Бочкові помідори – рецепти квашеної закуски в банку, холодним способом і з гірчицею

Бочкові помідори – рецепт, який дозволяє запастися ароматною традиційної російської закускою з мінімальними витратами часу на готування. На сьогоднішній день існує маса рецептів бочкових заготовок: в соку, гірчиці, спеції, прянощі або фаршированої, але всіх їх об’єднує фантастичний смак і приголомшлива душистость, характерні тільки при засолюванні у дерев’яній діжці.

Загрузка...

Як солити помідори в бочці?

Бочкові помідори в домашніх умовах можна приготувати і без наявності дерев’яної тари, адже принцип засолювання завжди один: дно вистилається прянощами і травами, зверху – викладаються томати. Далі, овочі і спеції укладаються шарами до заповнення ємності, заливаються солоним розсолом, накриваються кришкою і відправляються в льох.

  • При засолюванні в дерев’яній бочці, тару рекомендується пропарити з ялівцем, обполоснути холодною водою і насухо витерти.
  • Розсіл для бочкових помідор є головною складовою заготовки. Для його приготування слід використовувати тільки кам’яну сіль і джерельну воду. В залежності від рецепту, норма солі може коливатися від 600 до 800 г на 10 л води.
  • Помідори слід укладати дуже щільно – так вони рівномірно просолятся і не втратять форму.
  • Засолювання помідорів в бочці – бабусин рецепт

    Ті, хто вирішив вперше спантеличиться засолкою овочів в дерев’яній тарі, можуть скористатися класичним способом, выручавшим не одне покоління бабусь, які вміли обходитися лише сіллю, овочами, свіжою зеленню і холодною джерельною водою. Завдяки чому цієї технології бочкові помідори зберігали масу вітамінів і набували приголомшливий смак.

    Інгредієнти:

    • помідори – 20 кг;
    • вода – 15 л;
    • сіль – 900 г;
    • листя чорної смородини – 10 шт.;
    • парасольки кропу – 7 шт.;
    • головка часнику – 1 шт.

    Приготування

  • Викладіть частину спецій на дно бочки.
  • Зверху покладіть помідори.
  • Чергуйте шари.
  • Розчиніть у воді сіль і залийте овочі розсолом.
  • Накрийте марлею і поставте в холод.
  • Бочкові помідори – рецепт, завдяки якому знімати пробу можна через 3 тижні.
  • Загрузка...

    Бочкові зелені помідори на зиму – простий рецепт

    Більшість господинь воліють заготовлювати на зиму бочкові зелені помідори. Адже це не тільки відмінний спосіб утилізації не дозрілих овочів, але ще й отримання оригінальної, пікантною і простий закуски. Для якої потрібно залити томати охолодженим розчином солі і цукру і витримати заготовку в прохолодному місці 45 днів.

    Інгредієнти:

    • зелені томати – 9,5 кг;
    • цукор – 450 г;
    • сіль – 480 м;
    • вода – 8 л;
    • листя вишні – 10 шт.;
    • парасольки кропу – 5 шт.

    Приготування

  • Укладіть томати і спеції в бочку.
  • У воду додайте сіль і цукор, проваріть і остудіть.
  • Залийте томати розсолом і поставте під вантаж.
  • Бочкові зелені помідори – рецепт, який дозволяє скуштувати заготівлю через 45 днів.
  • Як солити помідори в бочці холодним способом?

    Засолювання помідорів в бочці холодним способом є гарантією смачного і корисного продукту. Містяться в томатах калій, магній і безліч корисних речовин, зберігають свої властивості тільки при солінні. Для цього слід покласти овочі в бочку, залити їх холодним розсолом з солі і цукру, залишити під гнітом в теплі на 3 дні, після, перенести в льох.

    Інгредієнти:

    • помідори – 15 кг;
    • вода – 9,5 л;
    • сіль – 450 г;
    • цукор – 250 г;
    • листя хрону – 8 шт.;
    • головка часнику – 2 шт.;
    • парасольки кропу – 7 шт.

    Приготування

  • На дно бочки покладіть частину зелені, зверху покладіть помідори.
  • Продовжуйте укладання, чергуючи шари.
  • Розмішайте в воді сіль і цукор, залийте томати розсолом і поставте під гніт.
  • Потримайте соління 3 дні в кімнаті. Перенесіть в холод.
  • Смачні бочкові помідори можна їсти через 20 днів.
  • Бочкові помідори з гірчицею

    Бажаючі, щоб помідори в бочці придбали пікантність і ніжний аромат, можуть приготувати їх в гірчичному розсолі. Ця проста прянощі не тільки додасть пахощі, гостроти і абсолютно нових смакових відчуттів, але і виступить в ролі природного консерванту, уберегающего заготівлю від цвілі, та продовжує термін зберігання солінь.

