Бочкові огірки – рецепти на зиму в банках і в бочці, холодним способом, з гірчицею

Бочкові огірки, рецепт приготування яких існує з давніх часів, володіють унікальними смаковими якостями. Особлива технологія готування надає їм игристую кислинку, незначну солодкість, хрусткі і ароматні властивості. Такий спосіб квашення зберігся досі, його застосовують не тільки для бочок, але і для трилітрових бутлів.

Загрузка...

Як солити огірки в бочці?

Щоб приготувати смачні бочкові огірки, потрібно враховувати наступні моменти:

  • Ємністю для засолювання стане дерев’яна бочка, яку потрібно добре промити окропом і натерти часником.
  • Огірки повинні бути твердими. Не варто обрізати кінчики плодів, вони відмінно заквасятся і таким способом.
  • Чисті огірки потрібно замочити у воді на 2 години, додати листя хрону, вишневі і черносмородиновые, кріп з парасольками, часник.
  • Вага прянощів контролюється, їх повинно бути не більше 7% від загальної ваги огірків.
  • Можна зробити бочкові огірки, рецепт готування яких включає застосування банок.
  • Розсіл для бочкових огірків

    Будь рецепт бочкових огірків обов’язково включає в себе приготування розсолу. Щоб його зробити, дотримуються такі правила:

  • У воду потрібно висипати сіль. Якщо огірки великі, то вона додається в пропорції 10% від усього об’єму води, якщо овочі поменше, то 7% .
  • Засолювання бочкових огірків робиться із застосуванням розсолу, їм потрібно залити огірки, вони повинні бути повністю покриті рідиною.
  • Бочку закрити кришкою, зверху встановити вантаж. Ємність залишити в теплі на 2-3 дні, щоб запустити природний процес бродіння.
  • Коли на поверхні розсолу почне з’являтися піна, то потрібно прибрати бочку в холод.
  • Загрузка...

    Бочкові огірки – старовинний рецепт

    Найкраще засолювання огірків в бочці виходить, якщо використовують старовинні та перевірені рецепти. Для того, щоб овочі рівномірно просолились і просочилися спеціями, їх рекомендується укласти вертикально, при цьому носики повинні дивитися вниз. Бажано підбирати сорти огірків пізніх зборів.

    Інгредієнти:

    • вода – 10 л;
    • огірки – 10 кг;
    • сіль – для великих огірків 950 г;
    • стебла і парасольки кропу – 3 кг;
    • часник – 15 головок;
    • листя чорної смородини – 1 кг;
    • листя вишні – 500 г;
    • листя хрону – 1 кг;
    • гострий червоний перець – 10 шт.

    Приготування

  • Огірки замочити в холодній воді на 6 годин.
  • Спеції обшпарити окропом.
  • Стінки бочки змастити часником, на дно викласти частину спецій, зверху огірки у вертикальному положенні. Потім помістити наступні шари.
  • Щоб отримати бочкові огірки, рецепт включає розсіл, який робиться з солі і води, їм потрібно залити овочі.
  • Бочку закрити кришкою, зверху поставити гніт, залишити в теплена кілька днів, потім на тиждень в холоді.
  • Рецепт засолки огірків в бочці холодним способом

    Великою популярністю користується засолювання бочкових огірків холодним способом. Замочування овочів в крижаній воді допомагає їм зберегти свій природний зелений колір. Всі огірки для бочки підбираються приблизно одного розміру, щоб вони змогли рівномірно просолитися. Якщо овочі великі, то сіль додається в пропорції 10% від усього об’єму води, якщо огірки поменше, то 7% .

    Інгредієнти:

    • вода – 5 л;
    • сіль – 500 г;
    • огірки – 5 кг;
    • спеції (кріп, хрін, часник, свіжий гіркий перець, зелені листочки вишні та чорної смородини) – 500 р.

    Приготування

  • Помістити на дно ємності спеції, зверху викласти вимиті огірки, чергувати шари у такій же послідовності.
  • Засолювання огірків в дубовій бочці відбувається із застосуванням розсолу, підготовленого з води і солі, їм потрібно залити овочі, залишити в теплі на 2-3 дні.
  • На бочку укласти кришку, зверху вантаж.
  • Коли на поверхні розсолу почне з’являтися піна, прибрати бочку на тиждень в холод.
  • Засолювання огірків в бочках з гірчицею

    Злегка гострий і приємний смак набувають огірки з гірчицею в бочці на зиму. Овочі краще взяти середньої довжини, не більше 10 див. Перед початком засолювання їх завадять в крижану воду, щоб вони стали більш пружними. Після проведення процесу рекомендується закрити їх залізними кришками і поставити в холод, це дозволить зберігати їх всю зиму.

    Інгредієнти:

    • огірки – 10 кг;
    • часник – 2 головки;
    • суха гірчиця – 0,5 склянки;
    • сіль – 400 г
    • вода – 7-8 л;
    • прянощі – кріп, листя хрону, вишні та чорної смородини.

