Горохове пюре – рецепти в каструлі, в духовці, мультиварці і в мікрохвильовці

Горохове пюре – рецепт корисного страви, смакові і поживні характеристики якого можна легко урізноманітнити, застосовуючи на практиці перевірені ідеї досвідчених кулінарів. В результаті вдасться поповнити свій раціон масою цінних кулінарних композицій, які стануть джерелом білка, вітамінів і інших елементів.

Загрузка...

Як приготувати горохове пюре?

Початківцям кулінарам і недосвідченим господаркам буде цікаво ознайомитися з основними моментами створення страви і деякими секретами, здатними прискорити і поліпшити якість приготування.

  • Якщо дозволяє час, горох перед варінням необхідно вимочити у великому обсязі води на кілька годин, а в ідеалі на ніч.
  • Щоб зварити горохове пюре, пропорції води і гороху слід визначати індивідуально виходячи з бажаної густоти страви і якості використовуваної крупи. Для добре розмоченого продукту води буде потрібно менше, а для сухого більше. В середньому на 1 частину гороху використовують 2 частини води.
  • Зручно заливати крупу водою до покриття на 1,5-2 см, і підливати рідина в процесі варіння по потребі.
  • Після розм’якшення і часткового розварювання горошин для отримання однорідної кремоподібної текстури страви розминають масу товкачем або пробивають блендером.
  • Як горохове пюре варити в каструлі?

    Зварити класичне горохове пюре в каструлі легко і просто, особливо якщо вибрати каструльку з товстим дном і стінками, що знизить ризик пригорання гороху і буде сприяти якнайшвидшому його развариванию. Поліпшить результат попереднє тривале розмочування крупи, після чого її потрібно ретельно промити.

    Інгредієнти:

    • горох – 0,5 кг;
    • вода – 1-1,2 л;
    • сіль, олія.

    Приготування

  • Горох заливають водою і залишають на 12 годин.
  • Промивають крупу, доповнюють порцією очищеної води і ставлять варитися.
  • Після закипання вмісту посудини прикривають ємність кришкою, зменшують жар і готують страву 1 годину.
  • Перевіряють ступінь готовності крупи, при необхідності підливають воду і продовжують варіння або приправляють горохову масу за смаком і розбивають до отримання пюре блендером.
  • Загрузка...

    Як приготувати горохове пюре в мультиварці?

    Горохове пюре в мультиварці – рецепт, який дозволяє отримати бажане блюдо з меншими тимчасовими і трудовитратами. Пристрій створить ідеальні умови для якісного розварювання крупи, позбавить від необхідності частого перемішування горохової маси і зведе до мінімуму ризик пригорання корисного страви.

    Інгредієнти:

    • горох – 0,5 кг;
    • вода – 1-1,5 л;
    • сіль, олія.

    Приготування

  • Горох промивають, по можливості розмочують або в первозданному вигляді закладають в чашу пристрою.
  • Заливають крупу очищеною водою і вибирають режим «Гасіння», встановивши разом з тим таймер на 2 години.
  • Перевіряють ступінь готовності горошин, страву приправляють за смаком, додавши сіль і масло.
  • При необхідності випаровують зайву вологу на «Випікання» або відразу розтирають густе горохове пюре товкачиком, блендером до однорідності.
  • Горохове пюре в скороварці – рецепт

    Приготувати горохове пюре в скороварці вдасться удвічі швидше, ніж при будь-якій іншій термічній обробці. Для розмоченої крупи вистачить і півгодини, а для сухої знадобитися приблизно 1,5 години. В електричному приладі необхідно вибрати потрібний режим і дочекатися сигналу, а в звичайному пристрої пюре можна зварити, спираючись на наведені нижче рекомендації.

    Інгредієнти:

    • горох – 1 склянка;
    • вода – 2 склянки;
    • сіль, олія.

    Приготування

  • Наливають воду в скороварку і чекають її закипання.
  • Закладають попередньо ретельно промитий горох і вершкове масло.
  • Дають масі повторно закипіти, зменшують жар, закривають пристосування і готують вміст 1,5 години.
  • Горохове пюре – рецепт, в якому солити страву потрібно в кінці приготування, перед подрібненням розвареної основи.
  • Горохове пюре в духовці

    Горохове пюре, рецепт приготування якого буде представлений далі, виходить дивно ароматним і насиченим смаком. Секрет успіху в духову термічній обробці, яка має ще одну незаперечну перевагу перед класичною варінням – відсутність необхідності перемішувати страву в процесі готування.

