Гарбуз в сметанному соусі з часником – рецепти на сковороді в духовці і в мультиварці

Гарбуз в сметанному соусі з часником набуває пікантний вершковий смак і перетворюється в справжній кулінарний шедевр, від якого навряд чи відмовляться навіть не особливі шанувальники овоча. Страва може стати самостійною закускою або апетитним гарніром до м’яса, рибі.

Загрузка...

Як приготувати гарбуз в сметанному соусі?

Гарбуз в сметанно-часниковому соусі готується за лічені хвилини і не вимагає тривалої термічної обробки. Знання основних моментів з підготовки та переробки базового продукту вистачить, щоб виконати будь-який обраний з викладеної збірки рецепт.

  • Гарбуз спочатку ретельно миють, розрізають навпіл.
  • Вичищають насіння з супроводжуючою їх волокнистої м’якоттю і зрізають жорстку зовнішню шкірку.
  • Чистий м’якоть нарізають кубиками або не тонкими поздовжніми пластинами.
  • Соус зі сметани готується шляхом додавання в неї подрібненого часнику і часто зелені, серед якої може бути кріп, петрушка, базилік, кінза, селера.
  • Гарбуз в сметані з часником може бути приготована на сковороді, в сотейнику, у формі в духовці або в мультиварці.
  • Приготовані подібним манером страви дозволяється подавати в гарячому, теплом або охолодженому вигляді.
  • Гарбуз в сметані з часником в сковороді

    Гарбуз смажена з часником на сковороді зі сметаною і зеленню при правильному приготуванні стає м’якою, але зберігає цілісність скибочок. Важливо обсмажувати нарізку невеликими порціями в розпеченому маслі, укладаючи скибочки в один шар, щоб вони придбали на першому етапі термічної обробки рум’яну скоринку з усіх боків.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 400 г;
    • сметана – 150 г;
    • часник – 4 зубки;
    • петрушка – 0,5 пучка;
    • сіль, перець, олія.

    Приготування

  • Очищену гарбуз нарізають великими кубиками або брусочками і підрум’янюють її в розпеченому олії до рум’янцю.
  • Сметану змішують з рубаною зеленню і часником, приправляють за смаком, посоливши і поперчив, виливають на сковороду.
  • Прикривають посудину кришкою, зменшують вогонь до середнього.
  • Через 5-7 хвилин томління гарбуз в сметанному соусі з часником буде готова.
  • Загрузка...

    Гарбуз в сметанному соусі в духовці

    Ароматною і насиченою за смаком виходить приготовлена гарбуз з часником і сметаною в духовці. Лаконічний складу соусу можна доповнити гострим червоним перцем, сухими запашними травами або будь-якими пахучими прянощами, урізноманітнивши підсумковий смак страви і отримавши неймовірно апетитну новинку на вечерю або обід.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 400 г;
    • сметана – 100 г;
    • майонез – 50 г;
    • часник – 3-4 зубки;
    • сіль, перець, вершкове масло, петрушка, кріп, базилік.

    Приготування

  • Гарбуз нарізають скибочками бажаної форми і розміру, укладають в промаслений форму.
  • Сметану змішують з майонезом, додають часник, сіль і перець.
  • Змащують отриманою сумішшю гарбузову нарізку і відправляють ємність в прогріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.
  • При подачі гарбуз, запечена у сметанному соусі з часником, посипається дрібно нарубаної свіжої зеленню.
  • Гарбуз тушкований в сметанному соусі

    Наступний рецепт гарбуза в сметанному соусі та часником можна виконати в сотейнику, глибокій сковороді або казані. Гарбуз протушивается в соусі без попереднього обсмажування, що дозволяє зменшити калорійність страви і зробити його ще більш корисним. Горіхи перед подачею переважно підсушити на сухій сковороді без додавання масла.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 700 г;
    • сметана – 300 г;
    • часник – 4 зубки;
    • базилік, кріп, петрушка – по 2 гілочки;
    • куркума – 2 щіпки;
    • горіхи волоські – жменя;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Гарбуз нарізають великими кубиками або брусочками, змішують в посудині з приправленою за смаком сметаною.
  • Тушкують овоч 7 хвилин.
  • Додають часник, нарубану зелень, прогрівають масу 3 хвилини.
  • При подачі гарбуз тушкована зі сметаною і часником посипається подрібненими горіхами.
  • Гарбуз запечений з часником і травами

