Чевапчичи – рецепти ковбасок в домашніх умовах в духовці на сковороді і на вугіллі

Чевапчичи – рецепт балканської кухні, виконання якого дозволить насолодитися оригінальним і вишуканим смаком м’ясних ковбасок. Рум’яні вироби подають з кільцями цибулі, овочевий нарізкою з помідорів, болгарського перцю та огірків, доповнюючи страву зеленню і свіжим хлібом.

Загрузка...

Як приготувати чевапчичи будинку?

Для того щоб відчути всі принади національного сербської страви, не обов’язково вирушати з ресторанні заклади. Осягнути всі тонкощі приготування ласощів можна, ознайомившись з викладеними нижче рецептами і основними моментами, які супроводжують кожну технологію.

  • Чевапчичи, рецепт, якого передбачає використання в якості базового продукту яловичини, можна приготувати і з інших сортів м’яса.
  • М’ясні шматочки попередньо маринують у воді з приправами, або відразу перекручують на м’ясорубці.
  • Рублене м’ясо вимішують 30 хвилин руками, періодично відбиваючи, дають настоятися при кімнатних умовах 2-4 години.
  • З отриманого фаршу за допомогою спеціального пристосування для ковбас видавлюють на промаслений поверхню довгасті вироби.
  • Домашні чевапчичи, склад яких може змінюватися в залежності від рецепту, смажать над вугіллям на мангалі, на сковороді-гриль або в звичайній посудині з товстим дном. Приготувати ласощі можна також в духовці, мікрохвильовій печі або аерогрилі.
  • Чевапчичи з курки

    Чевапчичи, простий рецепт яких ви дізнаєтесь далі, готуються з курятини, завдяки чому виходять ніжними, м’якими і більш легкими для травлення. При використанні філе філе фарш для соковитості слід вмішати порцію м’якого вершкового масла. В даному випадку смак страви урізноманітнює овочева піджарка з цибулі і моркви.

    Інгредієнти:

    • курячий фарш – 0,5 кг;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • яйце – 1 шт.;
    • олія рослинна;
    • сіль, перець, сушений часник, спеції.

    Приготування

  • У фарш додають пасеровану на олії цибулю з морквою.
  • Приправляють основу, доповнюють яйцем, вимішують.
  • Оформляють довгасті ковбаски і обсмажують їх у прогрітому олії.
  • Подають чевапчичи з курячого фаршу зі свіжими овочами.
  • Загрузка...

    Чевапчичи з свинини

    Не менш просто оформити чевапчичи своїми руками зі свинини. Фарш можна взяти готовий, приготувати його з м’яса самостійно або зовсім нарізати попередньо підморожений продукт дуже дрібно ножем. Дивовижними за смаком вироби вийдуть, якщо замаринувати м’ясні шматочки в воді з додаванням часнику і меленого перцю.

    Інгредієнти:

    • свинина – 0,5 кг;
    • цибуля – 1 шт.;
    • зелень, часник – за смаком;
    • олія рослинна;
    • сіль, перець, прованські трави.

    Приготування

  • Подрібнюють м’ясо, додають приправи, зелень і ретельно вимішують отриману основу близько півгодини.
  • Оформляють довгасті ковбаски чевапчичи і обсмажують їх в олії на прогрітій сковороді, часто перевертаючи.
  • Чевапчичи з яловичини – рецепт

    Чевапчичи, рецепт яких буде викладено далі будуть максимально наближені за смаком до класичних. Оформляються ковбаски з яловичини, яку нарізають на шматочки і замочують на ніч у воді з розтертим часником і свежесмолотым чорним перцем. Фарш в даному випадку готується без цибулі, але з додаванням соди, яка розм’якшує волокна і робить страву ніжніше.

    Інгредієнти:

    • яловичина – 0,5 кг;
    • часник – 2 зубки;
    • вода – 2 ст. ложки;
    • сода, сіль і мелений чорний перець – по 0,5 ч. ложки.

    Приготування

  • У воду додають часник, сіль, перець, прогрівають до кипіння, заливають отриманою сумішшю нарізану півтора сантиметровими кубиками яловичину.
  • Залишають м’ясо в маринаді на ніч, після чого перекручують 2 рази на м’ясорубці і вимішують 30 хвилин.
  • Залишають основу ще на 3 години при кімнатних умовах, вмішують соду, а потім з маси формують ковбаски.
  • Обсмажують чевапчичи з яловичини з усіх боків до готовності.
  • Як смажити чевапчичи?

    Реалізувати будь-який рецепт чевапчичи в домашніх умовах можна як на вугіллі, так і на сковороді. Останній варіант буде більш детально описано далі. Правильно запашні ковбаски виходять з насиченим рівномірним рум’янцем з усіх боків зовні і злегка рожевими, але повністю пропеченными всередині.

    Інгредієнти:

    • м’ясо (м’якоть) – 0,5 кг;
    • цибуля – 1 шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • сода – 1/3 ч. ложки;
    • сіль і мелений чорний перець – по 0,5 ч. ложки;
    • рослинне масло.

