Гарбуз в сметанному соусі – рецепти з часником, в духовці на сковороді і в мультиварці

Гарбуз в сметанному соусі повною мірою розкриє смак і користь цариці осінніх столів. Зробити це дуже просто, адже помаранчева соковита м’якоть чудово переносить будь термообробку, відмінно поєднується з овочами, грибами, м’ясом і спеціями, що допоможе використовувати один базовий рецепт для створення нових і цікавих варіантів.

Загрузка...

Як приготувати гарбуз в сметанному соусі?

Гарбуз під сметанним соусом – найпростіше, що можна приготувати з овочів. Для приготування м’якоть гарбуза нарізають, обсмажують на сковороді, заливають сметанним соусом і тушкують під кришкою на повільному вогні протягом 15 хвилин. Правильне страва не повинна втратити форму, а критерієм якості служать м’які, соковиті, але не розвалені шматочки.

  • Гарбуз зі сметанним соусом вийде ароматнішою, апетитніше і соковитою, якщо приготувати страву з овоча вагою не більше 5 кг. Така гарбуз має солодкий смак і пружну м’якоть, підходить для тривалого гасіння.
  • Перед приготуванням гарбуз можна посолити і залишити на півгодини. Після, промокнути паперовим рушником, обваляти в борошні і обсмажити на розігрітій сковороді.
  • Гарбуз не має яскравого смаку, тому до м’якоті рекомендується додавати спеції і прянощі: кмин, мелений перець, часник, тархун, кріп або петрушку.
  • Гарбуз тушкований по-угорськи зі сметаною

    Гарбуз в сметанному соусі – рецепт, завдяки якому можна приготувати безліч страв. Найвідоміше належить угорському народу і є симбіозом лечо і рагу. Йому притаманні ситні і прості компоненти: гарбуз, сало, солодкий перець, бульйон, сметана, спеції і техніка тривалого гасіння, що традиційно для кухні тих місць.

    Інгредієнти:

    • м’якоть гарбуза – 800 г;
    • солодкий перець – 3 шт.;
    • сало – 80 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • м’ясний бульйон – 250 мл;
    • борошно – 40 г;
    • сметана – 200 г;
    • свіжий кріп – 30 р.

    Приготування

  • Сало і цибулю нашаткуйте і обсмажте до рум’яності.
  • Додайте нарізаний гарбуз і перець.
  • Через 5 хвилин влийте бульйон і тушкуйте 10 хвилин.
  • Всипте борошно, перемішайте, витримайте під кришкою 5 хвилин і зніміть з вогню.
  • Перед подачею заправте сметаною і зеленню.
  • Загрузка...

    Гарбуз в сметанно-часниковому соусі

    Гарбуз тушкований в сметані з часником – чудово збалансований гарнір. Таким його робить ідеальне поєднання компонентів, в якому часник надає гарбузі пахощі, а завдяки сметані, вона змінює нудотність на приємний смак. Ці якості підкріплені дешевизною продуктів і швидкістю приготування, що робить страву фаворитом сезону.

    Інгредієнти:

    • м’якоть гарбуза – 450 г;
    • сметана – 200 г;
    • зубок часнику – 4 шт.;
    • олія – 60 мл;
    • петрушка – 40 г;
    • горіхи – 70 г;
    • чорний мелений перець – 5 р.

    Приготування

  • М’якоть гарбуза наріжте і смажте в олії 10 хвилин.
  • Додайте сметану з часником і зеленню.
  • Гарбуз тушкований в сметанному соусі готується під кришкою 15 хвилин.
  • При подачі блюдо посипається горіхами.
  • Гарбуз зі сметаною і часником на сковороді

    Гарбуз смажена зі сметаною не залишить байдужими любителів пікантних, апетитних і хрустких овочів. В процесі гарбуз і сметанний соус готують в різному посуді, що дозволяє обсмажити запаніровані скибочки гарбуза до золотистої рум’яної скоринки і, лише при необхідності, полити їх сметанним соусом або подати до страви окремо.

    Інгредієнти:

    • м’якоть гарбуза – 350 г;
    • борошно – 60 г;
    • орегано – 5 м;
    • зубок часнику – 5 шт.;
    • сметана – 150 г;
    • масло – 40 мл;
    • сіль – 10 г;
    • кріп – 20 р.

    Приготування

  • Наріжте гарбуз слайсами, посоліть і відставте на 10 хвилин.
  • Змішайте 40 г борошна з орегано і запаніруйте гарбуз.
  • Обсмажте і приправити часником.
  • Прогрійте на сковороді борошно, додайте сметану, зелень і поваріть 2 хвилини.
  • Полийте гарбуз соусом.
  • Гарбуз смажена в сметанному соусі подається до столу в теплому вигляді.
  • Гарбуз в сметанному соусі в духовці

    Гарбуз в сметані, запечена в духовці – найпопулярніше блюдо і цьому є просте пояснення: воно швидко готується, максимально зберігає корисні якості і може подаватися і як гарнір, і як десерт. Для останнього потрібно збільшити кількість цукру, присмачити поверхню сухарями і сметаною, і через 30 хвилин кликати ласунів до столу.

