Гарячий борщ – класичний рецепт з м’ясом, пісний, як у дитячому садку і в мультиварці

Гарячий борщ –  дуже смачне перше блюдо.

Загрузка...

Як приготувати гарячий борщ?

Гарячий борщ готувати зовсім не складно, з рецептом під силу впоратися навіть кулінару-новачкові. Представлені нижче рекомендації дозволять швидко і просто впоратися з поставленим завданням і приготувати не тільки апетитне, але і красиве яскраве ласощі.

  • В борщ додають попередньо зварену і подрібнену або протушенную буряк.
  • Щоб перше блюдо вийшло яскравого бордового кольору, буряки додають трохи оцту або соку лимона.
  • Подавати до столу борщ можна зі сметаною, зеленню і вареними яйцями.

Гарячий борщ з м’ясом – класичний рецепт

Рецепт гарячого і борщів зелених з м’ясом допоможе приготувати неймовірно апетитний перше блюдо. В даному випадку використовується свинина, але можна брати і будь-яке інше м’ясо, тільки час приготування в кожному випадку буде різним. Якщо під рукою не виявиться хорошого томатного соку, його можна замінити розведеною у воді томатною пастою.

Інгредієнти:

  • вода – 3 літри;
  • томатний сік – 1 склянка;
  • свинина – 300 г;
  • буряк – 400 г;
  • морква, цибуля – по 1 шт.;
  • картопля – 5 шт.;
  • петрушка – 1 пучок;
  • укус 6% – 1 ст. ложка.

Приготування

  • М’ясо відварюють.
  • Подрібнену цибулю пасерують, додають терту моркву, буряк, доводять до її м’якості і вливають томат.
  • Картоплю ріжуть брусками і відправляють в бульйон.
  • Хвилин через 15 викладають пасеровані овочі, проварюють хвилин 5-7, додають зелень і після закипання гарячий борщ з м’ясом вимикають.
Загрузка...

Гарячий борщ з куркою – класичний рецепт

Рецепт гарячого і борщів зелених з куркою простий і доступний для кожного. Курку краще використовувати домашню, бульйон з нею буде набагато смачніше, але якщо хочеться, щоб він був не дуже жирним, борщ краще варити на другому відварі. Готове м’ясо виймають, відокремлюють його від кісточок і додають при подачі.

Інгредієнти:

  • курка – 1,5 кг;
  • картопля – 400 г;
  • морква, цибуля – по 100 г;
  • буряк – 500 г;
  • томатна паста – 50 р;
  • зубчики часнику – 2 шт.;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • вода – 2,5 літра.

Приготування

  • Курку ділять на частини, заливають водою і варять.
  • Додають картоплю.
  • Подрібнену цибулю та моркву пасерують.
  • Відварну буряк натирають на тертці і обсмажують з томатом.
  • Цибулеву засмажку і буряк викладають в бульйон, додають часник, спеції і зелень.

Гарячий борщ без м’яса – класичний рецепт

Пісний гарячий борщ, класичний рецепт якого далі представлений, хоч і готується без додавання м’яса, виходить дуже апетитним. Дуже зручно, що для варіння і борщів зелених потрібно одна посуд, в ній овочі спочатку протушиваются, а потім туди ж вливають воду. Краще всього для цих цілей підходить казан.

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 головки;
  • морква велика – 1 шт.;
  • буряк -1 шт.;
  • великий помідор – 1 шт.;
  • картопля – 5 шт.;
  • вода – 2 літри.

Приготування

  • Обсмажують до напівготовності подрібнену цибулю, моркву, буряк, нарізаний кубиками помідор і тушкують хвилин 15.
  • Додають картоплю і вливають воду, доводячи борщ до бажаної густоти.
  • Коли картопля звариться, борщ буде готовий.

Гарячий борщ, як у дитячому садку – рецепт

Гарячий борщ, як у дитячому садку, класичний рецепт якого далі представлений, дозволить приготувати це смачне і апетитне страва, яке багато хто любив з дитинства. Дане перше страву можна готувати на воді або бульйоні. Особливістю садіковського і борщів зелених є те, що сметану в нього додають наприкінці варіння, а потім доводять до кипіння.

Інгредієнти:

  • буряк велика – 1 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • вода – 1,5 літра;
  • цибулина, морква – по 1 шт.;
  • сметана.

Приготування

  • Відварну буряк нарізають соломкою.
  • Пасерують в маслі цибулю і моркву.
  • У киплячу воду або бульйон опускають картопля, овочі і варять 10 хвилин.
  • Додають буряк, підсолюють і готують до м’якості картоплі.
  • В кінці додають сметану, доводять гарячий борщ для дітей до кипіння і вимикають.

Гарячий борщ з квасолею – рецепт

Гарячий борщ з квасолею і свинячими реберцями – ситне і смачне перше блюдо. Щоб квасоля зварилася швидше, її краще мінімум на пару годин залити холодною водою, а потім відварити. Домашній томат використовувати краще, але якщо його не буде, можна взяти і магазинний томатний сік.

Інгредієнти:

  • свинячі ребра – 500 г;
  • картопля – 5 шт.;
  • квасоля – 100 г;
  • буряк – 2 шт.;
  • перець, цибулю – по 1 шт.;
  • томат – 500 мл;
  • смалець – 1 ст. ложка;
  • зелень.

