Баклажани «Вогник» на зиму – рецепти салату без стерилізації, гострої ледачою закуски, з помідорами і медом

Баклажани «Вогник», рецепт на зиму особливо популярний серед шанувальників гострих пікантних заготовок, вони прекрасно доповнять будь-яке застілля. Особливо гармонійно закуска поєднується зі стравами з м’яса, відварною або смаженою картоплею.

Загрузка...

Як приготувати баклажани «Вогник»?

Приготувати «Вогник» з баклажанів на зиму зможе будь-яка господиня з мінімальним кулінарним досвідом, маючи під рукою хороший рецепт з вивіреними пропорціями складових і правильні рекомендації і секрети з підготовки і продуктів їх переробки.

  • Баклажани попередньо споліскують і нарізають кружальцями, рідше брусочками.
  • Щоб позбутися гіркоти, часто властивою плодам, нарізку посипають сіллю і залишають на 30 хвилин, після чого промакивать серветками або споліскують проточною водою.
  • Будь-який обраний рецепт гострих баклажанів на зиму «Вогник» можна підкоригувати за своїм смаком, змінивши кількість пекучого перцю і часнику, додавши більше або менше солі.
  • Баклажани «Вогник» на зиму – старий рецепт

    Заготовити перевірений часом і схвалений не одним поколінням салат «Вогник» з баклажанів на зиму можна скориставшись даним рецептом. Технологія передбачає класичне обсмажування підготовлених баклажановых скибочок на олії з двох сторін. Для зменшення жирності закуски овоч можна запекти в духовці.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 3 кг;
    • болгарський перець – 1 кг;
    • часник – 3 головки;
    • гострий перець – 4-5 шт.;
    • масло і оцет – по 150 мл;
    • сіль – 3 ст. ложки.

    Приготування

  • Кружечки баклажанів обсмажують з двох сторін.
  • Подрібнюють за допомогою м’ясорубки або блендера два види перцю і часник, додають сіль, оцет і прожарену масло.
  • Укладають шарами в ємності рум’яні синенькі, поливаючи їх сумішшю з перцю і часнику.
  • Стерилізують судини 20 хвилин, укупоривают.
  • Загрузка...

    «Вогник» з баклажанами та помідорами

    Баклажани «Вогник», рецепт на зиму яких буде викладено наступним, готуються з додаванням помідорів, що надає закуски особливий смак, аромат і приємну томатну кислинку. Ще одна перевага способу – вражаюча соковитість готового страви і ледь вловимі солодкі ноти, одержувані за рахунок додавання цукру.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2,5 кг;
    • помідори – 1,5 кг;
    • болгарський перець – 1 кг;
    • часник – 2 головки;
    • гострий перець – 4-5 шт.;
    • цукор і оцет – 100 г;
    • сіль – 100-120 г;
    • олія для смаження.

    Приготування

  • Подрібнюють помідори з двома видами перцю, часником, проварюють 10 хвилин.
  • Додають в суміш сіль, цукор, оцет, прогрівають 5 хвилин.
  • Обсмажують баклажани, укладають у банки, щедро поливаючи шари соусом.
  • Стерилізують судини з закускою 15-20 хвилин.
  • Закупорюють баклажани «Вогник» з помідорами на зиму.
  • Баклажани «Вогник» з медом – рецепт на зиму

    Консервовані баклажани «Вогник» можна приготувати з медом, отримавши при цьому нову палітру смаку і аромату улюбленої закуски. Гострота в даному випадку трохи пом’якшується під дією солодкого компонента і відчувається дещо по-іншому, ніж у традиційній версії при тій же кількості гіркого перцю.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1,5 кг;
    • мед – 100 г;
    • болгарський перець – 0,5 кг;
    • часник – 2 головки;
    • гострий перець – 2 шт.;
    • оцет – 120 мл;
    • сіль – 1,5 ч. ложки;
    • олія – 100 мл

    Приготування

  • Баклажановые гуртки розкладають на деко, збризкують маслом і запікають у духовці при 200 градусах 25 хвилин.
  • Подрібнюють перці з часником, змішують з медом, оцтом і сіллю.
  • Укладають рум’яні баклажани в банки, поливаючи шари соусом.
  • Стерилізують баклажани «Вогник» з медом 15 хвилин, укупоривают.
  • Баклажани «Вогник» смажені на зиму

    Ще одна смачна і апетитна версія смажених баклажанів «Вогник» представлена в наступному рецепті. В даному випадку рум’яні скибочки крім гострого перцевого соусу доповнюються дрібно нарубаної зеленню, серед якої може бути кріп з петрушкою або мікс з додаванням базилика, кинзи, селери.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1 кг;
    • зелень – 1 пучок;
    • болгарський перець – 2-3 шт.;
    • часник – 4 зубки;
    • гострий перець – 1-2 шт.;
    • оцет – 20 мл;
    • сіль – за смаком;
    • олія – 150 мл

