Джем з яблук на зиму – смачні рецепти в домашніх умовах в мультиварці, хлібопічці

Заготовлений джем з яблук на зиму стане відмінним підмогою для запасливих господинь, які в холодний період року люблять балувати рідних цікавими десертами, домашньою випічкою з фруктовою начинкою. Ласощі сподобається не тільки дорослим, але і вибагливим маленьким гурманам.

Загрузка...

Як зварити варення з яблук на зиму?

Зварити смачний яблучний джем на зиму дуже легко. Для створення солодощі не потрібні спеціальні пристосування або особливі знання, важливо просто слідувати вивіреним досвідченими кулінарами рекомендацій і озброїтися цікавим рецептом. Насамперед потрібно визначити якої консистенції має бути ласощі: однорідним, желейным або з дрібними м’якими шматочками.

  • Щоб зробити однорідний яблучний джем на зиму в домашніх умовах, для подрібнення використовують м’ясорубку або комбайн.
  • Щоб інгредієнти подрібнити блендером, їх потрібно попередньо проварити до розм’якшення.
  • Багато пектину В яблуках, тому зробити густий джем з яблук на зиму дуже просто. У процесі варіння і подальшого зберігання варення досягне необхідної консистенції.
  • Якщо потрібно, щоб джем вийшов з відчутними шматочками, яблука ріжуть кубиками середнього розміру. Не варто подрібнювати занадто дрібно, якщо не хочеться, щоб ласощі вийшло пюреподібних.
  • В процесі переробки яблука, як правило, темніють. Щоб зупинити процес окислення в сиру, тільки що перероблену масу, вливають трохи лимонного соку.
  • Яблучний джем – рецепт на зиму через м’ясорубку

    Заготовити джем з яблук через м’ясорубку на зиму дуже просто. Застосовувати можна шматочки з шкіркою, але без насіннєвої коробки. Не варто довго тримати ласощі на плиті, інакше вийде зовсім інша заготівля – повидло. Візуально потрібно визначити необхідну консистенцію – маса повинна стати прозорою, трохи рідкуватий, під час зберігання джем зажелируется.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1 кг;
    • цукор – 600 г;
    • лимонний сік – 50 мл

    Приготування

  • Яблука порізати, видалити насіння, прокрутити через м’ясорубку.
  • Влити лимонний сік, перемішати, поставити на плиту на мінімальний вогонь.
  • По мірі закипання підсипати цукор, перемішуючи масу.
  • Варити, поки цукор не розчиниться.
  • Перелити в стерилізовану тару, закрутити кришкою, прибрати на зберігання.
  • Загрузка...

    Яблучний джем з апельсинами на зиму – рецепт

    Незвичайним смаком і кольором має заготовлений джем з яблук і апельсинів на зиму. Яскраве ласощі готується дуже швидко, враховуючи, що в цедри цитрусових міститься багато пектину, який прискорює процес згущення маси. Лимонний сік додавати не обов’язково, кислоти апельсина вистачить, щоб заготовка не потемніла.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1 кг;
    • цукор – 700 г;
    • вода – 400 мл;
    • апельсин – 2 шт.

    Приготування

  • Яблука порізати кубиком.
  • З апельсина зняти помаранчеву цедру, білу видалити шкірку, м’якоть дрібно порізати.
  • У каструлю викласти яблука, влити воду, настоювати 20 хвилин.
  • Пробити блендером, всипати цукор, додати цедру і м’якоть цитрусових. Варити 15 хвилин.
  • Розкласти в банки, закупорити і прибрати джем з яблук і апельсинів на зиму в прохолодне приміщення.
  • Джем із слив і яблук на зиму

    Яблучно-сливовий джем на зиму готується з мінімальної кількості інгредієнтів. Щоб зробити однорідне ласощі з незвичайним смаком, потрібно витратити не мало часу і зусиль, але всі старання окупляться чудовими якостями солодкої консервації. Для отримання гладкої фруктової маси мало пробити інгредієнти блендером, краще використовувати сито і перетерти їх.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1 кг;
    • сливи – 1 кг;
    • вода – 2 ст.;
    • цукор – 1,5 кг

    Приготування

  • Порізати кубиками яблука, сливи відокремити від кісточок.
  • З’єднати фрукти, додати воду, варити 20-30 хвилин, поки шматочки не стануть м’якими. Злити відвар в окрему ємність.
  • Протерти через сито, всипати цукор, влити відвар, поставити варитися на мінімальний вогонь.
  • Тушкувати 15 хвилин, перелити у пропарені банки, закупорити.
  • Джем з яблук і груш на зиму

    Яблучно-грушевий джем на зиму – смачне ласощі з класичним смаком, адже це фруктове поєднання використовують з давніх часів. Щоб варення вийшло прозорим чи глянцевим, варити його потрібно зовсім не довго, не варто переживати, що заготівля виходить рідкуватий, в процесі зберігання вона зажелируется.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1 кг;
    • груші – 1 кг;
    • цукор – 1,2 кг;
    • лимонний сік – 100 мл;
    • вода кипяченная – 100 мл