    Інгредієнти:

    • м’якоть гарбуза – 550 г
    • олія – 60 мл;
    • сметана – 120 г;
    • сухарі – 40 г;
    • цукор – 60 р.

    Приготування

  • М’якоть гарбуза наріжте і обсмажте.
  • Викладіть у форму, приправте, посипте сухарями і полийте сметаною.
  • Гарбуз в сметані готується при температурі 180 градусів 30 хвилин.
  • Гарбуз з грибами та сметаною

    Смажена гарбуз в сметанному соусі – прекрасна основа для експериментів. Для того, щоб додати страві новий смак, потрібно підібрати нейтральні продукти, легко поєднуються з гарбузом і сметаною. Гриби – відмінно гармонують з іншими компонентами, швидко готуються і багаті рослинним білком, який надає поживності, але не «гальмує» їжу.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 300 г;
    • печериці – 150 г;
    • цибуля – 2 шт.;
    • сметана – 120 г;
    • вода – 250 мл;
    • куркума – 5 м;
    • чорний мелений перець – 5 р;
    • кріп – 40 г;
    • олія – 60 мл

    Приготування

  • Обсмажте гриби разом з цибулею на сковороді.
  • Покладіть шматочки гарбуза, приправте, влийте воду і тушкуйте 10 хвилин.
  • Додайте сметану, збільшіть вогонь і смажте 7 хвилин.
  • Гарбуз в сметанному соусі посипається зеленню і подається до столу.
  • Курка з гарбуза в сметані

    Гарбуз з м’ясом в сметанному соусі рекомендується господиням, які бажають швидко створити поживний обід. При нестачі часу, особливо актуальним стає вибір м’яса, і в цьому випадку краще використовувати курячі грудки – вони нейтральні смаком, чудово поєднуються з гарбузом і годяться для гасіння в соусах, оскільки спочатку сухуваті.

    Інгредієнти:

    • філе – 550 г;
    • гарбуз – 450 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • гриби – 200 г;
    • сметана – 400 г;
    • вода – 500 мл;
    • олія – 60 мл;
    • чебрець – 10 р.

    Приготування

  • Курячу грудку, гриби і цибулю наріжте і смажте 10 хвилин.
  • Додайте гарбуз, воду, приправте і тушкуйте 15 хвилин.
  • Покладіть сметану, потім 5 хвилин і зніміть з вогню.
  • Гарбуз тушкований в сметані з овочами

    Гарбуз зі сметаною різноманітна варіаціями. Так, бажаючі отримати легке дієтичне блюдо можуть додати до гарбуза овочі та приготувати вітамінний рагу. Зробити це просто: гарбуз чудово поєднується з морквою, цибулею, солодким перцем і помідорами. Ці овочі завжди доступні, фінансово зручні, а від того блюдо вийде смачним і недорогим.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 450 г;
    • селера – 150 г;
    • морква – 1 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • болгарський перець – 2 шт.;
    • помідори – 2 шт.;
    • олія – 50 мл;
    • вода – 450 мл;
    • сметана – 300 р.

    Приготування

  • Овочі наріжте і обсмажте до рум’яності.
  • Влийте воду і тушкуйте під кришкою 10 хвилин.
  • Додайте сметану і варіть 5 хвилин.
  • Гарбуз запечений зі сметаною і сиром

    Гарбуз, запечена у сметанному соусі підкуповує простотою і правильністю приготування, м’якою текстурою і запашністю. Такі якості гарбуз набуває в процесі тривалій термообробці: овоч протягом години наповнюється ароматами часнику, ніжним сметанним смаком, а завдяки сиру, набуває апетитну рум’яну скоринку.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 750 г;
    • окріп – 200 мл;
    • сметана – 250 г;
    • зубок часнику – 5 шт.;
    • сир – 180 р.

    Приготування

  • Залийте шматочки гарбуза окропом, покладіть часник.
  • Змастіть сметаною, присипте сиром.
  • Гарбуз в сметанному соусі випікається під фольгою при 180 градусах 60 хвилин.
  • Гарбуз в сметані в мультиварці

    Гарбуз тушкований в сметані в мультиварці – подарунок любителям смачних і здорових страв. Завдяки томління в сучасному агрегаті, гарбуз набуває ніжність і м’якість, властиву овочу тільки при випіканні в печі, але не підгорає. У процесі готування шматочки овоча заправляють сметаною і готують в «Тушкуванні» 30 хвилин.

    Інгредієнти:

    • м’якоть гарбуза – 800 г;
    • сметана – 450 г;
    • борошно – 40 г;
    • зубок часнику – 4 шт.;
    • сіль – 20 р.

    Приготування

  • Змішайте сметану з борошном і сіллю.
  • Залийте соусом шматочки гарбуза, додайте часник.
  • Готуйте в режимі «Гасіння» 30 хвилин.
  •