Гороховий суп з копченостями – рецепти з реберцями, ковбасою, крильцями і в мультиварці

Коли за вікном морозно і холодно особливо приємно буде насолодитися за ситним обідом, ароматним і надзвичайно смачним гарячим. Ідеально підійде для цієї мети гороховий суп з копченостями, зварена власноруч з простих і бюджетних продуктів.

Загрузка...

Як варити гороховий суп з копченостями?

Технологія створення апетитного страви настільки проста, що не викличе утруднень навіть у початківців кулінарів і господинь без досвіду.

  • Горох для супу замочують на кілька годин у великому обсязі води, після чого ще раз ретельно промивають.
  • В якості компонента, що визначає смак страви можна використовувати копчені м’ясні продукти: ребра, грудинку, бекон, крильця, курятину, балики, ковбасні вироби і навіть копчений сир або рибу.
  • В залежності від рецепту копченості варять разом з крупою або додають в суп на завершальному етапі його приготування разом з овочевою піджаркою.
  • Гороховий суп з копченим м’ясом сам по собі ароматний і не вимагає додавання великої кількості спецій. Вдало і вигідно підкреслить смак гарячого лавровий лист і за бажанням перець.
  • Як приготувати гороховий суп з копченими реберцями?

    Гороховий суп з копченостями, рецепт найчастіше виконуваний зі свинячими або яловичими реберцями. Додатковий смак додасть страві обсмажена і додана в каструлю наприкінці варіння грудинка. Крім моркви можна додати в гаряче біле коріння: петрушку, пастернак селера, обсмаживши їх з базовою піджаркою.

    Інгредієнти:

    • копчені ребра – 600 г;
    • грудинка – 300 г;
    • горох – 250-300 г;
    • цибулю і моркву – 150 р;
    • картопля – 750 г;
    • масло – 3 ст. ложки;
    • сіль, перець, лавр, зелень.

    Приготування

  • Замочують горох на кілька годин або на ніч.
  • Заливають ребра водою, варять 1-1,5 години, виймають з бульйону.
  • Відокремлюють м’якоть від кісток, нарізають, повертають в каструлю.
  • Додають горох, варять 30 хвилин.
  • Закладають картоплю, піджарку з овочів, обсмажену грудинку.
  • Приправляють за смаком гороховий суп з копченостями, варять 15-20 хвилин, подають із зеленню.
  • Загрузка...

    Гороховий суп з копченою ковбасою

    Простий гороховий суп з копченостями можна приготувати без попередньої варіння бульйону, використовуючи в якості м’ясної компонента мисливські ковбаски. Навіть у лаконічному виконанні блюдо вдається неймовірно ароматним і смачним. Важливо обрати якісні ковбасні вироби і результат перевершить всі очікування.

    Інгредієнти:

    • копчені ковбаски – 300 г;
    • горох – 2 склянки;
    • цибулю і моркву – по 200 г;
    • картопля – 700 г;
    • масло – 4 ст. ложки;
    • сіль, перець, лавр, зелень.

    Приготування

  • Розмочений горох заливають водою, варять 1 годину.
  • Додають картоплю, варять 10 хвилин.
  • Закладають піджарку з лука і моркви і нарізані обсмажені на маслі ковбаски.
  • Приправляють гаряче, варять 10 хвилин.
  • Подають гороховий суп з копченими ковбасками зі свіжою зеленню.
  • Як приготувати гороховий суп з копченими крильцями?

    Не менш смачний і простий у приготуванні гороховий суп з копченими крильцями. Додаткову пікантність і пахощі гарячого додасть часниковий зубчик, якщо додати його за пару хвилин до кінця варіння. Крила перед закладкою розрізають по суглобу і позбавляють від не потрібної крайньої тонкої фаланги.

    Інгредієнти:

    • копчені крильця – 4-5 шт.;
    • горох – 1,5-2 склянки;
    • цибулю і моркву – по 200 г;
    • картопля – 700 г;
    • масло – 3 ст. ложки;
    • часник – 1 зубець;
    • сіль, перець, лавр, зелень.

    Приготування

  • Розмочують, промивають і ставлять варитися горох.
  • Через годину додають картоплю, обсмажені цибулю з морквою і крила.
  • Приправляють за смаком і варять страву 15-20 хвилин.
  • Додають часник, прогрівають гороховий суп з копченостями пару хвилин, подають із зеленню.
  • Суп гороховий з копченою грудинкою

    Якщо дозволяє наявність продуктів, зварити на обід можна гороховий суп з копченим салом або грудинкою. Приголомшливий аромат страви не залишить нікого байдужим, а дивовижний насичений смак вразить будь-якого, навіть найвибагливішого споживача. Подають гаряче з сухариками, які легко приготувати власноруч.