    Приготування

  • Подрібнюють м’ясо з цибулею і часником за допомогою м’ясорубки або блендера, приправляють за смаком, ретельно вимішують.
  • Залишають масу на кілька годин при кімнатних умовах, додають соду, ще раз перемішують.
  • Оформляють ковбаски.
  • Смажать чевапчичи на сковороді, попередньо розігрів в ній трохи олії.
  • У процесі смаження вироби часто перевертають, намагаючись підрум’янити їх рівномірно з усіх боків.
  • Як готувати чевапчичи в беконі?

    Дивно смачними і соковитими виходять чевапчичи в беконі. Останній повинен бути нашинкован дуже тонкими скибочками, тому якщо немає можливості подрібнити продукт подібним манером, краще взяти готову нарізку. Фарш можна оформити як з додаванням цибулі, так і без нього, використовуючи в якості приправ тільки часник і перець.

    Інгредієнти:

    • фарш яловичий або асорті – 0,5 кг;
    • часник – 2-3 зубки;
    • бекон – 20-250 г;
    • сода – 1/3 ч. ложки;
    • сіль і мелений чорний перець – за смаком;
    • рослинне масло.

    Приготування

  • Перекручують фарш з цибулею, солять, перчать, вимішують, відбивають.
  • Оформляють ковбаски і обмотують кожну смужками бекону.
  • Викладають заготовки в прогріту з маслом сковороду і підрум’янюють її ковбаски з усіх боків.
  • Як приготувати чевапчичи в мікрохвильовці?

    Далі про те, як приготувати чевапчичи в мікрохвильовці. Даний варіант ласощі більш дієтичний, так як передбачає термічну обробку без використання масла. При наявності в пристрої гриля, переважно використовувати комбінований режим, який дозволить підрум’янити вироби.

    Інгредієнти:

    • фарш – 0,5 кг;
    • часник – 2-3 зубки;
    • цибуля – 0,5 шт.;
    • сіль і мелений чорний перець – за смаком.

    Приготування

  • Фарш перемелюють разом з цибулею і часником, приправляють за смаком сіллю, перцем, ретельно відбивають і дають просочитися протягом трьох годин при кімнатних умовах.
  • Оформляють ковбаски, укладають на промаслене блюдо і запікають 8 хвилин на повній потужності або у комбінованому режимі з потужністю 70% і грилем.
  • Як смажити чевапчичи на вугіллі?

    Особливо смачні і ароматні чевапчичи на вугіллі. При правильному приготуванні страва виходить апетитно рум’яним, соковитим і неймовірно приємним. Для реалізації ідеї слід вибирати яловичий, баранячий фарш або асорті, уникаючи використання курятини, з якої ласощі може вийти сухуватим і погано тримати форму.

    Інгредієнти:

    • фарш – 0,5 кг;
    • часник – 2-3 зубки;
    • масло вершкове – 20 г;
    • сіль і мелений чорний перець – за смаком.

    Приготування

  • Перекручують фарш з часником.
  • Масу солять, перчать, додають м’яке масло і ретельно вимішують не менше півгодини час від часу відбиваючи.
  • Дають основі настоятися при кімнатних умовах, після чого оформляють з неї ковбаски.
  • Вироби запікають на шампурах або решітці над тліючим вугіллям, часто перевертаючи, 5-7 хвилин.
  • Як приготувати чевапчичи в духовці?

    Чевапчичи, простий рецепт яких ви дізнаєтесь далі, готуються в духовці, що дозволить отримати найбільш корисні з усіх варіацій вироби. В даному випадку в основу додається майонез, завдяки чому готові вироби будуть рум’яніша й соковитіше. За бажанням останні 5 хвилин запікання їх можна потримати під грилем для насиченої рум’яності.

    Інгредієнти:

    • яловичина і свинина – 0,5 кг;
    • цибулю і зубки часнику – по 2 шт.;
    • майонез – 1 ст. ложка;
    • зелень – за смаком;
    • сіль і мелений чорний перець – за смаком.

    Приготування

  • М’ясо перекручують з очищеним цибулею і часником.
  • Додають сіль, перець, майонез, зелень, ретельно вимішують, відбивають, дають настоятися.
  • Видавлюють на деко з пергаментом ковбаски.
  • Запікають чевапчичи в духовці 25 хвилин при 180 градусах.
  • Як приготувати чевапчичи в аерогрилі?

    При наявності аэрогриля приготувати чивапчичи можна і з його допомогою. Вироби зручно нанизати на дерев’яні шпажки і запекти над формою для запікання, яку в процесі будуть стікати соки. Для виконання рецепта підійде яловичий або змішаний фарш, який потрібно як слід відбити, щоб ковбаски тримали форму.

    Інгредієнти:

    • фарш – 0,5 кг;
    • цибуля – 0,5 шт.;
    • зубки часнику – 2 шт.;
    • сіль і мелений чорний перець.

    Приготування

  • Перекручують фарш з очищеним цибулею і часником.
  • Масу солять, перчать, ретельно вимішують і відбивають.
  • Оформляють ковбасок, нанизують на шпажки.
  • Запікають чевапчичи в аерогрилі по 20 хвилин з кожного боку.
  •