Фрикадельки з підливою – рецепти в духовці на сковороді в духовці і в мультиварці, з різними соусами

Фрикадельки з підливою – дуже смачна страва, що готується швидко, не вимагає особливих кулінарних навичок. Прекрасно поєднується з гарніром з картоплі, крупи, овочевими салатами. Апетитні кульки можна зробити не тільки м’яса, але й риби, багато господинь компонують сорту.

Загрузка...

Як приготувати фрикадельки з підливкою?

Існує версія, що першими готувати фрикадельки з підливою навчилися представники тюркських народів. Даний назва частування – «кюфтэ», яке плавно перекочувала в Європу. Саме легке і просте блюдо з фаршу, наскільки смачним вийде, багато в чому залежить від підливи.

  • Продукти краще брати свіжі, а не заморожені.
  • Щоб фрикадельки в соусі були соковитими, потрібно перед готуванням відбити пакет з фаршем про миску.
  • Готові кульки можна заморозити про запас.
  • Соус на фрикадельки з рисом з підливою підійде будь-який: бешамель, гірчичний, томатний.

Як приготувати фрикадельки з підливою на сковороді?

Зручніше і швидше приготувати фрикадельки з підливою на сковороді. Для цього рецепта краще фарш змолоти самому, можна взяти і рубане м’ясо. Деякі господині додають варену гречку або вівсяні пластівці, щоб збільшити обсяг і зробити кульки більш пишними. Можна покласти ще тертий кабачок, змішаний з манкою.

Інгредієнти:

  • фарш – 400 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • болгарський перець -1 шт.;
  • морква – 1шт.;
  • борошно – 1 ч. ложка;
  • сметана – 3 ст. ложки.

Приготування

  • Моркву, цибулю і перець подрібнити.
  • Обсмажити до м’якості.
  • Змішати сметану з борошном, влити в овочі.
  • Додати спеції, зліпити кульки.
  • Залити підливою.
  • Тушкувати 10 хвилин після закипання.
Загрузка...

Фрикадельки в духовці з підливою

Смачні фрикадельки з підливою можна зробити, якщо змішати різний фарш: яловичину, курку і свинину, соковитості додасть шматочок меленого сала. Для дітей краще всього використовувати дієтичний варіант – на телятині. Можна приготувати відразу з гарніром – фрикадельки в духовці з підливкою з картоплею.

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • фарш – 500 г;
  • сметана – 1 склянка;
  • яйця – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування

  • Цибулю натерти, змішати з фаршем.
  • Вбити яйце, доповісти спеції, скачати кульки.
  • Картоплю порізати на дольки.
  • Влити сметану.
  • Скласти в форму картоплю, влити 0,5 склянки води, викласти кульки.
  • Тушкувати в духовці фрикадельки з підливою 40 хвилин. Потім ще настояти 10.

Фрикадельки зі сметанною підливою

Найбільш м’якими і ніжними виходять фрикадельки в сметанному соусі. Брати краще м’ясо без жиру, оригінальний смак додасть перемелений шматочок сирокопченого м’яса, його теж треба помолоти. Сиру цибулю додає страві соковитості, а обсмажений – аромат. Яйце можна не додавати, білок робить фарш жорсткіше.

Інгредієнти:

  • фарш – 650 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • рис – 100 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сметана – 200 г;
  • борошно – 1 ст. ложка.

Приготування

  • Цибулю подрібнити, змішати зі спеціями.
  • Додати яйця і сирий рис.
  • Змішати борошно із сметаною, сіллю і перцем
  • Зліпити кульки, обваляти в борошні, обсмажити.
  • Викласти, залити соусом.
  • Випікати 30 хвилин.
  • Подають фрикадельки з апетитною підливою і з пюре або макаронами, овочевим салатом.

Фрикадельки у вершковому соусі

Для дітей можна приготувати курячі фрикадельки у вершковому соусі, це блюдо завжди йде «на ура!». Можна обійтися без яєць, двічі м’ясо провернути в м’ясорубці, через дрібну решітку. М’ясні кульки вийдуть більш м’якими, якщо додати в них манку або розмочену в вершках булку. Густота соусу визначається борошном і молоком.

Інгредієнти:

  • фарш – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • булка – 1 шт.;
  • вершки – 100 мл;
  • вершкове масло – 30 г;
  • борошно – 50 р.

Приготування

  • Булку залити вершками, змішати з фаршем.
  • Цибулю подрібнити, обсмажити.
  • Додати у фарш разом з яйцем і спеціями.
  • Зробити кульки, обсмажити.
  • Розтопити масло, пасерувати борошно, влити воду.
  • Довести до кипіння, додати вершки.
  • Фрикадельки залити соусом, запікати 25 хвилин.

