Цвітна капуста запечена в духовці з сиром – рецепти запіканки, омлету, котлет та інших страв

Цвітна капуста запечена в духовці з сиром з пікантним смаковим властивостям перевершує білоголову. Ніжні соковиті суцвіття здатні стати смачним гарніром, крім того, цей овоч часто підноситься як готове самостійне страву.

Загрузка...

Як приготувати цвітну капусту в духовці?

Щоб вийшла смачна цвітна капуста в духовці з сиром, потрібно враховувати певні особливості її приготування, які полягають у наступному:

  • Перед приготуванням капусту добре промивають. Трапляються забруднені качани, які неможливо відразу акуратно вимити, не порушуючи структуру, тому їх вимочують у воді.
  • Перед обробленням овоча необхідно видалити всі листочки і відрізати всі зіпсовані місця.
  • Капусту необхідно проварити перед запіканням, для цього в киплячу воду кладуть цілісний качан або суцвіття і варять їх, не перевищуючи 10 хвилин. Щоб при варінні загубилося, як можна менше корисних елементів, потрібно невелику кількість води, яка буде злегка прикривати капусту.
  • Процес охолодження овоча повинен відбуватися на друшляку, щоб з капусти йшла вся зайва рідина.
  • Температурний режим духовки для подібних страв у більшості рецептів виставляється 180 градусів, лише змінюється час готування.
  • Запіканка з кольорової капусти в духовці

    Овоч можна запекти з багатьма видами додаткових компонентів: цибулею, макаронами, сметаною, картоплею. Одним з найбільш вдалих варіантів є кольорова капуста з помідорами в духовці. Сир можна розподілити по поверхні овочевий основи для утворення скоринки або розкласти між капустяними шарами.

    Інгредієнти:

    • капуста – 500 г;
    • яйця – 3 шт.;
    • сир – 100 г;
    • молоко – 100 мл;
    • помідори – 2 шт.;
    • сіль.

    Приготування

  • Капусту проварити 5 хвилин.
  • Викласти порізані овочі в форму, потерти сир.
  • Зробити молочно-яєчну суміш, посолити, залити нею овочі.
  • Цвітна капуста в сирному соусі випікається в духовці 20 хвилин.
  • Загрузка...

    Цвітна капуста в клярі в духовці

    Не може не порадувати цвітна капуста в сирному клярі в духовці, у процесі готування овоч покривається апетитною хрусткою скоринкою. Спосіб приготування робить капусту м’якою, перевагою є і відсутність надлишків жиру. Такий ефект досягається за допомогою занурення основного компонента в панірувальну суміш.

    Інгредієнти:

    • капуста – 0,5 кг;
    • сухарі (для панірування) – 100 г;
    • сир – 100 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • паприка, сіль – за смаком.

    Приготування

  • У кип’ячену воду висипати шматочки овочів і проварити 5 хвилин.
  • Окремо змішати спеції і сир, яйця.
  • Занурити суцвіття капусти в суміш, а після в панірування.
  • Застелити пергаментним папером деко і розкласти суцвіття.
  • Цвітна капуста запечена в духовці з сиром готується 15 хвилин.
  • Цвітна капуста запечена в духовці цілком

    Щоб здивувати запрошених гостей неординарними кулінарними талантами, можна створити такий кулінарний шедевр як кольорова капуста під сиром в духовці, запечена цілком. Готова страва виглядає досить об’ємно, але воно дуже добре розподіляється на невеликі порції, тому можна здійснити ефектну подачу страви до святкового столу.

    Інгредієнти:

    • качан капусти – 1 шт.;
    • лавровий лист – 2 шт.;
    • гірчиця – 1 ч. л.;
    • сир – 1 ст. л.;
    • сметана – 3 ст. л.;
    • часник – 3 зубчики;
    • сіль.

    Приготування

  • Проварити качан 5 хвилин, кинувши у воду лавровий лист.
  • Для соусу змішати яйце, сметану, гірчицю, сіль і часник.
  • Обмазати качан соусом.
  • Цвітна капуста запечена в духовці з сиром випікається півгодини.
  • Омлет з кольоровою капустою в духовці

    Надзвичайно оригінальний рецепт цвітної капусти в духовці з сиром, зроблений у вигляді омлету. Цю страву в духовці робиться трохи довше, ніж на сковорідці, але в підсумку виходить воно приносить набагато більшу користь і підійде навіть для дітей. Омлет виходить соковитим, неймовірно ніжним і тане в роті.

    Інгредієнти:

    • капуста – 0,5 кг;
    • яйця – 2 шт.;
    • вершкове масло – 2 ст. л.;
    • вершки – 50 г;
    • молоко -50 г;
    • сіль.

