Джем з яблук – рецепти в домашніх умовах в мультиварці і хлібопічці

Приготувати варення з яблук простіше, ніж зварити будь-яке інше варення. В хід можна пустити відбраковані фрукти, адже вони будуть піддаватися подрібненню. В залежності від побажань тих, хто буде дегустувати ласощі, зварити його можна густим, більш рідким, твердим або желейным.

Загрузка...

Як приготувати яблучний джем?

Яблучний джем – саме просте, а тому популярний, ласощі в багатьох будинках. Рецептів його виготовлення безліч і базова односоставное частування мало хто готує.

  • Яблука багаті пектином, тому немає сенсу додавати до складу желюючі інгредієнти.
  • Подрібнюють фрукти різними способами, щоб зробити однорідний простий яблучний джем, часточки прокручують через м’ясорубку.
  • Приготований джем з яблук в домашніх умовах може містити дрібні шматочки, часточки в даному випадку ріжуть дрібним кубиком.
  • Фрукти добре поєднуються з цитрусовими, корицею, грушами, зробити багатокомпонентний джем не складніше класичного варіанту.
  • Позбавлять від клопоту під час варіння побутові прилади – хлібопічка і мультиварка. Важливо дочекатися закипання і прибрати всю піну.
  • Яблучний джем – рецепт на зиму через м’ясорубку

    Варто спробувати приготувати смачний і однорідний яблучний джем, простий рецепт на зиму не завдасть клопоту в процесі виготовлення. Часточки можна подрібнювати з шкіркою, в їх міститься найбільша кількість пектину, який відповідає за густину ласощі. Розфасовується джем в банки ще рідким, під час зберігання він досягне потрібної консистенції.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1 кг;
    • цукор – 800 г;
    • лимонний сік – 100 мл

    Приготування

  • Яблука очистити від насіннєвої коробки, прокрутити через м’ясорубку, швидко залити лимонним соком і перемішати.
  • Поставити на вогонь, всипати порціями цукор, видаляти піну.
  • Варити на мінімальному вогні 20 хвилин.
  • Розкласти в банки і закатати.
  • Загрузка...

    Імбирно-яблучний джем

    Яблучний джем, рецепт якого передбачає додавання імбиру – чудова підмога, коли потрібно допомогти рідним в боротьбі з простудними захворюваннями. Цей джем стане незамінним в міжсезоння, його можна їсти просто ложкою, настільки смачним він виходить. Зазначених інгредієнтів вистачить для заповнення 2 банок по 0,5 л.

    Інгредієнти:

    • яблука – 2 кг;
    • цукор – 2 кг;
    • імбир – 50 г;
    • лимонний сік – 50 мл

    Приготування

  • Яблука дрібно порізати, залити лимонним соком, всипати цукор.
  • Поставити варитися, видаляючи піну.
  • Імбир натерти, всипати в варення з яблук.
  • Проварити ще 15 хвилин і розлити по банках, закатати. Перевернути ємності і поставити в тепло для повільного остигання.
  • Яблучний джем з лимоном на зиму – рецепт

    Незвичайно смачний джем з яблук з лимоном виходить світлим, прозорим і дуже густим, адже пектин міститься не тільки в яблуках, але і в цитрусовою цедри. Варити таке ласощі не потрібно довго, загусне воно в процесі зберігання. Прозорим джем вийде, якщо прибрати всю піну, що утворюється.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1 кг;
    • цукор – 1 кг;
    • лимон – 1 шт.

    Приготування

  • Цедру натерти на дрібній тертці, зняти з лимона білу шкірку, м’якоть порізати кубиком, видалити кісточки.
  • Яблука очистити, дрібно порізати.
  • Все змішати, додати цукор.
  • Варити, видаляючи піну, до повного розчинення цукру. Кипить джем з лимонів і яблук 10 хвилин.
  • Розлити в банки, закатати кришками. Поставити під ковдру для самостерилизации.
  • Джем з яблук з корицею

    Яблучний джем з корицею у міжсезоння стане ідеальним наповненням для пирогів. Шалено смачне ласощі сподобається всім любителям пряних солодких заготовок. Для більшого аромату можна додати гвоздику і кардамон, лимонний сік не дасть шматочках потемніти, і заготівля вийде світлою і прозорою.

    Інгредієнти:

    • яблука – 2 кг;
    • цукор – 1,5 кг;
    • кориця – 2 ч. л.;
    • гвоздика – 5 шт;
    • кардамон – 1 год л.;
    • лимонний сік – 100 мл

    Приготування

  • Яблука порізати кубиками, залити соком, перемішати.
  • Ввести цукор, поставити варитися, прибирати всю піну.
  • Через 20 хвилин додати корицю, кардамон і гвоздику, проварити 5 хвилин.
  • Розлити варення з яблук по банкам, закупорити. Перевернути заготовки, укутати ковдрою, через добу перенести в прохолодне приміщення.
  • Яблучний джем з апельсинами на зиму – рецепт

    Джем з яблук і апельсинів – яскраве і неймовірно смачне ласощі, яке займе почесне місце серед асортименту солодкої консервації. Рецепт приготування схожий з полуничним варенням, але смак і аромат цієї заготовки не схожий ні на одне частування. Такий джем всі домочадці будуть їсти ложками, забувши про пристойність за столом.