    Приготування

  • На дно бочки викласти зелень, а потім частина огірків. Повторювати шари, зверху повинні бути спеції.
  • Закип’ятити воду і висипати туди сіль і гірчицю. Залити розсолом огірки.
  • Залишити огірки в бочці в теплі на 2-3 дні, придавивши зверху вантажем. Потім помістити їх в холод.
  • Малосольні огірки в бочці – рецепт

    Дещо іншими смаковими якостями володіють бочкові малосольні огірки, вони припадають до смаку багатьом членам сім’ї, тому господині прагнуть освоїти їх рецепт. Зберігання закуски повинно відбуватися у прохолодному місці, найкращі для цього умови створюються в погребі. Ємність перед засолкою потрібно добре вимити і залити водою, за добу до початку процесу.

    Інгредієнти:

    • вода – 10 л;
    • сіль – 700 г;
    • огірки – 10 кг;
    • спеції за смаком – 1 кг.

    Приготування

  • На дно бочки викласти спеції, потім огірки у вертикальному положенні.
  • Після заповнення бочки наполовину залити овочі розсолом.
  • До самого верху бочки викласти огірки, і вилити залишився розсіл. Дати настоятися 2-3 дні.
  • Бочкові огірки з горілкою

    Неймовірно смачними виходять бочкові солоні огірки, рецепт яких включає в свій склад горілку. Заготівля здійснюється за один день. Це спосіб приготування вельми пікантний, оскільки поєднання часнику з горілкою надає розсолу якоїсь горькости. Овочі можна засолити в бочці, але можна приготувати їх і в стерилізованих банках.

    Інгредієнти:

    • огірки – 1 кг;
    • сіль – 50 р;
    • цукор-50 г;
    • лимонна кислота – 5 г;
    • горілка – 25 мл;
    • вода – 0,5 л;
    • прянощі – за смаком.

    Приготування

  • На дно ємності викласти прянощі.
  • Залити гарячою кип’яченою водою огірки, дати постояти, потім злити воду.
  • Зробити розсіл з 5 склянок води, цукру і солі.
  • У киплячий розсіл додати кислоту.
  • Залити маринадом огірки, влити горілку, закрити ємність і залишити овочі для настоювання.
  • Огірки в бочці з оцтом

    Багато рецепти, за допомогою яких готують солоні огірки в бочці, не включають в свій склад додавання оцту. Однак, господині, які звикли використовувати для консервування цей компонент і не можуть без нього обійтися, можуть скористатися оригінальним способом приготування розсолів, крім води і солі в нього вливають виноградний оцет і горілку.

    Інгредієнти:

    • вода – 10 л;
    • сіль – 300 г;
    • виноградний оцет – 200 мл;
    • горілка – 200 мл;
    • огірки – 10 кг;
    • спеції (листя дуба, чорної смородини, вишні, кріп, хрін, часник).

    Приготування

  • Огірки промити. Викласти спеції на дно бочки.
  • Зробити розсіл, закипятив всі інші інгредієнти. Дати йому охолонути протягом доби. Залити їм овочі.
  • Бочку з огірками поставити в холод для зберігання.
  • Бочкові помідори з огірками – рецепт

    Можна засолити одночасно два овоча і отримати таку оригінальну закуску як томати і бочкові огірки на зиму. Переважно беруться зелені помідори, так як вони набагато міцніше, і не перетворяться на кашу. Такі овочі порівняно з маринованими сильно відрізняються своїм пікантним смаком.

    Інгредієнти:

    • зелені помідори – 5 кг;
    • огірки – 5 кг;
    • вода – 8 л;
    • сіль – 500 г;
    • часник 4 головки;
    • хрін – 10 листочків;
    • чорна смородина – 10 листочків;
    • вишня -10 листочків.

    Приготування

  • Вимити овочі.
  • На дно ємності викласти прянощі і часник.
  • Зверху помістити огірки, потім знову шар прянощів, укласти помідори.
  • Підготувати розсіл: у киплячу воду висипати сіль і розчинити, остудити.
  • Залити розсіл в бочку, накрити кришкою, встановити вантаж. Овочі будуть готові через 2 місяці.
  • Квашені огірки в банках як діжкові

    Господині, які хочуть закрити бочкові огірки на зиму в банках, можуть скористатися оригінальним рецептом, який дозволить повністю відтворити смак овочів, квашених у діжці. Він підійде тим, хто не має можливості здійснити процес засолювання у бочці, але бажає насолодитися такою смачною заготівлею.

    Інгредієнти:

    • огірки – 2 кг;
    • приправи (хрін, кріп, часник, лавровий лист, перець горошком, гіркий перець, часник, суха гірчиця);
    • вода – 1 л;
    • сіль – 1,5 ст. л.

    Приготування

  • Огірки замочити на 4 години.
  • На дно банки викласти приправи, зверху огірки.
  • Щоб зробити бочкові квашені огірки, рецепт включає до складу розсіл, зроблений з холодної води. Залишити банки на 3 дні.
  • Вилити розсіл з банок, закип’ятити його, влити назад у банки, ємності закатати.
  •