    Вишуканою за смаком і дивно виходить ароматною гарбуз з розмарином і часником, запечена у формі в духовці. Не зайвим у складі буде свіжий чебрець і базилік, листочки якого потрібно обірвати, як і голки розмарину, з гілочок і вмішати в сметанний соус разом з часниковою нарізкою і прянощами.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 700 г;
    • сметана – 200 г;
    • часник – 3 зубки;
    • свіжий розмарин – 2 гілочки;
    • каррі – 2 щіпки;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Гарбуз нарізають і приправляють соусом із сметани, розмарину і часнику, приправленим за смаком сіллю, перцем, карі.
  • Викладають масу у форму і відправляють в прогріту до 190 градусів духовку.
  • Через 25 хвилин гарбуз в сметанному соусі з розмарином і часником буде готова.
  • Закуска з гарбуза з часником

    Гарбуз в сметанному соусі – рецепт, який можна виконати у вигляді оригінальної закуски або теплого салату. Солодкувата овочева м’якоть ідеально контрастує з солоним сиром і пікантним часниковим соусом зі сметани. Фету можна замінити бринзою, а сметану натуральним густим йогуртом без усіляких добавок.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 350 г;
    • сметана – 130 г;
    • часник – 2-3 зубки;
    • фета – 100 г;
    • кріп – 0,5 пучка;
    • рукола – жменя;
    • сіль, перець, олія, зелень.

    Приготування

  • Гарбуз нарізають і обсмажують в олії до впевненого рум’янцю.
  • Сметану змішують з часником, кропом, посоливши і поперчив за смаком.
  • Подається смажена гарбуз в сметанному соусі з часником на загальному блюді, доповненому руколою, іншою зеленню і раскрошенной фетою.
  • Гарбуз з сиром і часником в духовці

    Неймовірно апетитною виходить запечена гарбуз зі сметаною і часником під сирною скоринкою. Готується страва без зайвих затій з доступних продуктів, а результат перевершує всілякі очікування. Подібна запіканка – це самостійний легкий вечерю, і чудовий оригінальний гарнір до запечене або смаженого м’яса.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 0,5 кг;
    • сметана – 130 г;
    • вода – 50 мл;
    • часник – 2 зубки;
    • сир твердий – 120 г;
    • прованські трави – 2 щіпки;
    • сіль, чорний мелений перець, олію.

    Приготування

  • Нарізану кубиками гарбуз викладають в промаслений форму, додавши трохи води.
  • Сметану змішують з прованськими травами, часником, солять суміш і перчать.
  • Розподіляють соус рівномірно поверх гарбуза, посипають сиром і запікають під кришкою 30 хвилин і ще 10-15 хвилин без кришки.
  • Гарбуз в сметанному соусі в мультиварці

    Приготовлена гарбуз в мультиварці з часником і сметаною здивує чудовими підсумковими характеристиками не менше звичайного і забезпечить правильне гасіння вмісту чаші із збереженням акуратної форми овочевий нарізки. За бажанням складу можна доповнити скибочками моркви або іншими овочами, отримавши апетитне рагу.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 450 г;
    • сметана – 200 г;
    • часник – 4 зубки;
    • свіжа зелень – 0,5 пучка;
    • сіль, перцева суміш, олія.

    Приготування

  • В промасленим чаші на «Випікання» обсмажують з усіх боків нарізану попередньо очищену гарбуз.
  • Додають змішане з нарубаним часником, зеленню і приправами сметану.
  • Переводять пристрій на «Гасіння» і готують страву 15-20 хвилин.
  •