Баклажани з часником на зиму – рецепти закуски з помідорами, під гнітом з морквою і з горіхами

Баклажани з часником на зиму – це затребувана серед господинь варіація заготовки. Їх можна приготувати безліччю способів, рецепт обов’язково стане у нагоді тим, хто хоче урізноманітнити зимове меню. Закуску часто доповнюють іншими видами овочів.

Загрузка...

Як приготувати баклажани з часником?

Способів, як закрити баклажани, мариновані з часником, існує безліч. При готуванні закуски рекомендується враховувати такі моменти:

  • Дуже важливо правильно провести підготовчий етап, тому що м’якоть характеризується гіркуватим присмаком, від якого слід позбутися. Овочі потрібно очистити від шкірки, вимочити близько півгодини у воді з сіллю.
  • Овочі піддають різним видам обробки: їх обсмажують в олії або просто тушкують разом з іншими складовими частинами. Цікавою варіацією страви є та, де використовується технологія приготування, при якій баклажани виходять як гриби.
  • Можна зробити баклажани з часником на зиму, рецепти яких дуже різноманітні, овочі готують одним із таких способів: цілими з поздовжніми розрізами, в які поміщають начинку з овочів, порізаних великими шматками або подрібнених до маленьких шматочків.
  • Додатковими компонентами служать інші види овочів: помідори, перець, їх нарізають дрібними шматочками або навіть доводять до стану пюре.
  • Баклажани в томаті з часником на зиму

    Така варіація закуски як баклажани в томаті з часником готуються трохи довше по часу порівняно з іншими рецептами, продуктів теж потрібно дещо більше. Таку насичену закуску буде приємно з’їсти зимовим вечором, використовуючи в якості добавки до запечене або смаженій м’ясу.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2 кг;
    • томати – 1,5 кг;
    • часник – 3 головки;
    • пісне масло – 50 г;
    • оцет – 50 г;
    • цукор – 5 ст. л.;
    • сіль – 1 ст. л.

    Приготування

  • Баклажани порізати кружальцями, кожен з яких розділити на четвертинки, вимочити їх півгодини.
  • Інші овочі подрібнити, додати інші компоненти, закип’ятити.
  • Баклажани з’єднати із соком, тушкувати 20 хвилин, помішуючи. Закатати в банки.
  • Загрузка...

    Квашені баклажани з часником

    Оригінальна закуска, для приготування якої не потрібно оцет, – це баклажани на зиму з часником без стерилізації. Їх готують, використовуючи начинку з перемелених зелені і часнику, при цьому овочі залишають цілими. Вживати їх можна і як самостійне варіацію гострого страви, і як гарнір до м’ясних страв.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 14 шт.;
    • часник – 1 головка;
    • петрушка – 1 пучок;
    • сіль – 6 ст. л.;
    • вода – 2 л

    Приготування

  • Баклажани проварити 5 хвилин. Накрити їх дошкою, зверху покласти гніт. Протримати під ним кілька годин.
  • Овочі розрізати уздовж, наповнити часником і зеленню.
  • Залити баклажани з часником на зиму розсолом з води і солі, витримати під гнітом 3 дні, закатати в банки.
  • Гостра закуска з баклажанів з часником

    Любителі гострих страв зможуть порадувати себе, приготувавши баклажани з червоним перцем і часником. Для підготовки овочів використовують спосіб нарізки кружельцями. Їх доповнюють пікантною масою, перекрученої через м’ясорубку і зробленої з додаткових компонентів. Їжа виходить надзвичайно смачною і в мить ока буде з’їдена членами сім’ї.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 10 кг;
    • часник – 500 г;
    • сіль – 1 кг;
    • гострий перець – 2 шт.;
    • оцет – 50 мл

    Приготування

  • Баклажани порізати кружальцями, вимочити їх півгодини у воді з сіллю, придавивши вантажем.
  • Кружечки обсмажити на олії.
  • Часник і перець подрібнити, з’єднати з оцтом, залишити на півгодини.
  • Всі складові викласти шарами в ємності і закатати.
  • Баклажани як гриби з часником на зиму

    Любительки пікантних закусок зможуть скористатися оригінальним рецептом, скориставшись ним можна зробити баклажани як гриби з часником. Цей спосіб готування відрізняється надзвичайною простотою, а в результаті можна отримати закуску, за смаком нічим не поступається тій, де використовуються зібрані у лісі гриби.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 5 кг;
    • часник – 300 г;
    • кріп – 350 г;
    • рослинне масло – 300 мл;
    • вода – 3 л;
    • сіль – 4 ст. л.;
    • оцет – 250 мл

    Приготування

  • Овочі порізати разом зі шкіркою.
  • Закип’ятити розсіл з води, солі та оцту, занурити в нього овочі на 3 хвилини.
  • Часник і кріп подрібнити, додати масло.
  • Закуску розподілити по ємностей і закатати.
  • Баклажани з зеленню і часником на зиму

