Баклажани з помідорами на зиму – кращі рецепти приготування салату, закуски, ікри і аджики

Закупорити баклажани з помідорами на зиму можна, практично виконуючи перевірені рецепти і застосовуючи всілякі прості і більш оригінальні ідеї переробки овочевих компонентів. Результат здивує навіть вибагливих і примхливих їдців.

Загрузка...

Як приготувати на зиму баклажани з помідорами?

Якщо виникло бажання приготувати баклажани з помідорами на зиму, кращі рецепти з запропонованої нижче збірки, базові рекомендації і правильні поради допоможуть реалізувати задум смачно, результативно і без зайвих клопотів.

  • Вимиті баклажани нарізують кружальцями, брусочками, кубиками або поздовжніми пластинами, підсолюють і залишають на 30 хвилин для видалення гіркоти.
  • Отриманий сік зливають, а скибочки споліскують і віджимають або відразу обсушують рушником.
  • Більш ніжною закуска вийде, якщо томати очистити від шкірки, опустивши плоди по черзі в окріп і крижану воду.
  • Салат з баклажанами та помідорами на зиму

    Простий у виконанні і смачний зимовий салат з баклажанів, перцю і помідорів стане ідеальним доповненням до повсякденного меню в період відсутності свіжих овочів. Баклажановые плоди нарізають кружальцями або невеликими брусочками, перець соломкою, а томати і цибулю-часточками. Вихід закуски – 6 півлітрових банок.

    Інгредієнти:

    • баклажани і болгарський перець – по 1,5 кг;
    • помідори і цибулю – 1 кг;
    • часник – 1 головка;
    • гіркий перець – 0,5-1 шт.;
    • цукор і оцет – 2 ст. ложки;
    • олія – 200 мл;
    • сіль – 1 ст. ложка.

    Приготування

  • Нарізані овочі укладають в загальну ємність.
  • Додають часник, гострий перець, цукор, сіль, масло і оцет.
  • Дають овочевої суміші закипіти, тримати на слабкому вогні 20 хвилин.
  • Закупорюють баклажани з помідорами і перцем на зиму в банки.
  • Загрузка...

    Аджика з баклажанами та помідорами на зиму

    Заготовити баклажани з помідорами на зиму можна у вигляді аджики. Текстура заготовки буде залежати від способу подрібнення складових: овочі можна нарізати дрібними кубиками, перетерти на тертці або перекрутити на м’ясорубці. Отриманий апетитний овочевий соус можна подавати до других страв, доповнювати їм пасту.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2,5 кг;
    • помідори – 2,5 кг;
    • солодкий перець і цибулю – по 900 г;
    • яблука – 1 кг;
    • часник – 2 головки;
    • гіркий перець – 2 шт.;
    • цукор і оцет – по 200 г;
    • масло – 380 мл;
    • сіль – 3 ст. ложки.

    Приготування

  • Подрібнюють томати, баклажани, перці, цибуля та яблука.
  • Додають масло, сіль, цукор, проварюють овочеву масу 40 хвилин.
  • Вмішують часник, гострий перець і оцет, прогрівають суміш ще 10 хвилин.
  • Закатують соус з баклажанів та помідорів на зиму у вигляді аджики у стерильні банки.
  • Смажені баклажани з помідорами на зиму

    Максимально смачні закуски на зиму з баклажанів та помідорів вдаються з обсмажених або запечених баклажановых скибочок. Таку заготовку можна зробити, спираючись на рекомендації такого рецепта. Томати переважно пропустити через соковижималку або приготувати сік без насіння, пропустивши перекручену масу через сито.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 3 кг;
    • помідори – 700 г;
    • солодкий перець – 200 г;
    • часник – 1 головка;
    • гіркий перець – 1 шт.;
    • цукор і оцет – по 200 г;
    • олія для смаження;
    • сіль – 1 ст. ложка.

    Приготування

  • Томати перетворюють в сік, змішують з перекрученими на м’ясорубці перцем і часником.
  • Кип’ятять томатну суміш з додаванням солі і цукру, вливають оцет, знову дають закипіти, знімають з плити.
  • Обсмажують на олії з двох сторін підсолені баклажани, укладають щільно в стерильні банки.
  • Заливають вміст ємностей киплячим соусом.
  • Закупорюють обсмажені баклажани кружечками на зиму з помідорами прокип’яченими кришками.
  • Баклажани по-грузинськи на зиму з помідорами

    Приготовлені за таким рецептом гострі баклажани з помідорами на зиму порадують шанувальників грузинської кухні. Склад закуски доповнено ароматною приправою хмелі-сунелі, яка надає страві характерний пікантний смак і дивовижний, ні з чим не порівнянний аромат. Із зазначеної кількості продуктів вийде 4 півлітрові баночки салату.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2 кг;
    • помідори та солодкий перець – по 400 г;
    • цукор – 4 ст. ложки;
    • часник – 2 головки;
    • гіркий перець – 2 шт.;
    • масло і оцет – по 200 г;
    • хмелі-сунелі – 1 ст. ложка;
    • сіль – 1 ст. ложка.