    Інгредієнти:

    • копчена грудинка– 300 г;
    • горох – 300 г;
    • цибулю і моркву – по 200 г;
    • картопля – 600 г;
    • масло – 3 ст. ложки;
    • хліб – 4-6 скибочок;
    • сіль, перець, лавровий лист, зелень.

    Приготування

  • Розмочують і відварюють протягом 40 хвилин горох.
  • Закладають картоплю, варять 10 хвилин.
  • Обсмажують нарізану грудинку до рум’яної скоринки, додають в суп.
  • Туди ж відправляють піджарку з лука і моркви, лавр, сіль, перець.
  • Томят гаряче 5 хвилин, дають настоятися під кришкою.
  • Обсмажують на промасленим сковороді до рум’янцю нарізаний кубиками хліб, приправляють за смаком.
  • При подачі доповнюють смачний гороховий суп з копченостями в тарілці зеленню і сухариками.
  • Суп гороховий з рулькой копченої – рецепт

    Найприємніші враження справляє густий гороховий суп з копченостями, приготований за наступним рецептом. Використовується в якості базового продукту копчена свиняча рулька надає гарячого особливий насичений смак і неймовірний аромат. Блюдо вдається ситним, поживним і особливо порадує чоловічу аудиторію.

    Інгредієнти:

    • копчена рулька – 1 шт.;
    • горох – 400 г;
    • цибулю і моркву – по 2 шт.;
    • картопля – 0,5 кг;
    • масло – 3 ст. ложки;
    • сіль, лавровий лист, зелень.

    Приготування

  • Заливають рульку водою і ставлять варитися на 1,5-2 години.
  • Витягують м’ясо з бульйону, позбавляють від кістки, нарізують, обсмажують.
  • Відварюють розмочений горох.
  • Додають картоплю, кип’ятять 10 хвилин.
  • Закладають м’ясо, піджарку з лука і моркви, кидають лавр, сіль, томят гаряче 5 хвилин
  • Подають суп гороховий з копченою рулькою, приправивши зеленню.
  • Гороховий суп з копченою курячою грудкою

    Ще одна версія дивного поєднання гороху з копченостями, представлена далі, підійде для виконання тим, у кого в холодильнику знайдеться небагато копченої курячої грудки. М’ясо можна просто нарізати або додатково ще і обсмажити для отримання більш насиченого смаку і аромату гарячого.

    Інгредієнти:

    • копчена грудка – 250 г;
    • горох – 200 г;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • картопля – 0,5 кг;
    • масло – 4 ст. ложки;
    • сіль, лавр, зелень.

    Приготування

  • Ставлять варитися у воді горох.
  • Через 40 хвилин додають картоплю, готують 10 хвилин.
  • Закладають курятину, пасеровку з моркви і цибулю, приправляють блюдо.
  • Ще через 10 хвилин варіння подають суп гороховий з копченою грудкою, доповнивши його в тарілці свіжою зеленню.
  • Гороховий Суп з яловичиною та копченостями

    Якщо хочеться приготувати ситне гаряче на м’ясному бульйоні, але з дивним ароматом копчення, наступний рецепт підійде для реалізації задуму в кращому вигляді. В якості базового продукту можна використовувати свинину на кісточці, ароматну яловичу грудинку або ребра, а з копчених компонентів додати ковбасу, бекон, корейку.

    Інгредієнти:

    • яловичина – 600 г;
    • копчене – 100 г;
    • горох – 250 г;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • картопля – 400 г;
    • масло – 4 ст. ложки;
    • сіль, лавр, перець, зелень.

    Приготування

  • Яловичину заливають водою і варять 1-1,5 години.
  • Прибирають при наявності кістки, м’якоть нарізають на шматочки, бульйон проціджують.
  • Закладають в рідку базу горох, варять годину.
  • Додають картоплю, м’ясо, готують 10 хвилин.
  • Наступного закладають піджарку з овочів, обсмажені копченості, приправи.
  • Через 10 хвилин кип’ятіння подають суп гороховий з м’ясом і копченостями, доповнивши його зеленню.
  • Гороховий суп з копченим сиром

    Незвичайним за смаком виходить приготований суп гороховий з копченостями і сиром. Завдяки останньому гаряче набуває делікатні вершкові ноти, додаткову насиченість і приємний тонкий аромат. За бажанням наваристое страву можна приправити куркумою і меленим коріандром.