    Інгредієнти:

    • горох – 1 склянка;
    • вода – 2 склянки;
    • сіль, приправи, олія.

    Приготування

  • Горох промивають, розмочують протягом 10-12 годин, після чого знову промивають.
  • Перекладають крупу в посудину для приготування в духовці.
  • Додають воду, масло, сіль, приправи за бажанням.
  • Прикривають посудину кришкою або затягують фольгою і відправляють в прогріту до 180 градусів духовку на 2 години.
  • Як швидко зварити горохове пюре без замочування?

    Зварити ніжне горохове пюре можна і без тривалого попереднього вимочування. Докорити розварювання крупи в даному випадку стане харчова сода, яку потрібно додати в каструлю на початковому етапі приготування. Не варто переживати за смак готового блюда – він залишиться колишнім і добавка відчуватися в ньому не буде.

    Інгредієнти:

    • горох – 2 склянки;
    • вода – 4 склянки;
    • сода – 0,5 ч. ложки;
    • сіль, олія.

    Приготування

  • Промитий горох заливають окропом на 15 хвилин, після чого знову промивають.
  • Заливають продукт новою порцією окропу, додавши соду.
  • Варять вміст посудини під кришкою 30-40 хвилин.
  • Додають масло, сіль, при необхідності ще воду і продовжують приготування ще 30 хвилин.
  • Пюрируют масу блендером до однорідної текстури.
  • Пюре з горохового борошна

    Приготування горохового пюре з борошна є найшвидшою версією отримання бажаного страви. Важливо при цьому дотримуватися пропорції базового компоненту і води і пам’ятати про те, що після варіння і охолодження блюдо значно загусає. Готову страву приправляють за смаком маслом, зеленню, спеціями і подаю самостійно або як гарнір.

    Інгредієнти:

    • горохова борошно – 1 склянка;
    • вода – 2 склянки;
    • сіль, перець, олія, зелень.

    Приготування

  • Змішують горохову борошно з холодною очищеною водою в каструлі або сотейнику і розташовують отриману основу на плиті.
  • Прогрівають масу при безперервному помішуванні до кипіння, приправляють за смаком і уварюють до загусання.
  • Додають масло і подають готове пюре з зеленню.
  • Горохове пюре з копченостями

    Горохове пюре, рецепт якого буде представлений далі, готується з додаванням копчених ребер. При бажанні зварити страву можна і в загальній ємності, додавши одночасно в каструлю копченості і крупу, але тоді треба бути готовим до того, що горохова маса не буде максимально однорідною за текстурою, як після обробки її блендером.

    Інгредієнти:

    • горох – 750 г;
    • копчені ребра – 0,5 кг;
    • вода – 1,5 л;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • олія – 50 мл;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Ребра заливають водою і варять до м’якості.
  • Витягують м’ясо в миску, а в бульйон кладуть розмочений горох.
  • Крупу варять 1,5 години, при необхідності підливаючи воду.
  • Пробивають горохову масу блендером, додають відварені раніше ребра, піджарку на олії з цибулі і моркви, страву приправляють за смаком.
  • Прогрівають горохове пюре з копченими реберцями, помішуючи, ще 15 хвилин.
  • Горохове пюре з вершками

    Горохове пюре, простий рецепт якого виконується з додаванням вершків з невисоким відсотком жирності, можна подати в якості найніжнішого гарнір до запеченої або смаженої птиці, котлет або тушкованого м’яса. Окремо можна приготувати для подачі пікантний соус на основі свіжих томатів або будь-який інший на свій вибір.

    Інгредієнти:

    • горох – 0,5 кг;
    • вершки – 1 склянку;
    • вода – 1-1,2 л;
    • вершкове масло – 40 г;
    • сіль, спеції.

