Джем з гарбуза – рецепти з апельсином, яблуками, курагою і лимоном

Прекрасною альтернативою солодощів з ягід і фруктів стане вельми оригінальний джем з гарбуза. Він являє собою щільну масу незвичайного кольору, що володіє неповторним смаком, яка здатна стати улюбленим стравою, як для дорослих, так і для маленьких дітей.

Загрузка...

Як приготувати варення з гарбуза?

Для господарок, які хочуть зробити варення з гарбуза – рецепти, швидко і смачно готуються, представлені у великій різноманітності. Але у всіх них головний компонент піддається обробці за подібною технологією, яка полягає в наступному:

  • Потрібно попередньо розварити м’якоть, загасивши її на повільному вогні в посуді з товстими стінками або запекти в духовці.
  • Потім м’якоть необхідно перетерти через сито або подрібнити за допомогою блендера, поки не вийде пюре.
  • Сам по собі овоч не володіє яскраво вираженим ароматом і смаком, тому м’якоть краще поєднувати з різними фруктами, наприклад яблуками або цитрусами або одягають. Крім того, можна додавати прянощі і спеції в помаранчеву масу.
  • Джем з гарбуза через м’ясорубку

    Для любителів смачних заготовок ідеально підійде гарбузовий джем на зиму, який можна приготувати з допомогою дуже простого рецепту. Ласощі добре зберігається тривалий час, тому його можна вживати весь зимовий сезон. Треба лише правильно простерилізувати банки і герметично закрити металевими кришками.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 1 кг;
    • цукор – 400 г;
    • мелена гвоздика – 0,5 ч. л.;
    • кориця – 0,5 ч. л.;
    • мелений імбир – 0,25 ч. л.;
    • лимонний сік – 1 ст. л.

    Приготування

  • Шматочки гарбуза розкласти на деку і запікати в духовці 20 хвилин при 150 градусах.
  • Остудити, прокрутити через м’ясорубку, пюре перекласти в посуд з товстими стінками.
  • Проварити з цукром на повільному вогні 20 хвилин, додати спеції і лимонний сік.
  • Проварити ще 45 хвилин. Готовий джем з гарбуза закатати в банки.
  • Загрузка...

    Варення з гарбуза з апельсином на зиму

    Хоча гарбуз– корисний овоч, він любимо далеко не всіма, що особливо негативно до нього ставляться маленькі діти. Але навіть вони не зможуть встояти перед такою стравою варення з гарбуза з апельсином. Ласощі за смаком схоже на грушеве або абрикосове варення. Його можна вживати як самостійну страву з чаєм, так і використовувати для випічки пирогів.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 1 кг;
    • цукор – 1 склянка;
    • апельсин – 1 шт.;
    • лимонна кислота – 1 ч. л.

    Приготування

  • Нарізати м’якоть кубиками гарбуза. Апельсин нарізати шматочками разом з шкіркою.
  • Викласти в ємність, додати кислоту.
  • Засипати цукром, залишити до тих пір, поки не з’явиться сік. Потім довести до кипіння.
  • Джем з гарбуза варити півгодини.
  • Готове ласощі розкласти по банках і закрити кришками.
  • Джем з яблук і гарбуза на зиму

    Солодке ласощі, яке сподобається всім членам сім’ї, – це варення з гарбуза з яблуками. Крім того, це ще і корисну страву, тому що в ньому зберігаються всі вітаміни. Джем виходить яскраво-жовтого кольору, який не може не підняти настрій в сувору зимову погоду. Посилити оригінальний смак можна з допомогою цитрусових.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 1 кг;
    • яблука – 1,5 кг;
    • цукор – 5 склянок;
    • цедра апельсина або лимона – 0,5 ч. л.

    Приготування

  • Шматочки гарбуза скласти в ємність з високими бортиками.
  • Тушкувати, поки маса не розм’якшиться. Потім остудити і перетерти через рідке сито.
  • Яблука нарізати кубиками, розм’якшити тим же способом, що і гарбуз. Остудити, перетворити в пюре за допомогою блендера або сита.
  • У пюре додати половину цукру. Добре перемішати і варити на невеликому вогні.
  • Коли крупинки цукру повністю зникнуть, додати решту.
  • Перемішати і залишити джем увариваться.
  • За 10 хвилин до повної готовності додати подрібнену цедру.
  • Варення з гарбуза з курагою – рецепт

    Чудовим кольором і смаком виходить варення з гарбуза і кураги. Такий рецепт називається «Янтарний» та порадує ласунів. Курага додасть страві пікантну нотку. Для підготовки гарбуз потрібно обполоснути теплою водою, розрізати на половинки і видалити насіння з великого волокнистої частини, м’якоть розрізати на часточки, акуратно зрізати з них шкірку.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 1,5 кг;
    • цукор – 1 кг;
    • лимонний сік – 5 ст. л.;
    • курага – 600 р.

