Цукати з кавунових кірок – найпростіші рецепти на зиму в домашніх умовах

Приготувавши цукати з кавунових кірок, вдасться утилізувати продукт, який багато хто просто викидають, і побалувати себе і своє сімейство незвичайним ласощами. Отримана ласощі стане ідеальною бюджетною альтернативою купівельними цукерок і доповнить будь-чаювання.

Загрузка...

Як приготувати цукати з кавунових кірок?

Щоб кавунові цукати вдалися на славу, потрібно не тільки підібрати правильний рецепт, але дотримуватися певні технологією вимоги з переробки вихідного продукту.

  • Зелену жорстку шкірку очищають, скориставшись гострим ножем, і білу м’якоть нарізають брусочками або кубиками.
  • Можна використовувати кірки з невеликим шаром червоної м’якоті або тільки білу частину.
  • Спочатку підготовлену нарізку відварюють у чистій воді 7-10 хвилин, після чого в кілька прийомів припускають у цукровому сиропі, кожен раз даючи масі охолонути і настоятися.
  • Після придбання скибочками прозорості їх підсушують на пергаменті при кімнатних умовах, в духовці або електросушарці.
  • Готові цукати з кавунових кірок притрушують цукрової пудрою або цукром.
  • Цукати з кавунових кірок – самий простий рецепт

    Вдосталь насолодившись свіжим смаком соковитої м’якоті сезонного фрукта, залишиться тільки утилізувати відходи, що залишилися після трапези, виконавши на практиці простий рецепт цукатів з кавунових кірок. Запропонована технологія порадує мінімальними трудовитратами і чудовими підсумковими характеристиками десерту.

    Інгредієнти:

    • кавунові кірки – 2 кг;
    • цукровий пісок – 2,5 кг;
    • вода – 1,5 л.

    Приготування

  • Кавунові кірки рятують від зовнішньої жорсткої шкірки.
  • Промивають скибочки і нарізають кубиками або брусочками товщиною не менше 1 див.
  • Відварюють нарізку 10 хвилин, відкидають на сито.
  • З води і цукру варять сироп, занурюють в нього нарізані кірки.
  • Готують цукати з кавунових кірок в домашніх умовах, застосовуючи трикратну варіння по 15 хвилин з наступним настоюванням та охолодженням.
  • Після останнього остигання зливають кірки на друшляк, дають стекти, обсипають цукром і розкладають на пергаменті.
  • В залежності від температури і вологості в приміщенні сушка цукатів може зайняти 2-5 діб.
  • Загрузка...

    Цукати з кавунових кірок в духовці

    Цукати з кавунових кірок, рецепт яких буде викладено наступним, готуються за схожою з попередньою технологією за тим винятком, що підсушуються на завершальному етапі в духовці. Цей факт значно скорочує загальний час створення солодощі і дозволить насолодитися підсумком швидше звичайного.

    Інгредієнти:

    • кавунові кірки – 2 кг;
    • цукровий пісок – 2,5 кг;
    • лимонна кислота – щіпка;
    • вода – 1,5 л.

    Приготування

  • Нарізають очищені кірки, проварюють 7 хвилин, перекладають у киплячий сироп, зварений з цукру і води, додавши за бажанням лимонну кислоту.
  • Кип’ятять масу 3-4 рази по 15 хвилин, кожен раз залишаючи заготівлю остигати.
  • Витягують прозорі скибочки з сиропу на деко з пергаментом, сушать цукати з кавунових кірок при 60 градусах 2-3 години.
  • Цукати з кавунових кірок з содою

    Кавунові цукати – рецепт, який можна виконати без попереднього відварювання нарізаної сировини. В даному випадку процедуру замінює вимочування скибочок в розчині харчової соди, після чого залишиться тільки ретельно промити їх під струменем проточної води і використовувати для подальшої варіння в сиропі.

    Інгредієнти:

    • кавунові кірки – 2 кг;
    • цукровий пісок – 2,5 кг;
    • сода – 2 ч. ложки;
    • лимонна кислота – щіпка;
    • вода – 3,5 л.

    Приготування

  • Розчиняють соду у двох літрах води і замочують у отриманому розчині очищені і нарізані кірки на 4 години.
  • Ретельно споліскують сировину під струменем води, після чого опускають в киплячий сироп, зварений з води, що залишилася, цукрового піску і лимонної кислоти.
  • Варять масу 30 хвилин, залишають остигати.
  • Повторюють процедуру ще 2 рази.
  • Після останнього кип’ятіння зливають вміст ємності на сито і після стікання підсушують цукати прозорі з кавунових кірок на пергаменті в духовці або при кімнатних умовах.
  • Цукати з кавунових кірок з лимоном

    Запропонований далі рецепт цукатів з кавунових кірок на зиму дозволить урізноманітнити смакову палітру ласощі і наповнити його ноти цитруса. Сироп у даному випадку доповнюється часточками лимона, який попередньо бланшують пару хвилин в окропі, а потім шаткують і очищають від містяться в м’якоті кісточок.

    Інгредієнти:

    • кавунові кірки – 2 кг;
    • цукровий пісок – 3 кг;
    • лимони – 2 шт.;
    • вода – 2 склянки.

