Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста

Найбільш улюблена і популярна домашня випічка – булочки з повидлом. Застосувавши перевірений рецепт, можна творити абсолютно незвичайні частування, просто міняючи форму виробів. Варіантів здобних, прісних чи листкових частувань багато, потрібно вибрати відповідний для гаманця і умінь кулінара.

Загрузка...

Як спекти булочки з повидлом?

Смачні булочки з повидлом перетворять навіть саме нудне чаювання, готувати їх одне задоволення, якщо під рукою є відповідна консервація і вдалий рецепт тіста.

  • Найкраще тісто на булочки з повидлом вважається здобне дріжджове, ідеально підійде варіант для пасок – випічка з нього виходить пишною, пористої і довго не черствіє.
  • З листкового тіста готують відмінні частування, в даному варіанті можна купити дріжджову заморозку і красиво оформити вироби: конвертом, рогаликом.
  • З кефіру тіста виходять менш пишні, але дуже пористі, смачні і солодкі булочки з повидлом, готувати таку основу можна з дріжджами або з содою.
  • Повидло застосовують густе, яке в процесі випікання не «втече» з оболонки.
  • Можна використовувати варення з цілими шматочками, сироп в даному варіанті не використовується, їм можна покрити готові булочки для апетитного блиску на поверхні.

Булочки з повидлом з дріжджового тіста

Самі смачні здобні булочки з повидлом краще готувати з опарного тесту з якісними продуктами, жирність масла не повинна бути менше 82%, а молока не нижче 3,2%. Процес створення ласощі не швидкий, можливо, доведеться витратити півдня, але результат вартий зусиль і сподівань – чудово пишні, ароматні пиріжки порадують всіх домочадців.

Інгредієнти:

  • повидло – 400 р.

Опара:

  • молоко – 1 ст.;
  • свіжі дріжджі – 25 г;
  • цукор – 1 ч. л..

Тісто:

  • молоко – 2 ст.;
  • цукор – 1 ст.;
  • масло – 100 г;
  • ванілін – 5 м;
  • яйця – 3 шт.;
  • жовток – 2 шт.;
  • борошно – 700-900 р.

Приготування

  • З’єднати продукти для опари, залишити в теплі на 15 хвилин.
  • Змішати всі інгредієнти для тіста (крім борошна).
  • Влити опару, перемішати.
  • Всипаючи борошно, замішувати м’яке тісто.
  • Накрити рушником, залишити в теплі для потрійний расстойки, обминаючи кожен раз.
  • Розділити тісто на невеликі порції, розкачати коржі, з двох країв зробити надрізи.
  • У центр викласти ложку начинки, простягнути один надріз в інший і скласти внапуск, скріпивши краю.
  • Залишити заготовки на 15 хвилинну расстойку, змастити жовтком, випікати 30 хвилин при 180.
Загрузка...

Булочки з листкового тіста з повидлом

Найпростіший спосіб зробити частування до сніданку – спекти листкові булочки з повидлом. Випічка готується дуже швидко, заготівлю потрібно розморозити, розділити на порції і сформовать невеликі вироби, підключивши фантазію. Варення можна застосувати будь-яку, але краще взяти густе з шматочками фруктів. Традиційно таку випічку посипають цукровою пудрою, для цього потрібно дочекатися поки булочки охолонуть.

Інгредієнти:

  • тісто – 1 кг;
  • повидло – 300 г;
  • цукрова пудра;
  • жовток.

Приготування

  • Тісто розморозити, розрізати на смужки 10:15.
  • З двох країв зробити надрізи «ялинкою» по всій довжині.
  • У центрі заготовки розподілити повидло.
  • Складати надрізи кіскою внапуск.
  • Змастити жовтком, випікати 25-30 хвилин при 190.
  • Остиглі булочки з повидлом посипати пудрою.

