійну закуску або використовувати в якості основи для приготування рагу, соте та інших самобутніх страв.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1, 5 кг;
    • масло – 120 мл;
    • головка часнику – 2 шт.;
    • сіль – 30 р.

    Приготування

  • Кружечки баклажанів обсмажте.
  • Розкладіть по банках і пересипте часником.
  • Стерилізуйте гострі смажені баклажани на зиму 25 хвилин.
  • Гострі баклажани на зиму «Тещин язик»

    Гостра закуска з баклажанів під звучною назвою «Тещин язик» кілька сезонів поспіль знаходиться на вершині популярності. Причина проста – тонкі слайсы баклажан в гострій томатно-перцевої заливці підкуповують зовнішнім виглядом, аппетитностью, розмаїттям смаків і пекучої гостротою, що асоціюється з непокладистым жіночим характером.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2,5 кг;
    • томати – 2, 5 кг;
    • болгарський перець – 8 шт.;
    • головка часнику – 2 шт.;
    • гіркий перець – 1 шт.;
    • сіль – 60 г;
    • цукор – 80 г;
    • оцет – 90 мл;
    • масло – 250 мл

    Приготування

  • Баклажани наріжте слайсами.
  • Томати, перець і часник подрібніть, приправте сіллю, цукром, оцтом і олією, додайте баклажани і варіть 30 хвилин.
  • Готуються гострі баклажани на зиму без стерилізації, тому просто загорніть їх у банки.
  • Баклажани в гострій заливці на зиму

    Шанувальники смачної і корисної їжі можуть перетворити баклажани в гострому соусі на зиму в здорове блюдо. Для цього необхідно потримати баклажани в окропі і залити їх пікантним овочевим маринадом. Такий спосіб допомагає зберегти максимум вітамінів, мінімум калорій, і зробити заготовку доречною для розвантажувальних днів і тривалих дієт.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1, 5 кг;
    • солодкий перець – 5 шт.;
    • помідори – 6 шт.;
    • зубок часнику – 7 шт.;
    • цукор – 80 г;
    • оцет – 60 мл;
    • сіль – 20 г;
    • масло – 120 мл

    Приготування

  • Скибочки баклажанів потримайте в окропі 5 хвилин і розкладіть по банках.
  • Томати, перець і часник пюрируйте, заправте цукром, сіллю, оцтом і часником, проваріть.
  • Залийте баклажани соусом і стерилізують 20 хвилин.
  • Гостра закуска з баклажанів на зиму «Кобра»

    Захоплення господинь абсолютно точно характеризувати заготовки яскравими прізвиськами, особливо помітно в салаті «Кобра». Ця гостра закуска з баклажанів з часником надзвичайна забориста і сильно «кусається», оскільки має в складі величезну порцію прянощів, смакові особливості і кількість яких роблять маринад приємним «отрутою».

    Інгредієнти:

    • баклажани – 4,5 кг;
    • масло – 550 мл;
    • часник – 250 г;
    • солодкий перець – 1, 5 кг;
    • гіркий перець – 150 г;
    • оцет – 200 мл;
    • сіль – 40 р.

    Приготування

  • Баклажани наріжте і обсмажте.
  • Обидва види перцю і часник подрібніть, влийте оцет, масло і варіть 20 хвилин.
  • Умочіть баклажани в соус і розкладіть по банках.
  • Гостра ікра з баклажанів на зиму

    Гостра ікра з баклажанів – лідер овочевих заготовок. Існує маса способів її приготування. Один з небагатьох включає попередню термічну обробку в духовці, що допомагає зберегти всі необхідні речовини, що містяться в баклажанах (пектин, клітковину, вітамін А) і зробити блюдо корисним, здоровим і поживним.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 3,5 кг;
    • головка часнику – 3 шт.;
    • цибуля – 4 шт.;
    • олія – 150 мл;
    • сік лимона – 80 мл;
    • сіль – 40 г;
    • цукор – 20 р.

    Приготування

  • Баклажани запікайте при 220 градусах 30 хвилин.
  • Вийміть м’якоть.
  • Додайте цибулю, часник, цукор, сіль, сік, масло, тушкуйте 20 хвилин і закатайте.
  • Гострі баклажани фаршировані

    Гострі квашені баклажани на зиму займають почесне місце серед величезного розмаїття традиційних солінь. Тому є своє пояснення: мінімальна термічна обробка залишає в баклажанах всі природні корисні речовини і смак, а подальше маринування в кисло-пряному розсолі допоможе зберігати їх максимально довго.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2,5 кг;
    • морква – 4 шт.;
    • головка часнику – 2 шт.;
    • оцет – 150 мл;
    • сіль – 120 г;
    • цукор – 120 г;
    • вода – 3 л.

    Приготування

  • Проваріть баклажани в 1,5 л води. Надріжте.
  • Подрібніть морква, зелень і часник і начиніть баклажани.
  • Залийте маринадом з 1,5 л води, солі, оцту і цукру.
  • Покладіть гострі фаршировані баклажани на зиму під гніт.
  •