Гороховий суп – рецепти з копченими реберцями, куркою, ковбасою і без м’яса

Гороховий суп – рецепт, який ідеально підійде для оформлення осіннього і зимового столу. Ароматне, наваристое гаряче якісно наситить, зігріє в холоди і разом з тим наповнить організм потрібними елементами, вітамінами і енергією.

Загрузка...

Як приготувати гороховий суп?

Зварити простий гороховий суп легко, проте певні секрети приготування страви все ж є і про них піде мова в цьому розділі.

  • Для приготування супу використовують сушений горох цілими горошинами або колотий, попередньо замочивши крупу на кілька годин у холодній воді.
  • Гороховий суп – рецепт, який можна виконати в пісної версії або приготувати на м’ясному бульйоні з додаванням копченостей або різних сортів м’яса.
  • Крім горохової крупи в гаряче додають картоплю, піджарку з лука і моркви, а на завершальному етапі варіння страву приправляють лавром, перцем, спеціями.
  • Подають гарячий суп гороховий з грінками, свіжою зеленню, сметаною або без усіляких добавок, просто розлив по тарілках.
  • Гороховий суп без замочування гороху

    Гороховий суп, рецепт якого буде викладено першим вдасться зварити без розмочування крупи, коли не вдалося це зробити заздалегідь. Якщо є вільний час, можна просто залити крупу водою і варити до м’якості 2,5-3 години. Прискорить процес варіння харчова сода, яку слід додати до крупі на початковому етапі кипіння.

    Інгредієнти:

    • горох – 1 склянка;
    • сода – 0,5 ч. ложки;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • картопля – 3-4 шт.;
    • масло – 2 ст. ложки;
    • лавр – 1-2 шт.;
    • сіль, перець, свіжа зелень, сухарі.

    Приготування

  • Промиту крупу заливають окропом, а через 15 хвилин зливають.
  • Закладають горох у каструлю, доливають воду або бульйон до покриття на 1-1,5 см, додають соду.
  • Через 30 хвилин кипіння, вливають окріп (приблизно 2 л), закладають картоплю, варять 15 хвилин.
  • Додають в суп піджарку з моркви і цибулі спеції, прогрівають ще 5 хвилин.
  • Загрузка...

    Як приготувати гороховий суп з м’ясом?

    Рецепт горохового супу з м’ясом може бути виконаний зі свининою, яловичиною, птицею. Найчастіше час варіння розмоченої попередньо крупи і м’ясних скибочок збігається, крім використання покупної (не домашній) курятини. Даний факт дозволяє варити складові разом, закладаючи в каструлю одночасно.

    Інгредієнти:

    • горох – 1,5 склянки;
    • м’ясо – 450 г;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • картопля – 3-4 шт.;
    • масло – 2 ст. ложки;
    • лавр – 1-2 шт.;
    • сіль, запашний перець, кріп.

    Приготування

  • Закладають в каструлю шматочки м’яса і промитий розмочений горох.
  • Варять складові до м’якості горошин і готовності м’ясної нарізки.
  • Закладають картоплю, кип’ятять 15 хвилин.
  • Далі черга цибульно-морквяної пасерування і спецій.
  • Проварюють гаряче ще 5-7 хвилин, дають настоятися і подають із зеленню.
  • Як приготувати гороховий суп з копченими реберцями?

    Гороховий суп, рецепт якого буде представлений далі, готується з копченими свинячими ребрами. М’ясо на кісточці з ароматом димку змінює смакові характеристики гарячого бульйону і в цілому, надаючи йому неповторний аромат і особливу насиченість. Ідеально доповнить страва при подачі свіжа петрушка або кріп.

    Інгредієнти:

    • горох – 1,5 склянки;
    • копчені ребра – 350 г;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • картопля – 3-4 шт.;
    • масло – 2 ст. ложки;
    • хмелі-сунелі – 1 ч. ложка;
    • сіль, перець, петрушка.

    Приготування

  • Ребра заливають водою і проварюють 30 хвилин.
  • Закладають розмочений горох, кип’ятять компоненти ще 1 годину.
  • Додають картоплю.
  • Через 15 хвилин доповнюють гороховий суп зі свининою обсмаженою цибулею з морквою, приправами, сіллю, прогрівають ще 10 хвилин.
  • Гороховий суп з копченою ковбасою

    Наступна версія супу дозволить отримати насичений смак і аромат завдяки додаванню копченої ковбаси, яку можна просто нарізати, а для більш вираженого апетитного пахощів ще й обсмажити на промасленим сковороді. Підійде для використання варено-копчений або сирокопчений продукт, мисливські ковбаски.

    Інгредієнти:

    • горох – 350 г;
    • копчена ковбаса – 200 г;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • картопля – 3-4 шт.;
    • масло – 2 ст. ложки;
    • паприка – 1 ч. ложка;
    • лавр – 1 шт.;
    • сіль, перець, зелень, сухарі.