    Приготування

  • Подрібнюють болгарський і гострий перець з часником.
  • Солять суміш, приправляють оцтом.
  • Підготовлені заздалегідь підсолені і обсушені баклажановые гуртки обсмажують на олії до апетитного рум’янцю з двох сторін, укладають у банки, поливаючи соусом.
  • Стерилізують баклажани «Вогник» смажені 30 хвилин, укупоривают.
  • «Вогник» з запечених баклажанів на зиму

    Пікантна закуска «Вогник» з баклажанів, запечених в духовці, виходить менш калорійною і містить мінімум жиру. Баклажановые плоди можна нарізати традиційно гуртками або нашаткувати поздовжніми брусками бажаної довжини, викладаючи скибочки зрізом без шкірки на промаслений лист.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1,5 кг;
    • зелень – 1 пучок;
    • болгарський перець – 450 г;
    • часник – 1,5 головки;
    • гострий перець – 4 шт.;
    • оцет – 75 мл;
    • сіль, цукор – за смаком;
    • масло – 40 мл

    Приготування

  • Подрібнюють зручним способом перці з часником, додають дрібно нарубану зелень, сіль, цукор, оцет.
  • Розкладають підготовлені шматки баклажан на промасленому деку, збризкують маслом і запікають при 200 градусах 20-30 хвилин.
  • Укладають синенькі в банки, змащуючи шари гострої сумішшю.
  • Стерилізують судини 30 хвилин, укупоривают.
  • Баклажани «Вогник» в томатному соку

    Баклажани «Вогник», простий рецепт на зиму яких буде викладено наступним, готуються без стерилізації, що робить процедуру створення закуски менш клопіткою і не витіюватою. В якості соусу в даному випадку використовується томатна основа, в якій проварюються попередньо підрум’янені або запечені баклажановые скибки.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2,5 кг;
    • томатний сік – 0,5 л;
    • болгарський перець – 1 кг;
    • часник – 1,5 головки;
    • гострий перець – 4 шт.;
    • оцет – 125 мл;
    • сіль – за смаком;
    • масло – 1 склянку.

    Приготування

  • У томатний сік додають подрібнені перці, часник, сіль за смаком, доводять суміш до кипіння.
  • Обсмажують скибочки баклажанів до рум’янцю або запікають їх на деку в духовці.
  • Закладають баклажанову масу в киплячий томат, вливають оцет і проварюють 10 хвилин.
  • Закупорюють баклажани «Вогник» на зиму без стерилізації банки, загортають.
  • Баклажани «Вогник» по-одеськи

    Наступний рецепт баклажанів «Вогник» на зиму по-одеськи дозволить уникнути обтяжливої стерилізації і разом з тим збереже свіжий смак овочевих складових, які не піддаються термічній обробці. Зберігати таку заготовку потрібно в прохолодному погребі, підвалі або на полиці холодильника.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1 кг;
    • болгарський перець – 3-4 шт.;
    • часник – 1,5 головки;
    • гострий перець – 2 шт.;
    • оцет – 150 мл;
    • сіль – за смаком;
    • масло – 1 склянку.

    Приготування

  • Подрібнюють перці, часник, кип’ятять, змішують з оцтом і половиною прожареного масла, солять за смаком.
  • Обсмажують баклажани, укладають гарячими в стерильну тару, поливаючи гострої сумішшю і заповнюючи всі порожнини.
  • Закупорюють ємності, прибирають в холод.
  • Баклажани «Ледачий вогник» – рецепт на зиму

    Наступна версія для тих, кого відлякує стомлююче тривалий обсмажування або запікання баклажановых скибочок. В даному випадку нарізані кружками плоди просто відварюються до м’якості в гострій суміші, після чого укупориваются в заздалегідь пропарені банки стерильними кришками без додаткової стерилізації.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2,5 кг;
    • болгарський перець – 1 кг;
    • помідори – 0,5 кг;
    • часник – 1,5 головки;
    • гострий перець – 3-4 шт.;
    • оцет – 100 мл;
    • сіль – за смаком;
    • масло – 1 склянку.

    Приготування

  • Перекручують на м’ясорубці томати, перець і часник, кип’ятять суміш з додаванням олії, солі.
  • Закладають підготовлені баклажановые гуртки, томят при тихому кипінні 20-30 хвилин.
  • Розкладають «Ледачий вогник» з баклажанів у стерильну тару, закупорюють, загортають.
  •