    Приготування

  • Перекручують на м’ясорубці томати і два види перцю.
  • Додають сіль, цукор, олія, доводять суміш до кипіння.
  • Закладають баклажани, проварюють овочі 20 хвилин.
  • Вмішують часник, приправу і оцет, прогрівають салат 2 хвилини.
  • Закупорюють баклажани по-грузинськи з помідорами на зиму в банки.
  • Зелені помідори з баклажанами на зиму

    Зроблена шляхом виконання нижченаведених рекомендацій заготівля на зиму з баклажанів з помідорами, допоможе прилаштувати не встигли дозріти томати і при цьому отримати нову закуску, смак якої здивує навіть досвідчених кулінарів. Єдиний недолік рецепта –необхідність стерилізації ємностей з салатом.

    Інгредієнти:

    • баклажани і болгарський перець – по 1,5 кг;
    • помідори зелені – 800 г;
    • помідори стиглі, цибуля та морква – 1 кг;
    • цукор – 2 ст. ложки;
    • часник – 1,5 головки;
    • оцет – 60 мл;
    • сіль – 1,5 ст. ложки.

    Приготування

  • Перекручують помідори, моркву, цибулю, часник і перець через м’ясорубку.
  • Додають сіль, цукор, проварюють масу 30 хвилин.
  • Баклажани нарізають кружальцями завтовшки 5 мм, бланшують в окропі 40 секунд.
  • Тим же манером шаткують зелені томати.
  • Укладають шарами в банки баклажани, зелені помідори і овочеву уварену суміш.
  • У кожну банку 0,5 л додають по чайній ложці оцту, стерилізують салат 40 хвилин.
  • Закупорюють баклажани з зеленими помідорами на зиму.
  • Баклажани по-корейськи з помідорами на зиму

    Якщо закрутки на зиму з баклажанів та помідорів з виснажливої тривалої варінням овочів або стерилізацією ємностей для вас надто химерні, скористайтеся наступним рецептом і приготуйте апетитну закуску по-корейськи. Ароматні приправи і вдалий маринад перетворять смак овочевого міксу і надовго збережуть його свіжість.

    Інгредієнти:

    • баклажани і помідори – 3 шт.;
    • цибулю і моркву – по 2 шт.;
    • часник – 1 головка;
    • оцет – 40 мл;
    • олія – 100 мл;
    • корейська приправа – 1 ст. ложка;
    • цукор – 2 ч. ложки;
    • сіль, зелень – за смаком.

    Приготування

  • Нарізають соломкою баклажани, морква і цибуля.
  • Помідори позбавляють від шкурок і соку з насінням, а м’якоть нарізають.
  • Обсмажують по черзі цибулю, моркву і баклажани.
  • Овочі змішують з томатами, додавши часник, зелень, сіль, цукор, оцет і приправи, залишають на 2 години.
  • Прогрівають масу до кипіння.
  • Закупорюють баклажани з помідорами на зиму без стерилізації банки, обгортають до охолодження, зберігають у холоді.
  • Рагу з баклажанів та помідорів на зиму

    Заготовивши баклажани з помідорами на зиму, рецепти приготування яких максимально приближені до традиційним стравам, приготованим на друге, вдасться заощадити масу часу на оформлення обідніх трапез або вечері в будні протягом усього року. Овочеве рагу – відмінне самостійну страву і легкий гарнір до м’яса.

    Інгредієнти:

    • великі баклажани, болгарський перець і помідори – 4 шт.;
    • цибулю і моркву – по 2 шт.;
    • часник – 4 зубки;
    • оцет – 4 ст. ложки;
    • олія – 150 мл;
    • цукор – за смаком;
    • сіль – 1 ст. ложка.

    Приготування

  • Обсмажують на маслі по черзі цибуля, морква, баклажани.
  • Закладають томати, перець.
  • Додають сіль, цукор, часник і тушкують овочі до м’якості.
  • Вливають оцет, закупорюють рагу в стерильну тару.
  • Ікра з баклажанів з помідорами на зиму

    Заготовити баклажани з помідорами і часником на зиму можна і у вигляді улюбленої багатьма ікри. Закуска вийде ще смачніше, якщо овочі по черзі обсмажити на сковороді до рум’янцю або запекти на промасленому деку в духовці, попередньо сбризнув скибочки зверху маслом. Зазначеної кількості продуктів вистачить на 2,5 л ікри.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1 кг;
    • помідори – 700 г;
    • болгарський перець, цибуля та морква – 0,5 кг;
    • гострий перець – 1 шт.;
    • оцет – 1,5 ч. ложки;
    • олія – 200 мл;
    • цукор – 0,5 ст. ложки;
    • сіль – 1,5 ст. ложки.