Булочки з повидлом на кефірі

Спекти булочки з повидлом без дріжджів, застосувавши в якості основи кефір, зовсім не важко, важливо, щоб останній був дуже кислим або навіть кислим, вважається що в ньому більше «підйомної сили». Формувати такі ласощі можна найпростішим способом, як пиріжки, і надати їм круглу форму, краще робити невеликі вироби, щоб добре пропеклися.

Інгредієнти:

  • кефір – 400 мл;
  • сода – 1 ч. л.;
  • цукор – ½ ст.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • рослинне масло – 100 мл;
  • борошно – 4 ст.;
  • густе повидло – 250 р.

Приготування

  • З’єднати кефір і соду, залишити на 5 хвилин для реакції.
  • Ввести залишилися інгредієнти, замішуючи щільне, не липке тісто.
  • Розділити на порції, розкачати коржики, розподілити по ложці повидла.
  • Скріпити краю, надати круглу форму.
  • Викласти на промаслений лист, випікати булочки з повидлом 25 хвилин при 180.

Булочки з повидлом і маком

Красиві булочки з повидлом в духовці можна по-різному оформляти, використовуючи фантазію і деякі вміння. Посипкою часто служить цукрова пудра, але іноді кулінари застосовують більш цікаві варіанти: кунжут, цукор з корицею або, як в даному випадку, мак, останній ще додають в тест, смак у таких страв стає простий незвичайним.

Інгредієнти:

  • молоко – 500 г _ 50 мл для змащування булок;
  • сухі дріжджі – 10 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • масло – 100 г;
  • ванілін;
  • цукор – 1 ст.;
  • борошно – 600-800 г;
  • мак – ½ ст. + для посипання;
  • жовток – 1 шт.;
  • абрикосове повидло – 1,5 ст.

Приготування

  • Розвести в теплому молоці дріжджі і ложку цукру.
  • З’єднати масло, яйця, цукор, ванілін, влити опару.
  • Підсипаючи борошно замісити тісто, ввести мак.
  • Залишити на 1 годину.
  • Сформовать круглі булки, наповнивши повидлом.
  • З’єднати молоко з жовтком, змастити заготовки, посипати маком, залишити на 15 хвилин.
  • Випікати булочки з маком та повидлом 30 хвилин при 190.

Булочки-рогалики з повидлом

Булочки домашні з повидлом у вигляді рогаликів – відмінне ласощі, що по достоїнству оцінять малюки. Просте дріжджове тісто не вимагає расстойки, але в результаті частування виходить дуже пишним, пористим і добре впорається з утриманням начинки всередині. Підсолоджувача у складі тесту мало, для більшої солодощі можна посипати сумішшю тростинного цукру з корицею.

Інгредієнти:

  • сухі дріжджі – 10 г;
  • цукор – 50 г;
  • олія – 4 ст. л.;
  • молоко – 200 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 350-400 г;
  • повидло – 200 р.

Приготування

  • В молоко всипати дріжджі і цукор, залишити до реакції.
  • Ввести залишилися інгредієнти, замісити не липке тісто, залишити на 20-30 хвилин в теплі.
  • Розкачати круглий пласт, розділити на трикутники.
  • Викласти по ложці варення, згорнути рулетами.
  • Викласти на деко, залишити на 10 хвилин.
  • Випікати 25 хвилин при 180.

Булочки «Трояндочки» з повидлом

Даний рецепт булочок з повидлом в духовці реалізується із застосуванням дуже густий начинки можна використовувати покупну заготовку, яку, як правило, продають на вагу. Тісто можна застосувати будь-дріжджове: листкове, здобне домашнє або покупне, в будь-якому випадку ласощі вийде красивим і шалено смачним.

Інгредієнти:

  • дріжджове тісто – 600 г;
  • повидло – 400 г;
  • жовток – 1 шт.;
  • молоко – 30 мл

Приготування

  • Тісто розділити, розкачати тонкі коржі діаметром 10 див.
  • Зробити 4 надрізу, не дорізуючи до центру.
  • Викласти в центр начинку, зібрати надрізи внапуск поверх повидла.
  • З’єднати жовток і молоко, смахать булки, залишити на 15-20 хвилин для вистоювання.
  • Випікати 30 хвилин при 180.