    Інгредієнти:

    • яблука – 2 кг;
    • апельсини – 2 шт.;
    • цукор – 1 кг;
    • лимонний сік – 100 мл

    Приготування

  • Яблука дрібно порізати, залити лимонним соком, перемішати.
  • Натерти дрібно апельсинову цедру, зняти білу шкірку, апельсин порізати дрібно.
  • Змішати фрукти, поставити на повільний вогонь, поступово вводити цукор, дочекатися його повного розчинення, видаляти піну.
  • Тушкувати 15 хвилин, розкласти джем з апельсинів та яблук в стерильні банки, закрутити кришками. Укутати теплою ковдрою, дочекатися, поки повністю охолоне, переставити в комору.
  • Яблучно-сливовий джем

    Яблучно-сливовий джем на зиму вийде особливо смачною, якщо використовувати сливу «угорка», вона має щільну м’якоть без прожилок і добре відділяється кісточку. Можна зробити однорідне пюре, подрібнивши фрукти через м’ясорубку, або витративши трохи більше часу, порізавши часточки на шматочки.

    Інгредієнти:

    • яблука – 2 кг;
    • сливи – 2 кг;
    • цукор – 3 кг;
    • лимонний сік – 200 мл

    Приготування

  • Яблука дрібно порізати, залити лимонним соком, сюди ж викласти порізані сливи, перемішати.
  • Поставити на вогонь, порціями вводити цукор, видаляючи піну.
  • Варити до розчинення цукру, приблизно 15 хвилин.
  • Розлити по стерилізованим банкам, закатати. Укутати теплим покривалом, через пару днів перенести в прохолодне місце.
  • Джем з яблук і груш

    Смачний і простий джем з яблук і груш на зиму ідеально підійде для наповнення домашньої випічки, він виходить густим, щільним, не розтікається, в процесі зберігання стає дуже щільним і желейным. Різноманітить смак дрібка кардамону, а цитрусовий сік не дозволить ласощів потемніти. Кількість інгредієнтів розрахована на 2 банки по 0,5 л.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1,5 кг;
    • груші – 1,5 кг;
    • цукор – 2 кг;
    • лимонний сік – 150 мл;
    • кардамон – 1 ч. л.

    Приготування

  • Яблука та груші порізати дрібним кубиком, залити лимонним соком, перемішати.
  • Засипати цукром, залишити на 2 години.
  • Поставити на повільний вогонь, дочекатися закипання, видаляючи піну.
  • Настоювати 20 хвилин, розлити по банках, закатати, накрити теплим покривалом, поки повністю не охолоне.
  • Яблучний джем в хлібопічці

    Готується джем з яблук у хлібопічці, при наявності спеціального режиму. Важливо дочекатися закипання і видалити піну, потім прилад всю роботу зробить сам – і зварить, і перемішати масу, кулінару залишиться джем розлити по стерилізованим банкам і закупорити. Не можна наповнювати чашу більше половини обсягу, щоб варення не «втекло».

    Інгредієнти:

    • яблука – 2 кг;
    • лимонний сік – 50 мл;
    • цукор – 1 кг

    Приготування

  • Яблука порізати дрібним кубиком, висипати в чашу хлібопічки, влити лимонний сік, перемішати.
  • Ввести цукор, залишити на 3 години, для виділення соку.
  • Вибрати режим «Джем», натиснути «Пуск», варити до сигналу. До закипання видаляти всю піну.
  • Розлити по пропаренным банкам, герметично закупорена. Укутати в теплу ковдру, дочекатися охолодження, поставити в комору.
  • Яблучний джем в мультиварці

    Так само просто, як і в хлібопічці, готується джем з яблук в мультиварці. Кількість яблучної маси не повинна перевищувати половину обсягу чаші, варити потрібно з відкритим клапаном і періодично помішувати. Якщо прилад не оснащений режимом «Варення», використовують «Суп» або «Гасіння», продовживши час до 1,5 годин.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1 кг;
    • цукор – 600 г;
    • лимонний сік – 100 мл;
    • вода – 100 мл

    Приготування

  • Яблука порізати кубиками, залити лимонним соком.
  • Ввести цукор і воду.
  • Поставити чашу в мультиварку, вибрати режим «Варення» на 1,5 години, готувати до сигналу.
  • В процесі видаляти піну і іноді помішувати.
  • Розлити в стерильні банки, герметично закупорена. Прибрати в тепло для самостерилизации, через добу поставити в прохолодне місце.
  •