    Приготування

  • Капусту проварити в кип’яченій підсоленій воді.
  • Розтопити олію і викласти капусту, зверху залити вершками. Тушкувати 5 хвилин.
  • Зробити молочно-яєчну суміш, залити нею овоч і тримати в духовці до застигання.
  • Риба з кольоровою капустою в духовці

    Для любителів морепродуктів підійде рецепт цвітної капусти в духовці, до складу якого додається риба. Страву можна запекти як у великій формі або в горщиках, що надає можливість отримати певні порції. Особливістю і перевагою цієї страви є його ніжність та соковитість.

    Інгредієнти:

    • риба – 800 г;
    • капуста – 500 г;
    • цибуля – 500 г;
    • морква – 2 шт.;
    • томат – 1 шт.;
    • молоко – 100 мл;
    • яйце – 1 шт.;
    • сир -100 г;
    • сіль.

    Приготування

  • Зробити морквяно-цибулеву засмажку.
  • Капусту відварити 10 хвилин.
  • Викласти у форму цибулю з морквою, рибу, випікати 20 хвилин.
  • Збити яйця з молоком.
  • Дістати з духовки рибу і рівномірно викласти суцвіття капусти.
  • Залити яєчною масою і потерти сир, випікати ще 25 хвилин.
  • Котлети з цвітної капусти в духовці

    Чудовим варіантом, коли господиня має обмежену кількість продуктів, але хоче приготувати смачні ласощі, є котлети з цвітної капусти з сиром. Для такого рецепту не потрібно м’ясної компонент, але в результаті виходить ароматна оригінальна страва, що не поступається за смаком традиційного варіанту.

    Інгредієнти:

    • капуста – 1 кг;
    • яйця – 2 шт.;
    • білий хліб – 150 г;
    • сухарі для панірування – 0,5 упаковки.
    • сіль.

    Приготування

  • Капусту проварити 10 хвилин, подрібнити її товкачкою.
  • Додати подрібнений хліб, яйця.
  • Сформовані котлети обваляти в паніровці.
  • Поставити котлети в духовку на 20 хвилин, перевернути і випікати ще 20 хвилин.
  • Пиріг з цвітної капусти в духовці

    Неперевершеним смаком характеризується кольорова капуста з грибами в духовці, зроблена у вигляді пирога. Цей рецепт дозволить урізноманітнити повсякденне меню і здивувати домочадців і гостей своєю незвичністю. В якості додаткової складової можна використовувати як всім звичні печериці, так і зібрані в лісі гриби.

    Інгредієнти:

    • капуста – 1 шт.;
    • гриби – 300 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • тертий сир – 4 ст. л.;
    • вершки – 150 мл;
    • сіль.

    Приготування

  • Капусту проварити 5 хвилин, порізати гриби.
  • Зробити заправку з яєць, сиру та вершків.
  • У форму викласти овочі і залити їх сумішшю.
  • Випікати пиріг 15 хвилин, виставивши 200 градусів.
  • Цвітна капуста з овочами в духовці

    Надзвичайно корисним вважається таке блюдо як брокколі та цвітна капуста в духовці, його можна подавати навіть маленьким дітям. Комбінація цих компонентів дуже вдала, вони гармонійно поєднуються між собою. Використання духовки в процесі готування робить страву дуже смачним порівняно з приготованим на пару.

    Інгредієнти:

    • брокколі – 0,5 кг;
    • цвітна капуста – 0,5 кг;
    • сир – 150 г;
    • вершки – 500 мл;
    • борошно – 1 ст. л.;
    • вершкове масло – 50 г;
    • сіль.

    Приготування

  • Проварити капусту і брокколі 5 хвилин.
  • Обваляти овочі в борошні і обсмажити їх.
  • Перекласти все в форму, додати вершки і сир.
  • Ця варіація страви із цвітної капусти випікається в духовці півгодини.
  • Кольорова капуста під соусом бешамель в духовці

    Приголомшливим смаком і вишуканим ароматом володіє кольорова капуста під соусом бешамель з сиром. Всім відомий варіант заправки в поєднанні з цим овочем набуває абсолютно нові смакові якості, які по достоїнству оцінять навіть досвідчені гурмани. При цьому готувати страву надзвичайно просто.

    Інгредієнти:

    • капуста – 700 г;
    • сир – 150 г;
    • вершки – 500 мл;
    • борошно – 1 ст. л.;
    • вершкове масло – 1 ст. л.;
    • сіль.

    Приготування

  • Овоч відварити 10 хвилин, помістити у форму.
  • У розтоплене масло висипати борошно і влити вершки. Закип’ятити і варити до густого стану. В кінці приєднати сир, щоб він розплавився.
  • Залити соусом овоч і випікати блюдо півгодини.
  •