    Приготування

  • Приготування горохового супу традиційно починають з розмочування крупи, заливши її окропом і залишивши на кілька годин.
  • Перекладають підготовлений горох в каструлю, заливають водою і варять до готовності.
  • Додають картоплю, варять 10 хвилин.
  • Обсмажують на олії цибулю з морквою, додають ковбасу, смажать ще 10 хвилин, викладають у каструлю.
  • Приправляють гороховий суп з ковбасою за смаком, прогрівають ще 10 хвилин.
  • Гороховий суп з копченими крильцями

    Ще більш просто готується суп гороховий з копченою куркою. В даному випадку представлений варіант гарячого з курячими крилами, однак підійде і філе птиці, і стегенце, якщо нарізати м’ясо перед закладкою в каструлю шматочками середнього розміру. Приправити гаряче можна сухими прованськими травами або міксом хмелі-сунелі.

    Інгредієнти:

    • горох – 300 г;
    • копчені крила – 4 шт.;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • картопля – 3-4 шт.;
    • часник – 1-2 зубки;
    • масло – 2 ст. ложки;
    • лавр – 1-2 шт.;
    • сіль, перець, спеції.

    Приготування

  • Замочують горох, після чого промивають, заливають свіжою водою і ставлять варитися.
  • По готовності крупи додають картоплю і піджарку з лука і моркви.
  • Через 10 хвилин варіння закладають крила, розрізавши їх за фаланг, часник, приправи і спеції.
  • Дають супу ще 10 хвилин прокипіти і знімають з плити.
  • Гороховий суп-пюре – рецепт

    Гороховий суп-пюре, рецепт якого буде викладено наступним можна приготувати тільки з гороху або додати в склад для більш ніжного і делікатного смаку моркву і трохи картоплі. Додатковий аромат і колір додасть страві томатна паста, а подати гаряче краще з обсмаженої копченою грудинкою і сухариками.

    Інгредієнти:

    • горох – 2 склянки;
    • морква – 1-2 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • картопля – 2-3 шт.;
    • паста томатна – 1-2 ст. ложки;
    • масло – 2 ст. ложки;
    • грудинка – 450 г;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Горох розмочують у холодній воді, заливають новою порцією рідини, додають очищену моркву і картоплини, варять 1-1,5 години.
  • Закладають в каструлю обсмажену цибулю, пюрируют масу блендером, приправляють за смаком, вмішують пасту, прогрівають небагато.
  • Подають гороховий крем-суп з скибочками грудинки.
  • Гороховий суп з бараниною

    Гороховий суп – рецепт якого передбачає використання в якості основи для приготування бульйону з баранини, вдається оригінальним і незвичайним смаком. Приголомшливий вишуканий аромат гарячого здивує навіть найвибагливіших гурманів. Секрет успіху у використанні спецій для баранини, барбарису і сушеної м’яти.

    Інгредієнти:

    • горох – 1,5 склянки;
    • баранина – 400 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • картопля – 4-6 шт.;
    • спеції для баранини – 1,5 ст. ложки;
    • барбарис – 0,5 ч. ложки;
    • сушена петрушка і м’ята – по 0,5 ст. ложки;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • М’ясо відварюють до готовності, виймають з бульйону, м’якоть нарізають скибочками.
  • У бульйон кидають розмочений горох, варять до м’якості.
  • Закладають картоплю, баранину, цибулю, всі спеції, сіль.
  • Варять смачний гороховий суп до м’якості картоплі.
  • Гороховий суп з копченою рулькою

    Приголомшливий насичений смак набуває гороховий суп, приготовлений на бульйоні з додаванням копченої свинячої рульки. Продукт варять разом з кісточкою або використовують тільки зрізану з кістки м’якоть. Ще більш багатими характеристики гарячого будуть, якщо відварене м’ясо обсмажити на вершковому маслі, після чого додати в суп.

    Інгредієнти:

    • горох – 250 г;
    • копчена рулька – 1 шт.;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • картопля – 4 шт.;
    • масло – 2 ст. ложки;
    • лавр – 1-2 шт.;
    • сіль, горошини перцю.

    Приготування

  • Відварюють рульку, виймають з бульйону, нарізають на шматочки і за бажанням обсмажують.
  • У бульйоні варять до готовності розмочений горох.
  • Додають картоплю, овочеву піджарку, спеції, готують 15-20 хвилин.
  • Подають суп гороховий з м’ясом, яке закладають в каструлю в кінці варіння.
  • Гороховий суп з тушонкою – рецепт

    Наступний варіант гарячого дозволить швидко і не особливо витіювато приготувати дуже смачне гаряче для ситної обідньої трапези. В якості м’ясної наповнювача в даному випадку використовують тушонку, яку закладають в суп разом з овочевою пассеровкой. Крім моркви часто додають до складу пастернак, селера.