    Приготування

  • По черзі обсмажують на олії дрібно нарізані баклажани, цибулю з морквою і перець.
  • Додають помідори, сіль, цукор, гострий перець.
  • Смажать овочі 40 хвилин, вливають оцет.
  • Закупорюють гарячу ікру в стерильні банки.
  • Баклажани з грибами і помідорами на зиму

    Доповнивши заготовлені баклажани з цибулею і помідорами на зиму нарізаними шампіньйонами, оригінальність закуски зросте в рази, здивувавши незвичайним вишуканим смаком, приголомшливим ароматом і приємною текстурою. Гриби і баклажани можна додатково обсмажити в маслі, що додасть заготівлі насиченості.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2,5 кг;
    • помідори і болгарський перець – по 700 г;
    • печериці – 1,5 кг;
    • часник – 2 головки;
    • оцет – 150 мл;
    • масло – 250 мл;
    • цукор – 1 склянка;
    • сіль – 2 ст. ложки.

    Приготування

  • Нарізані баклажани, цибулю, помідори, перець і гриби укладають у каструлю.
  • Додають сіль, цукор, олія, оцет, тушкують складові 30 хвилин.
  • Закупорюють гриби і баклажани з помідорами на зиму в стерильні банки.
  • Лечо з баклажанів та помідорів на зиму

    Ідеальною закускою для подачі до гарніру або просто так з хлібом стане заготовлене лечо з баклажанів, перцю, помідорів на зиму. Форма нарізки овочевих складових може визначатися індивідуально, але переважними в даному випадку будуть великі скибочки баклажанів і перці, шинковані довгими часточками.

    Інгредієнти:

    • баклажани і помідори – 2 кг;
    • болгарський перець – 1 кг;
    • гострий перець – 2 шт.;
    • часник – 3 головки;
    • оцет 70% – 1 ч. ложка;
    • масло – 250 мл;
    • цукор – 0,5 склянки;
    • сіль – 2 ст. ложки.

    Приготування

  • Нарізають баклажани і перець, закладають в каструлю з перетертими томатами.
  • Додають сіль, цукор, олія, кип’ятять овочі 30 хвилин.
  • Вливають оцет, прогрівають масу 5 хвилин, укупоривают в банки.
  • Баклажани з квасолею і помідорами на зиму

    Дивно смачними, поживними і поживними вдаються баклажани в заливці з помідорів на зиму, якщо зробити їх з додаванням квасолі. Боби необхідно попередньо вимочити не менше 12 годин, періодично міняючи воду, а потім відварити до готовності. Із зазначеної кількості продуктів вийде приблизно 2,5 л салату.

    Інгредієнти:

    • баклажани і помідори – 1,2 кг;
    • болгарський перець, моркву і квасолю – по 250 г;
    • часник – 1,5 головки;
    • оцет – 50 мл;
    • олія – 150 мл;
    • цукор – 0,5 ст. ложки;
    • сіль – 1 ст. ложка.

    Приготування

  • Подрібнюють помідори, проварюють 2 хвилини, додавши сіль, цукор і масло.
  • Закладають баклажани, перці і моркву, тушкують масу 20 хвилин.
  • Вмішують квасоля, часник, оцет, проварюють салат 10 хвилин, укупоривают в банки.
  • Мови з баклажанів з помідорами на зиму

    Баклажани з помідорами, мариновані на зиму в гострій суміші з часником і зеленню, користуються небувалою популярністю серед широкої аудиторії шанувальників і більш відомі під назвою «тещин язик». Найчастіше баклажанову нарізку попередньо підрум’янюють її на промасленим сковороді або в духовці.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2 кг;
    • болгарський перець і помідори – 5 шт.;
    • часник – 2,5 головки;
    • гострий перець – 2 шт.;
    • зелень – 1 пучок;
    • оцет – 75 мл;
    • масло – 130 мл;
    • цукор – 0,5 склянки;
    • сіль – 1 ст. ложка.

    Приготування

  • Перекручують на м’ясорубці два види перцю, часник і зелень.
  • Доводять суміш до кипіння, додавши сіль, цукор олія.
  • Закладають в каструлю сирі або підрум’янені баклажани, тушкують до готовності.
  • Вмішують оцет і закупорюють закуску в стерильну тару.
  •