Пісні булочки з повидлом

Спечені булочки з повидлом на воді за якістю не поступаються здобним виробам, але в цьому рецепті є один недолік – вони швидко черствіють і втрачають свою пишність, тому не варто готувати їх у великій кількості. Надати особливого незвичайного смаку допоможе додавання до складу начинки подрібнених волоських горіхів, після охолодження можна посипати цукровою пудрою, змішаною з корицею.

Інгредієнти:

  • цукор – 1 ст. л;
  • свіжі дріжджі – 25 г;
  • картопля – 1 шт.;
  • борошно – 350 г;
  • вода – 200 мл;
  • сіль – 1 пучку;
  • повидло – 1 ст.;
  • подрібнені горіхи – ½ ст.;
  • цукрова пудра – 1 ст. л.;
  • кориця – 1 ч. л.

Приготування

  • Картоплю зварити. Воду злити в склянку, картоплю розім’яти в пюре.
  • Горіхи підрум’янити на сковороді, приєднати до повидла.
  • Розтерти дріжджі з цукром, залишити в теплі на 15 хвилин.
  • Окремо з’єднати відвар, пюре і ½ скл. борошна.
  • Додати дріжджову масу, залишити в теплі на 20 хвилин.
  • Ввести муку, замісити тісто, прибрати на расстойку на 40 хвилин, 1 раз обім’яти.
  • Відщипувати від тесту по шматочку, формувати корж, викладати начинку, скріплювати краю.
  • Випікати булочки з горіхами і повидлом 20 хвилин при 180.

Відкриті булочки з повидлом

Відкриті булочки з яблучним повидлом – ватрушки, які традиційно наповнюють сирною масою, але в даному варіанті ласощі вийде не гірше. Тісто краще застосувати здобне, так випічка вийде пухкішим, м’якшим і збереже свіжість навіть на наступний день. З півкілограма тіста вийде приблизно 8-10 середніх ватрушок.

Інгредієнти:

  • дріжджове тісто – 500 г;
  • яблучне повидло – 1 ст.;
  • вершкове масло розтоплене – 50 г;
  • жовток – 1 шт.;
  • молоко – 30 мл

Приготування

  • Тісто розділити на 8 частин, сформувати коржі.
  • Зробити склянкою поглиблення, змастити маслом всередині.
  • Викласти варення, краї змастити сумішшю з молока і жовтка.
  • Залишити на 15 хвилин.
  • Випікати 25-30 хвилин при 190.

Булочки з повидлом в мультиварці

Булочки з повидлом, рецепт яких далі запропоновано, виходять незвичайно смачними, дуже пишними, враховуючи, що у складі тесту немає яєць. Важливо зняти клапан для виходу пари і, з огляду на особливості приладу, поверхню випічки залишається не білою, в такому випадку, за допомогою чаші для пароварки, вироби перевертаються і підрум’янюються до золотистого кольору.

Інгредієнти:

  • молоко – 200 мл;
  • борошно 550 г;
  • дріжджі – 1,5 ч. л.;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • масло рослинне – 3 ст. л. + для змазування рук і чаші;
  • ванілін;
  • повидло.

Приготування

  • Розчинити в молоці дріжджі і цукор, залишити на 10 хвилин.
  • Додати масло і ванілін, всипаючи борошно, замісити тісто.
  • Залишити в теплі на 1 годину.
  • Розділити на 8 частин, сформувати коржі, наповнити повидлом, скріпивши краю.
  • Викласти в промаслений чашу, залишити в теплі на 30 хвилин.
  • В режимі «Випічка» визначити час 1 годину 20 хвилин.
  • За 20 хвилин до сигналу булочки перевернути.
Загрузка...