Рибні фрикадельки в томатному соусі

Багато діти терпіти не можуть рибу, хоча в ній дуже багато корисних для організму речовин. Вирішити проблему допоможе рецепт фрикадельок з фаршу з підливою, де основу складає риба. Годиться і морська і річкова, головне – правильно зробити томатний соус. Якщо частування для дорослих, можна додати роздавлений часник.

Інгредієнти:

  • філе риби – 800 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • молоко – 1 стакан;
  • хліб – 50 г;
  • томат-паста – 3 ст. ложки;
  • борошно – 2 ст. ложки.

Приготування

  • Філе порізати, хліб вимочити в молоці.
  • Провернути на м’ясорубці двічі, додавши цибулю.
  • Покласти масло, вимісити.
  • Зліпити фрикадельки, обваляти в борошні, викласти.
  • Томат-пасту обсмажити з борошном 5 хвилин, залити соусом кульки.
  • Пекти 30 хвилин.

Фрикадельки в молочному соусі

Здивувати домашніх можна, приготувавши ще і фрикадельки в соусі бешамель. Це м’який і ніжний молочний соус, рецепт – ідентичний тому, що з вершками, але повозитися з приготуванням доведеться довше. Кульки треба формувати однакові, щоб рівномірно пропеклися. На гарнір підійдуть картопля, рис або овочі.

Інгредієнти:

  • фарш – 500 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • булка – 1 шт.;
  • молоко – 1,5 склянки;
  • часник – 3 зубчики;
  • цибуля – 1шт.;
  • вершкове масло – 2 ст. ложки;
  • борошно – 2 ст. ложки.

Приготування

  • Молоко закип’ятити, додавши лавровий лист, розрізану цибулину і часник.
  • Процідити, покласти обсмажену в маслі борошно, варити до загустіння.
  • Змішати фарш, яйця, розмочену в молоці булку, чавлений часник і спеції.
  • Зліпити кульки, викласти на деко, запікати 20 хвилин,
  • Залити соусом.
  • Фрикадельки з молочною підливою згасити ще 5 хвилин.

Фрикадельки в грибному соусі

Оригінальним стравою буденного меню стануть фрикадельки з грибами в сметанному соусі. Таке частування можна подати і гостям на святковий стіл. Гриби краще купувати свіжі, а не сушені. Деякі господині приправляють кульки підливою з журавлини, кунжуту, базиліка і м’яти, можна вершки замінити йогуртом.

Інгредієнти:

  • фарш – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • гриби – 200 г;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • вершки – 200 мл;
  • вода – 100 мл

Приготування

  • Цибулю подрібнити, додати у фарш разом зі спеціями.
  • Сформувати фрикадельки, обсмажити.
  • Нарізати гриби, змішати з кульками, протушкувати, помішуючи, 20 хвилин на сковороді.
  • Змішати вершки з водою, додати борошно і сіль.
  • Влити однорідну масу на сковороду, довести до кипіння, протушкувати 10 хвилин.

Фрикадельки в сирному соусі

Незвичайне на смак страву можна подати до столу, якщо приготувати сирний соус. Щоб вийшли кульки однакові, фарш краще зачерпувати ложкою. Якщо обваляти кульки в борошні, то можна викладати в 2 шари, не боячись, що злипнуться. Щоб приготувати такі фрикадельки з підливою, рецепт застосовується найпростіший.

Інгредієнти:

  • фарш – 300 г;
  • плавлений сир – 100 г;
  • вершки – 150 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • твердий сир – 50 г;
  • кріп – 1 пучок.

Приготування

  • Змішати фарш з цибулею, вершками і спеціями.
  • Порубати зелень, додати до фаршу.
  • Сформувати кульки, викласти у форму.
  • Запікати 20 хвилин.
  • Сир натерти, додати другу половину вершків, розтерти.
  • Фрикадельки залити соусом, тушкувати ще 15 хвилин.

Фрикадельки з підливою в мультиварці

Найлегший спосіб приготувати це блюдо – використовувати мультиварку. Частування не пригорить, соус не витече. Можна використовувати різні підливи, найшвидший варіант – фрикадельки, тушковані в томатному соусі. Заморожені кульки розморожувати не треба, але час приготування доведеться на 10 хвилин збільшити.

Інгредієнти:

  • фарш – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • томат-паста – 1 ст. ложка;
  • сметана – 1 ст. ложка;
  • вода – 1 склянка;
  • паприка, петрушка, кріп – 1 пучок;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • панірувальні сухарі – 1 ст. ложка.

Приготування

  • Цибулю порізати, обсмажити.
  • Змішати з фаршем і яйцями, сформувати кульки.
  • Об’єднати борошно сухарі в одну паніровку, обваляти фрикадельки.
  • Скласти в каструлю.
  • Змішати воду, томат і сметану, залити блюдо.
  • Готувати в режимі «Гасіння» 45 хвилин.
Загрузка...