    Дуже пікантними виходять солоні баклажани з зеленню і часником. Для консервування придатні зрілі плоди, без пошкоджень. Кількість часнику можна збільшувати за власним бажанням, ні один рецепт від цього не погіршиться. Для подрібнення відмінно підходить блендер, у випадку його відсутності можна скористатися м’ясорубкою.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 14 шт.;
    • часник – 1 головка;
    • петрушка – 0,5 пучка;
    • кріп – 0,5 пучка;
    • сіль – 6 ст. л.;
    • вода – 2 л

    Приготування

  • Зробити надрізи в баклажанах, занурити в окріп на 3 хвилини, вимочити півгодини.
  • Всередину розрізів помістити начинку з часнику та зелені.
  • Зробити розсіл з води і солі, залити їм баклажани з зеленню, часником на зиму, на ємність поставити вантаж і тримати 3 дні. Потім закрити їх в банках.
  • Баклажани з горіхами і часником по-грузинськи

    Дивовижним смаком і апетитним виглядом володіють баклажани з горіхами і часником на зиму по-грузинськи. Закуска стане відмінним доповненням будь-якого застілля і підійде до багатьох гарячих страв. Вона готується за національною рецептом і виглядає як привабливі рулетики, наповнені пікантною начинкою.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 3 кг;
    • часник – 400 г;
    • петрушка – 1 пучок;
    • кінза – 1 пучок;
    • горіхи – 250 г;
    • хмелі-сунелі – 5 ч. л.;
    • оцет – 100 г;
    • рослинне масло – 750 мл

    Приготування

  • Баклажани натерти сіллю і залишити на 1 годину.
  • Скибочки з овочів віджати сік вилити, обсмажити їх в олії.
  • Часник, зелень і горіхи перемолоти. Влити оцет і трохи олії.
  • На скибочки викласти трохи маси і скрутити його в рулет, відправити в банки.
  • Протримати банки в духовці 30 хвилин при 160 градусах, закатати, потім остудити в перевернутому вигляді.
  • Баклажани фаршировані морквою і часником

    Хрустка і ніжна закуска, яку оцінять багато господині – це баклажани з морквою і часником. Овочі начиняють, використовуючи комбінацію цих додаткових компонентів, пікантний смак досягається шляхом запікання в духовці, зберігати їх рекомендується законсервованими в банках в похладном місці.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1,5 кг;
    • морква – 500 г;
    • часник – 2 головки;
    • вода – 1,5 склянки;
    • цукор – 200 г;
    • оцет – 200 мл;
    • соняшникова олія – 200 мл
    • сіль – 20 р.

    Приготування

  • Зробити надрізи в баклажанах і залишити в кип’яченій воді на півгодини.
  • Викласти овочі на деко і запікати 30 хвилин.
  • Перемішати подрібнені моркву і часник. Начинити ними баклажани.
  • Баклажани з часником на зиму закрити в банках.
  • Баклажани з помідорами і часником на зиму

    Одночасно простий у приготуванні і смачною є закуска з баклажанів з помідорами і часником. Це пояснюється тим, що овочі не потрібно смажити, як у безлічі інших рецептів, додаткові компоненти можна подрібнити і приєднати їх до порізаним баклажанів. Крім томатів добре комбінується з баклажанами і перець.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 3 кг;
    • томати – 3 кг;
    • оцет – 100 мл;
    • пісне масло – 1 склянку;
    • сіль – 100 р;
    • цукор – 2 ст. л.

    Приготування

  • Прокрутити в м’ясорубці томати.
  • Додати до маси цукор, сіль, масло, закип’ятити.
  • Баклажани нарізати кружечками, додати до маси і варити 20 хвилин, за 5 хвилин до завершення влити оцет.
  • Баклажани з помідорами, часником на зиму закатати в ємності.
  • Баклажани солоні під гнітом з часником

    Прекрасною альтернативою всім звичним огірках та томатах стануть баклажани під гнітом з часником та морквою. Вони прекрасно комбінуються із численними варіантами гарячих страв і стануть закускою, яка буде постійно присутніми як на повсякденному обіді, так і на якомусь святі.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 10 кг;
    • часник – 250 г;
    • морква – 250 г;
    • сіль – 200 г
    • вода – 5 л

    Приготування

  • Зробити розсіл, закипятив воду і сіль, опустити в нього баклажани на 5 хвилин, потім віджати.
  • Зробити в овочах великі розрізи, начинити їх подрібненим часником.
  • Зробити ще один розсіл і залити ними овочі.
  • Помістити овочі в ємність, зверху придавити гнітом, витримати так солоні баклажани з часником на зиму 3 дні.
  •