    Інгредієнти:

    • копчена ковбаса, грудинка – 100 г;
    • ковбасний копчений сир -100 г;
    • горох – 250 г;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • картопля – 500 г;
    • масло – 4 ст. ложки;
    • сіль, лавр, спеції, зелень.

    Приготування

  • Заливають горох чистою водою і варять до м’якості.
  • Закладають картоплю, обсмажені овочі і копченості, варять 15 хвилин.
  • Приправляють блюдо, кидають нарізаний сир і варять до розплавлення останнього.
  • Подають гороховий суп з сиром і копченостями з зеленню.
  • Гороховий суп з нутом і копченостями

    Наступний рецепт смачного горохового супу з копченостями передбачає використання турецького нуту, що кілька різноманітить смак готової страви. Зварити гаряче можна на м’ясному бульйоні зі свинини, яловичини, додавши копченості в кінці варіння або замінивши м’ясо на першому етапі копченими ребрами.

    Інгредієнти:

    • м’ясо або копчені ребра – 500 г;
    • грудинка -100 г;
    • нут – 250 г;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • картопля – 550 г;
    • масло – 3-4 ст. ложки;
    • сіль, лавр.

    Приготування

  • М’ясо відварюють або ребра 1-1,5 години, виймають з бульйону, видаляють кістки, м’якоть нарізають.
  • Закладають у бульйон розмочений нут, варять близько години або до м’якості.
  • Додають картоплю, а через 10 хвилин вводять обсмажені овочі і грудинку.
  • Дають гарячого прокипіти 5 хвилин і знімають з вогню.
  • Гороховий суп-пюре з копченостями

    Приємним за текстурою, ніжним і водночас насиченим вийде гороховий крем-суп з копченостями, якщо приготувати його за поданою далі рецептом. Бекон можна замінити копченими мисливськими ковбасками, дрібно нарізавши їх перед обсмаженням. Подають таке гаряче з хрусткими сухариками і ложкою сметани.

    Інгредієнти:

    • копчені ребра – 300 г;
    • копчений бекон – 200 г;
    • горох – 250 г;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • картопля – 2 шт.;
    • масло – 1 ст. ложка;
    • вода – 1 л;
    • сіль, перець, лавр, сметана, сухарики.

    Приготування

  • Заливають ребра і горох водою, варять 1-1,5 години.
  • Витягують ребра, відокремлюють від кісток, нарізають.
  • До гороху додають картоплю і піджарку з овочів, варять 15 хвилин, пюрируют блендером.
  • Закладають в суп м’ясо, обсмажений бекон, приправляють за смаком, прогрівають 5 хвилин.
  • Гороховий суп з копченою рибою

    Смачний гороховий суп з копченостями, зварений з урахуванням нижченаведених рекомендацій, порадує прихильників рибних страв. Готується гаряче з зеленого гороху з додавання копченої форелі або сьомги, яку перед додаванням в каструлю припускають у вершках для отримання максимально ніжного аромату і смаку.

    Інгредієнти:

    • копчений лосось – 150 г;
    • зелений горох – 400 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • вершки – 100 мл;
    • масло – 1 ст. ложка;
    • вода або рибний бульйон – 1,2 л;
    • сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Горох розмочують, закладають в рибний бульйон і варять до м’якості.
  • Обсмажують на олії цибулю, додають нарізану рибу, прогрівають, заливають все вершками.
  • Після закипання перекладають піджарку з лососем до гороху.
  • Приправляють суп, прогрівають кілька хвилин, знімають з вогню.
  • Гороховий суп з копченостями в мультиварці

    Готується елементарно гороховий суп з копченими реберцями в мультиварці. Склад можна доповнити й іншими копченостями, додавши їх у чашу відразу ж разом з іншими компонентами. При використанні скороварки попереднє замочування крупів не потрібно, для звичайного пристрою горох треба розмочити.

    Інгредієнти:

    • копчені ребра – 400 г;
    • мисливські ковбаски – 200 г;
    • горох – 250 г;
    • цибулю і моркву – по 200 г;
    • вода – 3,5-4 л;
    • сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • У чашу закладають ребра, подрібнені ковбаски, горох і нарізані овочі.
  • Заливаємо все водою, включають «Тушкування» на 1,5 години.
  • Приправляють суп, продовжують роботу програми на 30 хвилин.
  •  

    Загрузка...