    Приготування

  • Розмочений горох заливають водою і варять до м’якості.
  • Додають сіль, олію, спеції за смаком, вливають вершки і готують пюре ще 15-20 хвилин, безперервно помішуючи.
  • При необхідності обробляють смачне горохове пюре блендером до отримання максимально кремовою його текстури.
  • Горохове пюре з тушонкою

    Якщо хочеться отримати максимально ситна та поживна страва без особливих трудовитрат, можна доповнити частування перед подачею яловичої, свинячої або курячої тушонкою. Швидше за все звариться горохове пюре з колотого гороху, однак корисніше страва вийде, якщо використовувати продукт з цілими горошинами.

    Інгредієнти:

    • горох – 0,5 кг;
    • тушонка – 1 банка;
    • моркву і цибулю – по 1 шт.;
    • вода – 1-1,2 л;
    • петрушка, кріп і базилік – по 1/3 пучка;
    • вершкове масло – 20 г;
    • сіль, перець, лавр.

    Приготування

  • Горох розмочують, промивають.
  • Заливають горошини водою, доводять до кипіння і варять до розм’якшення.
  • Пюрируют масу блендером.
  • Пасерують На маслі цибулю з морквою.
  • Закладають тушонку, прогрівають, помішуючи, додають зелень, перемішують.
  • З’єднують вміст сковороди з пюре, розмішують і подають.
  • Горохове пюре з куркою

    Ідеальним варіантом для ситним і поживним трапези стане приготоване горохове пюре на бульйоні з яловичини з додаванням м’яса птиці. Взяти для виконання рецепта можна куряче філе або інші частини курки. Овочевий склад наповнення гармонійно доповнить дрібно нарізаний болгарський перець.

    Інгредієнти:

    • горох – 0,5 кг;
    • курка – 400 г;
    • помідор, моркву і цибулю – по 1 шт.;
    • часник – 1 зубок;
    • вода – 5-6 склянок;
    • сухі італійські трави – 2 щіпки;
    • масло – 80 мл;
    • сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Відварюють куряче м’ясо виймають з бульйону, нарізають, обсмажують в олії до рум’янцю.
  • У бульйон кладуть розмочений горох.
  • Ставлять ємність на плиту і варять після закипання під кришкою до разваристости горошин.
  • Обсмажують окремо цибулю з морквою, закладають рум’яне м’ясо, часник, зелень, приправи, перемішують.
  • Змішують горохове пюре з м’ясом і овочами, подають до столу.
  • Зелене горохове пюре

    Смачне горохове пюре, рецепт якого виконується із зеленого горошку, виходить свіжим смаком, з приємною солодкої нотою. Подати подібний гарнір до страв з риби, запечених або смаженим м’ясом. В якості базової сировини підійде для використання як заморожений, так і свіжий продукт.

    Інгредієнти:

    • горошок зелений – 600 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • часник – 1 зубок;
    • вершки та масло вершкове – 2 ст. ложки;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • На маслі обсмажують цибулю і часник.
  • Додають зелений горошок, прогрівають трохи, помішуючи.
  • Вливають вершки, підсолюють масу, перчать, прогрівають при безперервному помішуванні практично до закипання рідини.
  • Пробивають масу блендером, при необхідності додавши для отримання потрібної густоти вершки.
  • Картопляно-горохове пюре

    Горохове пюре, доступний рецепт якого передбачає додавання до складу картоплі, виходить більш делікатним, одночасно з пікантним смаком і здивує своїми характеристиками навіть тих, хто раніше відмовлявся вживати страви з гороху. Подати подібне страву можна з будь-яких м’ясних доповненням або з піджаркою з сала.

    Інгредієнти:

    • горох – 0,5 кг;
    • картопля – 700 г;
    • цибуля – 2 шт.;
    • часник – 3 зубки;
    • масло вершкове – 2 ст. ложки;
    • паприка – 2 ч. ложки;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Замочують заздалегідь горох, промивають.
  • Заливають крупу водою і варять близько години
  • Додають картоплю, при необхідності підливають воду.
  • Варять складові до м’якості горошин, пробивають блендером.
  • Щоб і без того краще горохове пюре стало ще смачніше, додають обсмажену на олії цибулю, часник, паприку, сіль, перець, перемішують.
  •  

    Загрузка...