Приготування

  • Свинячі ребра відварюють.
  • Ріжуть шматочками картоплю і кидають в бульйон.
  • На сковороді розігрівають смалець, додають перець, цибулю, часник і тушкують хвилин 10.
  • Додають терту буряк, томат і тушкують до м’якості буряків.
  • Коли картопля звариться, додати засмажку, варену квасолю, спеції, сіль і проварюють 5 хвилин.

Гарячий борщ з яйцем – класичний рецепт

Гарячий борщ з яйцем – це не тільки дуже смачно і поживно, але і вельми естетично. Варене яйце чудово доповнює смак і борщів зелених з яловичиною. Разом з зеленою цибулею в гарячу страву можна додавати і будь-яку іншу подрібнену зелень, яку люблять домашні, страва від цього смачніше буде.

Інгредієнти:

  • яловичина – 700 р;
  • буряк – 300 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • яйця варені – 2 шт.;
  • зелений лук -1 пучок;
  • сіль, зелень, сметана.

Приготування

  • Яловичину ріжуть шматочками, заливають 3 л води і варять до готовності.
  • Додають брусочки картоплі.
  • Буряк натирають на тертці, обсмажують і відправляють в бульйон.
  • Підсолюють, додають подрібнену цибулю і дають настоятися хвилин 15.
  • При подачі в тарілки кладуть сметану і шматочками вареного яйця.

Гарячий борщ з капустою – класичний рецепт

Гарячий борщ, рецепт якого представлений далі, готують без картоплі, але з капустою. Блюдо схоже на борщ, але готується з деякими особливостями. Щоб зрозуміти, що таке борщ, його потрібно хоч раз спробувати самому. За рахунок додавання великої кількості буряків, страва набуває насичений колір і солодкуватий смак.

Інгредієнти:

  • капуста – 300 г;
  • буряк – 400 г;
  • морква, цибуля – по 1 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • олія, сіль, зелень.

Приготування

  • Обсмажують подрібнену цибулю.
  • Морква і буряки шаткують соломкою, теж обсмажують, вливають 20-30 мл води і тушкують 20 хвилин.
  • Капусту шаткують, мнуть і відправляють до інших овочів.
  • У каструлі кип’ятять воду, викладають овочі, проварюють 15 хвилин і додають зелень.

Гарячий борщ без картоплі – рецепт

Гарячий борщ, класичний рецепт якого далі представлений, готують без додавання картоплі та інших овочів, які звикли бачити в перших стравах. Тут використовується тільки буряк і пюре, приготовлене з томатів. Варити такий суп можна на м’ясному, курячому або овочевому бульйоні.

Інгредієнти:

  • буряк – 5 шт.;
  • бульйон – 2 літри;
  • томатне пюре – 3 ст. ложки;
  • оцет 6% – 1 ст. ложка.

Приготування

  • Буряк натирають на тертці і тушкують з додаванням масла і оцту.
  • Відправляють вміст сковороди в каструлю з бульйоном, кладуть спеції, томат, підсолюють.
  • Проварюють 15 хвилин.
  • При подачі в гарячий суп борщ можна додати сметану і зелень.

Гарячий борщ з бадиллям – класичний рецепт

Гарячий борщ з бадиллям, рецепт якого нижче представлений, виходить дуже корисним і смачним. В кулінарії широко використовують коренеплоди, а бадилля часто викидають, і абсолютно марно, адже в ній міститься багато вітамінів. Борщ з бадиллям добре готувати навесні, коли зелень соковита.

Інгредієнти:

  • бульйон – 2 літри;
  • буряк із гичкою, картопля – 3 шт.;
  • морква, цибуля – по 2 шт.

Приготування

  • Буряк і моркву шаткують соломкою або труть на тертці, цибулю дрібно кришать, а картоплю ріжуть брусочками.
  • Бурякову гичку і зелений лук дрібно рубають.
  • Обсмажують до рум’яності цибулю, додають моркву і буряк.
  • У бульйон опускають картоплю й тушкують до м’якості.
  • Додають вміст сковороди, а хвилин через 5 кладуть бадилля, зелень, спеції, сіль.
  • Подають борщ зі сметаною.

Гарячий борщ в мультиварці – класичний рецепт

Гарячий борщ в мультиварці готувати ще простіше, ніж на плиті. Спочатку на відповідній програмі м’ясо обсмажують, потім додають овочі, вливають воду і доводять блюдо до готовності. У літній час краще використовувати сезонні овочі, а взимку цілком підійде томатна паста чи домашній томат, якщо такий є.

Інгредієнти:

  • м’ясо – 500 г;
  • картопля, помідори – 4 шт.;
  • буряк – 3 шт.;
  • цибулю, моркву, перець – по 1 шт.

Приготування

  • Приготування гарячого і борщів зелених починають з того, що в чашу наливають масло, кладуть м’ясо, цибулю і на «Випікання» готують 30 хвилин.
  • Буряк і моркву труть на тертці, а перець дрібно ріжуть.
  • Відправляють овочі в каструлю, туди ж кладуть картоплю і томати.
  • Додають сіль, спеції, вливають воду і в режимі «Гасіння» готують 2 години.
Загрузка...