    Приготування

  • Яблука та груші очистити, видалити насіннєві коробки, порізати кубиком.
  • Влити лимонний сік, перемішати, додати води, поставити на мінімальний вогонь.
  • Поступово всипати цукор, варити до розчинення кристалів.
  • Настоювати 20 хвилин, розлити по банках, закупорити, прибрати джем з яблук і груш на зиму в підвал.
  • Джем з яблук з желатином на зиму

    Приготування яблучного джему на зиму з додаванням желатину дещо відрізняється від традиційного способу готування. Ласощі не вариться довго, бо виходить ще й корисним. Важливо пам’ятати, що желатин не можна кип’ятити, він додається в гаряче варення, прогрівається до появи перших бульбашок і негайно розливають по банках.

    Інгредієнти:

    • яблука – 2 кг;
    • цукор – 1,5 кг;
    • вода – 300 мл;
    • желатин – 50 р.

    Приготування

  • Яблука очистити, дрібно порізати, залити водою, проварити до м’якості шматочків.
  • Відвар злити в окрему ємність, яблука протерти через сито, влити відвар.
  • Всипати цукор, варити до розчинення кристалів. Відставити.
  • Замочити желатин в теплій воді.
  • У гаряче варення ввести желатин, перемішати. Варити до появи бульбашок, перемішувати не допускаючи закипання.
  • Перелити рідке варення у пропарені банки, закупорити, прибрати джем з яблук на зиму у прохолодне місце.
  • Яблучний джем без цукру на зиму

    Закриваючи джем з яблук без цукру на зиму, потрібно розуміти, що головний консервант відсутня, тому потрібно подбати про збереження заготовки. Хороший і перевірений варіант – стерилізація, в домашніх умовах ідея реалізується використанням великої каструлі з водою. У неї поміщають заготовки, джем в банку повинен кипіти 10 хвилин, після заготівлю закупорюють.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1 кг;
    • вода – 200 мл

    Приготування

  • Очищені яблука порізати, додати воду, варити до м’якості шматочків.
  • Протерти масу через сито, поставити варитися пюре на мінімальному вогні, поки не загусне.
  • Перелити в банку, поставити стерилізуватися. Через 10 хвилин кипіння, закупорити банки, укутати теплим покривалом, через добу поставити варення з яблук на зиму в прохолоду.
  • Яблучний джем з корицею – рецепт на зиму

    Ароматний джем з яблук з корицею на зиму відрізняється пікантним і дуже гармонійним смаком. Ласощі виходить густим, у прохолодний період року їм можна не тільки пригостити домашніх за чаюванням, але й наповнити будь-яку випічку, урізноманітнивши звичний смак пирогів. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 2 банки по 0,5 літра.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1,5 кг;
    • цукор – 1 кг;
    • кориця – 2 ч. л.;
    • вода – 150 мл;
    • лимонний сік – 50 мл

    Приготування

  • Яблука очистити, порізати кубиками, додати воду, варити 20 хвилин.
  • Збити масу блендером, додати цукор і корицю.
  • Томити масу до бажаної консистенції.
  • Перелити в банки, закатати кришками.
  • Джем з яблук у хлібопічці на зиму

    Зварити яблучний джем в хлібопічці на зиму простіше, ніж традиційним способом. Важливо пам’ятати, що наповнювати чашу потрібно на половину всього обсягу, і стежити за процесом до закипання маси, видаляючи піну. Розумний прилад зробить все сам, зварить і перемішати. Щоб варення вийшло більш однорідним, подрібнюють яблука дрібним кубиком.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1 кг;
    • цукор – 500 г;
    • вода – 150 мл

    Приготування

  • Яблука очистити, дрібно порізати, висипати в миску, додати цукор і воду.
  • Включити «Джем» і «Пуск», видалити піну, варити до сигналу.
  • Перелити джем в банки, закупорити, поставити в прохолодне приміщення на зиму.
  • Джем з яблук в мультиварці на зиму

    Яблучний джем в мультиварці на зиму готується за принципом хлібопічки, так само не можна наповнювати чашу більше половини, видалити піну, але в даному випадку масу потрібно періодично перемішувати. Якщо в приладі немає режиму «Варення», впевнено можна застосовувати «Суп» або «Гасіння» продовживши час до 2 годин.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1 кг;
    • цукор – 500 г;
    • вода – 200 мл

    Приготування

  • Очищені яблука порізати дрібно, висипати в миску, додати цукор і воду.
  • У режимі «Варення» готувати джем, видаляючи піну, іноді помішуючи, протягом 2 годин.
  • Перелити у пропарену банку, закупорити. Прибрати в прохолоду на зберігання.
  •