    Інгредієнти:

    • вода – 10 л;
    • помідори – 7,5 кг;
    • цукор – 550 г;
    • сіль – 250 г;
    • гірчичний порошок – 90 г;
    • лавровий лист – 6 шт.;
    • чорний перець горошком – 15 шт.

    Приготування

  • Зваріть розсіл з води, цукру і солі. Остудіть, висипте гірчицю, спеції.
  • Залийте помідори розсолом.
  • Бочкові помідори – рецепт, в якому томати покласти під гніт на 3 тижні.
  • Помідори з капустою в бочці – рецепт

    Засолювання помідорів в бочці – це не тільки прекрасний спосіб скуштувати квашених помідорів, але і оцінити смак інших овочів. Так, додавши капусту, можна легко отримати домашній делікатес «два в одному», для якого не потрібно навіть розсолу: білокачанна капуста нашаткована, перетерта сіллю, природним чином пустить сік і просочить томати.

    Інгредієнти:

    • капуста – 6,5 кг;
    • помідори – 5,5 кг;
    • сіль – 350 г;
    • листя смородини – 4 шт.;
    • гіркий перець – 1 шт.

    Приготування

  • Помідори наколіть виделкою.
  • Капусту нашаткуйте і перетріть з сіллю.
  • Укладіть у бочку, чергуючи з томатами і зеленню.
  • Зверху покладіть гніт і залиште в теплі на 2 тижні.
  • Сильний бочкові помідори – рецепт

    Існує маса способів зробити бочкові помідори на зиму ароматними, соковитими і гострими. Досвідчені господині віддають перевагу урізноманітнити смак солінь за допомогою гіркого перцю і головки часнику, адже для цього потрібно лише подрібнити прянощі, викласти їх у бочку разом з томатами, і залити вміст холодним розсолом.

    Інгредієнти:

    • помідори – 7,5 кг;
    • вода – 4,5 л;
    • корінь крену – 80 г;
    • гострі перець – 3 шт.;
    • головка часнику – 3 шт.;
    • сіль – 350 р.

    Приготування

  • Помідори разом з часником і перцем, залийте холодним розсолом.
  • Залиште в теплі на 3 доби. Перенесіть в холод.
  • Бочкові сильний помідори – рецепт, в рамках якого заготовка буде готова до вживання через 3 тижні.
  • Солоні зелені помідори в банках, як діжкові

    Відсутність льоху – не привід відмовлятися від солінь. Володарі міських квартир можуть заготовити квашені помідори в банках як бочкові, використовуючи традиційний метод засолювання. Для нього краще всього підійдуть зелені помідори: вони мають тривалий термін придатності і зберігають особливий кисло-солодкий смак навіть при кімнатній температурі.

    Інгредієнти:

    • помідори – 1,5 кг;
    • вода – 750 мл;
    • сіль – 35 г;
    • гострий перець – 1/2 шт.;
    • листя хрону – 2 шт.;
    • зубок часнику – 5 шт.

    Приготування

  • Укладіть в банку помідори, листя хрону, перець і часник.
  • Залийте помідори гарячим розсолом.
  • Тримайте в холоді 2 тижні.
  • Малосольні помідори в бочці рецепт

    Малосольні бочкові помідори – є однією з найбільш швидких закусок. Деякі господині примудряються отримати соління всього за пару днів, завдяки тому, що наколюють овочі з усіх боків зубочисткою, не щільно укладають їх у бочки і заливають гарячим розсолом. Слідуючи таким рецептом, знімати пробу з томатів можна вже через три доби.

    Інгредієнти:

    • помідори – 8,5 кг;
    • вода – 6,5 л;
    • сіль – 150 г;
    • цукор – 100 г;
    • парасольки кропу – 6 шт.;
    • листя смородини – 10 шт.

    Приготування

  • Зваріть розсіл з води, солі та цукру.
  • Помідори наколіть і залийте гарячим розсолом.
  • Залиште при кімнатній температурі на 3 дні.
  • Бочкові помідори фаршировані

    Бочкові помідори з начинкою є одним з найпопулярніших видів солінь. Враховуючи особливість томатів чудово поєднуватися з прянощами і травами, їх часто начиняють зеленню, перцем або часником. Останній, крім відмінного смаку і естетичного вигляду, будучи природним консервантом, збільшує термін зберігання заготовки.

    Інгредієнти:

    • помідори – 10 кг;
    • вода – 7,5 л;
    • сіль – 550 г;
    • головка часнику – 9 шт.;
    • листя селери – 50 г;
    • парасольки кропу – 7 шт.

    Приготування

  • У кожному помідорі зробіть надріз і помістіть зубок часнику.
  • Укладіть у бочку і залийте охолодженим розсолом.
  • Тримайте бочку 3 дні при температурі 20 градусів. Переставте в холод.
  •