    Приготування

  • Шматочки гарбуза посипати цукром, залишити на пару годин, щоб вийшов сік. Потім додати лимонний сік, варити на маленькому вогні.
  • Курагу промити гарячою водою, ошпарити окропом і просушити. Нарізати скибочками.
  • Додати шматочки сухофруктів до гарбузі, коли цукор повністю розчиниться. Проварити все разом 25 хвилин.
  • Дати джему охолонути протягом 4 годин, потім довести до кипіння і проварити 20 хвилин.
  • Знову остудити, почекати 6 годин і довести масу до кипіння, проварити 5 хвилин і розподілити джем з яблук і гарбуза по банкам.
  • Гарбузовий джем з лимоном

    Надзвичайно смачним і корисним виходить варення з гарбуза з лимоном. Блюдо часто готується без додавання води – подрібнену м’якоть змішують з цукром і іншими компонентами, тому ласощі виходить дуже густим. Якщо така консистенція не за смаком, можна додати трохи води в той час, коли відбувається уварювання.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 1 кг;
    • цукор – 1 склянка;
    • лимон – 1 шт.;
    • лимонна кислота – 1 ч. л.

    Приготування

  • Нарізати м’якоть гарбуза, лимон подрібнити разом зі шкіркою, викласти їх в ємність, додати кислоту.
  • Засипати цукром і залишити до виділення соку, після чого довести до кипіння.
  • Джем з лимона і гарбуза варити півгодини, потім закатати в банки.
  • Варення з гарбуза з обліпихою на зиму

    Максимальну користь організму принесе джем з гарбуза на зиму з додаванням обліпихи. У цих двох компонентах міститься величезна кількість вітамінів. Коли ласощі заготовляють на зиму, то його розливають виключно по стерильним банкам і закочують прокип’яченими кришками. У непідготовленої посуді можна зберігати джем не довше 2 тижнів.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 1,5 кг;
    • цукор – 1 кг;
    • лимонний сік – 5 ст. л.;
    • обліпиха – 600 р.

    Приготування

  • М’якоть гарбуза з цукром витримати кілька годин для виділення соку. Потім додати лимонний сік, проварити 5 хвилин.
  • Приєднати подрібнену обліпиху, проварити все разом 25 хвилин. Остудити масу протягом 4 годин, закип’ятити і варити 20 хвилин.
  • Знову остудити, дати постояти 6 годин, прокип’ятити 5 хвилин і розподілити густий джем з гарбуза по банкам.
  • Варення з гарбуза з корицею

    Особливо смачним виходить пряний варення з гарбуза з додаванням кориці. Цей компонент можна використовувати як у вигляді паличок, так і порошку. Переконатися, що він готовий можна старим перевіреним способом: підчепити гарячу масу ложкою і капнути невелику кількість на охолоджену тарілку. Якщо при нахилі блюдця вона не попливе, то каструлю можна знімати з вогню.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 700 г;
    • цукор – 0,5 кг;
    • кориця – 3 палички;
    • лимон – 1 шт.;
    • лимонна кислота – 1 ч. л.

    Приготування

  • Подрібнити м’якоть гарбуза і лимон з шкіркою, додати кислоту з цукром.
  • Залишити на 10 хвилин, щоб з’явився сік, потім закип’ятити.
  • Гарбузовий джем варити півгодини, закатати в банки.
  • Джем з гарбуза без цукру

    Люди, які за станом здоров’я не можуть вживати цукор, теж можуть скуштувати смачний джем з гарбуза. Замість солодкого компонента можна використовувати цукрозамінники. Перевагою такої страви стане те, що воно вважається більш натуральним. Ласощі відмінно поєднується з морозивом і чаєм.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 0,5 кг;
    • лимон – 3 шт.;
    • кориця – 0,5 ч. л.;
    • цукрозамінник – за смаком.

    Приготування

  • Гарбуз порізати кубиками, лимони зі шкіркою натерти на тертці.
  • З’єднати всі компоненти і відправити в холод на 7 годин.
  • Потім проварити на невеликому вогні до м’якого стану. Закатати в банки.
  • Джем з гарбуза по-вірменськи

    Великою популярністю у господинь користується варення з гарбуза з ваніллю, приготований за вірменським рецептом. Воно відрізняється оригінальним неповторним смаком, властивими страв цієї країни. Секретним компонентом є спеціальна вапняна вода, в якій необхідно витримати гарбуз.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 1 кг;
    • цукор – 1 кг;
    • вода – 5,5 л;
    • вапно негашене – 500 г;
    • ванілін.

    Приготування

  • Зробити вапняну воду з 5 л води і вапна. Процідити через марлю.
  • Гарбуз, порізану на кубики, замочити у вапняній воді на півгодини, промити і опустити в окріп.
  • Проварити 5 хвилин і дати охолонути.
  • Зробити сироп з 0,5 л води і цукру, залити їм гарбуз і витримати 6 годин.
  • Проварити півгодини, потім остудити 2 години. Повторити процедуру 2 рази.
  • За кілька хвилин до готовності додати ванілін.
  • Джем з гарбуза в мультиварці

    Витратити мінімум часу і сил на приготування можна, якщо зробити гарбузовий джем в мультиварці. Все, що потрібно, – це підготувати продукти, вчасно виставити потрібний режим і чекати результату. На виході вийде страва, ні чим не уступає приготовленого звичайним способом і цілком підходить для консервації.

    Інгредієнти:

    • гарбуз– 1 кг;
    • цукор – 1 кг;
    • курага -300 г;
    • вода – 1 склянка;
    • лимонний сік – 1 склянку.

    Приготування

  • Зробити сироп з води, цукру, лимонного соку, вскипятив суміш.
  • Гарбуз і курагу порізати.
  • Обидва інгредієнта відправити в чашу мультиварки, залити сиропом, і вибравши режим «Гасіння», готувати 2 години.
  • Готовий десерт розподілити по банках і закатати.
  •