    Інгредієнти:

    • горох – 250 г;
    • тушонка – 1 банка;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • картопля – 4 шт.;
    • лавр – 1-2 шт.;
    • петрушка, кріп – по 0,5 пучка;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Замочують горох, промивають, заливають водою, варять до м’якості.
  • Кидають кубики картоплі, кип’ятять 10 хвилин.
  • Обсмажують на смальці з тушкованого м’яса цибулю і коріння, додають м’ясо з соком, прогрівають 5 хвилин, перекладають у каструлю.
  • Варять гороховий суп з тушонкою 5 хвилин, подають, щедро присмачивши зеленню.
  • Гороховий суп з фрикадельками

    Тим, хто бажає зварити вегетаріанський суп гороховий, слід перейти одразу до наступного розділу, а цей рецепт для численних шанувальників гарячого з м’ясом. Страва доповнюється фрикадельками з змішаного або курячого фаршу, який можна придбати в готовому вигляді або в ідеалі зробити власноруч.

    Інгредієнти:

    • горох – 1,5 склянки;
    • фарш – 350 г;
    • жовток – 1 шт.;
    • скибочка хліба – 1 шт.;
    • цибуля – 1,5 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • картопля – 4 шт.;
    • лавр – 1-2 шт.;
    • сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Відварюють до готовності горох.
  • Закладають картоплю, пасеровку з цибулі (1 шт.) і моркви.
  • Фарш змішують з жовтком, розмоченим у воді хлібом, цибулею.
  • Скачують круглі м’ясні кульки, кидають їх у суп.
  • Готують гаряче 15 хвилин, приправивши в процесі за смаком, подають із зеленню.
  • Гороховий суп з грибами

    Полегшена версія гарячого з грибами підійде для включення в пісний раціон або вегетаріанське меню. Без сумнівів самим смачним буде суп з лісовими мешканцями: білі гриби, підберезники або лисичками, однак через брак використовувати можна і завжди доступні печериці і навіть гливи.

    Інгредієнти:

    • горох – 250 г;
    • гриби – 120 г;
    • моркву і цибулю – по 1 шт.;
    • картопля – 3 шт.;
    • масло рослинне та вершкове – по 1 ст. ложці;
    • лавр – 1 шт.;
    • сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Відварюють до м’якості горох.
  • Обсмажують окремо в олії цибулю з морквою і гриби. Лісові грибочки попередньо відварюють.
  • Закладають овочеву і грибну масу в каструлю, додають картоплю, приправи.
  • Варять суп гороховий 15-20 хвилин.
  • Гороховий суп без м’яса – рецепт

    Тим, хто не вірить, що гороховий суп без м’яса може вийти смачним і апетитним, слід скористатися наступним рецептом і переконатися в достовірності факту особисто. Потрібний смак додасть страві овочева піджарка, склад якої можна відрегулювати за наявності продуктів і смаковим уподобанням.

    Інгредієнти:

    • горох – 350 г;
    • моркву і цибулю – по 1 шт.;
    • корінь селери і петрушки – по 40 г;
    • часник – 1-2 шт.;
    • картопля – 3 шт.;
    • масло рослинне – 50 мл;
    • лавр – 1 шт.;
    • кріп, петрушка, кінза – по 1/3 пучка;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Розмочують і відварюють до готовності горох.
  • Додають картопляні кубики, варять 10 хвилин.
  • Нарізають соломкою або перетирають на тертці коріння, обсмажують на олії з цибульними кубиками, додавши в кінці смаження часник.
  • Викладають піджарку в каструлю, готують пісний гороховий суп ще 10 хвилин, заправляють зеленню, дають настоятися.
  • Гороховий суп – рецепт в мультиварці

    Простіше простого готується гороховий суп з копченостями в мультиварці. В якості м’ясної доповнення можна використовувати традиційно свинячі ребра, як у даному рецепті або замінити продукт копченою грудинкою, ковбасою, беконом. В даному випадку нарізаний продукт обсмажують на «Випікання» разом з цибулею і морквою.

    Інгредієнти:

    • горох – 0,5 кг;
    • вода – 6 склянок;
    • ребра копчені – 400 г;
    • моркву і цибулю – по 1 шт.;
    • картопля – 4 шт.;
    • олія – 50 мл;
    • лавр – 1 шт.;
    • сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Смажать подрібнені овочі з додаванням масла в режимі «Випічка».
  • Додають копчені ребра, попередньо розмочений горох, картопляні кубики, воду.
  • Приправляють вміст чаші за смаком, переводять пристрій на програму «Гасіння», встановивши таймер на 2 години.
  •  

    Загрузка...