    Приготування

  • Нарізають очищені кірки, відварюють 7 хвилин, дають стекти.
  • Готують лимони і разом з припущеними кірками закладають в гарячий сироп, зварений з води і цукру.
  • Дають масі закипіти і залишають до охолодження.
  • Повторюють нагрів і охолодження ще 7-9 разів, після чого розкладають прозорі скибочки на пергаменті і підсушують.
  • Зацукровані цукати з кавунових кірок

    Наступний рецепт приготування цукатів з кавунових кірок для справжніх ласунів. Відсутність в сиропі лимонної кислоти і використання значної порції цукру дозволить отримати добре зацукровану ласощі з характерним насиченим смаком. За бажанням для аромату можна додати при варінні трохи ванілі або лимонну цедру.

    Інгредієнти:

    • кавунові кірки – 1,5 кг;
    • цукровий пісок – 3 кг;
    • вода – 2 склянки.

    Приготування

  • Нарізають і відварюють кірки 10 хвилин, дають стекти.
  • Змішують воду і цукор, прогрівають при помішуванні до розчинення кристалів, закладають у гарячий сироп нарізку кірочок.
  • Відварюють ласощі 3-4 рази по 15 хвилин, кожен раз залишаючи масу до охолодження і для настоювання.
  • Розкладають прозорі скиби на пергаментному аркуші і підсушують цукати зацукровані з кавунових кірок на сонці, в духовці або при кімнатних умовах.
  • Цукати з кавунових кірок без цукру

    Тим, хто не вживає з певних причин цукровий пісок, буде цікаво дізнатися, як зробити кавунові цукати без його участі. Потрібну солодкість скибочки придбають у даному випадку за рахунок використання сиропу, приготованого з натурального меду. Цікавими будуть і підсумкові смакові характеристики ласощі.

    Інгредієнти:

    • кавунові кірки – 1,5 кг;
    • мед – 2,3 кг;
    • вода – 0,5 л.

    Приготування

  • Кірки очищають, нарізають і відварюють в киплячій воді 10 хвилин.
  • Змішують мед з водою, доводять до кипіння і закладають в суміш кавунову масу.
  • Доводять вміст ємності до кипіння і залишають остигати.
  • Повторюють цикл нагрівання й остигання 7-9 разів.
  • Підсушують готові цукати на деку на пергаменті зручним способом.
  • Цукати з кавунових кірок з апельсином

    Цукати з кавунових кірок, швидкий рецепт яких ви дізнаєтесь далі, набуває особливий аромат і приємний пікантний смак за рахунок використання для приготування сиропу, апельсинового соку і цедри цитрусових. Крім того ласощі готується з меншою кількістю цукру і порадує тих, хто віддає перевагу менш солодкі десерти.

    Інгредієнти:

    • кавунові кірки – 2 кг;
    • цукровий пісок – 1,4 кг;
    • апельсини – 4 шт.;
    • лимони – 2 шт.

    Приготування

  • Відварюють очищені і нарізані скоринки 5-10 хвилин.
  • Віджимають з апельсинів і лимонів сік, змішують його з цукром, при помішуванні доводять до кипіння.
  • Кидають у сироп цедру і відварені кавунові кірки.
  • Після повторного закипання залишають масу остигати і настоюватися.
  • Повторюють цикл 7-10 разів, підсушують скибочки на пергаментному аркуші.
  • Цукати з кавунових кірок в сушарці

    Легко і просто приготувати цукати з кавунових кірок у електросушарці. Кухонний гаджет економить час на сушінні ласощі, а запропонована технологія з одноразової варити в сиропі дозволить отримати ласощі без зайвих клопотів і витівок. Важливо після нарізки наколоти шматочки виделкою або шпажкою для їх більш швидкого просочування сиропом.

    Інгредієнти:

    • кавунові кірки – 1,5 кг;
    • цукровий пісок – 1 кг;
    • вода – 2/3 склянки.

    Приготування

  • Відварюють нарізані кірки в чистій воді 10 хвилин, дають стекти.
  • Змішують в каструлі нарізку, воду і цукор і відправляють на плиту.
  • Готують ласощі при помішуванні до прозорості скибочок 30-60 хвилин.
  • Розкладають кірки на піддонах сушарки та включають прилад, налаштувавши його на температуру 60 градусів.
  • Сушать швидкі цукати з кавунових кірок 2-3 години.
  • Цукати з кавунових кірок в мультиварці

    Елементарно готуються кавунові цукати в мультиварці. Кухонні помічниця забезпечить ідеальні умови для варіння солодощі і позбавить від необхідності частого помішування або контролю за процесом. За бажанням на останньому етапі готування можна додати в чашу ваніль, цедру цитрусових або фруктовий сік для підфарбовування скибочок.

    Інгредієнти:

    • кавунові кірки – 1,5 кг;
    • цукровий пісок – 1,5 кг;
    • вода – 1 стакан.

    Приготування

  • У режимі «Варка» готують нарізані кірки 10 хвилин, затока вміст чаші водою до покриття.
  • Зливають масу на сито, повертають в мультикастрюлю, додавши цукор і воду.
  • Переводять пристрій на програму «Плов» або «Гасіння».
  • Після сигналу залишають кірки остигати і настоюватися.
  • Повторюють вибраний режим ще 2 рази.
  • Підсушують викладені на пергамент цукати, зварені з кавунових кірок, зручним способом.
  • Як зберігати цукати з кавунових кірок?

    Важливо не тільки правильно приготувати цукати з кавунових кірок на зиму, але і вміти їх зберегти. При неналежних умовах ласощі може запліснявіти, придбати небажаний смак, або перетворитися в неїстівні надмірно тверді скибочки.

  • Цукати зберігають у сухому місці, без сторонніх запахів у щільно закритих банках.
  • Ідеальною тарою для зберігання ласощі є вакуумні ємності.
  •